“Nekoj posvojenoj djeci se gubi svaki trag”, tvrdi predsjednik HHO

Afriča djeca
102 komentara

Osmero optuženih Hrvata za trgovinu djecom čeka u Zambiji suđenje na slobodi. Dok ih hrvatske vlasti bezpogovorno brane, njihov pozicija pred zambijskim pravosuđem nije obećavajuća.

Prije nekoliko dana predstavnik zambijskih vlasti je na sjednici UN-ova Odbora za prisilne nestanke u Ženevi izričito naveo da su dokumenti o usvajanju djece bili krivotvoreni. Predsjednik Hrvatskog Helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak od početka izbijanja afere tvrdi da je riječ o trgovini djecom s kojom su bili upoznate i hrvatske institucije, ali ništa nisu učinile da se to prekine, te nastavlja o izjavi državnog tajnika Zambije:

“Ništa posebno. Ja sam na isti način govorio i za hrvatsku javnost. Dakle, očigledno je da je riječ o skupini organiziranih osoba u sprovođenju transgraničnog kriminala s djecom.”…

“Nije to naivno, to je smišljeno. Još uvijek nismo saznali koji su suci donosili rješenja u Hrvatskoj, koji sudovi i kakvu su odgovornost snosili suci koji su donosili odluke, a oni moraju snositi posljedice jer nigdje nema košuljice spisa u kojima se čuvaju dokumenti o posvojenju. Postoji međunarodna obveza po kojoj to moramo imati i čuvati.”…

“Postavljam pitanje što rade naše službe. Poznato je da se dijelu djece gubi svaki trag. I to u vrhu Ministarstva unutarnjih poslova znaju. Ja to pouzdano znam. Zašto šute?”…

“Kapilarna povezanost pojedinaca sa strukturama vlasti. Prije svega s Ministarstvom vanjskih poslova, ali i s Ministarstvom unutarnjih poslova. Riječ je o ozbiljnim novcima”…

“Predsjednik Vrhovnog suda na sramotu kaže za ovih osmero optuženih Hrvata da su oni su naši ljudi. Oni nisu naši ljudi, oni su hrvatski državljani. Ako budu osuđeni za to kazneno djelo, onda su oni hrvatski kriminalci. Kao i svaki drugi kriminalac koji je osuđen za kazneno djelo.”…

“Svi govore o tome da su posvojena djeca hrvatski državljani, ali ako su dokumenti falsificirani, onda oni nisu državljani Hrvatske nego su i dalje državljani Konga”…

“Nije slučano da je gospođa Ivaniš izabrala da se njezina udruga zove Marijina farma. Ako gledate njezin propagandi plakat, tamo se pojavljuju slike neke djece na kojima piše Jean, Pierre ili ne znam kako. Pa to je kao prodajni izlog. Pa to je kao da su napisali: izaberite dijete!”

O voditelju sirotišta u bijeku Čičak kaže: “On se vjerojatno krije negdje u Africi. Naći će oni njega. Pravda je spora, ali će njega naći. Kako to da još uvijek nismo saznali gdje studira njegova kćer i kako je dobila stipendiju? Govori se da je ona u Splitu, ali ja mislim da je ona u Rijeci.”

Izvor: Teleskop

Afera ZambijahrvatskaTrgovina djecom
Pretplatiti se
Obavijesti o
102 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Darko
11 mjeseci prije

Tko zna, možda su jih i pojeli. Za neke to ne bi bilo ništa neobično.

Jadranka S.
11 mjeseci prije

Gdje je savjest?
Gdje je zakon savjesti?
Gdje su svi suci koji su znali( sada svi znaju), gdje su policajci,….itd… itd…gdje su SVI iz sustava koje dotice sluzbena (zbog cega i rade svoj posao) ZASTITA, SIGURNOST I POVJERENJE, da su istoga trena pokrenuli potragu za svom djecom koja su odvedena/ukradena iz svoje sredine, da se zna sto je s djecom i da se djecu spasi! Zasto do sada nije nista uradeno? Nemaju se kome jadna djeca pozaliti, nemogu jadna djeca sama sebe spasiti.

Da li je to zakon savjesti? Da li je to zakon bezuvjetne ljubavi?

Robert
11 mjeseci prije

Dali još niste shvatili, da su svi na vlasti njihovi i da samo rade po njihovom planu, šta god da izaberete na izborima. Samo si pogledajte članak na wikipediji o kriptojevrejima Balkana pa če vam biti sve jasno.

Perun
11 mjeseci prije

Francuska gori a naš i portal Logicno.Hr.. se češlja …..trag skandala sa trgovinom robljem smrdi i dugo ce smrditi na politickoj sceni ne samo Hrvatske nego i sire u Evropi …. Pa to je kao prodajni izlog u kome pisu imena sa sudionicima te nadasve neljudske svinjarije….suci iz Hrvatske su do grla umijesani u taj skandal radi love i samo radi love …..neka trunu u zatvoru ….

tihobl
11 mjeseci prije

Rusi sve sto su djece odveli iz Ukrajine smjesteni su u fine porodice jest da su u Sibiru ali treba namiriti onih 15 000 sto su izginuli sada na Bahmutu.

Jadranka S.
11 mjeseci prije

Namece se pitanje koliko ljudi zivi po savjesti, prirodnom zakonu koji mora biti zivotna vodilja u svakom trenutku zivota, da covjecanstvo ne potone.

onaj najglu...Dalton
11 mjeseci prije

Touché! Apsolutno licemjerje…

P.S.
Baba, ko su neprijatelji globalizma!?
Država, nacija, obitelj i vjera….

Emiliano Zapata
11 mjeseci prije

U doba PLANdemije smo vidjeli koliko je narodu stalo do vlastite djece da su im sami navlacili brnjice i tjerali ih na testiranja a neki i na bocke. Sad uvode djeci od 8 do 17h skolu uz obroke kukaca gmo i be hrane a glavni cas tj. predmet biti ce kako promjeniti spol!

Hagar
11 mjeseci prije

Dakle , Hrvatska drzava dodje kao distribucijski centar za trgovinu djecom.

Ahahahahaha
11 mjeseci prije

Strava! Ja jos uvijek vjerujem da su djecu dopremali za vlastita posvojenja iako je i to teski kriminal ako su papiri krivotvoreni. Ali sumnjam da bi Cicak stavio svoje ime na pladanj ako nema siguran dokaz o trgovini. Bas strasno!

joškoboško
11 mjeseci prije

Gđa ivaniš je supruga (lokalnoga) političara Ivaniša, koji imaju polikliniku na Zametu u Rijeci. Dobro su umreženi sa lokalnim političarima i organiziranim pravosuđem na Rijeci na čijem čelu je capo (mafije) odvjetnik (bivši sudac u komunizmu) koji ima i svoju firmu za naplatu komunalnih nameta (čistoća, voda, komunalije,prije i plin.) i pored postojanja naplatnih odjela i službi u komunalnim poduzećima koje su u vlasništvu Grada Rijeka a koji je u vlasništvu SDP-bivši komunisti, koji pljačkaju građane rijeke kroz sve godine od odlaska generala Čada iz Rijeke i zajahanja Linića, Lužavca, Vrhovnika i ostalih riječkih “poduzetnika” pretvornih privatizatora pod maskom SDP-udbeša.. Nije stoga čudo da je glavni punkt i sjedište biznisa sa djecom iz Afrike ,maskirano nazivom “Marijina farma” u Rijeci, što djete -kćer produžene ruke u Africi studira u Rijeci (riječkom sveučilištu) i ima državnu stipendiju Republike Hrvatske koju je dobila urgencijom i preporukom institucije Grada Rijeke.

Max
11 mjeseci prije

Vjerojatno su likvidirana da bi se zlikovce zaštitilo.

tatamata
11 mjeseci prije

ovo sa djecom je sve biznis ,, isto ko ukrainske farme djece … E sad zasto koriste tu djecu je pitanje,ali svakako za nikakav dobrobit djece .. Ja osobno mislim da njima treba melatonin jer izgleda da se to dobro prodaje Melatonin se u najvećim količinama proizvodi u djece, a nakon puberteta smanjuje se njegovo lučenje. Uslijed smanjene funkcije epifize dalje tijekom života ova žlijezda postupno kalcificira, čemu najviše doprinosi unos fluora u organizam. Kod djece zbog intenziteta rasta i razvoja vrlo je važna povećana proizvodnja i lučenje melatonina, a i kod odraslih je značajna uloga melatonina u regeneraciji organa i kvaliteti odmora. Interesanto je to da smo imali prilike vidjeti ostarjele popularne ljude showbiznisa i onda se iznenadimo nakon nekog vremena kako odjednom izgledaju 20-25 g mladje ili jednostavo odbijaju da crknu a izgledaju gore od onog imperatora iz starwarsa.. Naravno , vaznu ulogu imaju i rezervni organi i… Čitaj više »

Istina
11 mjeseci prije

Otac dotične u Rijeci godinama koalira sa SDP-om na političkoj razini, dakle evo Vam veza. Možda bi novinarima bilo zanimljivo pogledat povezanost Ivaniš-SDP u Rijeci ako im se dade radit i istraživat

R M
11 mjeseci prije

Malo je mračna tema, zato ću ispričati jedan vic van teme(a dugo nisam).

Išao Haso u pozorište da gleda balet. Mujo čuo za to pa ga pita:
-Jel ba kakav je taj balet?
-Sad ću ti reći. Izlazi neka ženska, vrti se u krug, oće poleti, al ne može, oće poleti al ne može. Onda dolazi neki ku.onja i prilazi joj. Oć da .ebe, neć da .ebe, oć da .ebe neć da .ebe..Na kraju je podigne i baci je..

saturn
11 mjeseci prije

drz gace

Cane
11 mjeseci prije

Svi odgovorni trebaju na robiju!

Tim
11 mjeseci prije

Locirati, uhititi, osuditi i zatvoriti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI