Direktiva za nas ne vrijedi, Sjeverni tok 2 ide dalje

Angela Merkel - Sjeverni tok 2
18 komentara

Do razvoja je došlo nakon što je Evropski sud pravde odbacio zahtjev Nord Stream AG-a protiv evropskih propisa koji se tiču gasovoda iz trećih zemalja.

Njemačka federalna mrežna agencija (Bundesnetzagentur) odlučila je da gasovod Sjeverni tok u Njemačkoj na 20 godina bude izuzet iz direktiva EU o gasu, izjavio je u srijedu operater gasovoda.

“U skladu sa zahtjevom, odstupanje od određenog propisa odnosi se na cjevovod koji se nalazi na njemačkoj teritoriji (uključujući njemačke teritorijalne vode) i u početku važi 20 godina, retroaktivno od izmijenjenog EnWG-ovog stupanja na snagu 12. decembra 2019.” Nord Stream AG je rekao u saopštenju za javnost.

Do razvoja je došlo pošto je Evropski sud pravde odbacio tvrdnje Nord Stream AG-a i Nord Stream 2 AG protiv propisa EU prema kojim se neka pravila primjenjiva na domaćem tržištu odnose na cjevovode iz zemalja van unije.

Sud je presudio da tužba Nord Stream AG i Nord Stream 2 AG protiv EU direktive o gasu nije predmet razmatranja.

Operator kompanije za izgradnju gasovoda Sjeverni tok 2 zatražio je u julu 2019. od Evropskog suda da poništi mjere koje diskriminišu projekat. U svojoj tužbi, Nord Stream 2 zatražio je od suda da “ukine Direktivu 2019/692 o izmjeni Direktive o gasu zbog kršenja principa zakona EU o jednakom postupanju.”

Angela Merkel podržala “Sjeverni tok 2”: “To je isključivo ekonomski projekt”

Sjeverni tok 2 ušao u poslednju fazu izgradnje

 

eunjemačkaNord Stream AG
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mrčikola
3 godine prije

Ljepuškasta je Stasi Angela.

Pedro del negro😎
3 godine prije

Naravno da ide dalje sjeverni tok 2 …. i i budućnosti 3,4,5 Itd !!! A južni tok je prekinut i pokopan dok si rekao keks, zašto bi se istočna EU domogla nešto eura moraju sve Nijemci , Francuzi i ostali kamatari EU -a😐🙁

Hamer
3 godine prije

Već duže vrijeme fuzijski reaktor radi ali naravno to je tajno plin i nafta če još potrajati

Milanče
3 godine prije

Normalno dá ide dalje,uskoro ce Evropa imati iž Rusije plin badava, káď se Rusija narednih Dana rijesi Putina..své je spremno za rusenje Putina i prvá akcija ovih Dana ce bití na Kavkazu, PrekoGruzije, potom preko Ukrajině.

Narodnjake za seljake
3 godine prije

Jeli ovo napokon to? Ja vjerujem da je.

Max
3 godine prije

Logičan odgovor.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI