Evo kako Index manipulira, a Fucktograf kurvanjski šuti

145 komentara

Ukrajinsko-ruski rat je zlo. Bratski narodi se ubijaju za anglosaksonske interese i održavanje njihove globalne hegemonije. Umjesto smirivanja situacije, mainstream mediji lože već zapaljenu vatru. Dobili smo dojavu od naših čitatelja o manipulaciji Indexa, najvećeg internet medija u regiji koji je vijest DW namjerno loše preveo. Pogledajte perfidnu politiku redakcije, koja bukvalno svršava na svaku novu žrtvu.

Pogledajte kako o kakvoj se perfidnosti radi. DW nigdje eksplicitno nije napisao da su Rusi ponovo napali nuklearnu centralu u južnoj Ukrajini, ali zato je Index na svoju ruku izmijenio originalni tekst i doveo publiku u zabludu, tvrdeći da su Rusi granatirali nuklearnu centralu. Naravno, zaboravljajući reći da je centrala pod kontrolom Rusa, a ne Ukrajinaca i da ovakve tvrdnje graniči s razumom. Bitno je samo osuditi jednu stranu, bez obzira da li se radi o laži ili ne. Fucktograf je na slične stvari ne oglašava, jer očito imaju isti cilj kao i Index – obmanjivati čitatelje.

Originalni članak DW: Germany’s Scholz says Putin can no longer win in Ukraine
Manipulativni prijevod Indexa: Scholz: Putin više ne može pobijediti u ratu u Ukrajini

Index manipulacija
Index manipulacija

 

Indexmanipulacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
145 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Molio bih redakciju da razmisli o izuzeću od verifikacije komentara u kojima je link na materijal koji je već na ovom portalu.

Гавран
1 godina prije

Kad progutaš teoriju o 100 seksualnih polova jasano je da ti je otkazao mozak. Onda vest da Rusi bombarduju svoju A. elektranu a Ukrajinci svoju elektrodistribuciju postaje logična.

Hum
1 godina prije

Ma je li moguće da YUDEX manipulira i izvrće istinu?!. Ja sam istinski šokiran i frapiran. Šok vjeverica i rakun. Nemojte mi samo reći da i HRT LAŽE godinama. Nije valjda da i CNN laže?” To bi značilo i da N1 ne govori istinu?! A RTL. Nova ?! Imate li vi kakve dokaze za to?…

NeBudiOvca
1 godina prije

Indeksovci… sto reci o njima. Pod indeksovcima ne mislim na one koji tamo čitaju vijesti iz nogometa, ili se idu sprdati, već na one koji posjećuju taj portal odlazeći na njega po svoje mišljenje, ili koji se tamo idu informirati. Znam ih mnogo i u pravilu ih karakteriziraju dvije stvari. 1. Strah, užasan paničan strah od svega za sto im MSM kaže da se toga trebaju bojati. Npr. Covid, klimatske promjene, fasisti, rasisti, ksenofobi. S druge strane potpuno sljepilo na stvarne opasnosti kojima su izlozeni. 2. Velika psihička nestabilnost i osjećaj mržnje prema sebi samima, znajući negdje duboko u sebi koliko zapravo ne valjaju, pa onda tu strašnu negativu ispoljavaju kanalizirajuci tu mržnju na onog za koga im indeks kaže da ga moraju mrziti. Polu-uškopljeni cmizdravci tipa TT ili zle neostvarene, muskomrzilacke rospije tipa JV, su pravi primjeri za navedeno. Iz ove dvije gore navedene stvari proizlazi strašna zadrtost, hipnotiziranost,… Čitaj više »

Emiliano Zapata
1 godina prije

Izvinite na offtopicu ali ovo je vaznije: “Kinezi su napokon pukli i odlucili se na obracun s ” kovidteroristima u bjelom” … Dobio sam iz prve ruke te info i nekoliko videoclipova koji su nekako uspjeli zaobici cenzuru.
Za sad narod pobjeduje a “storm troopers” se povlace!
Naravno njihovi mediji to prikazuju kao neke strajkase zbog smanjenih placa ali NE , dosta im je PLANdemije!

1 godina prije

Za one kojima je promakla poruka Generala Woo na FB.

baltik (BTK)
1 godina prije

ajme. hajdemo sad natipkati 300 komentara.

B.A.N.
1 godina prije

Čemu čuđenje? Andrej Plemeniti (Sheikh bez el-Srama), još je početkom plandemije Kovid-a na sastanku sa medijima rekao da oni MORAJU odigrati svoju ulogu i to bez pogovora, što oni cijelo vrijeme i čine. To se posebno dobro vidi u izvještavanju iz Ukrajine.

Tadija
1 godina prije

Da su djubrad to se vec zna.

Marija
1 godina prije

Ono sto mi kao mali ali ustvari veliki ljudi mozemo uciniti je da svima govorimo tko su i sto su ti faktografci i imbexovci, tko ih financira i na taj način ljudima otvaramo oci.
Tako je bilo i za vrijeme korone. Nece im uspjeti ta njihova agenda jer su dusu prodali vragu.

tuf
1 godina prije

Sudeći prema gornjem screenshotu imbexovog članka napad na intelekt publike je još žešći. Primjetite da u zadnjoj rečenici spominju da je NE pod ruskom upravom. Znači u istoj nakupini propagandnog izmeta tvrde da Rusi napadaju i imaju pod kontrolom navedeni objekt. Iz tog razloga se prema portalima poput Index, JL, Net.hr pa i Večernji ne možete odnositi drukčije nego kao prema neozbiljnom, djetinjastom formatu u kategoriji šunda i kampanjskog žutila. One koji povjeruju njihovim naslovima treba više žaliti nego smijati im se.

Zok
1 godina prije

Novine služe manipulaciji masa, mase trebaju biti uvjerene u to da su Rusi bad guys, a Ukrajinci good guys. Pojedinci to znaju i novine znaju da pojedinci znaju, ali prosjek vjeruje novinama. Uostalom, ponovi laž tisuću puta i postat će istina. Nisu portali tu da bi vas educirali, nego prekrajali po svojoj mjeri.

DŠ...
1 godina prije

Piše se Indexova manipulacija, a ne “Index manipulacija”. Protiv ste Engleza i Amerikanaca,a služite se njihovim pravilima i hrvatski pretvarate u pećinski jezik bez deklinacija.

Kemikalac
1 godina prije

Morat ćemo potražit te indexove i slične novinare pa malo s njima porazgovarat, nema druge.

Valdemar
1 godina prije

Gamad

Max
1 godina prije

Sve ista bagra.

Hattori Hanzo
1 godina prije

Sta drugo očekivati od sorošove kujice.

Tupko Glupko
1 godina prije

Toliko dobar uradak Indexa da se niti jedan novinar nije potpisao na njega 😃
Uostalom, da pratite laži mainstream medija, mogli biste svaki dan napisati jedan članak.

Jedino što rade s time je da sami sebe ukopavaju, postaju predmet sprdnje i ekonomski srozavaju svoje vlasnike.
Od tuda je i nastao pojam dnovinari, koji se naročito raširio sa njihovim izvještavanjem o Covidu i Covid cijepljenju.

Evo, kada je pala raketa na ono poljsko selo blizu ukrajinske granice, i Jutarnji, i Večernji i 24sata su napisali da je ruska raketa. Odmah su znali. Index začudo nije.
Sutra kad se doznala prava istina, nestadoše tekstovi 😁

Vlada
1 godina prije

Dajte mi objasnite manipulaciju u Šolcovom prevodu.

SIRIUS
1 godina prije

offtopic. Bolsanaro anulirao izbore u Brazilu. Lula možda ide u zatvor. Vojska otkrila da su mašine za glasanje pretvarale Bolsanarove glasove u Luline.

ogo
1 godina prije

Kako ce pisati kad se Ruski tenkovi pojave na Sengenu

Red Dog
1 godina prije

Postoji konsenzus da se ne govori o tome posto nece da legitimiraju rusku okupaciju. Predlog za resenje je „demilitarizacija“, sto znaci da se rusi povlace (iz cele Ukrajine) i predaju je ukrajincima. Sve ostalo bi bilo „nepravedno“ i ukri su „u pravu“ kad „brane svoju teritoriju“ pucnjavom.
S druge strane, kad se raportira ispada da:
1)    em su rusi napravili vojnu bazu tamo
2)    em pucaju sami na sebe vec 9 meseci
Rusi su lud narod. Ubijaju se sami samo da bi napakostili demokratskim i slobodoljubivim ukrima i zapadu 🙂

Grdi
1 godina prije

Urednika Index se moze kad tad teretiti kao suucesnika u namjernom i svijesnom sirenju nasilja i rata ………… zanima me dali se to moze negdje vezati za ratni zlocin !? …………………

tihobl
1 godina prije

Ja u BL imam Alternativnu TV (ATV) koja je odavno pod sankcijama SAD, obrisani YT i ostalog sto je u rukama SAD. Uveli su im sankcije jer su precesto govorili istinu, a nakon toga otpustili su kocnice do kraja. Nije lose ni u Makedoniji, jer i tamo cesto se omakne istina novinarima. A sto se tice Hrvatske ona je u totalnom medijskom mraku. Sve prepisuju iz propagnadistickih centrala Glas Amerike, RSE, DW i engleski tabloidi.

duki
1 godina prije

Kada za njih piše i soli pamet jedan Perica Stošić odmah znaš da su u qurcu !

tihobl
1 godina prije

Зујалице против крађе појавиле се на храни за бебе у грчким супермаркетима

На полицама велике мреже грчких супермаркета храна за бебе сада се продаје са зујалицом против крађе.

Разлог је све већи број покушаја крађе хране за бебе.

Слике хране за бебе са системима против крађе изазвале су негодовање међу корисницима друштвених мрежа:
„Осамдесетих година можда нисмо имали ајфоне, телевизоре или аутомобиле, али млека за бебе није недостатајало и оно се није продавало са системима против крађе.“

goran
1 godina prije

a kakve su to stranice faktograf ili index hahahahaha
koga boli ona stvar za lažovčine i šta pišu,pa njih više nitko ni ne uzima za ozbiljno

Ivan
1 godina prije

Jel ovo neka zaebancija? Kao, hoćete reći da index nepravedno blati sirote ruse jel?

Rusi su teroristi i ratni zločinci i uopće nema potrebe da od njih pokušavate napraviti žrtve. Cijeli svijet vidi i čuje šta ruska gamad radi po Ukrajini još od 2014.

SIRIUS
1 godina prije

offtopic2: nisam ufatio, jel bila vijest da su turci razvalili amerićku bazu/kamp za obuku kurdskih militanata u siriji? jerbo izgleda da je tak! to je bio njihov odgovor nakon onog teroristićkog napada u turskoj i kaj nisu prihvatili saučešće amerike. navodno su dali amerima upozorenje na vrijeme, pa su ovi zbrisali i nije bilo mrtvih. znači, NATO članica je napala drugu nato članicu iz osvete. razmislite kaj to znači. ameri moraju bit kuš!
a i sjetimo se kaj se bilo dogodilo nakon sulejmanijevog ubojstva…. kak su im to isto Iranci napravili u Iraku…
#ENDnato …. pa onda može i #ENDeu

Stipe
1 godina prije

Ko je glup čitat će i dalje index i net-hr bez obzira što vi napišete ovdje.

gogo
1 godina prije

index , drek od portala, prodao se za par dolara i habmureger

nessy
1 godina prije

Pa, ako su rusi sami minirali plinovod NS 2, i sabotirali Krimski most, sto bi bilo cudno da granatiraju nuklearku koju su vec zauzeli? I to sve za inat… Gruziji?

tihobl
1 godina prije

Европски парламент осудио кршење ЛГБТ права у Катару

Ovi evroparalmentarci u prave tracare. Bas su ko kakve babe tracare koje uz kafu pretresaju sve i svasta osim onoga cim treba da se bave.

Otpornik
1 godina prije

A što se čudite? NATO je u ratu s Rusijom i svi mediji na području NATO država su u funkciji ratne propagande. Što želite? Da izvještavaju objektivno? Ma dajte molim vas!

Mali Boro
1 godina prije

Znam samo da toliko laži i prljavština o Rusima nisam pročitao ni u Ukrajinskim medijima koliko u našim Hrvatskim.

Alp Arslan
1 godina prije

Imbex su smečari amoralni i lažljivi

brainstorm nelogiran
1 godina prije

nije manipulacija nego slamperaj. dogadja se i boljima.

Bokan
1 godina prije

Ma sami Ukrajinci zauzeli od sebe nuklearke i sami sebe granatiraju.

Klica
1 godina prije

Sto ocekivati od medija placenika, ciji osnivatelj je osudjeni seksualni prijestupnik Matija Babic, a financijer notorni Sotona himself George Soros

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI