Budući događaj u Ukrajini će iznenaditi mnoge

Napad dronovima
197 komentara

Već danima čitamo razne proukrajinske i proruske geopolitičke analitičare o budućoj ukrajinskoj ofenzivi koja treba promijeniti tijek ukrajinsko-ruskog sukoba. Jedni tvrde da će Ukrajina osloboditi sve sporne teritorije, a drugi da će Rusi ići do granice Poljske. Istina je negdje između i vjerojatno će iznenadit mnoge.

Najnoviji događaji govore o tome da do eskalacije sukoba nije daleko. Ukrajinska vojska, potpomognuta zapadnom tehnikom i logistikom već napada ruska pogranična naselja, dok se ruske snage u Ukrajini ukopavaju i čekaju napad.

U jednoj normalnoj situaciji, nuklearna sila Rusija si ovo nikada ne bi dozvolila. U sat-dva bi FAB bombama spržila sve ukrajinska pogranička mjesta iz kojih pristižu ukrajinski i zapadni diverzanti. Mostovi, ceste, tuneli, postaje, dalekovidi i druga infrastrukutra bi bila uništena u jednom danu. Međutim, ništa od toga se ne događa. Zašto?

Jedino što slušamo kako Jevgenij Prigožin prijeti ruskim generalima i navodno Putinu, dok ruski mediji izvještavaju o žrtvama Rusa iz Rusije.

Što se ustvari događa?

Rusi su poznati po “Maskirovki” što je ruski izraz za umjetnost vojnog dezinformiranja. Kao rezultat toga, ovaj se izraz često primjenjuje na rusko vojno prikrivanje.

Maskirovka ne pokriva nikakvu specifično rusku praksu, već nalazi svoju originalnost u razumijevanju tehnika dezinformiranja u cjelini, od jednostavne kamuflaže na individualnoj razini do strateške razine.

Zašto nema reakcije na napade?

Rusi namjerno ne kažnjavaju ukrajinske napade kako bi to činili u normalnoj situaciji, jer im oni služe kao opravdanje za puno veće sukobe koji se pripremaju i za koje trebaju dobiti odobrenje ruskog naroda.

Ne budimo naivini, odgovor na napade se već priprema i zasigurno će biti zastrašujući. Pregovori s Bjelorusijom su već obavljenui u Moskvi prije nekoliko dana. Potpisani su ugovori o zajedničkoj obrani i instalaciji nukleanog oružja na teritoriju Bjelorusije.

Ukrajina sprema iznenađenje

S druge strane Ukrajina je naučila lekciju i ubrzano proizvodi dronove slične iranskim koji mogu biti pogubni za ruske snage. Nekoliko probnih napada na Moskvu je iskorišteno da se procijeni njihova efikasnost.

Zamislimo situaciju u kojoj tisuće dronova kreće prema Rusiji? Za takav napad ne postoji odgovor, jer aktualni protuzračni sustavi nisu efikasni – ni američki, ni ruski.

Američki Patriot sustavi su preskupi, kao i ruski S400 za jeftine dronove s 2-3 kg eksploziva, koji u proizvodnji koštaju par stotina eura.

Što čine Rusi?

Rusi su toga svjesni i pokušavaju na razne načine navući ukrajinske snage na frontalni sukob. Čak i “odmetnik” Jevgenij Prigožin je dio Maskirovke. Sve se čini da se da slika da su ruske snage u navodnom raspadu i da je sada idealno vrijeme na frontalni napad.

Zato smo uvjereni da će se napad dogoditi, ali ne na način kakav nam se servira u medijima. Ako ukrajinska vojska krene frontalno, biti će uvučena u klopku i spržena u nekoliko dana.

Početak napada će biti s dronovima

Masovni napad s dronovima će biti najava početka velikog i odlučujućeg sukoba. Amerika zna da Rusija trenutno traži rješenje za protudronsku obranu i zato gura Ukrajinu u odlučujući sukob što je prije moguće. Što dulje budu čekali, Rusija će biti spremnija jer je već detektirala rupe u svojoj protuzračnoj obrani.

Sukob će se dogoditi vrlo brzo. Rusija putem satelita prati svaki korak ukrajinske vojske, tako da iznenađenja neće biti.

Ukrajina će sukob započeti masovnim slanjem dronova na ruske ciljeve unutar Ukrajine i Rusije, a odgovor Rusije će biti strašan i poguban, jer da bi rješila ovaj problem, Rusija mora “odgurati” ukrajinske snage bar 50-60 km od pokrajina koje je anektirala.

Kako je napad na Ukrajinu bio iznenađenje, tako će i pokušaj osvajanja Odesse i dolazak do Kijeva biti još jedno novo iznenađenje. Rusi će pokušati spojiti sve teritorije na kojima živi prorusko stanovništvo, uključujući i sjever Moldavije koja pokušava ući u EU i NATO, a ugovorom se obvezala na neutralnost.

Hoće li se ovaj scenarij dogoditi, uskoro ćemo vidjeti.

DronoviofenzivarusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
197 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pravda
10 mjeseci prije

Vrlo vjerojatno hoće…i zapad nije ništa drugo zasčužio…i svi koji su podlegli i svoje narode prodali jednom opakom i zlom sustavu koji radi isključivo za krupni kapital i kojemu ništa nej sveto.Russia ima pravo i pobjeda je na strani pravde i istine…Sodoma i Gomora treba dobiti ono što po Bogu i pravdi zaslužuje.Russia i oslatli pravedan i razuman svijet pobjeđuje ovaj mrak.

Мргуд
10 mjeseci prije

Из мог скромног знања о електроници знам да се било који даљински навођени уређај може врло лако и успешно ометати. Исто тако је и логично да Руси неће открити како делује таква њихова одбрана, за коју не сумњам да је врхунска, за десетак или стотинак “зујалица” којим их нападају. Наравно да ће те нападе да искористе за домаћу пропаганду.

burt
10 mjeseci prije

ne postoji nikakva ruska grupacija koja će iz Rusije krenuti u osvajanje istočne Ukrajine, oni ne mogu zadržati ni postojeće položaje a kamoli krenuti u osvajanje jer je u Harkovskoj oblasti mobiliizirano 50000 ukrajinskih vojnika a dignute su i ostale brigade teritorijalne obrane iz Sumiya i Chernihiva a došlo je i nekoliko tisuća stranih dobrovoljaca što se vidi po snimcima da u tom području prema Rusiji djeluju ruska, gruzijska i poljska legija, stanovnicima graničnog dijela Rusije jedino preostaje evakuacija u dubinu ruskog teritorija dok još ima vremena jer bi se u budućim događajima mogli naći u opasnosti

C.F.
10 mjeseci prije

Dobra ” maskirovska” kad je na portalu razumijemo.
Ukrainci znaju sve sto znaju Rusi plus sad znaju i sto neznaju Rusi a naucili su od zapada.
Taktikama zapada upravlja AI i sigurno nadilazi taktiku ljudskog shvacanja. Jedino sto AI nemoze razumijeti je spremnost Rusije da u sukobu zrtvuje ogromnu kolicinu ljudstva.
Rat je zamisljen na duge staze jer ciljevi su preustroj svijeta i trgovine sto znaci da eskalacije ofromnih razmjera nece biti jer svjetski ratovi ne traju 20g.

tihobl
10 mjeseci prije

Najava je skoro pa tacna. Nedostaje dio o PR kontraofanzivi da bi bila potpuna. A markenting je najvazniji dio kontraofanzive. Sve je pripremljeno da da Zelenski nize uspjeh za uspjehom bez obzira na stanje na terenu. I uspjesi ce trajati dok ne sprzi rezerve i dok mu ostale jedninice odbiju poslusnost (kao sto su odbili da iz Casov Jara idu u Bahmut). Kao sto vdimo i reginalni botovi su spremni. Vec pisu kako je NATO usao u beogradski Sibenik, a istina je drugacija – upali su u minsko polje, pa ih je jos poklopila artljerija, pa je pristigao TOS da ih sprzi pri povlacenju, a drugu grupu koja je cekala kod granice da upadne u 14 poklopila je avijacija sa FAB-250.

tihobl
10 mjeseci prije

Власти Одесе потврдиле су да се нафтна мрља шири уз обалу града. Вероватно са потопљеног последњег брода укропске морнарице

Према званичним подацима, у зони плаже Отрада постоји нафтна мрља. Узети су узорци воде и у току је увиђај колика је количина загађења и одакле је дошло.
Како је саопштено, 29. маја руске Ваздушно-космичке снаге су ракетним нападом у близини луке Одеса потопиле десантни брод Јуриј Олефиренко .
Кијев и даље игнорише ову информацију, нити је потврђује нити негира.

tihobl
10 mjeseci prije

Stizu i sarme:

„Предузећа руског одбрамбено-индустријског комплекса развијају перспективну МЛРС “Сарма” калибра 300 милиметара, која ће бити наставак пројекта Кама МЛРС, који је настао на шасији КамАЗ. Нови МЛРС ће имати повећану мобилност и безбедност и биће способан, између осталог, да користи вођену високопрецизну муницију“, рекао је саговорник агенције.

Додао је да ће машина бити опремљена „побољшаним аутоматизованим системом за контролу и навођење ватре.“

tihobl
10 mjeseci prije

Оружане снаге Украјине почеле су да шаљу у зону борбених дејстава војнике без докумената: уништени милитанти Оружаних снага Украјине биће проглашени дезертерима

 ВСУшник је снимио видео поруку у којој каже да су он и његова браћа бачени у правцу Авдијевке без икаквих борбених наређења, документовано је у ППД (тачка сталног размештаја).

 Све ово је урађено само због једне ствари: након уништења милитаната УАФ, њихови рођаци неће добити ни трунку одштете од обећаних 15 милиона гривни.

tihobl
10 mjeseci prije

Сателити Старлинк помажу у бомбардовању Русије

Изнад Белгорода, пре бомбардовања, на небу су били видљиви многи сателити Елона Маска.

Мештани тврде да после овога обично почиње гранатирање из остатка Украјине.

Max
10 mjeseci prije

Zato se i dogodio onaj napad u Moskvi. Rusi su reklo Pzo koridori su zatvoreno ali to mora biti bolje. Inače odlična analiza , ali zaboravljene su dvije stvari. Rusije posjeduje i moćne sustave elektronskog ometanja Krasuha i laserske sustave Peresvet koji su korisna protuoružja za dronove.

Josip Mariani
10 mjeseci prije

Ruska vojska može u 2 dana osvojiti sve što hoće,još sa Bjeloruskim snagama i trenutnoj mentalnoj situaciji što se tiče morala,ono što čitate u mainstream medijima je sve laž,od ovog sukoba pa skoro do svega,imate na Telegramu stranica the Duran i oni obavještavaju realnije onoga što nam je plasirani kao istim,sjetite se pritisaka na cijepljenje i laži koje su iznijete.Ustvari sve je to korporativno medijski vojnoindustrijki komplex raznih loših interesa.Svaka čast ovom portalu koji uspijeva se boriti sa njima.Često pratim vaše postove i u 90%slučajeva,pogodite u sridu.
Sretni smo što vas imamo
Vjerni pratilac,patriota,nenaciionalista,i antikomunista

M.r H.F
10 mjeseci prije

Vojno gledajući Rusi bi trebali primjeniti USA taktiku iz Iraka konkretno Tikrit!!!! Koliko dugo bi Ukrajina izdržala ?!!??

hiber
10 mjeseci prije

Koja “maskirovka”, prije “lažirovka”. Sve ove parade bile su da se prikrije jednostavna istina o sovjetskom Domovinskom ratu koji su Rusi prisvojili. Dakle, japanski bušido u kojem su se japanci držali potpisanog a Staljin im je prvom prilikom zabio nož u leđa + velika zapadna, u prvom redu američka industrijska pomoć + Musolinijeve igre koje redakcija Logično zove “Pavelić koji je Hrvatsku odveo na tamnu stranu povijesti” + ogromne sovjetske žrtve u prvom redu bjeloruske i ukrainske = dovele se do bitnog doprinosa pobjedi nad fašizmom. Ruski čekisti tu su dali tek ogroman doprinos dodatnom progonu ljudi i naroda koji su tu pokusavali preživjeti.

Ziv je Geza
10 mjeseci prije

Rat ce zavrsiti onog trenutka, kada ukrajinci prestanu odnosno odbiju ginuti za burzovne spekulante na wallstreetu.

Poznavajuci svijest ukrajinaca to se nece dogoditi u skoroj buducnosti jer su uvjereni da se bore za svoj dom.

Upravo onako i na isti nacin kako smo se borili i mi na ovim prostorima.

Ipak se ovdje radi o opsjenarstvu a to moze prepoznati samo probudjen covjek, covjek pod hipnozom radi ono sto mu se naredi.

hiber
10 mjeseci prije

Sto se tice samog teksta on govori jednu istinu. Prvo ugušiti Pridnjestovlje i NATOu proširiti bokove, pa tek onda graditi daljnje ofanzive. U ovom trenutku, rusi dalje ne mogu. Stali su i sada čekaju ukrainsku protuofanzivu. U međuvremenu, Ukrainci im udvostručavaju liniju bojišta, a na teritoriju Rusije nisu jedino dozvoljeni američka oprema, duhan i žvake. Ostalo ce administracija Bijele kuće zažmiriti. Navodno je trebala krenuti neka tik-tok Ahmat ofanziva, ali manekene nitko nije vidio. Zato je u tijeku velika evakuacija Bilogoroda, a navodno bi Wagner trebao uskočiti. Samo Wagner je spao u Rusiji na 6.000 pripadnika, od nekadašnjih 82.000. Dakle, ukrainska protuofanziva počiva na strateškim zapadnim, čitaj: američkim interesima, a ne lokalnim ukrainskim i ona je odavno u toku, kao sto su u toku tajni američko-kineski razgovori u Pekingu. Ideja da će Pridnjestovlje zastiti nekakav ugovor je naprosto djetinjasta. Nije ni Ukrainu. Dakle, udari na teritorij Rusije u funkciji je… Čitaj više »

Dragačevac
10 mjeseci prije

Ovaj rat je stvar matematike koliko imaju ljudstva, nafte, naftnih zaliha, tehnike, stanje ekonomije, privrede prirodnih resursa itd…

Pošto je u nepovoljnom položaju logičnije je da se Ukrajina brani a Rusija napada, medjutim Ukrajina ide u kontraofanzivu a Rusija se brani, da bi na taj način opravdali dostavu oružja municije i finansijsku pomoć, jer ako nema pobeda nad Rusima onda će zapad biti sve manje spreman da finansira beskonačni rat naručito u uslovima sve veće recesije i ekonomskih problema.

Kontra napad će dovesti do ogromnih žrtava sa ukrajinske strane jer vrše napad na jače od sebe, imaju svega manje od rusa, ne kontrolišu nebo i rusi su se dobro ukopali.

Kornel
10 mjeseci prije

Samo ću ponovit moj lanjski komentar na temu povijesnih odnosa zapada i Rusije; Kad je odnos Zapada i Rusije u pitanju, postoje prigodne priče, a to su priče o Potemkinovim selima jer se i najžešći sukobi vode upravo na tim područjima. Ukratko, Grigorij Aleksandrovič Potemkin bio je ruski chief of staff carice Katarine krajem 18 stoljeća, ali bio je i njezin ljubavnik, tako je to valjda išlo, ako pogledamo i ruskog mistika s početka 20 stoljeća Grigorija Jefimoviča Rasputina koji je bio ljubavnik carice Aleksandre i koji je također imao veliki uticaj na upravljanje s ruskim carstvom. Uglavnom, kako bi Potemkin pokazao napredak u novoosvojenim krajevima na dugom putu do Krima, Potemkin je dao napraviti i postaviti kulise sela, stada krava, ovaca itd., tako kad je brodom niz Volgu Potemkin vodio caricu Katarinu kroz ta područja kako bi ona vidjela taj napredak i eventualno Potemkinu dala još veću moć. To… Čitaj više »

Keki
10 mjeseci prije

Kak pričaju mediji i ostali akteri, Ukrajina pregazila sve i evo samo što nije u Kinu ušla.

nessy
10 mjeseci prije

Svaka eskalacija jedne strane, vodi eskalaciji sa druge strane. Dogodi li se navedeni scenario, tj. “zastrasujuci” odgovor Moskve, NATO sigurno nece podviti rep, pogotovo sto ih ni malo nije briga za zivote ukrajinaca. Svoju vojsku nece slati, (bilo mi puno mrtvih) barem ne otvoreno, jer to ne trpi njihova javnost, dakle nastavak proxy rata. Na kraju ce od Ukrajine ostati parkiraliste, prezagadjeno za zivot, a i bez ljudi koji bi tamo uopce zivjeli.

Ante
10 mjeseci prije

Osobno smatram da je Amerika uvođenjem rata u Ukrajinu imao više ciljeva. Pod jedan. Uništiti ekonomiju Ukrajine, uništiti poljoprivredu, uništit industriju proizvodnju, i domoći se ukrajinski stručnjaka koji su proizveli najveći avion na svijet. Uništiti vojnu industriju, razjediniti Ukrajince i Ruse sa ovim ratom. Raseliti što je više moguće Ukrajinaca i Rusa iz Ukrajine i ostatak uništiti u ratu. Uz to dobro zaraditi sa vojnom pomoći koja dolazi u neograničenim količinama u Ukrajinu i koja se onda vraća u Ameriku kroz crne fondove za financiranje budućih ratova i razvoj novog oružja. Sve je to već napravljeno na Balkanu. A prije na Bliskom istoku Africi i Južnoj Americi.

Ako
10 mjeseci prije

Koji god pravili scenario, Amerika uvijek profitira i pobjedjuje.

Konj
10 mjeseci prije

Budući dogadjaji u Ukrajini? Pa onda tlapnja na tlapnju, da ne seciram cijeli text. Koji je ionako oda “ruskom” umijeću vodjenja ove “operacije” I opravdavanje nekom “maskirovkom” poteza Šahiste i “Rusa” oko njega. A jedina maskirovka je da se u stvari Evropa i Amerika (zona 1) ujedine protiv Rusije i Kine (zona 2), dok zonu 3 (Indija, Paki) čeka sa strane. Za tako nešto treba vremena. I “Rusi” im ga daju. Štampači novca rade svoj dio posla, pa obezglavljuju onu srednju klasu i pretvaraju je u siromahe. Ukrcavanjem “izbjeglica” u Evropu, proizvode nacionalizam koji će preći u nacizam po već oprobanom receptu. I tu dolazimo do one tačke kada su žabe kuhane za slanje na zonu 2. Šta radi zona 2? Pravda se “poštovanjem” medjunarodnih zakona, porodice, a istovremeno radi na osnivanju “svojih” organizacija koje su istovjetne zapadnim, a iz onih glavnih (WHO, UN) ne izlaze. O tome da SVE… Čitaj više »

Lafeta
10 mjeseci prije

Šta se babi tilo to se babi snilo

Ivan
10 mjeseci prije

Rusi samo cekaju da budale krenu. Interesantno je koliko su oni s Ukrajincima strpljivi a ovi nista ne kuze..

Crni Golf 4 vrata
10 mjeseci prije

ha, ha, ha, ha – Napoleon + Marx + Soboslikar…….. + roktavi narkoman = 🍌…..

Dawor
10 mjeseci prije

Putinu je najbolje da ide u Švicarsku kliniku za eutanaziju

Mamu im *bem americku-satanisticku
10 mjeseci prije

J*bala vas Ukrajina, je*es takav rat kad se u toj je*enoj drzavi igra nogomet. Kad je rat NEMA IGRANJA NOGOMETA.
Dakle … Zajec nju pogodji

nepoželjni
10 mjeseci prije

“Maskirovka”… …uz dužno poštovanje autoru ovog članka i iskreno uvažavanje njegovog truda da “maskirovka” bude uvjerljiva, ipak zaključujem da je ovaj članak maskirovka usmjerena na zamagljivanje činjenice da je ovaj sukob samo režiran prema multilateralno usvojenom scenariju. Što se ustvari događa? – ništa što bi značajno odskakalo od utvrđenog scenarija. Zašto nema reakcije na napade? …pa nema zato što to nije dogovoreno i što bi to previše brzo okončalo ovaj sukob… (a sukob ima svoje razloge i korijene u potrebi mijenjanja svjetskog poretka) Ukrajina sprema iznenađenje… ma kakvo iznenađenje!?… proizvoditi dronove i lažno sebe i svijet uvjeravati da će te leteće igračke biti sudbonosne za ishod ovog rata!? (znate što! Ne volim kada netko pomisli da me tako sirovo može praviti bu da lo m) …pa… dronovi…, to nije nikakva mudrost niti značajna prijetnja, što, Rusi ne znaju proizvoditi dronove? Što čine Rusi?…ništa značajno, jer nije po scenariju… iako bi… Čitaj više »

Nekoime
10 mjeseci prije

Sholz već priprema dobrodošlicu u Berlinu za ruske oslobodioce. Čak i glumi Hitlera, ne bi li ih motivirao.

Dux
10 mjeseci prije

Kako god ovo završi za europu i veliki dio svijeta neće biti dobro. Anglosasi i EU ne žele Rusiju ovakvu kakva je, jer Rusija jača i jača iz godine u godinu, ako sad popuste, kroz godine koje dolaze rusi sa kinezima preuzimaju vodstvo. Amerika lagano gubi korak, i sad im preostaje samo veliki rat, pošto je vidljivo da preko Ukraine i sankcija ne mogu ništa, u bliskoj budućnosti sigurno ulaze u direktni sukob, a onda neka nam Bog pomogne.

10 mjeseci prije

Da, “maskirovka”. Ako pogledamo Putinove poteze u Jermeniji, Kazahstanu, Krimu, vidimo munjevito reagovanje i uspešno završavanje posla. U Siriji dugo traje ali u vrlo komplikovanoj situaciji opet sve povoljno za Rusiju. A u Ukrajini… “katastrofa”? Može li vrhunski vojni strateg (i to ne samo lično već i ceo njegov tim) odjednom da z.a.g.l.u.p.i? Možda nisu očekivali takav otpor?? Nisu znali da će Amerika da ih podrži instruktorima, naoružanjem i ostalom logistikom??? Šta obično radi Rusija kao odgovor na eskalaciju? Recimo Britanija pošalje tenkovske mine sa osiromašenim uranijumom – Rusija zna gde se nalaze (toliko o obaveštajnim snagama), raketira skladište (toliko o sposobnosti naoružanja) a radioaktivni oblak bude oduvan na Poljsku, možda i na Nemačku (toliko o strateškom planiranju). Na druge “sitnije” provokacije Rusi eliminišu trenutni komandni centar sa desetinama NATO oficira – čisto da pokažu da znaju i da mogu. ——————— Jeste veliki problem gubitak svog ljudstva ali Rusi i… Čitaj više »

Bruno
10 mjeseci prije

240 aviona u zraku + 90 na Gerald-u Fordu. Nikada niko u povjesti nije skupio vojsku da je ne upotrijebi. Koliko će samo koštati gorivo za 12 dana vježbi s 330 aviona? Sapienti sat.

bilmez
10 mjeseci prije

Da bi Rusi napravili i održali što je u tekstu napisano u ljudstvu im je potrebno otprilike onoliko koliko je imao Hitler kad se zaletio na Ruse. Trenutno je tamo oko 10-15 % od tog broja.

C.F.
10 mjeseci prije

Svedska ispunila uvjete Turske i moze u NATO.
Erdo ispunio zadatak i jos jedno u nizu pisanja po onima koji vjeruju u dobre momke na najvisim pozicijama.

Noname
10 mjeseci prije

Objavljen je broj poginulih u novom ruskom napadu na centar za specijalne operacije časnika NATO-a. “Ubijena su 22 britanska vojna obavještajna službenika, 8 zaposlenika BND-a (njemačka obavještajna agencija), 4 predstavnika Pentagona i dva časnika francuskog ratnog zrakoplovstva. Ostali stranci su ozlijeđeni”, javlja izvor. Udar na Zapovjedni centar za specijalne pomorske operacije u Odesi rezultirao je eliminacijom i ozljedama 98 časnika NATO-a. To javlja izvor upoznat sa situacijom. Riječ je o nedavnom napadu na vojne objekte u Odesi projektilima Kalibar. Priopćeno je da je dolazak u luku Odessa doveo do uništenja desetaka zapadnog oružja. Konkretno, uništena su dva MLRS-a HIMARS, 14 oklopnih vozila i 34 kamioneta. Ukupno je izgubljena vojna oprema vrijedna više od milijardu dolara, – piše Telegram kanal “Slika budućnosti” pozivajući se na izvorne podatke. Osim toga, projektili su doletjeli i u Središte za kontrolu specijalnih pomorskih operacija kada je tamo bilo 98 časnika NATO-a. Nisu svi uspjeli preživjeti. Ubijena su 22 britanska vojna… Čitaj više »

Ingerman
10 mjeseci prije

Previše filmova…Rusija je kao Hrvatska ili Srbija…korumpirana zabokrecina…samo ih ima puno i prebogata je zemlja….ovo ce zavrsiti kao i uvijek kako se elite dogovore

2i2su22
10 mjeseci prije

Trebat će Rusima čudo da “zamaskiraju” svoj kompletni poraz…

MNK
10 mjeseci prije

CIA i MI5 su STO koraka ispred Rusije i maskirovke za glupane. Zapadnjacke novine prije rata prema cia izjavama tvrdile da ce Rusija napadnuti Ukrajinu. Svi rusofili se tome smijali drugi neutralni obicni ljudi nisu vjerovali i evo rata (a ne specijalne operacije). Rusija nista ne moze protiv zapada.

Emiliano Zapata
10 mjeseci prije

Bla, bla, bla… brat ce da ubija brata, depopulacija koju zajednicki sprovode Putin i Zelinski nakon sto su svaki svoje vakcinisali pa sad tjeraju ljude u bratoubilacki rat ce im donjeti mnogo privilegija kod gospodara zla!
Steta to nitko ne shvaca osim njih a nebi me cudilo da se potajno negdje sastaju poput Milosevica i Tudmana za vrijeme najzescih borbi!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI