Četiri ”velesile”, Crna Gora, Albanija, Norveška i Kijev, produžile sankcije Rusiji

putin12
19 komentara

Četiri partnerske zemlje Europske unije, inače priznate ”međunarodne velesile” – Crna Gora, Albanija, Norveška i Ukrajina, produžile su gospodarske sankcije protiv Rusije do 31. siječnja 2018. godine, stoji u jučerašnjem izvješću čelnice europske diplomacije Federice Mogherini.

Zemlje kandidati – Crna Gora i Albanija, zemlja članica Europskog prostora slobodne trgovine – Norveška, kao i Ukrajina, pridružile su se odluci Vijeća Europske Unije. EU prima na znanje ove odluke, te ih pozdravlja”, navodi se u priopćenju.

Vijeće EU je 28. lipnja službeno produžilo ciljane ekonomske sankcije protiv Rusije za još šest mjeseci, do 31. siječnja 2018. godine.

Sankcije Europske unije uključuju tri odvojena područja. To su vizna ograničenja za ruske građane koje vrijedi do rujna ove godine, ekonomske sankcije protiv niza ruskih, obrambenih i financijskih sektora u državnom vlasništvu, koje su produžene do 31. siječnja 2018. godine, kao i restriktivne mjere koje se odnosa na Krim, koje su produžene do 23. lipnja 2018. godine.
Sankcijama se ranije pridružio i Island, koji nije dio Europske unije, ali ih je uveo u domaće zakonodavstvo.

Što se tiče ovih europskih i svjetskih velesila, ruski su mediji informaciju popratili s dva retka u rubrici ”kratke vijesti”, ali uz napomenu da Vijeće Europske Unije griješi kada sankcije veže za provedbu Sporazuma iz Minska, jer one onda mogu trajati ”unedogled”.

Donald Tusk je izjavio ”kako je za neuspjeh Sporazuma iz Minska kriva Rusija”.

Uopće ne komentirajući sankcije, Moskva smatra da je takav pristup apsurdan, jer Rusija nije strana u unutarnjem ukrajinskom sukobu. Kremlj je naglasio da sankcije nisu u stanju riješiti bilo koji problem EU u odnosima s Rusijom.

Kao odgovor na proširenje sankcija Europske unije, Moskva je produžila embargo na uvoz hrane do kraja 2018. godine, što znači da će se stotine tisuća tona voća i povrća bagerima zatrpavati u poljske jarke, a manji će se dio podijeliti pučkim kuhinjama i na gradskim trgovima.

Sankcijezemlje kandidati
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

….. i Kijev… U principu Ukrajine i nema, pa bi se moglo govoriti o “Kijevu”

Srba
6 godine prije

ni većeg jada nit veće sramote…

Dopizdilomi
6 godine prije

Koja smijurija

EU dismr
6 godine prije

Pročitao sam naglas ovaj naslov svojim ukućanima. Nakon zbunjenih pogleda – prasak u smijeh. Skužio sam: Logično ljetna shema – Smijeh i zabava + politika.

Alen
6 godine prije

Kakve drzave bolje reci kriminalne organizacije..

Jupiter
6 godine prije

Nisam siguran za Norvešku , ali Crna Gora, Albanija i Ukrajina su dokazane perjanice demokratskog naprednog sveta.
Utrkvanje u poniznosti i dokazivanju odanosti od sebe prave deguntantne kreature.

žrec
6 godine prije

vazali…

Bill Clinton
6 godine prije

o tempora, o mores! hajd’ one tri sile, al’ kako đetiće tj. crnogorce nije sramota!? pa, mi ih bombardovali, a oni opet za nama…!?

Busola
6 godine prije

Kijev tj. Ukrajina je zabranio i Mašu i medvjeda kamoli neće ovo , oni su raskrstili sa ičim normalnim. Ukrajina je najgori primjer kako kroni kapitalizam i sluganstvo uništavaju narod i državu… Evo i Antonov kompanija im ide u stečaj!

Tadmur
6 godine prije

Spavaš li mirno,V.Vladimiroviču???Ovo je tek početak.Šta ćeš kukavče crni kada ti junačine iz Berana navale na Kremlj????

Berlusconi
6 godine prije

Vi se samo salite , ali ruski BDP je pao sa 2025 milijardi na 1250 ( 1275 ) ! Razlika je ko vojni budjet SAD… I zasto implicira i ponizava autor teksta ove drzave!? Jednostavno odlucili su da stave sankciji i to je to . Sta ima da ih se naziva velesilama ili ne i ismejava! U svetu postoji jedna , jedina velesila u danasnjem vremeny , a to su SAD , onda RF u vojnom smislu ( zahvalijuci zaovstavatini od vremena SSSR ) , ekonomske i proizvodne velesile EU ( zahvalijuci visoko kvalitetne robe , dobra socijalna prava , standard gragjana i demokratije ) i Kina ( zahvalijuci iskoristavanje sopstvenog stanovnistva kao jeftine radnu snagu , evropske i americke fabrike i vrlo jeftinom robom ) . Osim gorepomenute tri drzave koji imaju skoro pa nikakav uticaj , autor pravi previd tu stavljajuci i Ukrajinu – ona je najbitnija zemlja… Čitaj više »

Milan
6 godine prije

Cast i obraz zive dovijeka.
Ove nece pamtiti ni najmiliji

Peter1
6 godine prije

Norveska jedna od 10 najjbogatiji zemalja na svijetu ,u Rusiji mali covijek ima primanja kao na balkanu !!!Albanija ima veliku dijasporu i od toga uglavnom žive ,Ukrajina stoljećima ima problema s Rusima i doslo je vrijeme da ih odjebu (iako je kod njih standard dosta nizak i velika nezaposlenost)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI