Charles Mwambo: “Bojimo se da će djeca ponovo biti prodana” – Zašto se krije istina?

Trgovina djecom u Zambiji - LGBT - Kongo
37 komentara

Četvero djece iz Demokratske Republike Kongo (DRC) za koje se sumnja da su potencijalne žrtve trgovine djecom nalaze se u smještaju jedinice za zaštitu djece okruga Ndola.

Odbor CPU-a Charles Mwambo rekao je ZANIS-u u Ndoli u telefonskom razgovoru da su djeca zbog sigurnosti zadržana na nepoznatoj lokaciji dok sud ne riješi slučaj.

Pastor Mwambo otkrio je da su djeca u dobi između 6 mjeseci i 3 godine zadržana od strane odbora u prosincu prošle godine kada su uhićeni hrvatski osumnjičenici u aferi Zambija. Rekao je da je povjerenstvo od tada osiguralo šklovanje za troje starije djece unutar mjesta gdje su zadržana i da su se od tada prilagodili okruženju.

“Uspijevamo se pobrinuti za djecu i resursi su mobilizirani zahvaljujući vladi…Jedini izazov bila im je jezična barijera jer govore samo francuski i lingala, ali uz nastavu koju pohađaju naučili su govoriti malo engleskih riječi,” rekao je pastor Mwambo.

Pastor Mwambo je rekao da nijedna obitelj nije zatražila djecu jer, se vjeruje da djeca dolaze iz sirotišta. Otkrio je da su ih službenici iz DR Kongo tek prošli tjedan posjetili kako bi provjerili stanje djece i zatražili dopuštenje da ih se vrati u njihovu zemlju podrijetla. Dužnosnicima je savjetovano da pričekaju dok sud ne sasluša protagoniste i ne čuje njegovu odluku.

Naš strah je da bi djeca mogla biti ponovno prodana i jednostavno ih je nemoguće osloboditi dok je slučaj aktivan na sudu. Od tada smo ograničili pristup djeci, vladinim dužnosnicima i medijima”, objašnjava pastor Mwambo.

Prošle godine u prosincu službenici Odjela za useljeništvo doista su u zračnoj luci Simon Mwansa Kapwepwe u Ndolu priveli osmero hrvatskih državljana zbog sumnje na trgovinu djecom i krivotvorenje isprava.

Iako hrvatski mainstream o tome ne govore, vrlo je upitna valjanost dokumenata o posvojenju malodobne djece iz Demokratske Republike Kongo. Osumnjičenici su od tada službeno uhićeni i optuženi za kazneno djelo trgovine djecom te se pojavljuju pred sudom.

Optuženi su Gloria Sakulenga (36), Damir Magdić (44), Nadica Magdić (45), Zoran Subošić (52), Azra Imamović Subošić, Ladislav Perišić (42), Aleksandra Peršić (43), Noa Kraljević (40) i Ivona Kraljević (36).

Iako su stvari više nego očite, mainstream mediji i Plenkovićev režim ne žele otkriti pravu istinu. Zakoni DR Konga zabranjuju posvajanje djece strancima i nikakve administrativne odluke ne mogu biti iznad toga, a što pokušava tvrditi Andrej Plenković.

Afera Zambija vrlo lako može otkriti još veći skandal, za kojeg još nemamo dokaza, ali kada se otkrije tko je sve posvojio djecu i gdje su ta djeca, iskreno se nadamo da Hrvatska neće postati zemlja u kojoj je moguće posvojiti dijete jednostranom odlukom na temelju lažnih dokumenata koje su izdavali hrvatski sudovi.

Žalosno je vidjeti kako je prosperitetna i prelijepa zemlja Hrvatska postala “prva” zemlja u svijetu po korumpiranosti vlade. Ne postoji niti jedna zemlja na Planetu u kojoj je većina ministara jedne vlade optuženo ili osumnjičeno za korupciju. Andrej Plenković, njegovi savjetnici i političke kolege će ući u crnu hrvatsku povijest.

Izvor: Lusaca Times

Afera ZambijaDR KongoPosvajanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Valter
1 godina prije

Zanimljivo kako se ova žena u crvenom negroizirala. Možete im pogoditi svaku misao i stav bez da ih uopće poznajete. Jer poznajete agendu koja im je absorbirala mozak.

Takvih šupljih posuda ima po Zagrebu na svakom koraku.

JoeP
1 godina prije

To je sve kriminal, samo problem je šta većina misli kako nekriminal postoji.
Svi zakoni se tumače onako kako odgovara onima koji ih predlažu i donose i tu Afrika sigurno nije gora od zapada, a možda je čak i bolja. Razlika je samo u strukturi i slojevima u hijerarhiji koje korupcija afektira
Sve su mainstream mediji uključujući i ovi portal jer se bave mainstream temama, ali sa različitim narativima i predznacima istih.
Teme odnosno bubnjeve koji daju ritam tuču oni koji u šaci drže sve medije ukkjučujući i ovi portal.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

federska posla ! pljuc !

Ivan
1 godina prije

Za Hrvatsku bi bila sreca da je onaj mali nesretnik ostvario svoju namjeru tamo na Markovom trgu i rijesio nas tog smeca.

Ivan
1 godina prije

Banda svercera i trgovaca djecom treba dobiti kazne vece od onih za sverc droge. Dozivotne za tu hrvatsku sramotu. Jer ako nismo sami u stanju cistiti smece u svojoj kuci uz ovu trulez od pravosuda pa neka nam barem Kongo u tome pomogne..

međed
1 godina prije

Nesretnici su sretni šta im se sudi u Zambiji, barem će imat pravično suđenje. U Hrvatckoj bi još bili u istražnom zatvoru i osuđeni na 15 godina.

user
1 godina prije

ovi su sigurno u pozitivnim energijama otišli dolje.
kaže mama jednog od njih da im je govorila da ne idu.
eto šta je srednja/mlada generacija, ne slušaju nikave savjete, vježbaju jogu i vizualiziraju pozitivno.
i kako sad iz ove pozicije osim mitom? nikave pozitivne energije sad ne pomažu.

mlađi od njih su još luđi. samo bulje u mobitele i cerekaju se.
da im bar vlad ugasi internet.

Jadranka S.
1 godina prije

Sustav je ispletena paukova mreza.
Nitko neduznu djecu nista ne pita, umjesto da su djecu odmah vratili u poznatu sredinu i potrazili roditelje, djeca su zadrzana/”zatvorena” i moraju se prilagodavati okruzenju unutar mjesta gdje su zadrzana/”zatvorena” dok sud ne rijesi slucaj. Djeca nisu papiri.

Tupko Glupko
1 godina prije

Ili su hrvatski sudovi izdali dokumente kongoanskoj djeci potpuno bez temelja ili temeljem krivotvorenih kongoanskih dokumenata, ili temeljem službenih kongoanskih dokumenata – četvrte mogućnosti nema.

Što je sada toliko veliki problem da se tako dugo traži utvrđivanje činjeničnog stanja?

Surađuju li službene institucije Hrvatske sa službenim institucijama DR Kongo da se razriješi situacija?
Koliko sve ovo skupa traje, čini se da ne.

roberto
1 godina prije

Samo neka noah karaljević,završi i ostane u muškom zatvoru u zambiji.
I da zatvorenici,shvate šta ima medju nogami…uffffffff,pa odma bu dotična/dotičan..sedmorke rodio/la..hehehe..neće morat posvajat;);)

C.F.
1 godina prije

Jos samo fali da u HR ima i rituala sa zrtvovanjima..a ni to me vise nebi iznenadilo.

A neg.
1 godina prije

Noa ce postati ministar obitelji, Hladno pivo ce pobijediti na Euroviziji a imamo i novu predsjednicu Ustavnog suda…

Vojni analitičar
1 godina prije

Jednostavnim guglanjem može se pronaći slijedeće informacije: Sanja Leskovar-Hostić, Romana Mališ, Jasmina Božić, Barbara Čuček i Vesna Posavec su imena pet sutkinja građanskog odjela Općinskog suda u Zlataru koje su svojim odlukama omogućile više od 20 kupovin…, pardon “posvajanja” djece iz DR Konga od strane “posvajatelja” koji, zanimljivo, nijedan nema boravište u Zlataru ili Krapinsko-Zagorskoj županiji kojoj pripada spomenuti sud. Naravno imena tih “časnih sutkinja” nikad nisu bila, kakve li skromnosti, objavljena u mainstream medijima pa da im hrvatska javnost može odati zaslužemno priznanje.. Inače Općinski sud u Zlataru, pa i njegov građanski odjel imaju za hrvatsko pravosuđe tipično “rodno ravnopravni” sastav. Građanski odjel ima 15 sudaca od kojeg su 11 žene, a čitav sud u Zlataru ima 24 sudaca od čega su 18 žene. Sud istina ima muškog predsjednika, ali su zato baš na svim ostalim nesudačkim funkcijama u sudu postavljene žene. Pa treba li se onda čuditi tolikoj… Čitaj više »

mrdo
1 godina prije

A i Afrikanci bi trebali da zaštite djecu od kriminalaca iz kriminalne organizacije koja glumi državu.

SIRIUS
1 godina prije

Zataškava se! Što znači da dokumenti nisu kako treba. Dapače, u Hrvatskoj se zbog ovoga vidi apsolutna korupcija pravosuđa koju odobrava najviša instnca Hrvatske države. A upletene su baš stranke koje u Hrvatskoj šire židovsku diversity i equality politiku, koje financiraju Soroši i slični, sa ciljem brisanja Hrvatskog naroda. Ubijajuči mu još ono malo karaktera što je ostalo i razvodnjavajući mu gene.

SIRIUS
1 godina prije

U Kongu (ne DR Kongo) su neki dan jednom švedskom politićaru odrubili glavu. Jer je pogodite što? Širio equality i diversity. Ne zahebavam se.

Xam
1 godina prije

Tko se bude dirao u transđendere sa sisama na leđima imat će tužbu od agencije za ravnopravnost svih 69 spolova.
Tko se bavi pedofilskim trafikingom djece imat će zaštitu pravosuđa.

Max
1 godina prije

Izmeđi zločinaca vlada zakon šutnje.

goran
1 godina prije

plenkia kad ulovimo igrat čemo sa njim američke zuje glava če mu biti ko lubenica hahahahaha

CAN
1 godina prije

Da mene netko dovede u situaciju zbog koje su ova dica izgubila roditelje…
Pa ,prije toga bih napravio bubnjeve od gore oobrojanih i njima sličnih…
obijesnih spodoba.

A ovako…zemljo otvaraj se!

MJoti
1 godina prije

Ukrajina je još gora, podjednako korumpirane, ali u Hrvatskoj bar padaju jedan po jedan. Nadam se da će nastaviti u istom ili u još bržem tempu. 😅

Nekoime
1 godina prije

Nemojte tako, Plenković je diplomirao pravo vodeći se djelima Eduarda Kardelja i utjecajem svog tate.

Kajima?
1 godina prije

Strašno, željeli djeci pružati bolju budućnost i odma sotone iz pedofilske udruge skočili na njih… sramota

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI