Čelni rabin navodi razloge koji bi mogli potaknuti Židove na odlazak iz Europe

Pinchas Goldschmidt
52 komentara

Opisujući trenutnu situaciju u Njemačkoj, Goldschmidt je tvrdio da, za razliku od prije 100 godina, Židovi danas mogu jednostavno otići ako je potrebno.

Pinchas Goldschmidt, glavni rabin u Moskvi i predsjednik Konferencije europskih rabina, objasnio je kako bi židovska zajednica mogla reagirati na moguće razbuktavanje antisemitizma u Europi.

Tijekom intervjua za RIA Novosti, na pitanje je li zabrinut zbog izgleda da desničarska politička stranka Alternativa za Njemačku dobije više glasova na predstojećim izborima, Goldschmidt je izjavio: “Razlika između onoga što se događalo prije 100 godina i onoga što se događalo danas se događa jest da danas Židovi uvijek mogu otići dragovoljno.” Nakon što je dobio pitanje o vezi toga što bi židovske zajednice mogle učiniti u slučaju porasta antisemitizma u Europi, rabin je odgovorio da i oni “uvijek mogu otići”.

“Ali borit ćemo se do posljednjeg trenutka za sigurnost zajednica i za održavanje vjerskih prava i sloboda”, dodao je.

Goldschmidt je također tvrdio da antisemitizam “u jednom ili drugom obliku” postoji posvuda, pa su važni zakoni i politička volja za borbu protiv njega.

U listopadu 2019., Alternativa za Njemačku dobila je kritike od židovskih čelnika i političara u Njemačkoj, koji su oštro kritizirali stranku zbog navodnog “poticanja vrste mržnje”, koja je potaknula pucnjavu sa smrtnim slučajevima u sinagogi Halle u to vrijeme, navodi AFP.

“AfD posjeduje velik broj stavova koji pokazuju neprijateljsko raspoloženje prema Židovima”, rekao je tada za ZDF Felix Klein, povjerenik savezne vlade za židovski život u Njemačkoj i borbu protiv antisemitizma. “Na primjer, njihov stav da ritualno klanje životinja (za košer pripremu hrane) treba zabraniti.”

Također je kritizirao šefa AfD-a Alexandera Gaulanda koji je, kako primjećuje AFP, izrazio “ponos” u pogledu postupanja njemačkih vojnika tijekom Drugog svjetskog rata.

“Ako su Francuzi s pravom ponosni na svog cara (Napoleona), a Britanci (na admirala Horatija Lorda) Nelsona i (premijera Winstona) Churchilla, onda mi imamo pravo biti ponosni na postignuća njemačkih vojnika u dva svjetska rata,”rekao je Gauland 2017.

Goldschmidtžidovi
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
uzbiuvztfurdurfutgzu
2 godine prije

Prvo proučiti Šnersija što je pisao a onda ovog možete preskočiti…………….

Max
2 godine prije

Svima nam se sprema cjepivni hlokaust.

Kažun
2 godine prije

“Antisemitizam”, tko vas tjera ili drži.
Sahara je dovolja velika ,tko želi u pustolovinu…može.

Marlov
2 godine prije

Mars bi bio pravo mjesto za sve njih, koji bi bio boziji mir na zemlji.

Njemi svjedok
2 godine prije

Evo pitanje za rabina.
Šta su radili Irgun i Hagana.
Kada odgovori onda može pričati o antisemitizmu.
Nisu baš Židovi toliko tolerantni.

Rolling Bluesman
2 godine prije

Achkenazi ili Khazari nisu semiti.

Čudan lik
2 godine prije

Eh, tako… Sada kada ste pročitali članak vrijeme je za istinu.
AfD nije nikakva desničarska stranka niti zastupa “konzervativne vrijednosti”, razlika između “CDU, Ljevičara & gamadi” i AfD-a je u tome što se AfD-ovci protive NEzakonitom pozivanju, dovođenju i prihvatu “”osoba koje tvrde da su izbjeglice ili migranti””””.
Iako se mediji trude svim silama prikazati AfD kao “desnu” stranku (dio režimske propagande), koja je protiv Židova, to jednostavno NIJE istina.
Jedinu stvarnu opasnost po Židove u Njemačkoj čine osobe koje su nezakonito ušle u Njemačku sa lažnim dokumentima a svim su poznati kao “izbjeglice ili imigranti”.
Čitajući što Goldschmidt izjavljuje ne mogu se oteti dojmu da se iza svih tih “AfD-ovih izljeva antisemitizma” krije plan rabina da se što više Židova doseli u Izrael???
Ono u što sam siguran je da Židovska zajednica šuti dok Židovi trpe fizičko i psihičko maltretiranje od “migranata”.

ledeno doba
2 godine prije

sve predstava kao prvo, afd je njihova.. pa ima posebna podorganizacija afd-, koja se zove: “židovi u afd” kao drugo, paušalni anti-islamizam afd-a i deklarativna privrženost Izraelu, kažu sve kao treće, čelnica afd-a alice weidel, lezba i bivša goldman saksovka kao četvrto, stari gauland je ipak preko 40 godina bio član njemačkog hdz-a, CDU… on i čelništvo stranke podržavaju cjepanje, iako ima mnogo poštenih članova, koji su protiv toga i plandemije kao peto, neuspjeli “atentat” na sinagogu u halleu, prije 3 godine, bio je neuspjeli false flag u režiji njemačkih obavještajnih službi. zato što je atentaor, očito bio šeprtlja… neki samac, iz istočne njemačke, debil, kvazi desničar, kome su obavještajne službe očito tutnuli pune ruke oružja i on se u po bijela dana šetkao po Halleu, sa gomilom oružja i nadzorne ga kamere snimile, na snimcima se vidi kak psuje jer mu oružje nešto ne funkcionira… i tako se satima šetkao… Čitaj više »

ZriBra
2 godine prije

MEMI su DOMINANTNIJI nego GENI, (Ugari,Bugari,Hrvati,Srbi,Židovi,Arapi…..

2 godine prije zadnji put uredio ZriBra
Njemi Svjedok
2 godine prije

Evo neka rabin objasni kako to da je krem dela krem židova bitisao u Berlinu pre prvog svjetskog rata – posle prvog svjetskog rata a takođe i u toku celog drugog svjetskog rata cela jedna avenija je bila njihova i nije im falila dlaka sa glave.
Malo čudno zar ne njihovi sunarodnici u konclagerima a oni van sa svim blagodjetima ovog svjeta.
Bravo rabine namazan si svinjskom mašču kada ovako govoriš.
Za sve ovo postoje dokazi i nije rekla kazala nego netkome odgovara da prosipa laži i vrši konstantno dezinformisanje običnog puka.

Gajba piva
2 godine prije

JELI SE CEPIO SA CEPIVOM SA NEBESA? O CEMU PRICA OVAJ LIK?
UVEK NEKA BEZANIJA…. KOJI PROBLEM IMA LIK? PARANOJA?

Šalom Allejkum
2 godine prije

Iz ovog članka je razvidno da se povjet ponavlja aakteri su uvijek isti.
Prvo su isti ovi hazari doveli Hitlera na vlast da malo pogura stvar jer hazari u europi nisu imali žalju ići iz EU, pa je pon to malo pogurao.
Sada rade istu stvar, žele šta više hazara po EU poalati ali ne u Palestinu već u Ukrajinu zato tamo ubijaju kršćane a žele dovesti svoje hazare da urade novo hazarsko carstvo.
Kome to nije jasno taj treba potražiti liječničku pomoć.
Sve ratove, krize i bolesti na planeti je njihovo maslo, i dok ih se ne oslobodimo nema nam spasa.

Mi82
2 godine prije

Da, i?
Jasna je korist koji Zidovi imaju kukajuci o holokaustu 76 godina nakon zavrsetka wwii?
Manje je jasno koja je korist portalu i citateljstvu??

postenlopov
2 godine prije

Nesta tu jako smrdi, njemu je prijetnja Afd, a ne talibani koji su dosli u milionima. Zakljucak je da izmedju zidova i talibana ima nekih zajednickih interesa , a Afd smeta i jednima i drugima.

Stara kuka
2 godine prije

Što je ustvari poanta ovog članka? Uopće mi nije jasno što se želi reći? Standardno, milijardu puta viđeno židovsko cmizdrenje o “antisemitizmu” i nekakve “prijetnje” da će oni otići nekud? Pa takva sr…nja slušamo doslovno na dnevnoj bazi. A što se starog prdonje Gaulanda i košer desničarskog AfD-a tiče ni tu ne treba gubiti vrijeme. AfD je “desnica, koliko i stranka Marine LePen u Francuskoj ili švedski demokrati. Svo njihovo “desničarenje” i njihov “nacionalizam” se svodi na kuknjavu ne o imigraciji općenito, pa čak ni o muslimanskoj imigraciji, nego o tzv. “islamistima” (id…ski novogovorni izraz) i islamskom ekstremizmu dobrog dijela tih imigranata. To, taj islamski ekstremizam je jedini problem koji se oni uopće usude spomenuti. A ulično ludovanje kojekakvih sirijskih i afganistanskih “kirirga” ili “kamiondžija” je samo posljedica dopuštanj masovne imigracije. Sve to europski košer desničatri ne smiju ni pisnuti. A ne smiju pisnuti ni o drugim problemima. Što je… Čitaj više »

Stara kuka
2 godine prije

I što je sad ovo? Gdje je dugme za uređivanje teksta? Nestalo. Znači ne možemo više ispraviti neki tipfeler ili grešku nakon što napišemo tekst? Je li to neka privremena itehnička greška, ili uredništvo nastavlja sa svojim do sada prilično uspješnim naporima da oteža komentiranje i otjera što više komentatora?

Necjepljeni Kokot
2 godine prije

Juden rak rana čovječanstva !

Perun
2 godine prije

Goldschmidt je također tvrdio da antisemitizam “u jednom ili drugom obliku” postoji posvuda….P.S Antisemitizam je način života nekih ljudskih zajednica isto kao sto je semitizam način života nekih ljudskih zajednica….ritualno klanje životinja (za košer pripremu hrane) treba zabraniti a to bi trebala odratiti drustva za zastitu prava domacih i divljih zivotinja….traba boriti se do posljednjeg trenutka za sigurnost zajednica ugrozenih zivotinja i za održavanje vjerskih prava i sloboda autohtonih zivotinja ,koza ,krava,svinja ,leptirova ,konja ,magaraca,ovaca itd itd….Ako je Krava Sveta zivotinja u Indiji zasto ne bi bila Sveta zivotinja i u Evropi….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI