Bruxelles priprema nove sankcije Moskvi

SAD i EU sankcije Rusiji
32 komentara

Najnovije kazne usmjerene su na treće zemlje zbog zaobilaženja postojećih ograničenja

Države članice EU-a dogovorile su se u srijedu o novom nizu sankcija protiv Rusije. Švedska, koja trenutačno predsjedava EU-om, objavila je dogovor na Twitteru. Jedanaesti set kaznenih mjera EU-a uglavnom je usmjeren na zaustavljanje trećih zemalja i tvrtki da zaobiđu postojeće sankcije. “Danas su veleposlanici EU-a dogovorili 11. paket sankcija Rusiji. Paket uključuje mjere usmjerene na suzbijanje zaobilaženja sankcija i pojedinačnih popisa”, priopćilo je švedsko predsjedništvo.

Najnoviji paket zabranjuje tranzit robe i tehnologije s dvojnom namjenom kroz Rusiju kako bi se spriječila uporaba tih proizvoda u obrambenom i sigurnosnom sektoru zemlje. Nove sankcije također dopuštaju bloku da nametne ograničenja na prodaju osjetljive robe i tehnologije dvojne namjene državama koje bi ih mogle preprodati Rusiji.

EU je također proširila popis zabranjene robe koja bi mogla poslužiti ruskom vojnom sektoru. Najnoviji skup kazni produljuje suspenziju licenci za emitiranje u EU za pet ruskih medijskih kuća pod kontrolom države.

Bruxelles je također zabranio pristup lukama EU-a za plovila koja obavljaju prijevoz s broda na brod ako postoji razlog za sumnju da je ukrcani teret ruskog podrijetla. Korak je usmjeren na sprječavanje prakse brodova koji krcaju rusku sirovu naftu ili naftne derivate na moru kako bi se izbjegla zabrana EU-a. Vlasti bloka također su dodale još 71 osobu i 33 entiteta kojima će biti zamrznuta imovina u EU-u zbog njihove umiješanosti u premještanje ukrajinske djece iz područja pogođenih borbama u Rusiju, što Bruxelles smatra nezakonitim.

eurusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zoro
10 mjeseci prije

Neko je bio napisao da su Ruski generali tražili nakon 2014 da se evropa poravna do atlantika odnosno do irske, kad uzmeš u obzir šta su evropljani napravili ruskom narodu 41-45, spalili zemlju do Moskve i pobili 27 milijuna ljudi, šta rade sada, ponovo pokušavaju napraviti isto i da nema Ruskog atomskog oružja već bi repriza ubijanja i uništenja Rusije bila u punom toku, izgleda sasvim razumljivo to šta su tražili i posve moguće.
Rusko rukovodstvo očito ima dobre živce i ispunjava misiju spašavanja civilizacije koja je bolesna, ali postoji mogućnost da na kraju prevladaju oni koji nisu toliko milosrdni pa naplate sve dugove, stare i nove i to bi izgleda bilo pravedno

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Pa to piše i u Svetu Pismu !

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Ja ne znam zašto ovi iz Bruxelles ne sankcioniraju ODMAH – SVE što nije ” kolektivni zapad ” ??? Budu vidjeli , vrlo brzo , koliko su uopće planetu potrebni i dokle će tako 😁 …

onaj najglu...Dalton
10 mjeseci prije

Mongoli su bili stigli sve do Mađarske i Poljske, pa se vratili u Aziju… 
Nikome nije bilo jasno zašto.
Dok znanstvenici iz Brisela nisu utvrdili razlog…
Da ne padnu pod sankcije EU.

Ivan
10 mjeseci prije

Kad ce Rusi konacno obustavi izvoz svojih energenata u cijelu EU. Do kada ce oni tolerirati EU lopovluk? Vrijeme je za zattvoriti sve pipe EU usrancima..

Ivan
10 mjeseci prije

Ne nego tih deset nacija su si odrezale grane na kojima sjede sto je dobro za ostatak svijeta. Koji nas je kurac vodio u tu usranu EU?

zeus
10 mjeseci prije

Ludi Burselj ne zna više da li da se strelja u koljena ili u glavu . Ja bi priporučio glavi jer tamo tako i tako nema ništa …

Ipoo
10 mjeseci prije

Malo po malo svijet izolira Rusiju. Čak i Kina smanjuje uvoz iz Rusije.

Sveti pantelija
10 mjeseci prije

I koja je svrha toga svega? Možete Baćuške povuć za kitu i vikat uzbuna!

Ivan
10 mjeseci prije

Najveca korist ce biti da netko kome se ukaze prilika napravi atentat i ubije onu krmacu Ursulu da vise ne radi stetu cijeloj EU. Jebala ju Ukrajina, neka ode kod Zelenskog i financira fasiste sa svojom lovom..

Ivek
10 mjeseci prije

Žele ubit ljude inflacijom kao i s kovid cjepivom. S haarpom ubijaju vrućinama koje vladaju.

Мунгос
10 mjeseci prije

Када су у Србији биле друштвене фирме и друштвена имовина, санкције европских сатрапа (деведесетих) су имале катастрофалан учинак на све грађане. Пропала су сва она одлична предузећа која су имала извоз својих производа, заплењени (опљачкани) су им девизни депозити у иностранству, чиста пропаст. СР Југославији је одузет Европски шампионат у фудбалу и поклоњен је Данској, 1992 године. Гусари су пресретали сваку испоруку фосилних горива. Србији је прекинут сваки контакт са ММФ и прекинуто је враћање дугова, санкције брале. Чујеш, када су санкције укинуте, па је др.проф. Мирољуб Лабус изјавио ону чувену реченицу „ДОЗВОЛИЛИ су нам да враћамо дугове“, мангупи из ММФ су нам зарачунали и камату на онај период када нисмо уплаћивали рате. Мирољуб Лабус је то све „поштено“ исплатио. Е, сада (2023) се нешто мало променило. Нема друштвене производње, сва производња је у власништву Тајкуна, Немаца, Кинеза и Арабљана (ПКБ). И Хрвата-неке „Идее“ и парцеле у Војводини. Сада је… Čitaj više »

ogo
10 mjeseci prije

Sad ce sami sebi onemoguciti izvoz robe briljantno ko bi se mogao to dosjetiti

Ivo
10 mjeseci prije

Fasizam nikad nije nesta samo se pretvorio u demokraciju!!!

Max
10 mjeseci prije

Zabranit će zrak.

Karma
10 mjeseci prije

Svedska ide u nato, kruna slabi, ekonomija pusi. Jeebiga americke fukare rade i melju standard dojce, italije i sada svedske. Srednja klasa na alkoholu uskoro

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI