Borell: Rusija je ‘benzinska pumpa sa atomskim bombama’

Josep Borrell
103 komentara

Ruska ekonomija je mala u poređenju s drugim glavnim geopolitičkim igračima, rekao je visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Josep Borrell u intervjuu za novinsku kuću El Pais objavljenom u subotu.

Govoreći o odnosima između EU i Kine, Borrell je sugerirao da je Peking, za razliku od Moskve, “ pravi geopolitički igrač ” kojeg ne treba potcjenjivati ​​ili izolirati. Rusija je, s druge strane, preslaba u ekonomskom smislu zbog svoje zavisnosti od izvoza energije, naveo je on.

” Rusija je ekonomski patuljak, ona je kao benzinska pumpa čiji vlasnik ima atomsku bombu “, rekao je Borrell.

Ipak, diplomata je ustvrdio da Rusija predstavlja prijetnju sigurnosti EU, ukazujući na sukob između Rusije i Ukrajine, za koju je rekao da je praktično “ na granici EU”. ”

Ovo nije prvi put da se Rusija poredi sa benzinskom pumpom. U 2014. godini, pokojni američki senator John McCain rekao je da je Rusija „ benzinska pumpa koja se maskira u državu “, rekavši da je vlada nešto više od izvoznika energije.

Ruska vlada je priznala svoju ovisnost o nafti i plinu, ali je radila na diversifikaciji izvora prihoda i smanjenju udjela izvoza prirodnih resursa u svom budžetu.

Ovog ljeta, govoreći na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je zemlja uspjela u velikoj mjeri smanjiti svoju ovisnost o prihodima od energije ove godine, ističući da je to zbog snažnog razvoja trgovinskog i uslužnog sektora .

Prema podacima ruskog ministarstva finansija objavljenim u julu, prihod od nafte i gasa u prvoj polovini 2023. iznosio je 3,4 biliona rubalja (36,1 milijardu dolara), polovinu iznosa koji je budžet dobio od prodaje energije prošle godine i samo 27% ukupni prihodi budžeta. U međuvremenu, prihodi koji se ne odnose na naftu i gas porasli su za oko 18% u odnosu na prethodnu godinu i iznosili su otprilike 9 triliona (95,6 milijardi dolara), ili 73% ukupnog prihoda budžeta.

Borelleurusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
103 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BlueZg
8 mjeseci prije

A Borell je stari potrošeni, pohlepni, perverzni i bijedni pedofil. I šta sad? Hoćemo si oči kopat?

eks
8 mjeseci prije

Marija Zaharova je odgovorila Borelju : ” Opredelite se , da li ste muško, ili žensko” .

Tupko Glupko
8 mjeseci prije

”Rusija je ekonomski patuljak, ona je kao benzinska pumpa čiji vlasnik ima atomsku bombu“

I ovaj je na jednoj od najvećih EU funkcija.
Negativna selekcija političara na vladajućim funkcijama dosegla je svoj maksimum.

Max
8 mjeseci prije

Kad oni zapucaju Borelli će se prestraviti.

tihobl
8 mjeseci prije

Business Insider: ЕУ на санкцијама изгубилa $5 трилиона, Москва богатија за $600 милијарди
Сједињене Државе су за протеклих 12 месеци осиромашиле за 5,9 билиона долара.

Mrdomir
8 mjeseci prije

Bitno je da je ‘sa atomskim bombama’, tako da kauboji mogu samo da pjevaju borbene. A Evropljani? Evropljane niko ništa ne pita.

Nena
8 mjeseci prije

Smrdljivi gad..

Ivan
8 mjeseci prije

Bilo bi vrijeme da i taj krmak Boreli zacepi gubicu..

Grdi
8 mjeseci prije

Covjek kojemu mozak sprzen i otrovan sa mrznjom …. i kao takav obnasa visoku drzanu funkciju …… rat je zagarantiran …………

M.r H.F
8 mjeseci prije

To gospodin Borell govori iz čiste nemoći mislili ste da ćete s “ benzinskom “ na kraj vrlo brzo a sad ste zaglavili u blatu i neznate kako to riješiti !!?!?🫵🫵😡🫵🫵

hiber
8 mjeseci prije

Koje gluposti. Rusija je izvezla u Indiju nafte i plina za 30 milijardi dolara u rupijama i zauzvrat moze da dobije samo čaj. Bilo bi daleko zanimljivije sagledati sve veće probleme sa hranom. Indija pregovara sa Rusijom o isporuci zitarica za 9 milijardi dolara koji ce se i platiti u dolarima, jer je zetva u Indiji podbacila. Istovremeno, podbacila je i zetva u Rusiji za najmanje 30 miliona tona žitarica, a to je otprilike bio izvoz svih vrsta zitarica iz Ukraine u svih 18 zadnjih mjeseci. Dakle, veselo, jer izvjestaji o podbačaju zetve dolaze i iz Kine.

Jednostavno receno
8 mjeseci prije

Pa dobro ono je rekao da rusi nimaju za kifle još prošle godine…

Otac Zico
8 mjeseci prije

Mozda i je benzinska pumpa. Ali je daleko najjeftinija.

Nebalkanac
8 mjeseci prije

Prije rata, vise od 50 posto ruskog budžeta se punilo novcem od plina I nafte
Dodajmo tome izvoz ostalih sirovina., zlata, dijamanata…..
Da toga nema, bili bi kruha gladni, doslovno
Saudijska arabija sa istom resursima gradi sf gradove, rusi I venecuel a muce muku sa zahodima…
Lupajte minuse, ali covjek je u pravu

Dorli
8 mjeseci prije

A sta ste vi? Kad bi se vama pukle sankcije kao sto su Rusiji, vi bi davno bacali atomske, obasipali virusima i geoinzinjeringom sve one koji su vam uveli sankcije. A odavno ste ih zasluzili od Vijetnama, preko Bliskog istoka, Latinske Amerike…ma gdje god ste intervenisali, bili ste za sankcija

hiber
8 mjeseci prije

Ruska benzinska pumpa je upravo utukla u indijske rupije nafte za 30 milijardi dolara. Praktički su Indijci dobili besplatno chandrayaan 3 koji je kostao oko 600 miliona dolara i slijece na Mjesec 23.08. Dvostruko je teži od Lune 25 koja se upravo hipersonički skucala u Mjesec jer su Rusi previdjeli da je Zemlja okrugla i nisu mogli osigurati upravljačke releje. Povjerovali u ravnu zemlju🤣🤣🤣. Steta sto Medvedev nije rekao neku novu mudroliju.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Ma tko je ovo rekao prvi?
Neki američki predsjednik ili senator?

Roccos
8 mjeseci prije

A ti si Bor(d)ellu stara pederčina s dildom u doopetu.

Nekoime
8 mjeseci prije

A kaj imaju zemlje EU koje NEMAJU ENERGIJU?

Ziv je Geza
8 mjeseci prije

Rusiji odnosnu putinu ….borel,obama,von der lajen, i ostatak ekipe psihopata mogu samo pocuclat luleka,zato i kmece od bijesa,glupani nikada nece nauciti sto su Rusi i Risija, Rusi ce do zadnjeg voditi fer borbu na terenu, kada dodje trenutak i vide da se vise ne mogu obraniti od svijetskog olosa, upalit ce gljive i zagasiti svijetlo, sto ce znaciti motaj kablove i laku noc.

bobic
8 mjeseci prije

Ta benzinska pumpa proizvodi cca celika koliko i amerika, aluminijuma i vise od amera itd.

Schroder
8 mjeseci prije

Tko ovoga po stavi na ovo mjesto u EU ? Covjek je bio poznat kao netko tko voli puno alkohola On samo lupeta Jedan propali politicar

borjana
8 mjeseci prije

Znači i pumpa i atomske?!?

Sve je to premalo i siromašno za uređeni eu park koji apsolutno ništa od energenata ne posjeduje niti išta ima izuzev obilja transvestizma, pedofilije i pederštine, trenutno u punoj brzini ka sopstvenom, privrednom i ekonomskom samouništenju potpomognutog milijunima izbjeglica čija je konačna eu-adresa ujedno i njihov vrh “poslovne” karijere, kao besposlenih, beskorisnih i zatucanih, na teretu državnog proračuna i rada domicilnog stanovništva.
Sve je to premalo i siromašno za eu koja više nije u stanju proizvesti niti peglu, a kamoli kakav telefon, pc, tv, hladnjak ili kakvu perilicu. Ništa! Još kada im njihov vlasnik bil gejc ukine autoindustriju, poslije toga budu vidjeli šta i kako dalje, i kako nahraniti, ne njihovu djecu, nego milijune beskorisnih i u većini slučajeva, mladih i ratobornih izbjeglica.

Ringo10
8 mjeseci prije

To je iyjavio Obama jos davno. Ovaj kreten nije nimalo originalan

NOVI STARI
8 mjeseci prije

on je pumpa za gluposti

abc
8 mjeseci prije

Bolje biti neovisna benzinska pumpa nego biti američki pederski bordel..

xyz
8 mjeseci prije

Bor(d)ell djeluje sve više očajno i izgubljeno. Nije lako biti američka kurvetina.

tuf
8 mjeseci prije

Ako izuzmemo političare kojima je dana PR instrukcija o distribuciji ovakvih izjava – ekonomski stručnjaci su manje-više začuđeni ekonomskom stabilnošću Rusije uslijed sankcija kakve nisu zapamćene u povijesti niti prema jednoj zemlji. Bilo bi, naime, zanimljivo promatrati degradaciju osnovnih funkcija bilo koje zapadne države na kojoj bi bile primjenjene iste mjere. Upravo se u ovakvim situacijama pokazuje realna snaga jedne države i njezine suverenosti, a ne posredstvom šarenih laža i labavih temelja koje mešetari održavaju uslijed globalne vojno-financijske ucjene.

Ziv je Geza
8 mjeseci prije

Rusi imaju sve sto im je potrebno za zivot, hranu, vodu, zrak i energiju.Tocka.

A Zapadni propagandisti placenici i nsto trolovi bi mogli nakon 2. Godine promjeniti program, nitko ih vise ne dozivljava, cak je i htv smanjio izvjestaje i hvalospjeve o ukrajini sa pola sata ns 15 min pranja mozga.

goran
8 mjeseci prije

ti si borel idiot i misliš nas radit budalama?

oli
8 mjeseci prije

A EU koju predvodi ovo sm… je benzinska pumpa SAD

Dux
8 mjeseci prije

Bome gazda dobro vodi benzinsku…..

GMBH
8 mjeseci prije

žaba krastača muljevite i vonjaste bruxellesske močvare

8 mjeseci prije

Olinjali stari nebitnjaković ima nešto reći velikoj Rusiji….Dok europa propada 😂.

Antee
8 mjeseci prije

Poslušno pseto laje šta gospodari žele slušati.

Zoro
8 mjeseci prije

treba stvari gledati logikom i razumom a ne nametnutim od strane zapada kriterijima i metodama, od 500 najboljih sveučilišta na svitu 499,5 su zapadna, prvo Rusko je na 3521-om mjestu, tako nekako izfleda svjetsko školstvo mjereno zapadnim kriterijima, a Ruski atomski program, najbolji u svitu, avioni najbolji oružje najbolje fundamentalna znanost matematika najbolja, najnovije oružje ima samo Rusija i da ne nabtrajam dalje uključiš mozak i logiku i zaključiš, zapadni kriteriji i metode u ocjeni školstva i bilo čega drugoga su oružje propagande i ništa više, golo govn… tako je i sa tim zapadnim BDP-om, brojevi kojio ne govore ništa, ošišaju pasa, dodaju nule na kompjuterski bankovni konto, štampaju bezvridne valute eto bdp-a, Moć države je pod 1. pametni domoljubni hrabri ljudi, Rusija je tu među velikim državama bez premca daleko ispred svih ostalih, dalje ogromna teritorija, neiscrpni resursi, ljudi koji znaju resurse pretvorit u život, tvornice koje proizvode konkretne… Čitaj više »

neznanac
8 mjeseci prije

I američki izvoz su većinom resursi te dolar

Dado
8 mjeseci prije

Bitno je da im ameri, francuzi i englezi ne mogu oteti te resurse.Sto se tice sankcija, pa mozemo i mi da bojkotujemo pumpe i trgovine zbog cijena ali plati ili na biciklo gladan 😉.
Rusi su navikli kao i Balkanci na krize, a ko ce platiti ove milijarde silne amerima?!
Nema ko drugi nego EU,

Ludi Zoka
8 mjeseci prije

Tako je a zna se da nije pametno odnosno da je zabranjeno paliti cigaretu na benzinskim stanicama zato Borell suzdrži se dok ne odmakneš vozilo od benzinske stanice. Čudim se kako to već nije naučio valjda čovjek ne vozi pa niti ne toči…..

Krle
8 mjeseci prije

Zacijelo će EU poslije njega tražiti sličnog visokog predstavnika ali ovakvu bud.aletinu sumnjam da će uspijeti naći.

Ivan
8 mjeseci prije

Svim ovakovim olinjalim svinjama poput Borelija cim navrse 50 godina staroati treba zabraniti da se bave politikom unutar EU. Sva sreca da se pojavila umjetna inteligencija..

zeus
8 mjeseci prije

Ruska ekonomija je mala u poređenju s drugim glavnim geopolitičkim igračima, rekao je visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Josep Borrell—————-

hvala bogu da neki zapadni politički lilipuranci tako razmišljaju – dakle pojma nemaju o tome što znači proizvodnja i što su usluge . Zapad gradi svoj visoki BDP večino na trgovini i preprodaji proizvoda a Rusija na realni ekonomiji što ovooj stand up ,,digital ,, kreaturi nikad neče biti jasno .

Karma
8 mjeseci prije

Masonski stakor u sluzbi zle sekte kabale. Ljigavi impotentni starac kojeg su roditelji mlatili u skoli. Zlo koje nagriza Evropu. Kreatori kriza i ratova

Mali Mjesec
8 mjeseci prije

Jevropa nema ni benzin ni atomske.

Suze Roni
8 mjeseci prije

Borelli nije cuo za pojam samodostatne drzave, sto je Rusija.

Zvone
8 mjeseci prije

Evo zašto tvrdim da su ruski vodeći politiki budale. Svako jih može vređati a oni ništa. Ili se boje ili imaju naređenja kako moraju postupati. U svakom slučaju je ruski narod taj koji pati zbog toga.

zoran
8 mjeseci prije

Pa ni moj auto ne ide ako nema benzina, a time ni benziska pumpa. Mogu na posao otici pjeske, ali firma ne radi ako nema plina ili struje.

abc
8 mjeseci prije

Borellu nikako jasno, da Rusiji nije potrebno ništa izvoziti, a da može neovisno djelovati i preživjeti.

Njokar
8 mjeseci prije

Otkuda onda tolika želja amera i anglosaksonskih, te ostalog kolektivnog zapada za raskomadavanjem Rusije?

Garo
8 mjeseci prije

Nisam gluplju izjavu procitao od ove!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI