Monstruozna izjava Indexovog novinara Gordana Duhačeka – Na vidiku skandal stoljeća…

Legaliziranje otmice
99 komentara

Nije majka Muju grdila što je kockao, nego što se vadio, možemo primijeniti na aferu “Trgovina afričkom djecom”, gdje su hrvatski državljani unutoč zabrani usvajanja, četvoro djece od 1 do 3 godine, državljana Demokratske Republike Kongo, pokušali “prokrijumčariti” preko treće zemlje.

Vlasti su u panici jer je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske sudjelovalo u ovoj vrlo kontraverznoj akciji, a ako se dokaže, što je vrlo moguće, da se radi o kaznenom djelu, tada će mnogli morati odgovarati.

Zločinački mainstream mediji su već krenuli opravdavati udruženi zločinački pothvat, pa su u tome napravili grešku u koracima, te Predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića doveli u nezgodnu situaciju. Zbog žurbe da opravdaju ovaj zločinački pothvat u kojem su protagonisti ljubimci mainstream medija, Predsjednik vrhovnog suda nije znao da postoje dva Konga – Demokratska Republika Konga i Republika Kongo – napravivši time neviđeni gaf zbog kojeg se morao ispričati.

Kako bi sve prikrili, mediji su u javni prostor gurnuli priču o poskupljenjima, nadajući se smirenju situacije i čekajući novu priliku za opravdanje zločinačkog pothvata.

Nismo dugo čekali. Glavno pero Indexa Gordan Duhaček, objavio je upravo tekst u kojem zagovara legalizaciju otmice maloljetne afričke djece.

Iako je priča prilično komplicirana te uključuje i međunarodni i unutarhrvatski nivo, trenutno je nesporna činjenica da su ta djeca iz DR-a Kongo hrvatski državljani. Zasad javnost nije obaviještena ni o kakvom postupku oduzimanja ili ukidanja državljanstva RH toj djeci. To ujedno znači i da se Hrvatska treba jednako angažirati u vezi njihove dobrobiti, kao i u vezi dobrobiti hrvatskih državljana koji su uhapšeni u Zambiji pod optužbom trgovanja ljudima.“, te nastavlja “Može i, primjerice, Srbija tvrditi za nekoga da nije hrvatski državljanin, no konačnu odluku o tome ne donose ni Srbija ni Zambija, već Republike Hrvatska i njene institucije. Ta djeca su – bar u ovom trenutku – nedvojbeno hrvatski državljani te zaslužuju jednaku zaštitu i angažman kao i svi drugi hrvatski državljani diljem svijeta kada se nađu u nevolji. Zambija trenutno Hrvatskoj zapravo onemogućava posjet hrvatskim građanima koje je kod sebe smjestila u sustav socijalne skrbi.

Klasična legalizacija otmice

Ako ste dobro pročitali, novinar Indexa Gordan Duhaček, smatra da Hrvatska davanjem državljanstva polaže pravo na maloljetnu afričku djecu, te totalno ignorira zakone države iz koje su djeca oteta i prebačena u Zambiju, a koji strogo zabranjuju slična usvajanja.

Radi se o monstruoznoj izjavi, koja legalizira oduzimanje djece u drugoj državi, tako što im se da državljanstvo, unatoč zabrani zemlje iz koje djeca dolaze.

Šlag na tortu dolazi na kraju. Index, vjerojatno svjestan što mu je novinar napisao, ukinuo je mogućnosto komentiranja ispod ovog vrlo upitnog članka, Gordana Duhačeka.

Afera Afrička djecaGordan DuhačekIndexKongo
Pretplatiti se
Obavijesti o
99 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Urar
1 godina prije

Index je od prvoga dana novinsko i novinarsko dno.

Max
1 godina prije

Dotični piše u skladu sa svojim prezimenom.

Otpornik
1 godina prije

Index je postao septička jama.

tihobl
1 godina prije

Gordan Duhaček, smatra da Hrvatska davanjem državljanstva polaže pravo na maloljetnu afričku djecu…

Izjava je u skladu sa evropskim vrijednostima. Cekam slicnu izjavu u vezi ruske imovine.

Metabaron
1 godina prije

I njega hapsi !!!
Hapsi djubre , mlati kandzijom sa devet repova , uvaljaj u sol i bacaj u stenaru !!!

Gogo
1 godina prije

Tim zlotvorima samo zelim da im bude u zatvoru isto ono sta su oni mislili raditi toj djeci i to od strane grupe nabildanih crnaca da ih naprave invalidima i fizicki i duhovno pa nek onda dobiju svu pomoc od nasih psihijatara i socijale…..kako se Bog upetlja kad treba!

Emiliano Zapata
1 godina prije

Ne, nece nitko odgovarati u RH jer su zakoni i represivna policija u njihovim rukama. Jedino ako netko misli da ce sami sebe prijavit,sami sebe tuzit i sami sebe osudit pa na koncu sami sebe kaznit?
Isto tako ne vidim zasto bi bili u nekakvoj panici?
Jedino se oni u Kongu nece dobro provesti u zatvoru i barem neka utjeha za ozaloscene roditelje…

gargamel
1 godina prije

Niko da pomene trgovinu sa ukrajinskod djecom, o organima poginulih bolje da ne počinjem diskusiju,švedski sto.

Komplicirano
1 godina prije

No dobro,,,,pa zar netko ocekuje od tog “glasila” istinitost ili pravednost,,,,dajte najte,,doista sumnjam da i sami uposlenici tamo vjeruju u to sto predstavljaju javno??? Radi se o tome da oni vide priliku da “prodaju” placene agende i narucene (placene)oglase,pardon,clanke,,,,,,,,obicni klikbajtovski portal koji u stvarnom realnom zivotu apsolutno nema prolaza,,,pa zar da se uzbudjujem zbog tih i takvih??,,,nisu naucili da je sve u zivotu podlozno promjenama i da ce ih se njihovi sponzori odreci i zanijekati ih,,,,jednog dana,,,i to je to,,,jadno i zalosno,,,

Vojni analitičar
1 godina prije

A čemu čuđenje? Pa Govnaru Dudlačeku već cure sline i lupa se po glavi što se i on nije prije dosjetio “posvojiti” nekoliko malih crnčića po pristupačnoj cijeni da ih u miru svog progresivnog brloga zajedno sa svojim “partnerima” podučava tehnikama analnog seksa, “fistinga” i ostalim “korisnim vještinama” zasnovanim na “znanstvenim otkrićima” Alfreda Kinsleya i tako omiljenim među pripadnicima “ranjive” abecedne “zajednice”.

pera lozac
1 godina prije

Cekaj malo, u clanku od pre par dana (vise ga nenalazim) napisali ste da gitarista Hladnog Piva njegova zena i jos njih sestoro (+ cetvoro dece) pohapseno sa laznim hrvatskim pasosima. Sada ispada, po “novinaru” imbecilxa, da su deca sa laznim hrvatskim pasosima hrvatski gradjani. Genijalno, znaci nabavim lazni japanski pasos i ja sam japanac. Tom “novinaru” je i zica sto mu drzi usi odavno pukla.

1 godina prije

sha je ovo,sunce ti poljubim..drzava krsi vlastite zakone dijeleci drzavljanstva africkoj djeci radi necijih privatnih,bog te pitaj kojih, razloga..i onda se pojavi-ne slucajno-ovaj lunatik koji pokusava opravdati to krsenje zakona!to sha ovaj duhacek nece ostaviti potomke za sobom mi ne pruza utjehu.etiketirati svoje sugradjane najgorim uvredama jer postavljaju pitanja oko plandemije i opravdavati drzavni kriminal radi necijih bolesnih,privatnih,interesa..pljujem u lice svakome tko ovakve parazite naziva novinarima!ma jbm ti hvala

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Sve u skladu sa AGENDOM – ” novonormalna ” zapada !!! lgbtq+ + zelena agenda + GMO + visokoproteinska ishrana ( jedenje crva i zohara ) + KOMPOSTIRANJA PREMINULIH ( novo ) + privatizacija SVEGA ( cartelizacija ) + digitalizacija ” novca ” + 100% ukidanje privatnosti ( glede sigurnosti 😁 ) … Duhacek , poput svih , tiskovnih prostitutki , samo — ” drzi liniju 😉 ” u suprotnom bi se morao bavit novinarstvom .. Ljudskost , moral , osjecajnost … Nemojte u takvih trazit — NACI — NECETE !!! Dali je taj njegov stav ispravan ?! Bio bi kada bi NJEGOVU DJECU — KOLIKO SUTRA ( nedo Bog ) , netko ko se smatra dovoljno mocnim da mu se moze , jednostavno OTJEO I PRIPISAO — SEBI a Duhacek se sa tim ( kao legalist 😋 ) —- MIRNO SLOZIO 😎 ! Koliko vas misli da bi Duhacek… Čitaj više »

JaSamJa
1 godina prije

Imbex = HDZ-ovska rigotina pomiješana sa proljevom i malim brojem sivih moždanih stanica “novinara” tj. plaćenih agenata HDZ-ovske kvislinške vlade.

Mrčikola
1 godina prije

Bogami ću napraviti hrvatsku putovnicu za Monicu Bellucci…pa neka košta koliko košta.
Uspijem li je posvojiti…neka institucije slobodno rade svoj posao.😁

nessy
1 godina prije

Ne budite okrutni. Ovaj, inace, casni, ozbiljni i nepristrani ‘novinar’, ga nije nikome Gordo poDuvao od veceri stare godine, i normalno da je tip frustriran, a time i zbunjen malo. Inace, njegova novinarska karijera i kvalitet je na nivou Modre Laste. On bi mogao odgovarati na pitanja; “Dragi Lastane, jucer me momak poljubio, mogu li ostati trudna”?

indy
1 godina prije

Ovo stvorenje,natipkalo gluposti,majko mila,i onda slušam ove razne funkcionere koji isto nisu daleko od ovog što ovi objavio.Ovo se štiti vrh vlasti čiji je jedan dio po svemu što znamo,vidimo,čujemo:direktno uvezan u pedofiliju i trgovinu robljem organima,itd…….Ovi iz možemo su očito zabrljali zadatak šverca i preprodaje djece pedofilima,što možda i sami jesu,pošto su iz te poremečene abecedne sekte,i daju se sakatiti te snimaju filmove o tome.

SIRIUS
1 godina prije

imam kokice i trljam ruke u nadi da bu NEHČE I NAHEBAL!!!! pa ajde više da počnu padat glave, jer ja nemam tolko kokicaaaaaaa!!!! eh, ta utopija bu mi došla glave… a i ko bi reko da je utopija stvarnost u kojoj postoji pravda. ko klinca su me uvjerili da pravda drma i da se niko nemre spasit kad napravi kakav kardinalni zaheb. lagaše me

Tim
1 godina prije

Možda si je i on zabilježio jednog dečkića iz Afrike za u krevet pa osigurava ulaganje.

Karma
1 godina prije

Kabala lolita Island i mala djecica za retardirane gadove. Pedo medo tulumi?

baltik
1 godina prije

smiješan čovo, zlo cini čovjeka da radi/pise opasne i glupe stvari.

gogo
1 godina prije

index se prodao za hamburger u md Drek portal ne viijedi 10 centi !

tata mata
1 godina prije

ocekujemo debelu miciku i Djuru da objasni medunarodno pravo i tu pravnu zavrzlamu

Marko9
1 godina prije

Kako moze netko s laznom americkom putovnicom dobiti americko drzavljanstvo?

Robi
1 godina prije

Svako tlo za neko dobro. Možda je ovo početak kraja opskurne sekte koja vlada Zagrebom.

HEKPCT
1 godina prije

Šta se čudite, isti je gazda u pitanju i indexu i možemovcima i zelenskom i pederima, koroni i klimatskim promjenama. Sve su to ljudožderova djeca.

Rimtutituki
1 godina prije

Duhacek cega?

Dragan bumbar
1 godina prije

Clanak kako index prima pare da objavljuje clanke, i samo takve clanke objavljuje (sponzorirane). Dakle nema veze sa novinarstvom, uostalom novinarstvo je zanat iz proslosti (ili barem u 99.999% slucajeva). Objave ovakav clanak i svi se hvataju. Ja mislim da im je cilj da nas pune bijesom, i ide im mnogo dobro. Ja znam kada krene da cu biti monstrum prema ovim monstrumima.

Make
1 godina prije

Goran Duhaček je Natovac od glave do pete, rezimlija, nedodirnut, uvijek pane na noge.

1 godina prije

to su mutna posla.
cinjenica da nisu isli u kongo dovoljno govori.
ako su djeca iz konga zasto onda zambija?
tko ih je doveo u zambiju? ocigledno nisu vlasti, onda mora da su krijumcari.

Novak
1 godina prije

Sto niste metnuli njegovu sliku

Gnostic
1 godina prije

Sve ide svojim prirodnim tokom.

Tito
1 godina prije

O divna, o lijepa, o slatka slobodo… Onaj tko misli da smo slobodni nek proba nesto javno reci protiv KraDeZea ili plenkija, odma policija dolazi i hapsi. Vise smo bili slobodni u Yugoslaviji nego danas u tzv. Europi.

gigi
1 godina prije

Vidim da nitko nesmi dirnuti u sistem, slobodno se moze napadati taj novinar, taj index ali ne u sistem koji ga podrzava, nesmi se dirnuti u Nato pakt, ni u Brisel ni u Ursulu ni u Borell…kod zapadnih novina se odmah tuce u predsjednika u sistem ako su im oponenti

goran
1 godina prije

najpoštenije bi bilo da ovih četvero parova koji su išli kupit djecu nelegalnim putem da ostanu u kongu slijedečih 20 g jer su prekršili zakon te države,a ovi kvazi novinari mogu sisati kiflu lagano

Krah civilizacije
1 godina prije

Transić Radovan je zbunjen.

Lucijan
1 godina prije

Dođete na sud, razlog, od banalnog do ozbiljnog. Ako ne uzmete odvjetnika, nije bitan razlog i prozirnost slučaja, sudac će vas već nakon prve rečenice preklopiti, a zatim odjbti sa znanom: Neznanje nije opravdanje!
Predjed. Vrhovnog suda, a vjerojatn
o i njemu najbliže kontakt-sabjetodavne osobe, ne znaju da postoje “dva Konga” , kao i dvije Koreje (ima ih još, i bilo ih je za života i školovanja spomenutih).
I bez nostalgije pamtim Yu:Zair 9:0 – gdje je sad taj Zair?
“Diploma” koja svjedoči da ste završili OŠ očito u pravnoj državi ništa ne znači jer znanje koje treba za to pokazati nije nigdje niti ičim obvezujuće. Predsj Vrhovnog duda ne treba znati pokazati prstom na zemlj. karti, tamo dolje (jug) nekakvu zemlju, veću od Balkana, Apenina i Pirineja zajedno, uključujući i mora između.

Lucijan
1 godina prije

Vidjeh sliku Noah Pintarić prije i nakon hormonalne terapije zbog kojeg je dobila/o dlake i bradu (tri dlake u dva reda) – prije izleta u Zambiju. Ne mogu ni zamisliti kako se osjeća i koji strah uživa jer primiče se subota, dan masovnog i obveznog tuširanja zatvorenika. Prošle dvije subote je nastradao ni ne shvativši prvi put što se dogodilo. Kad se sapunao ispustio je klizavi sapun u toj gužvi muškaraca. Užas i bez normalne pameti, sagnuo se da ga podigne.

pinčunela
1 godina prije

Ovo sve liči na kolonijalno trgovanjem robljem iz Afrike u vrijeme gusarenja i otmice Afrikanaca za potrebe radne snage u Americi (sjeverna i južna). Gdje su sada udruge za zaštitu prava djeteta (iz Hrvatske) Gdje su sve režimske Udruge koje dobivaju novac iz proračuna a trebaju štititi ljudsko dostojanstvo (djece i roditelja) pa nisu djeca Barbike koje se kupuju u Duty Free Shopu. I?
Sramota, Kriminalci u vrhu tzv “.Hrvacke”.

HEKPCT
1 godina prije

Kada utipkam index.hr uvijek me obuzme osjećaj koji sam kao klinac imao ispred staklenog kaveza sa zmijama. Prizor je bio toliko odvratan da me je prosto vukao da ga gledam.

Selena
1 godina prije

Sve je više poziva upućeno vladi Malavija da pokrene istragu o „trgovini decom” u sirotištu koje vodi pop zvezda Madona sa sedištem u toj jugoistočnoj afričkoj zemlji.

Takođe se navodi da je organizacija sprovela “eksperimente” o Madoninoj navodnoj psihološkoj i seksualnoj eksploataciji njenog usvojenog sina iz Malavija Dejvida Bande.
„Društvene mreže su prepune slika Dejvida Bande u ženskoj odeći, koji je našminkan i sa minđušama – dok se njih dvoje drže za ruke kao dva ljubavnika“, piše Niasa Times.

I tako redom, što reče Džeger – Sympathy For The Devil.
A mi mislili da čovek pevuši.

Postoji Lenonovo priznanje prodaje svoje duše onom od dole.
Na kraju balade, Bitlsi su shvatili da su bili iskorišteni u zle svrhe, i vratili su svo dobijeno ordenje.

Lucija, prva
1 godina prije

NOVO Grlić maternice rekao da… Nema nezakonitosti…!!! Ljudi!!! Komentari sa novostima, – još neki su uvaljeni. “Optužnica protiv hrvatskih državljana još uvijek nije podignuta te je u tijeku istražni postupak u kojem se provjerava vjerodostojnost inozemnih dokumenata koji su korišteni u postupku posvojenja djece iz DR Konga”, istaknuli su iz MVEP-a u odgovoru za Hinu. ——– Molim? Što si ti, Radmane, izravno umiješan u taj zločin pa možeš odgovorno tvrditi da nisu krivi? Ova tvoja izjava je za momentalnu ostavku! Itekako su krivi. Riječ je osobama koje ni u Hrvatskoj NEMAJU PRAVO na posvajanje, a kamoli u DR Kongu!!!! To su odvratni zločinci koji su išli kupovati djecu, kao nekad afričko roblje. I ti takvu odurnu bandu uzimaš u obranu? Sramotiš sebe Grliću, a najgore je što sramotiš i Hrvatsku. Zašto ti je stalo do možemoidne bande, Grliću? Ubireš pinku ili je neki drugi deal u pitanju? ———— A ne… Čitaj više »

Sardelino
1 godina prije

Index je itekako doniran od strane plenkovićeve mašinerije i zato će uvijek u znak zahvalnosti puhati u njihov rog.

Henrik8
1 godina prije

U Zambiji ne troše vrijeme na logiku g. Duhačeka.

Zdenko
1 godina prije

U Hrvatskoj moguće posvajanje samo teoretski zato se ide u Afriku. A tamo treba potkupljivat sve redom-zato toliko krivudanja. Čemu divljački komentari i uvrede? Djeca koja su već posvojena sretna, “imamo za jesti”!
Manje strasti pliz!

tuf
1 godina prije

Duhaček namjerno ignorira činjenicu da se državljanstvo itekako može povući u bilo kojem trenutku pogotovo ako je odobravanje istog temeljeno na lažnim premisama ili ilegalnim dokumentima. No čemu trošiti energiju na sotonističke licemjere s Indexa, znamo ionako da bi oni pisali dijametralno suprotnu priču da se u upitnim radnjama našao netko od njima politički nepodobnih.

Persona Grata
1 godina prije

I to napiše lik koji ni nema HR državljanstvo i čiji je boravak te rad u RH zakonski upitan i najvjerovatnije kažnjiv. Gazdi ( ljubitelju maloljetnica i poreznom dužniku ) imbexa ovakva idiotarija donosi puno klikova .

Mokadasa al Safer
1 godina prije

Imbecilex sam blokirala, nema realne šanse da se kontaminiram s njima.

Nije li i taj lik transpederokurcobogdraginekapogodišto zajednica?

Blanque
1 godina prije

Bilo je moguce ispocetka komentiranje navedenog clanka i procitala sam 50ak komentara. Komentatori su ga razapeli. Zato su valjda kasnije obrisali komentare i onemogucili daljnje komentiranje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI