Ugašena riječka udruga koja je surađivala s ravnateljem sirotišta iz Konga

Afrička djeca
58 komentara

“Marijina farma”, udruga s kojom je surađivao voditelj sirotišta iz DR Konga Emmanuel Kabongo ugašena je u ponedjeljak, doznaje iz više izvora Danas.hr. Iz sirotišta na čijem je čelu Kabongo, osmero Hrvata posvojilo je djecu u Zambiji i završilo u zatvoru.

Otkada je počeo slučaj s posvajanjem djece iz Konga, voditelj sirotišta je u bijegu.

“Marijina farma” osnovana je prije nekoliko godina u Rijeci i konkretnim je projektima želi pridonijeti smanjenju siromaštva i gladi kao globalnog fenomena u današnjem svijetu, piše u opisu rada u druge. “Udruga želi postati dio globalne borbe za blagostanje i promicanje socijalne uključenosti kroz edukaciju”, stoji u opisu.

Emmanuel Kabongo vlasnik je male farme u gradu Lubumbashi u DR Kongu. On je ujedno i predsjednik udruge civilnog društva Association pour le soutien des initiatives de développement koja je službeni partner “Marijine farme”, piše Danas.hr.

Izgleda da ćemo još puno toga otkriti, a političarima se već sada tresu gaće. Možebitna “obična” trgovina djecom, razvija se u svjetsku aferu o kojoj bruje alternativni mediji.

Afera ZambijaKongoMarijina farmaMožemo
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Istina
1 godina prije

Rijeka grad različitosti i prkosi prema zadrtosti. Idealno za ovakvu svinjariju od čiste trgovine…..

Schwarze Hunderte
1 godina prije

@Tucker Carlson što ti se to dješava u susjedstvu ?!

Herc
1 godina prije

Je li ovo mali rvatina,poserem vam se na putovnice čitam već ih je nekoliko stotina po zagrebu pod sponzorstvom soroša . Kod mene vaki nikad neće postati Hercegovac,ne da ćaća Dodik.

Max
1 godina prije

Dolijat će.

borjana
1 godina prije

Prvo i glavno u legalizaciji kriminalnih djelatnosti:
osnivanje kakve humanitarne udruge-zaklade koja može, a i ne mora biti u usko povezana sa planiranim smjerom kriminalnog djelovanja.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Nama su djeca i obitelj prioritet…
Pogledajte samo koliko smo ih zaposlili u državnom sektoru.
A.P.

P.S.
Pozdrav ” trolovima” @Tucker Carlson i @alexosijek…
Onako, općenito 🙂

Trsjr
1 godina prije

“Marijina farma”!?!
Uzgajaju životinje ili povrće, čovjek bi pomislio, a ono trgovci djecom pod visokim pokroviteljstvom države.

Samuraj
1 godina prije

Poštovani i dragi ljudi, molim Vas odvojite 30 sekundi Vašeg vremena da pročitate ovaj tekst. Radi se o humanitarnoj akciji za djevojčicu Lavu. Lava Petrušić HR5024840083120778121 Opis plaćanja: za ratnicu Lavu Swift:RZBHHR2X Raiffeisen banka (Slobodno provjerite podatke.) Molim Vas, oprostimo si razlike i ujedinimo se za veći cilj! Za ratnicu Lavu – za Lavin prvi korak! “Lijek je tu i postoji! Nakon sastanaka i sastanaka sa svim nadležnim tijelima, odlučili smo samostalno prikupiti enormno velik iznos jer nam vrijeme curi i odmiče, a Lava postaje sve veća i veća.” Dostupan je u našoj zemlji, ali Lava za njega nije kandidat. Njezini roditelji pokušavaju prikupiti više od dva milijuna eura kako bi lijek dobila u Americi. Djevojčici je lijek hitno potreban zato što se pojavila osteoporoza, skolioza, grčenje prstiju te bolest nije zaustavljena. “U teoriji Lava lijek može primiti i u kasnijoj dobi, ali u tom trenutku ne smije imati više od… Čitaj više »

Stela
1 godina prije

Tako dakle. Svaki dan ispliva neka nova informacija. Što će sad imati za reći Benčić i ostali za koje su tvrdnje o trgovanju djecom čista glupost? “Zambijsku skupinu” postaje sve teže braniti.

tatamata
1 godina prije

jedno je sigurno ovim umjesanim pedofilima ce prisjesti i pederi i lgbt ,, dobro su ih pohebali lgbt junaci

baltik
1 godina prije

ima onaj vic, nešto kao: mala dovela kući momka crnca, rece tata – ajde samo da nije srbin. tako nešto. debilan vic, ne mislim ovim vrijeđati srbe, ipak svi smo ovdje u 5 deka sta se kaže. nego jel to mozemovci ne vole srbe, kad vise vole afrikance.. u srbiji su nestajala i nestaju djeca iz rodilišta, ali ovima ni ta valjda nisu dovoljno progresivno tamnoputa i neoliberolijeva.
sva dica svojoj kući!

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Đuro ! Pravašu nijedan 😁 !

Čist život
1 godina prije

U ovom tekstu vlasnica te udruge je javno priznala da je platila za dijete…. meni je to jezivo. https://ryl.rs/africki-bubnjevi-mog-srca/

Čist život
1 godina prije

Malo prije sam stavio link na tekst u kojemu je vlasnica udruge priznala da je kupila dijete od roditelja. Meni je to prestrašno, kriminal. To se ne zove posvajanja nego trgovina. Nažalost admin od logicno.com je uklonio link. Pitam se što se želi sakriti?

Sara
1 godina prije

I onda se čude kad nekom “humanitarcu” odsijeku glavu! Pogotovo britanskom, oni su puni “humanitaraca”.

Sara
1 godina prije

Trebalo bi ispitati da li ovaj Emmanuel Kabongo ima hrvatsku putovnicu, a možda i državljanstvo? I tko mu je to dao? Možda se krije u Hrvatskoj? Ovaj kriminal prelazi sve granice, pitaj Boga tko je tu sve umješan? Ili bolje pitati: tko nije?

Gost
1 godina prije

Zasto je goli otok zatvoren

Vojni analitičar
1 godina prije

Kakva slučajnost da se ta “humanitarna udruga” koja tako uspješno “surađuje” sa kongoanskim trgovcem djecom zatvara baš sada kad su izgleda ozbiljnije počele istrage te rabote sa “usvajanjem” djece. Prije svega, upalo mi je u oči naziv te udruge. Vrlo lukavo i podmuklo su iskoristili činjenicu da se njihova “osnivačica” (je li uopće ona ta ili je samo maneken iza kojeg se krije tko zna tko) zove Marija. Naziv “Marijina farma” odmah je mnoge asocirala na “Marijine obroke”, odnosno na karitativnu djelatnost Katoličke crkve i vjernika. To nije slučajno i vjeojatno mnogi i jesu pomislili da je to nekakva katolička dobrotvorna udruga pa nitko nije ni posumnjao čime se ustvari bave. A bave se trgovinom djecom i izgleda da je upravo ta udruga onaj “hub” preko kojeg su djeca prošvercana u Hrvatsku i osigurani im dokumenti. Inače šefica udruge Marija Ivaniš,kćerka istaknutog lokalnog PGS-ovog političara je i sama posvojila dijete… Čitaj više »

Schroder
1 godina prije

MA ZASTO ?

Sara
1 godina prije

Po alternativnim portalima se piše da kćer Emmanuela Kabonga studira u Hrvatskoj i da ima hrvatsku stipendiju? Ima li tko informaciju o ovome?

Eni
1 godina prije

Ova udruga ima veze s Rotaryancima kao i onaj svećenik Ninčević koji je rekao da je pomagao oko smještaja posvajateljima koji su dolazili po djecu u Zambiju i koji se lažno predstavlja da je misionar jer nema dozvolu od Crkve za misiju, a svi su povezani s Kabongom. Zanimljivo, uopće se ne vidi poveznica…da ne spominjemo da Marija, osnivačica ove udruge, i još jedan njezin u intervjuu govore kako su poslali 2 volonterke u DRKongo, a Krmelić, posvajateljica iz Bedekovčine, tvrdi da joj je rečeno da ne ide u Kongo po djecu jer je tamo rat i siluju djecu i žene. A ovi, manje više na isto mjesto šalju 2 volonterke 😄. Vrag je u detaljima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI