Dok igračke postaju novo bojno polje društvenih inžinjera, zašto trans aktivisti ne mogu jednostavno dozvoliti djeci da budu djeca?

Rodno neutralne lutkice
19 komentara

Kalifornija je odlučila da igračke moraju biti izložene u polno neutralnim odjeljcima u robnim kućama – ali čijim interesima služi ova odluka? Nisu djeca ta, već militanti koji žele da zauvijek okončaju doba dječaka i djevojčica.

Nesveti savez velikih preduzeća i aktivista, inspirisan trangender dogmom, zauzet je promocijom projekta pretvaranja dječijih igračaka u instrument rodno neutralne propagande.

Ostvarili su veliku pobjedu u Kaliforniji, gdje je donesen zakon koji zahtijeva da robne kuće izlažu dječije proizvode u rodno neutralnom odjeljku. Poenta ovog nametljivog oblika zvanično odobrenog društvenog inžinjeringa je „izbjegavanje jačanja štetnih i zastarjelih stereotipa“.

Sa stanovišta zagovornika provjere igračaka, pravljenje razlike između igračaka koje se prodaju za dječake i djevojčice samo je po sebi izvor štete, jer krši ono što oni doživljavaju kao sveto načelo: načelo rodne neutralnosti.

Evan Low, demokrata iz San Josea, koji je autor ovog neliberalnog zakona, opravdao je njegovu potrebu na osnovu toga što „moramo prestati stigmatizirati ono što je prihvatljivo za određene polove i pustiti djecu da budu djeca“. U stvarnosti, želja da se djeci dozvoli da budu djeca je sušta suprotnost impulsu koji motiviše revnosno zalaganje za rodnu neutralnost.

U svemu, osim u imenu, zagovornici rodno neutralnog djetinjstva posvećeni su umanjivanju kulturne podrške razlici između dječaka i djevojčica. Prema njihovom udžbeniku, ova razlika je samo stereotip, a budući da je stereotip oblik predrasuda, izvor je štete za djecu. Ovu groteskno nelogičnu predstavu marketinga različitih igračaka za dječake i djevojčice prihvatile su političke i kulturne elite Kalifornije.

A transrodni pokret je bio izuzetno uspješan u ulvođenju industrije igračaka u svoj krstaški rat kako bi se uklonila razlika između dječaka i djevojčica. Nedavno je Lego, danski proizvođač igračaka, izjavio da će raditi na ukidanju rodnih stereotipa u svojim proizvodima.

Američki proizvođač igračaka Mattel prednjačio je u podršci rata za kulturu usmjerenu na jaslice. Zajedno sa brojnim drugim proizvođačima igračaka, on se obavezao da će preodgojiti djecu da usvoje dogmu o rodnoj neutralnosti. Mattel nije bio sasvim iskren kada je, objavivši svoj novi asortiman rodno neutralnih lutki Barbie 2019, izjavio da „djeca ne žele da im igračke diktiraju rodne norme“.

Mnogo je vjerovatnije da je Mattelova odluka da prihvati rodnu neutralnost bila odgovor na pritisak odraslih da se uskladi sa probuđenom ideologijom, a ne kao odgovor na zahtjeve hordi djece da defeminiziraju ili demaskuliraju svoje igračke.

Slično, kada je američki multinacionalni gigant Hasbro Inc. odlučio da rebrendira gospodina Potato Heada kao rodno neutralnog, malo je vjerovatno da je reagovao na pritisak miliona mališana koji su skandirali „ne želimo igračke diktirane rodnim stereotipima“.

Hasbro opravdanje za vježbu ponovnog brendiranja zvučalo je kao da je proizašlo iz   priručnika za obuku buđenja. Kompanija je izjavila da se „trudi da se svi osjećaju dobrodošli u svijetu Potato Heada zvanično izbacivanjem gospodina iz imena i logotipa Gospodina Potato Heada radi promovisanja rodne ravnopravnosti i inkluzije“.

Šefica globalnih brendova kompanije Kimberly Boyd primijetila je da su titule gospodina i gospođe „ograničavajuće kada je u pitanju i rodni identitet i porodična struktura“.

Ali koliko se djece zapravo osjećalo neprijatno zbog imenovanja gospodina i gospođe? Apsurd postavljanja ovog pitanja ukazuje na to da je rebrendiranje Potato Heada bio projekat motivisan zabrinutošću odraslih i ideološkim ciljem da se djetinjstvo učini rodno neutralnim.

Projekat nametanja rodno neutralne kulture djetinjstvu podmukao je oblik društvenog inžinjeringa. Ciljanje djece i male djece čak se proteže i do policijskog upravljanja jezikom mladih. Švedska je prednjačila u nametanju rodno neutralnog jezika jaslicama.

2012. godine uvedena je rodno neutralna zamjenica „hen“. Ova i druge riječi su široko prihvaćene u švedskom društvu. Djeca su izričito indoktrinirana u pogledu na svijet u kojem se na djevojčice i dječake, i na muškarce i na žene gleda kao na istu stvar. Cilj ove pedagogije rodne neutralnosti je osporavanje „tradicionalnih rodnih uloga i rodnih obrazaca“. Na njihovom mjestu, oni imaju za cilj da uvedu novi pogled – u kojem svi dječaci i djevojčice, i muškarci i žene, sebe posmatraju kao „hen“.

Transrodni aktivisti imaju za cilj da zaposjednu umove djece prije nego što postanu dovoljno odrasli da sami misle. Daleko od toga da dozvoljavaju djeci da budu djeca i da dopuštaju mladima da sami odlučuju o tome kako žele da se igraju, ovi aktivisti žele da nametnu svoju ideologiju djetinjstvu.

Oni nisu samo zainteresovani za osporavanje blesavih rodnih stereotipa, već za uklanjanje same razlike između dječaka i djevojčica i muškaraca i žena. Zato im nije drago što se dječaci igraju lutkama, a djevojčice zabavljaju replikama mačeva i pištolja. Ono što zaista žele da vide je svijet kokoši, gdje dječaci i djevojčice postaju nevidljivi.

Autor: Frank Furedi

Djecaigračkerodna neutralnostTransrodnost
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
NL.....
2 godine prije

A prije dvadesetak godina samo su trazili prava da budu priznati……pa onda ozakonjeni…..itd itd. Da danas u eXploziji bolesti koja ocito metastazira u svaku poru civilizacije oni odredjuju SVE. Pitam se kako je moguce da jedan tako mali dio (devijantne najblaze receno) populacije nametne svima ostalim svoju dogmu ?
Ali kako vec svi znamo istorija se ponavlja i slobada se skupo placa. Bice da ce se opet morati stvari postavljati na svoje mjesto ….

Slow motion
2 godine prije

Odvratno..ta kalifornija bogdo prvo nek izgori do temelja a onda nek je potres izbrise s lica zemlje..

NeBudiOvca
2 godine prije

Razloga ima vise, ali jedan od najvažnijih je slijedeci.
Ako uspiješ ljudsko biće dovesti u nedoumicu oko tako jedne osnovne biološke činjenice kao sto je kojem spolu pripada, tada ćeš sa tako izgubljenom, zbunjenom, emotivno nestabilnom osobom moći puno lakše manipulirati.

Grga
2 godine prije

Ovo je užas i sramota za ljudski rod. Popustili smo pod pritiskom i kuknjavom raznih gej i pedofilskih populacija i sada su pošto ih ima i u vladajućim krugovima uzeli maha i ne zaustavljaju se.

Čudan lik
2 godine prije

Zašto “obrazovni sustav” ne dopušta djeci da budu djeca?
Zašto religije ne dopuštaju djeci da budu djeca?
Djeca i njihova dobrobit nikoga ne zanima, bitno je oblikovati budućeg roba kako ne bi slučajno skužio da je rob.
Što se tiče rodne ideologije, sasvim je jasno da se radi samo o još jednog grani plana depopulacije. Djeca izložena rodnoj ideologiji nikada neće postati normalni ljudi a samim time je jasno da neće stvarati obitelji a bez obitelji nema nove djece… Očita depopulacija!

Morenoo
2 godine prije

ja cu mom malom da kupujem Ramba sa nozem u zubima. Nek se uci od malena sta je pravo musko. Ionako idemo ka tome da ce preziveti samo oni koji budu imali svoju proizvodnju hrane,sa tim istim nozem u zubima. a guzicari nek se otimaju za wc papir, samo ne znam sta ce kaf na rafovima ne bude mesa. morace da poste, da ociste malo creva i izduvaju zadrigle glave

Max
2 godine prije

LGBT agenda ne staje.9

Muppet shou
2 godine prije

KABALA SE SPRDA S VAMA I VASOM DJECOM. I U ZILU VAM SMECE GURA.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI