Čelniku katalonske vlade prijeti 30 godina zatvora

Carles Puigdemont
32 komentara

Šef katalonske vlade Carlesa Puigdemonta riskira da bude osuđen od strane državnog tužiteljstva Španjolske u slučaju da najavi neovisnost regije, navodi španjolski mediji El Mundo.

Navodno je već pripremljen kazneni postupak protiv katalonskog šef vlade Carlesa Puigdemonta u slučaju da najavi neovisnost regije, priopćava španjolski El Mundo, pozivajući se na vlastite izvore.

Kao što je navedeno od strane medija, Ured tužitelja opisuje radnje predsjednika Generalitet de Catalunya kao poticaj na nasilje, što je kazneno djelo koje se kažnjava do 30 godina zatvora, prema kaznenom zakonu.

Katalonske organizacije ANC i Omnium, koje su radile na neovisnosti regije, pozvale su svoje pristaše na okupljanje u 15:00 sati u subotu u Barceloni, kako bi prosvjedovali zbog pritvaranja svojih čelnika.

Carles Puigdemont prijeti da službeno proglasi neovisnost Katalonije, koja se temelji na referendumu o samoodređenju, a za koju je glasovao 43% Katalonaca, a od toga 90% za nezavisnost.

Španjolski premijer Mariano Rajoy je upravo najavio uporabu članka 155. Ustava koji propisuje obustavu katalonske autonomije i izjavio je kako se nada da će se što prije održati prijevremeni regionalni izbori

Carles PuigdemontMariano Rajoy
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1.komentar
6 godine prije

Uskoro ce se mnoge stvari iskristalisati, u zavisnosti od sledecih poteza.Ne mogu se oteti utisku, da je stvorena ogromna masa koju vode odredjeni krugovi(mediji,nvo, politicari u svim tzv, “demokratskim zemljama”), i preko drustvenih medija kreiraju celokupno javno mnjenje.Prakticno najjaca sila sveta ne mora ni da se oglasava, ceo posao za nju radi ova kriticna masa,a sve pod plastom nekakvih ljudskih prava.A kad su u pitanju ljudska prava u npr Saudijskoj Arabiji, onda nikom nista.

By the way, vezano je za tzv “Arapsko prolece”:
Ministarstvo odbrane RF i planeri Kremlja su znali sta se sprema u arapskom svetu.Ulazak vazdusno kosmickih snaga RF u Siriju je isplanirano nekoliko godina pre 2015 godine.Evo jos jedan dokaz.

https://www.youtube.com/watch?v=NHkcnmZpWEg

Rtrtrt
6 godine prije

Hapsi bandu separatisticku!!!

davor
6 godine prije

30 g. zatvora trebaju dobiti one bitange iz venezuelanske oporbe

Proleter
6 godine prije

Spanjolci su izgleda zaboravili kako izgleda gradjanski rat , ovako kako su krenuli uskoro ce biti repriza , sretno im bilo ,medjutim moje skromno misljenje jest da spanjolska vlada i armija moraju uraditi ono sto nisu markoviceva vlada i jna odnosno generalstab u jugoslaviji , tenkove na ceste , separatiste , teroriste i kriminalne nacionaliste od triglava do dzevdzelije u bajbukanu i mirna bosna .

igi
6 godine prije

Havier Solana je u jednom trenutku bio na čelu NATO saveza i izveo tkz. milosrdnog anđela i hebiga karma je zajebana stvar…stoga ljudi pamet u glavu i ne radite drugima ono što ne želite da drugi rade vama.

Sinisa
6 godine prije

Veneto i Lombardija….referendum.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI