Četiri zaposlena u Disneyju i penzionisani sudija među 108 uhapšenih zbog trgovine ljudima i djecom

Disney
12 komentara

U četvrtak je kancelarija šerifa okruga Polk na Floridi, Sjedinjene Države, uhapsila 108 osoba osumnjičenih za trgovinu djecom i nagovaranje žena da rade kao prostitutke, nakon šestodnevne tajne operacije za suzbijanje trgovine ljudima na Floridi.

Tokom operacije, nazvane „Martovska tuga 2“, policajci na tajnom zadatku došli su do prostitutki koje su postavljale onlajn oglase na različite veb stranice i društvene mreže. Detektivi su takođe identifikovali odrasle osobe za koje su vjerovali da su u upadljivoj interakciji sa djecom, navodi se u saopštenju policije.

Policija je među uhapšenima identifikovala četvoricu zaposlenih u Disneyju. Jedan od njih, Xavier Jackson (27), optužen je da je slao svoje seksualne fotografije i poruke tajnom agentu koji se predstavljao kao 14-godišnja djevojčica.

Prema riječima šerifa Grady Judda, Jackson je radio kao spasilac u Polinesia odmaralištu u vlasništvu kompanije i „hvalio se time“. On je optužen po tri tačke za slanje štetnog materijala maloljetniku i jednu za nedozvoljeno komuniciranje.

Među uhapšenima su i troje osumnjičenih predatora na djecu.

„Zaštitili smo neku djevojčicu na nekom mjestu koju su vrbovali ili potencijalno vrbovali ovi zli, devijantni kriminalci — nasilnici, to je sve što su“, rekao je Judd na konferenciji za novinare u srijedu.

Wilkason Fidele, 24, koji je radio u restoranu Cosmic u Tomorrowlandu Walt Disney World, Shubham Malave, 27, programer softvera, i Ralph Leese, 45, IT zaposlenik, svi su Disney zaposlenici uhapšeni u operaciji.

Policija je uhapsila i bivšeg sudiju Daniela Petersa (66), koji se nakon penzionisanja preselio na Floridu. Istražiteljima je rekao da je radio kao sudija u četvrtom podokružnom sudu okruga Cook i kao specijalni pravni pomoćnik u kancelariji šerifa okruga Cook u Ilinoisu.

Svi oni su osumnjičeni za traženje usluga prostitucije.

„Samo hapšenje trgovca ljudima i četvoro predatora na djecu čini cijelu ovu operaciju vrijednom truda. Industrija onlajn prostitucije omogućava trgovcima ljudima i viktimizira one kojima se trguje. Naš cilj je da identifikujemo žrtve, ponudimo im pomoć i pronađemo i uhapsimo one koji profitiraju od eksploatacije ljudskih bića“, rekao je šerif.

On je dodao da takozvani „Johnovi“, koji plaćaju usluge prostitucije, „podstiču trgovinu ljudima i viktimizaciju. Gdje je prostitucija, tu su i eksploatacija, bolest, disfunkcija i razorene porodice.”

DisneyDjecaFloridatrgovina ljudima
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mlata
2 godine prije

Odselio tamo gde zna kako stvari stoje! Biće pravde, napušiće se tukija u zatvoru

nepoželjni
2 godine prije

Davno sam zaključio da se zapadna bogataška vrhuška odmetnula od Bogova i prometnula u zločinačku družinu koja glupavom i beskorisnom roblju diljem svijeta nameće svoju perverziju i blud sa krajnjim ciljem svekolike eksploatacije i destrukcije ljudskog društva kakvog poznajemo, pa je ovo samo logična posljedica takvog sustava.
Ta zločinačka družina na čelu sa klausom švabom, rotšildima, gejtsima, sorošima, faučijima i drugim psihopatskim štakorima, jednostavno treba biti eliminirana, spržena u korjenu, ako želimo vratiti svijet u normalu…

Sudija
2 godine prije

Za ove nije niti elektricna stolica niti sretna injekcija, ti novci nisu vrijedni ovih monstruma…postena kazna je baciti ih u tamnu prostoriju (brz hrane i vode) i govna pokupiti nakon nekoliko tjedana….

V.Jagar
2 godine prije

Ovakva me vest ne iznenadjuje kad dolazi od zapadnih fasista.

hihihihi
2 godine prije

Problem je sto su tim kriminalcima kazne preniske, a trebale bi biti kao za ubistvo jer su ta zlostavljana djeca u psiholoskim smislu ubijena.

Otom potom
2 godine prije

Verovatno su stvari mnogo gore kad su morali da odreaguju i pohapse neke nebitne likove i time zaštitili krupnije zverke.

Ja to onako
2 godine prije

Na zapadu sotone ne miruju.

abc
2 godine prije

Disneyland je pedofilska organizacija.

abc
2 godine prije

USA su nastale na ideologiji Satanizma, zato če gorjeti u paklu.

abc
2 godine prije

Pedofilija je dio satanističkog žrtvenog kulta, koji je u USA izuzetno razširen u samom vrhu vladajuče piramide . Zato su kazne smješno nizke. Tek toliko, da narod ne posumnja.

Max
2 godine prije

Pedofilska bagra.

Arkaj
2 godine prije

Smirite živce. Kad čujem ove nikvizitore koji bi odmah spaljivali i vješali dođe mi muka. Nije se dogodilo ništa tragično. U prvom slučaju 27 godišnji momak nabacivao se maloljetnici. Protiv njega je podnesena prijava za nekoliko prekršaja i ako bude proglašen krivim možda dobije nekoliko mjeseci zatvora. Preostala trojica su normalni muškarci željni sexa, spremni da za protivuslugu ponude novac. Čini mi se da se od buhe pravi slona.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI