Država ne voli mudre i pametne, rađe bira glupe i poslušne… Ali…

Plenković i ovčice

Mijo je bio osebujan lik. Jednom prilikom mu se neka gradska gospođa požalila kako ne zna što će sa svojim psom, da je izgubio apetit i da ništa neće da jede, ma koliko ga ona tetošila. Govoriti o apetitu u selu u kojem je većina većinu vremena gladna usljed oskudice, gradskoj gospođi nije bilo neugodno. Mijo se, dakako, odmah ponudio i rekao gospođi da će joj ono izliječiti psa, ali mu ga treba ostaviti tri dana. Nakon tri dana gospođa došla po psa, a pas izliječen. Koliki apetit mu je did Mijo otvorio – da je lozu grizao. Gospođa je Miji još i platila, iako se on kao nećkao. Recept je bio jednostavan, Mijo je stavio psa u bačvu i pustio ga tri dana bez hrane i vode. Danas bi to nazvali zlostavljanjem, valjda.

Drugom zgodom did Mijo nije prošao tako dobro. Na vrata su mu banuli žandari i odmah ga počeli tući (‘neokresanim kolcem po tabanima’ ilustrativno će Mijo o tom). Optužba je glasila: Tog i tog dana, u toliko i toliko sati, taj i taj ti je na bunaru Povilaru predao pištolj i osam metaka, predaj nam pištolj i metke koje držiš neovlašteno. Mijo, dakako, niti je vidio, niti čuo tog čovjeka, niti je vidio pištolj. Ipak je nakon sat-dva mlaćenja priznao da je dobio pištolj, i dodao da više nije kod njega, nego ga je on predao drugom čovjeku iz trećeg sela. Nakon toga su ga žandari pustili i krenuli dalje, tući onog kojem je Mijo dao pištolj. I osam metaka.

Ni jedna država ne voli imati mudro i pametno stanovništvo, može li birati, radije će izabrati prosječno glupo i poslušno. I svakako – nenaoružano. Poznato je da se prazne puške boje barem dvojica, onaj koji drži pušku i onaj u koga je uperena. Kad nemaš ni praznu pušku, uvijek si onaj u kojeg je puška uperena. A onaj koji je u tebe uperio pušku je vlast ili razbojnik.

Prije rata, naoružani su bili samo vojska i policija. Oružje su počeli kupovati ljudi uoči rata. U samom ratu, trgovina je cvjetala. Poslije rata je izvršena demobilizacija, kod nas razvojačenje, no ogromna količina oružja je ostala nevraćena, skrivena po tavanima, garažama, zakopana u kakvim sanducima u dvorištu.

Država je krenula odmah u akciju prikupljanja oružja. Bez ikakvih sankcija ako se oružje vrati. Ne znamo koliko se oružja vratilo, ali znamo da je hrvatska država sudjelovala u naoružavanju ISIL-ovaca u ratu u Siriji, preko Jordana. Riječ je o navodno 3000 tona oružja. O tomu bi imala što reći ‘prijateljica Sirije’, tadašnja ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, a bogami i današnji predsjednik države Zoran Milanović.

Recimo da je to oružje bilo YU standarda i da se nije uklapalo u NATO standarde, no svejedno to nije mogao biti razlog za izvoz tog oružja. Moralo je biti uništeno! Ako je ta trgovina bila rezultat naredbe novopridošlom vazalu Hrvatskoj iz NATO-a, onda i to valja reći kako bismo znali dokle seže naš suverenitet i od koje točke počinje poslušnost.

Svim tim akcijama unatoč, ilegalno oružje i dalje stoji po podrumima, tavanima, garažama.

Nakon jučerašnjeg incidenta, koji ima naznake terorističkog napada psihički rastrojenog pojedinca, ali bez ikakve terorističke organizacije u pozadini, na javu isplivavaju svi problemi pravne osobe Republike Hrvatske koja bi da je država.

Prema riječima predstavnika policijskog sindikata, policajci nisu opremljeni pancirnim jaknama tamo gdje bi trebali biti. U prošlogodišnjem djed božićnjak državnom darivanju većih plaća državnim zaposlenicima, policajci nisu prošli najbolje. I dalje su potplaćeni, slabo opremljeni. Za pancirke i opremu novca nema, a destina milijuna eura za nepouzdane i nepotrebne PCR testove ima!?

Osiguranje državnih institucija je na nivou osiguranja muzeja. Ministar Božinović, iako je obećao premijeru da će popraviti sigurnosnu situaciju na Markovom trgu nakon Sinčićevog istovara lubenica, potom i soli, napravio je tek studije. Ako država (njen sigurnosni sustav) ne funkcionira na Markovu trgu, gdje onda uopće funkcionira?

Predsjednik Milanović bi rekao (u drugoj prigodi, kad USKOK upada u stan zamjenice županijske državne odvjetnice): “Neka vide kako je kad mečka zaigra pred tvojim vratima”. Dakle, sad su ministri, čak i oni koji su kartali belu u Kovačevićevom klubu (navodno nitko nije varao u igri, neslužbeno) čuli za mečku. Ili barem pucnjavu na trgu.

Dr Sanader je kao protuuslugu od jednog tajkuna za spašavanje njegovog primjernog sina od zatvora nakon što je na smrt pregazio dvije djevojke u Makarskoj na pješačkom prijelazu, dobio blindiranog BMW-a sedmicu. Kasnije ga jadan HDZ morao prodati, kao što je nakon javnog iskaza ljubomore morao i Kerum prodati Maybacha.

Hoće li ministri ljubitelji kartanja po opskurnim podrumima također doći do slične ideje – nabave barem mercedesa S 500 blindiranoga? Ne treba sumnjati.

Hoće li država, kao spomenuta Kraljevina onomad po selima slati žandare, ops, policiju kako bi pronašli skriveno oružje?

Hoće li stradanje ovog policajca i stradanje psihički rastrojenog mladića iskoristiti kako bi sebe zaštitili još više, ne samo od možebitnih sličnih napada, nego i od bilo kojih napada, uključujući verbalne, uživo i na portalima? Hoće li izvući pouku i shvatiti da riječ ministar nije izvedenica od mini star, mala zvijezda, nego od minister-sluga? Da je njihovo da služe narodu.

Od 18. listopada kreće novi val ovrha, ukupno 319.000 s ukupnim iznosom od 16 milijarda kuna.

Vlada RH još nije napravila plan s kojim će izaći pred EU i zatražiti svojih 10 milijarda eura za prevladavanje korona krize.

Problemi se guraju pod tepih. Jedino što u državi funkcionira jest hadezeov Stožer s novim restrikcijama, prijetnjama, kaznama.

Gospodo iz Vlade RH, došlo je vrijeme da se zamislite nad svojim radom. Zapaljivi materijal je već tu, nemojte da tko baci neugašenu cigaru jer neće pomoći ni skretanje pozornosti, lažno optuživanje onih koji govore istinu kao inspiratore činova psihički rastrojenih ljudi.

Vi ste im inspiracija!

državahrvatskaOružjePoslušnici
Pretplatiti se
Obavijesti o
112 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gaja
3 godine prije

Je, istina.Avioni su non stop letili sa Krka, većinom nekakve Arapske kompanije.
Ali opet, kao da je netko pitao Vesnu i Zokija da li će dati oružje za teroriste. Samo su im rekli da pripreme prijevoz do aviona. Domaći političari se zapravo bave sitnim tehničkim pitanjima, odluke se ne donose tu. Isto vrijedi i za ovu korona prevaru.

Suzy
3 godine prije

Veliki vođa Plenković nije ovdje da misli ( nema ni cime)
On je ovdje da bude izvrsioc Sorosevih naredbi a sve preko kucke Merkel kojoj se i u guzicu u uvukao
O.n je jedna obicna “ljepuskasta” Marioneta..

Nitkov

Kažun d.d.
3 godine prije

Policija nema za pancirke?

Za 12 kom f-16 block 70/72 imajuuuuuuuuu

1,8 milj.$ ?

Spacevoodoo
3 godine prije

Sve to nisu ikakve novosti i velika većina to zna, ali pitanje je kako je taj oblik vladavine od te iste većine prihvaćen. To nije samo ovdje i tek od jučer. Taj obrazac funkcionira već milenijima, ali ne od kad je vijeka i svijeta što je ustaljena uzrečica od većine masa prihvaćena.
Nekad i u nekim civiilzacijama ljude su vodili mudraci koji su očito smetali i smetaju babiloncima koji su osmislili ovaj kontrolni sistem.
Babilonci su davno osmislili omiljenu frazu današnjh političara, a to je “nema alternative”.

čudila se aman ja
3 godine prije

Danas, oko podne,na tv premijer,veliko obraćanje naciji,nekoliko minuta sam ga uspjela slušati, i za to malo vremena ostala osupnuta količinom mržnje prema narodu kojem se obraća.Poanta je da nitko nema šta da misli,vlada ,i on,to rade za nas,a ako netko,ne daj Bože samo pomisli da misli,u pripremi je akcijski plan da se to onemogući.Da, zbilja je teško čovjeku koji nema vjere.

Ive
3 godine prije

Zato glupani postaju ministri i premijeri

alterego
3 godine prije

Uzmite u obzir ko drzi kljucne kompanije u drzavi, on kroji i zakone.

Koliko znam , Hrvatskom drma strani kapital i zato su vas i primili u EU.
Dati sve banke strancima akt je veleizdaje.

Neces li prodati dio nacionalnoga bogatstva strancima , diktator si.
Treba te smijeniti. Nisi demokrata.

Umpah Pah
3 godine prije

foto :

Tišina u stadu.
Ustade u stadu.
Smiješi se,ne bleji .

Mariet
3 godine prije

Sad nam govore da vratimo oružje, a kad ih je trebalo dovesti na vlast, poticali su nas da ga nabavimo. Hoće to…., ali ipak nisu mi jasni oni koji i dalje vjeruju u sustav i dužnosnike. Zar još barem krajičkom oko nisu primijetili izdaju. Upravo ti poslušnici su najveća prijetnja zdravom razumu i logičnom razmišljanju. S njima je već sada teško i razgovarati, a kamoli složiti se u nečem.

Slovenac1
3 godine prije

Steta svih koji su se borili za vasu zemlju sad ste okupirani bez metka isto ko slovenija a da je bila juga nebi vas karali ko sada

MATIJA EMANOVIĆ
3 godine prije

Anemični je jedan od najvećih manipulatora Hrvatske.
Taj lik nema ni malo samokritike.
A glavni je krivac za današnju klimu u Hrvatskoj i za motiv mladića Danijela.
Srami se Anemićna gnjido.

Alex
3 godine prije

Da narod nije poslušan i glup, ne bi se isti lopovi rotirali na vlasti već 30 godina.
I još će dugo, sve dok biologija ne odradi svoj posao.

putnik
3 godine prije

“Super članak, jako dobar, pogotovo mi je ovaj dio dobar i u biti sve govori:
Ni jedna država ne voli imati mudro i pametno stanovništvo”

Sto je nastalo prije? Kokos ili jaje?

Tko koga stvara? Korumpirana i nepotisticka vlast isto takvo stanovnistvo, ili lijeno i korumpirano stanovnistvo stvara istu takvu vlast?

Coca Corona
3 godine prije

SoA,
Znam par njih kupuju zalihe hrane i wc papira
A ovi drugi,koje isto sretnem tu i tamo kupuju ofužje i bunkerišu naftu.. .a sve to u Prusiji nekdašnjoj

Matko
3 godine prije

Cudim se portalu Lodicno, da dopusta ovakve lucidne clanke u svom portalu, kao sto ih
pise Sono of Alerik, ali Sono of Alerik kod Logicno nije sam.
Logicno polako ali sigurno ulazi u sferu Gro-bagatela medija. Videcemo kako ce se dalje
razvijati. Nije tesko jos jedan portal odkvitati.

CAN
3 godine prije

Ahh Trol!!?
HEPEK!!!!!

duki
3 godine prije

@Sine
Pravi tekst jer pametni i mudri-postavljju pitanja ,a glupi i poslušni ponavljaju i šute jer se boje da bi pitali nešto glupo!
Ali znamo da glupih pitanja nema ,već samo odgovora !
A ono jučer ,💪😂😂-neka ne brinu Jedan će sigurno proći 💪

nekoime
3 godine prije

Na ilustraciji: Andrej Plenković (u sredini)

Max
3 godine prije

Progon neistomišljenika je počeo njih se krivi za nedjelo, Neka nam Bog pomogne.

mario
3 godine prije

trolu makni se na imbex,

Pera Detlic
3 godine prije

I konje ubijaju zar ne?

Mucke
3 godine prije

Mozes emigrirat jedino u Dugo Selo i Veliku Mlaku,vec za Sloveniju ti treba ausvajs a vrlo skoro i Sveta Nedelja ce biti american dream.

buga
3 godine prije

Poslovica američka kaže Bog je stvorio ljude smith and wesson su ih učinili jednakima.
Oružje je prodato isilu to sam siguran jer smo prilikom ulaska NATO kao država bili obavezni ono oružje koje neodgovara stadardima uništiti. Većina tog oružja nije uništena a naša vrhuška je pobrala lijepe novce od sponzora isila i ostale umjerene oporbe u Siriji.

Pitam se, pitam!
3 godine prije

Mudri i pametni?
A koji su to,ovi sa festivala slobode,kristo ili pernar ,tko?
Navedite mi jedan jedini mudri i pametni balkanski proizvod,nesto sto je jedinstveno i prepoznatljivo u svijetu i nesto sto se proizvodi i izvozi u svijet,zaposljava ljude i generira prihode koji se onda kroz poreze koriste za dobrobit drustva,poboljsanje standarda zivota gradjana.

Istina
3 godine prije

REDAKCIJO ! Zašto ne objavljujete prave vijesti iz Amerike. Sve ovo što se događa je povijesno!
Predsjednička kampanja.
Istina o najvećem borcu za svjetsku slobodu, Donaldu Trumpu.

DUBOKA DRŽAVA ga svim silama cenzurira (FB, Twitter i dr), plasira lažne vijesti. U tome sudjeluju i naši mediji.
Teško je doći do prave Istine ali je moguće.

Da li imate aplikaciju Telegram?
Tamo nema cenzure i mogu se razmjenjivati prave informacije.

Informacije koje mogu podijeliti sa vama su na Njemačkom i Engleskom jeziku.

Kada ljudi saznaju pravu Istinu, uz predočenje dokaza, onda će se probuditi i prestati vjerovati u ovu laž.

Trenutno se vodi RAT INFORMACIJAMA!
Vi ste nam jedina nada.

Imate li neki prijedlog kako ih možemo podijeliti i objaviti?

Kemijski Vladek
3 godine prije

Malo su kvazi novinari opterećeni hrvatskom. Kaj je lajbeki treba zaraditi rusku/srpsku plaću.? Dal uopće mogu platiti pošto su obje zemlje u financijskoj banani? A u komunalnoj zaostalostda ne pričam

TražeseDomaćaJaja
3 godine prije

Moj otac kad psuje, onda udri po crkvi,crkva i cijeli inventar, sve zasebno svoju psovku ima, i osoblje crkveno, Boga nikad, ali duša mu je ovo navedeno oplest!Pjesmu bi mogao od tog napraviti,ali nije on za “reep”

Shelton
3 godine prije

Singapur, Norveška.ipak probaju.

Mali Mujo
3 godine prije

Plenkoviću moj tiupane veliki.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI