Glasnogovornica ruskog MIP-a kazala da su Jevreji znali da će Trump pobijediti

Maria Zakharova
0
0

Glasnogovornica ruskog Ministarstva inostranih poslova tvrdi da su Jevreji znali da će Donald Trump pobijediti na američkim predsjedničkim izborima.

Maria Zakharova kazala je u emisiji na ruskoj državnoj televiziji „da ne treba čitati vodeće medije“ kako bismo saznali budućnost.

„Naši ljudi u Brigton Beachu će vam sve reći“, kazala je ona aludirajući na njujoršku rusko-jevrejsku dijasporu.

Ona je posjetila New York u septembru radi učešća na zasjedanju Generalne skupštine UN-a i tom prilikom, želeći da sazna šta Amerikanci misle o predstojećim izborima, razgovarala sa Jevrejima koji su emigrirali iz Rusije, a sada žive u Brighton Beachu.

Ona je kazala da su joj rekli: „Marochka, shvati to – doniraćemo novac Clintonovoj, naravno. Ali ćemo republikancima dati dva puta više.“

„To je bilo to! Stvar je bila riješena, barem što se mene tiče“, kazala je glasnogovornica.

Njene izjave su osuđene od strane drugih diplomata. Bivši američki ambasador u Moskvi Michael McFaul je napisao na Facebooku: „Wow. I ovo je žena koja mene kritikuje da nisam diplomatičan.“

Roman Dobrokhotov, ruski opozicioni aktivista, napisao je na Twitteru: „Izgleda da je glasnogovornica (Zakharova) objasnila Trumpovu pobjedu kao jevrejsku zavjeru“.

Izlazne ankete pokazuju da je većina američkih Jevreja glasala za Hillary Clinton na izborima i to čak 70%, dok je samo 25% njih glasalo za Trumpa.

Izbori 2016maria zakharovažidovi
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI