CNN nadmašio samog sebe i “ruske trolove” iz kontejnera za smeće (VIDEO)

Mediji, kamere, novinari
24 komentara

Prošli tjedan je viši međunarodni dopisnik CNN-a Matthew Chance u St. Peterburgu kopao po kontejnerima za smeće i po komadu stiropora shvatio da je zapravo pronašao “rusku tvornicu trolova” koji su posijali razdor u američkom društvu i uplitali se u izbore 2016.

Sada je Matthew Chance, “legenda američkog istraživačkog novinarstva”, pronašao Mihaila Saakašvilija, bivšeg predsjednika Gruzije i bivšeg guvernera ukrajinske regija Odesa, koji bez državljanstva luta po Nizozemskoj, gdje je s njim napravio kratki intervju na ulicama Amsterdama.

Bivši gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili je dao je “ekskluzivni intervju” za CNN, iako je u situaciji da bi vjerojatno govorio i za Radio Mrduše Donje. No, vrijedi ga čuti.

U razgovoru za CNN je “zakleti neprijatelj Kremlja” rekao kako je on bio jedna od prvih žrtava “ruske intervencije“. Osim toga, pozvao je američkog predsjednika da vrati vjeru u američke vrijednosti, jer će se tako uspješnije suočiti s Rusijom.

“Jedan od poznatih kritičara ruskog predsjednika Vladimira Putina kaže kako predsjednik Trump mora još više pritisnuti Rusiju, prije nego se Putinov utjecaj otme kontroli. A tko, ako ne ovaj čovjek, treba nešto znati o ovome.

Jednom je bio vođa Gruzije, a njegovo predsjedništvo, kako je kazao, bilo je osuđeno nakon Putinove intervencije.

Saakašvili
FOTO: Saakašvili

Dao je ekskluzivan intervju dopisniku CNN-a Matthewu Chanceu”, u uvodnom dijelu snimke govori Chance.

“Ovo je posljednji primjer propasti Mikhaila Saakašvilija. Ovaj put bivši predsjednik Gruzije i zakleti neprijatelj Kremlja protjeran je iz Ukrajine, gdje je nakratko vodio oporbene snagu. Upoznali smo ga u Amsterdamu, gdje živi u progonstvu bez državljanstva. To je čovjek se uz podršku Zapada jednom borio s Vladimirom Putinom, ali je izgubio”, priča Matthew Chance.

Mihail Saakašvili: Postao sam jedna od prvih žrtava Putinovog uplitanja u izbore. 2012. su koristili lažne vijesti, organizirane provokacije, organizirane internetske napade posvuda, a dopustili smo da tvornice trolova uđu kod nas.

Matthew Chance, viši međunarodni dopisnik CNN-a: Znači, osobno ste iskusili što Putinova Rusija može učiniti?

Mihail Saakašvili: Sve sam vidio sa svojim očima .

Matthew Chance: Dakle, morate biti jako uzrujani da Trump to ne vidi, ne priznaje i ne poduzima odgovarajuće mjere?

Mihail Saakašvili: Mislim da je bilo nekoliko slučajeva kada je Trump djelovao. Naravno, želimo više. Dostavio je Ukrajini i Gruziji obrambeno oružje. Ovim šalje vrlo važan signal. Osim toga, vi, Amerikanci, nanijeli ste smrtni udar ruskim plaćenicima u Siriji. Kada su posljednji put Rusi umrli od izravnog napada američke vojske? To se događa. To se događa u stvarnosti.

CNN / Matthew Chance: Bila je 2008 godina. Saakašvili je vodio malu prozapadnu Gruziju u kratkom, ali neuspješnom ratu s Rusijom. Bojeći se mogućeg pogoršanja, njegovi zapadni saveznici su odbili izravno intervenirati. Ovo odbijanje je pomoglo da se potkopa vjera u potporu Zapada cijeloj regiji, rekao je Saakašvili. A sada, rekao je, Trump mora pokušati vratiti ovo teško narušeno povjerenje.

Mihail Saakašvili: Ljudi kažu: “Zapadni model nam osobno ne odgovara, jer danas vladamo zemljom, a sutra ćemo biti u Amsterdamu ili, još gore, u zatvoru ili na groblju. Zato je bolje ugledati se na Putina. On je vječan. On će uvijek biti na vlasti. On kontrolira medije. U svojoj zemlji nema otpora, nitko ga se ne usuđuje dirati. To čak može utjecati na američke izbore. Zato se Putina ne može pobijediti.” Svatko tko sluša savjete Zapada može biti poražen. I ne samo da ne može  uspjeti, nego nakon nekog vremena Zapad ne kaže riječ u njegovu obranu.

Matthew Chance: A što bi Trump trebao učiniti da promijeni taj dojam i da promijeni tu situaciju?

Mihail Saakašvili: Podržati američke vrijednosti, jer ako se netko poput mene nepravedno progoni, a svi zapadni diplomati šute, bojeći se narušiti krhku geopolitičku ravnotežu, moraju se pripremiti za nove probleme. To znači da će se umnožiti lokalni autokrati koji sanjaju da će postati Putin, jer misle da će čuti: “Ako se ponašate kao Putin, nećemo se miješati, mi ćemo samo šutjeti”.

Matthew Chance, CNN, Amsterdam – CNN International: CNN.com/videos

Dokaze o ruskim trolovima CNN pronašao u kontejnerima za smeće u Rusiji (VIDEO)

 

CNNMediji
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Posmatrač+
6 godine prije

Nije prvi u istoriji ali je jedan od prototipova Quislinga. Svaka jih zemlja ima. Po mom rangiranju Sakašvili = 2,5 x Quislinga.
1- kao i Quisling i on izdao svoju zemlju strancima (borio se više za interese SAD nego Gruzijske). 1- isto u drugoj zemlji (Ukrajini) radi više za strane interese, no naroda Ukrajine (stare navike, stari “donatori”). 0,5 – i kad padne, ne može da šuti, nego govori neistine ( a u taj deo ocjene, mogu dodati još Odesu i snajpere)

igi
6 godine prije

…cionisti su sve do tančine odradili a nije da nemaju iskustva unazad 200 god. a i više, a laž,manipulacija i prevara je njihova poluga rada još od napoleonovog kraha i manipuliranja vrijednosnim papirima pa se unutar tog društva reptila postavlja pitanje – kako i zašto se pojavio trump…i neće da priznaju da su negdje zajebali stvar i naravno najlakše je okriviti druge – ruse….

Adriana
6 godine prije

Bez kravate.

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

drug saakašvili je udan u nizozemskoj pa ima i eu državljanstvo…

Kajzer Soze
6 godine prije

Nikada ništa pametnije i tačnije u životu ovaj kravatožder nije rekao od ovoga:
..Svatko tko sluša savjete Zapada može biti poražen. I ne samo da ne može uspjeti, nego nakon nekog vremena Zapad ne kaže riječ u njegovu obranu”.

Nena
6 godine prije

Ovaj je skroz prolupao! A CNN histeričan pada sve nize

mars
6 godine prije

Paaaaa, možda neko sa Zapada čuje ove njegove jadikovke, te se smiluje i pronađe neku državu na karti svijeta u kojoj ga mogu ustoličiti za predsjednika. Ali pošto je tu velika konkurencija, jer u svakoj državi ima domaćih poput njega k’o psećeg dreka, to uhljebljenje mu je na dugu štapu. Bilo bi mu pametnije da sam preuzme inicijativu, pa osnuje “Gruzijski opservatorij za ljudska prava” u kojem će biti i direktor i novinar i izvještač sa terena i aktivista, smjesti ga u Amsterdam, te od Soroša iskamči koju crkavicu, jer od ovakvih i sličnih intervjua slaba fajda. Jest’ da nije jaka funkcija poput predsjedničke na koju je navikao, ali bar neće umrijeti od gladi.

Zagor
6 godine prije

Zašto on meni sliči na hrčka?

shumadinac
6 godine prije

“Propašćeš ti Zapade kad ne podržavaš jadne male poštene ugrožene političare kao što sam JA. I zaslužio si da propadneš jer te baš briga kako je MENI. JA ću čak da slavim kad dođe taj dan…”

Japo
6 godine prije

Saakašvilij je čovjek koji je radio i radi uz CIAu. Oni su ga nakon Gruzije, gdje ga sada terete za korupcije i svakakve mućke, poslali u Ukrajinu da tamo pravi svakakva sranja na štetu Rusije.
Kada je i tamo svoje odsvirao , onda ga CIA spasava preko Poljske koja im je sada predani saveznik.
Za CIAju je puno toga napravio.
A on lično je propala osoba i predmet sprdnje.

Vlad
6 godine prije

Kad god vidim nekog politicara da na reveru nosi bedz u boji svoje drzave.znam da radi protiv svoje drzave.

Roro
6 godine prije

klasican izdajica…klaun

nonwo
6 godine prije

Sakaašvili-useful idiot.
Momentalno samo idiot.

jetflash
6 godine prije

trkeljanje suludog čovjeka. taj živi u nekom svom filmu vidi stvari kako normalni ne vide. poziva se na demokraciju ali kad ga je porošenko jednostavno postavio u odessu da vlada onda je to bilo demikratski…

samo
6 godine prije

Azilu za pokvarene prodane duše se po novom kaže Amsterdam. Pa neznam, zasto niso tamo več Pahor, Kolinda i ostala prodata gamad.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI