Čečenski lider osuđuje teroristički napad na učitelja izvan Pariza

Ramzan Kadirov
20 komentara

Čečenski šef Ramzan Kadirov osudio je teroristički napad u kojem je ubijen učitelj u predgrađu Pariza i izrazio saučešće porodici učitelja, napisao je Kadirov u subotu na svom kanalu Telegram.

“Osuđujemo ovaj teroristički čin i izražavamo saučešće porodici žrtve. Snažno se suprotstavljajući terorizmu u bilo kojim manifestacijama, pozivam da ne provocirate vernike niti da povredite njihova verska osećanja”, rekao je čečenski lider.

Uverio je Francusku da Čečeni nemaju nikakve veze sa napadom.

“Nije prvi put da Francuska pokušava da okrivi Čečene za sve njene probleme. Uveravam vas da Čečeni nisu deo njih”, izjavio je Kadirov.

Kadirov je istakao da je osumnjičeni veći deo svog života živeo u Francuskoj.

„Gledajući unapred, kako francuski istražitelji neće dodati boju verziji “čečenskog traga”, naglašavam da je Anzorov samo jednom u životu posetio Čečeniju“, rekao je šef Čečenije.

O napadu

16. oktobra napadnut je učitelj ispred škole u ​​kojoj je predavao u Conflans-Sainte-Honorine, predgrađu Pariza. Grlo mu je prerezano kuhinjskim nožem. Napadač je pokušao da preti policajcima koji su stigli na mesto događaja, ali je ustreljen.

Francuski tužilac istražuje napad, koji je predsednik Emmanuel Macron nazvao terorističkim činom. Glavni trag istražitelja su nastavnikove profesionalne aktivnosti. U vezi sa napadom već je privedeno devet osoba, uključujući rođake ubice.

Francuski tužilac Jean-Francois Ricard rekao je da je osumnjičeni “Čečen rođen u Moskvi 12. marta 2002, koji je bio izbeglica. Agencijama za sprovođenje zakona nije bio poznat”. Prema tužiocu, osumnjičenom je odobrena desetogodišnja dozvola boravka 4. marta.

Istražitelji su rekli da je učitelj 5. oktobra u svom razredu pokazao crtane filmove proroka Muhameda o slobodi izražavanja i da je od tada bio meta pretnji roditelja svojih učenika. Rečeno je da je podneo žalbu policiji zbog poslastica.

francuskaRamzan KadirovTeroristički napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
kopt
3 godine prije

Nema veze koliko moze poginuti Rusa od nekog teroristickog cina, Francuzi nisu niti jednom zalili, dapace u sebi se raduju.

bauštelac
3 godine prije

nije prošao noviček pa sad koljemo profesore na ulici kad normalan narod ruča

Kometa
3 godine prije

Slična priča sa braćom Černajev iz čečenije čiji su roditelji dobili dozvolu za boravak u SAD na lepe oči i priču Putin Represija itd.
I onda 1 dan na maratonu bum, i onda su Amerikanci morali da se ponašaju kao Rusi, da upadaju sa dugim cevima u kuću i vrše pretres.

3 godine prije zadnji put uredio Kometa
medo1
3 godine prije

Nekad je njegov otac bio capo terorista i dobijao zapadnu pomoc za revoluciju u Cecniju.
Francuska je davala isto svoj doprinos.
Jednog dana je njegov otac shvatio da ih zapad koristi i da se Cecnija moze najbolje razvijati u okviru Rusije i shvatio je da samo Rusija moze dati vojnu zastitu Cecniji.
Tad su Francuzi preko “dobriH” ili pro zapadnih terorista ubili njegovog oca.

Jomla
3 godine prije

“Čečenski lider osuđuje teroristički napad na učitelja izvan Pariza”.E da je u Parizu, to bi bila sasvim druga priča.

Ante
3 godine prije

Vjera mira???!!!!😂😂😂😂😂
Sotonjare.

Max
3 godine prije

Svi normalni ljudi osuđuju terorističke napade pa tako i kometatori Logičnog . Sasvim normalno.

Stara kuka
3 godine prije

Ponajprije francuskom učitelju nije prerezano grlo nego odrezana i od tijela potpuno odvojena glava za što postoje i fotografije na internetu. Nadalje spomenuti učitelj je bio tipičan primjer “korisnog idiota” i kao takav je doživio zasluženu sudbinu. U karakterističnoj leftardskoj kvaziintelktualističkoj i kvazimoralističkoj maniri išao se napraviti pametan i hrabar pa u većinski muslimanskoj školi provocirati pokazivanjem karikatura proroka Muhameda. Kreten je naravno izgubio iz vida sudbinu istih takvih priglupih provokatora iz Charlie Hebdoa, Ali to ne treba čuditi jer po prirodi psihički poremećeni leftardi ne pamte jako dugo a nisu baš ni sposobni u glavi povezivati uzroke i posljedice. Ohrabren primjerima stalnog i nekažnjenog vrijeđanja i provociranja kršćana i kršćanskih svetinja malo se zaigrao i zaboravio da muslimani na takve provokacije odgovaraju na svoj specifičan način. Naravno, radilo se inače o velikom poborniku “kulturnog obogaćivanja” Europe muslimanskim i crnačkim imigrantima, jednako kao što su bili i “karikaturisti” iz Charlie… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI