Demokrate zahtjevaju da Facebook, Twitter i YouTube promjene algoritme kako bi zaustavili „zagađivanje uma Amerikanaca“

drustvene mreze- aplikacije - facebook - instagram
12 komentara

Demokrate u američkom Kongresu pozvale su glavne platforme društvenih medija da eliminišu algoritme i preporuke koji rađaju ekstremizam i podrivaju osjećaj „objektivne stvarnosti“.

Predstavnici Anna Eshoo i Tom Malinovski napisali su pisma tražeći promjene od izvršnog direktora Facebooka Marka Zuckerberga i izvršnog direktora Twittera Jacka Dorseya. Slično pismo poslato je izvršnom direktoru Googlea Sundaru Pichaiju i Susan Vojcicki, izvršnoj direktorici YouTubea koji je u vlasništvu Googlea.

„Godinama su kompanije društvenih medija dozvoljavale da se štetne dezinformacije šire putem njihovih platformi, zagađujući umove američkog naroda“, tvitovala je Eshoo.

Poslanici su tvrdili da platforme društvenih medija dopuštaju sadržaj koji pojačava „postojeće političke pristranosti, posebno one ukorjenjene u bijesu, strijepnji i strahu“. Rekli su da algoritmi koje koristi Big Tech „podrivaju naš zajednički osjećaj objektivne stvarnosti“ i „olakšavaju veze između ekstremističkih korisnika“, što dovodi do nasilja u stvarnom životu, poput napada na američki Kapitol u Washingtonu, 6. januara.

Twitter je pozvan da „odmah izvrši trajne promjene kako bi ograničio širenje dezinformacija i drugih oblika štetnog sadržaja“. Od Facebooka i YouTubea je slično zatraženo da dorade svoje sisteme preporuka kako ne bi promovisali „opasne teorije zavjere“ među korisnicima.

Demokrate i mnogi u medijima optužili su bivšeg predsjednika Donalda Trumpa da je podstakao gomilu njegovih pristalica da zauzmu Kapitol u nadi da će poništiti rezultate predsjedničkih izbora 2020. godine.

Glavne mrežne platforme, uključujući Facebook i Twitter, odmah su zabranile Trumpa i izvršile akcije protiv nekih njegovih glasnih pristalica.

Štaviše, Apple i Google su izbacili Parler, ”alternativnu” platformu društvenih medija popularnu među konzervativcima, iz njihovih prodavnica aplikacija. Amazon je zatim ukinuo kompaniju sa uslugom veb hostinga, prisiljavajući je da ode van mreže.

Trumpovi kritičari insistirali su na tome da je suzbijanje neophodno kako bi se spriječilo nasilje i širenje laži. U međuvremenu, konzervativci su politiku Big Techa nazvali „orvelovskom“ i tvrdili su da predstavlja političku cenzuru.

Američke demokrateDruštvene mrežeYouTube
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
3 godine prije

Dobro, za sada nam određuju samo šta ne smemo da mislimo – problem je što će koliko sutra određivati šta moramo da mislimo.

Mafijas
3 godine prije

Kod nas postoji poslovica: “NE RADI DRUGIMA ONO STO NE ZELIS DA TEBI URADE”. Na zalost Ameri se ponasaju kao da se to njih ne tice, napravili su Islamski terorizam sada im se lupa o glavu. Poslali su milione izbjeglica u EU, sada se sele i kod njih. Pravili su sarene revolucije po svijetu, sada se desava to i kod njih. Pravdali su Ukrajince i ostale budale kada su upadali u svoje parlamente kao demokrate, to se sada desava kod njih.
Svakako Amerika nije Ukrajina ni Libija ni Sirija ni Irak ni Jemen ni Afganistan itd…….ali se je usmjerila u tom pravcu.
Gebels bi bio odlican ministar u njihovoj vladi (10 puta ponovljena laz postaje istina), a Staljin odlican predsjednik vlade, ko se ne slaze sa njim samo mu posalje, Amazon, Facebook, Whatsapp itd.

Slonica
3 godine prije

Taman kad pogasite sve nepodobne,
Zadnji nek ugasi svjetlo i ključ u bravu.

Stara kuka
3 godine prije

Netko se možda čudi tome? Novi američki predsjednik Joe Biden naširoko je bio hvaljen zbog formiranja vlade kojom navodno dominira „različitost“. Međutim, gotovo sve ključne pozicije u državnim institucijama zauzele su osobe koje pripadaju određenoj etničkoj skupini koju nećemo imenovati a koja čini tek 2 posto američke populacije. David Cohen, zamjenik direktora CIA-e Merrick Garland, državni odvjetnik Avril Haines, direktorica Nacionalne obavještajne službe Eric Lander, direktor Ureda za znanost i tehnološku politiku Rachel Levine, zamjenica ministra zdravstva Alejandro Mayorkas, tajnik nacionalne sigurnosti Anne Neuberger, direktorica agencije za nacionalnu sigurnost za kibernetsku sigurnost Wendy Sherman, zamjenica državnog tajnika Janet Yellen, tajnica riznice Anthony Blinken, državni tajnik Ron Klain, šef ureda Bijele kuće Victoria Nuland, zamjenica državnog tajnika za politička pitanja A o ovom kongresmenu Malinowskom može se pročitati ovo: “Tom Malinowski, a lifelong friend of the Jewish community, supporter of Israel, and leader in the battle against anti-Semitism throughout the world,… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Traže ccenzuru.

marija jurišić
3 godine prije

ako je suditi po bivšem predsjedniku i njegovim pristašama oni su genetski oštećeni i tu nikakvi algoritmi ne mogu pomoći

miki041
3 godine prije

Kujeg uma ?

zvonimir
3 godine prije

mogu se slikat, vec se platforme kontra fb,tweeteru i ostalim koruptivnim antia medijima sve vise sire drustvenim mrezama..(GAB jedna od brzo rastucih koja ce prijeci fb samo zato sto je slobodna od cenzure)..jos kad portali shvate da se ne treba logirati s tim platformama bit ce jos lakse se oduprijeti ovim “demonkratskim” pravima

Ljakse
3 godine prije

Hahahahahahahaha…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI