fbpx

Država ne voli mudre i pametne, rađe bira glupe i poslušne… Ali…

Plenković i ovčice

Mijo je bio osebujan lik. Jednom prilikom mu se neka gradska gospođa požalila kako ne zna što će sa svojim psom, da je izgubio apetit i da ništa neće da jede, ma koliko ga ona tetošila. Govoriti o apetitu u selu u kojem je većina većinu vremena gladna usljed oskudice, gradskoj gospođi nije bilo neugodno. Mijo se, dakako, odmah ponudio i rekao gospođi da će joj ono izliječiti psa, ali mu ga treba ostaviti tri dana. Nakon tri dana gospođa došla po psa, a pas izliječen. Koliki apetit mu je did Mijo otvorio – da je lozu grizao. Gospođa je Miji još i platila, iako se on kao nećkao. Recept je bio jednostavan, Mijo je stavio psa u bačvu i pustio ga tri dana bez hrane i vode. Danas bi to nazvali zlostavljanjem, valjda.

Drugom zgodom did Mijo nije prošao tako dobro. Na vrata su mu banuli žandari i odmah ga počeli tući (‘neokresanim kolcem po tabanima’ ilustrativno će Mijo o tom). Optužba je glasila: Tog i tog dana, u toliko i toliko sati, taj i taj ti je na bunaru Povilaru predao pištolj i osam metaka, predaj nam pištolj i metke koje držiš neovlašteno. Mijo, dakako, niti je vidio, niti čuo tog čovjeka, niti je vidio pištolj. Ipak je nakon sat-dva mlaćenja priznao da je dobio pištolj, i dodao da više nije kod njega, nego ga je on predao drugom čovjeku iz trećeg sela. Nakon toga su ga žandari pustili i krenuli dalje, tući onog kojem je Mijo dao pištolj. I osam metaka.

Ni jedna država ne voli imati mudro i pametno stanovništvo, može li birati, radije će izabrati prosječno glupo i poslušno. I svakako – nenaoružano. Poznato je da se prazne puške boje barem dvojica, onaj koji drži pušku i onaj u koga je uperena. Kad nemaš ni praznu pušku, uvijek si onaj u kojeg je puška uperena. A onaj koji je u tebe uperio pušku je vlast ili razbojnik.

Prije rata, naoružani su bili samo vojska i policija. Oružje su počeli kupovati ljudi uoči rata. U samom ratu, trgovina je cvjetala. Poslije rata je izvršena demobilizacija, kod nas razvojačenje, no ogromna količina oružja je ostala nevraćena, skrivena po tavanima, garažama, zakopana u kakvim sanducima u dvorištu.

Država je krenula odmah u akciju prikupljanja oružja. Bez ikakvih sankcija ako se oružje vrati. Ne znamo koliko se oružja vratilo, ali znamo da je hrvatska država sudjelovala u naoružavanju ISIL-ovaca u ratu u Siriji, preko Jordana. Riječ je o navodno 3000 tona oružja. O tomu bi imala što reći ‘prijateljica Sirije’, tadašnja ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, a bogami i današnji predsjednik države Zoran Milanović.

Recimo da je to oružje bilo YU standarda i da se nije uklapalo u NATO standarde, no svejedno to nije mogao biti razlog za izvoz tog oružja. Moralo je biti uništeno! Ako je ta trgovina bila rezultat naredbe novopridošlom vazalu Hrvatskoj iz NATO-a, onda i to valja reći kako bismo znali dokle seže naš suverenitet i od koje točke počinje poslušnost.

Svim tim akcijama unatoč, ilegalno oružje i dalje stoji po podrumima, tavanima, garažama.

Nakon jučerašnjeg incidenta, koji ima naznake terorističkog napada psihički rastrojenog pojedinca, ali bez ikakve terorističke organizacije u pozadini, na javu isplivavaju svi problemi pravne osobe Republike Hrvatske koja bi da je država.

Prema riječima predstavnika policijskog sindikata, policajci nisu opremljeni pancirnim jaknama tamo gdje bi trebali biti. U prošlogodišnjem djed božićnjak državnom darivanju većih plaća državnim zaposlenicima, policajci nisu prošli najbolje. I dalje su potplaćeni, slabo opremljeni. Za pancirke i opremu novca nema, a destina milijuna eura za nepouzdane i nepotrebne PCR testove ima!?

Osiguranje državnih institucija je na nivou osiguranja muzeja. Ministar Božinović, iako je obećao premijeru da će popraviti sigurnosnu situaciju na Markovom trgu nakon Sinčićevog istovara lubenica, potom i soli, napravio je tek studije. Ako država (njen sigurnosni sustav) ne funkcionira na Markovu trgu, gdje onda uopće funkcionira?

Predsjednik Milanović bi rekao (u drugoj prigodi, kad USKOK upada u stan zamjenice županijske državne odvjetnice): “Neka vide kako je kad mečka zaigra pred tvojim vratima”. Dakle, sad su ministri, čak i oni koji su kartali belu u Kovačevićevom klubu (navodno nitko nije varao u igri, neslužbeno) čuli za mečku. Ili barem pucnjavu na trgu.

Dr Sanader je kao protuuslugu od jednog tajkuna za spašavanje njegovog primjernog sina od zatvora nakon što je na smrt pregazio dvije djevojke u Makarskoj na pješačkom prijelazu, dobio blindiranog BMW-a sedmicu. Kasnije ga jadan HDZ morao prodati, kao što je nakon javnog iskaza ljubomore morao i Kerum prodati Maybacha.

Hoće li ministri ljubitelji kartanja po opskurnim podrumima također doći do slične ideje – nabave barem mercedesa S 500 blindiranoga? Ne treba sumnjati.

Hoće li država, kao spomenuta Kraljevina onomad po selima slati žandare, ops, policiju kako bi pronašli skriveno oružje?

Hoće li stradanje ovog policajca i stradanje psihički rastrojenog mladića iskoristiti kako bi sebe zaštitili još više, ne samo od možebitnih sličnih napada, nego i od bilo kojih napada, uključujući verbalne, uživo i na portalima? Hoće li izvući pouku i shvatiti da riječ ministar nije izvedenica od mini star, mala zvijezda, nego od minister-sluga? Da je njihovo da služe narodu.

Od 18. listopada kreće novi val ovrha, ukupno 319.000 s ukupnim iznosom od 16 milijarda kuna.

Vlada RH još nije napravila plan s kojim će izaći pred EU i zatražiti svojih 10 milijarda eura za prevladavanje korona krize.

Problemi se guraju pod tepih. Jedino što u državi funkcionira jest hadezeov Stožer s novim restrikcijama, prijetnjama, kaznama.

Gospodo iz Vlade RH, došlo je vrijeme da se zamislite nad svojim radom. Zapaljivi materijal je već tu, nemojte da tko baci neugašenu cigaru jer neće pomoći ni skretanje pozornosti, lažno optuživanje onih koji govore istinu kao inspiratore činova psihički rastrojenih ljudi.

Vi ste im inspiracija!

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
112 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Gaja
Gost
Gaja
4 mjeseci prije

Je, istina.Avioni su non stop letili sa Krka, većinom nekakve Arapske kompanije.
Ali opet, kao da je netko pitao Vesnu i Zokija da li će dati oružje za teroriste. Samo su im rekli da pripreme prijevoz do aviona. Domaći političari se zapravo bave sitnim tehničkim pitanjima, odluke se ne donose tu. Isto vrijedi i za ovu korona prevaru.

Arest
Gost
Arest
4 mjeseci prije
Reply to  Gaja

Tko je ovaj na slici?

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
4 mjeseci prije
Reply to  Arest

Znate li Vi nekog boljeg?
Tko bi to bio? Iz koje političke opcije?
A da ima realnu mogućnost da u dogledno vrijeme postane hrvatski premijer….
Dakle, alternativa je….?
P.S.
Pitanje je upućeno svima koji imaju želju iznijeti nešto razborito na ovu temu…

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije

Imam ja: Seselj bi bio odlican premijer, bolji od svih do sada. Znam da cudno zvuci, ali tako je.

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Tiho, ja mislim na ovaj moj ”sokak”… A ništa se nije promjenilo. Sve je isto kao i u Jugoslaviji. Poslije Slovenije, na ovim prostorima se najbolje živi u Hrvatskoj. Ovakvoj kakva je da je. A Švicarska nije…. kako su neki obećavali. Pa se ovdje sad promoviraju neki ”novi borci protiv establišmenta”. Koji bi kao trebali ”nešto” otkrivati, zabranjene istine, imati neku mesijansku ulogu hvatajući vladajuće u krađi, marifetlucima…. Sa njima u sedlu, sunce bi nas obasjalo. Ušli su u politiku zbog borbe za mene ili me. A ne zbog svojih interesa i sinekura. Što bi rekla Josipa Rimac, “kninska kraljica”, ”da svakog čovjeka možete pogledati u oči, reći mu što nudite i zašto svoj glas treba dati baš vama”. Prije nego je kuglica na političkom ruletu ispadanja iz igre stala na njenom broju. Samo što ovi novi, heroji i heroine, nikad neće biti u sedlu. Proći će isto kao i oni dojučerašnji. Koji su sad prekriženi, otpisani, škartirani…. Odigrali svoje, zaboravljeni, ispali iz političke arene. Sa manjim ili većim ugledom kad se pojave u banci… P.S. Mislim da naslućujem što si imao na umu kad si to napisao za bivšeg komunistu i Jugoslavena… Ali tamo je onaj koji je uveo… Pročitaj više »

Slonica
Gost
Slonica
4 mjeseci prije

Još im je samo ostalo da pišu memoare,
kud južnije tud tužnije,
ako ništa da se knjige prodaju,
ili da im ime ne odnese zaborav.

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije

Mislim da naslućujem što si imao na umu kad si to napisao za bivšeg komunistu i Jugoslavena…

Seselj mrzi Hrvatsku, a Plenki i ekipa je preziru. Mrznja ne moze nanijeti toliku stetu koliku nanose europejci svakdnevno.

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Ne bih se složio s Tobom….
(Minus nije moj.)

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije

Nedorecen si. Ovako ispada da mislis da vole Hrvatsku (ili da je Seselj voli).

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Ne ispada….
Uspoređuješ neusporedivo. Ali. hajde….
Plenković sigurno nije neprijatelj Hrvatske.
Onaj drugi je…..
P.S.
A spominjem ga samo zbog Tebe, jer si ga uveo u ovu, inače ozbiljnu priču.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

nije čudno nego glupo

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
4 mjeseci prije

Hillary Clinton je slobodna, razborita
i još uvik ”dobra”na razboju (”razbojnica”) ?
Pogledaj kako je sa mužem sprdila USA ?

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
4 mjeseci prije
Reply to  Umpah Pah

Probudi Bill Hillary:
Hilly, u WC-u imamo duhove!
Kakve duhove, Billy?
Kada sam ušao, svjetlo se samo upalilo, kad sam izašao, samo se ugasilo.
U WC-u imamo duhove!
Billy dušo, opet si pišao u frižider.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
4 mjeseci prije

Doobar !

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
4 mjeseci prije

E Đuro, Đuro…
Izgleda mi da bi Ti nekoga tko razumije financije, pa bi taj možda uspješnije vodio ovu omanju korporaciju po imenu Hrvatska d.o.o.? 🙂
P.S.
Napisah ja ”realnu mogućnost….”

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije

Moja sugestija je da to bude neka kineska ili Njemačka firma…

Nema od toga nista. Ti hoces OHR, jer to je sve sto mozes dobiti od MZ.
Evo mi imamo medjunarodni krizni menadzment koji vrsi superviziju u BiH. I vidi kako nam je naon gomile nametnutih zakona.

Znas li da su u OHR vecinom dosli preko rodjackih linija? Necak politicara koji je bio nesposoban da radi u kokalnoj samouporavi u Britaniji i izbacivan sa posla, propali zubar kome su zabranili da se bavi praksom, bivsi mrtvozornik kome se smucio posao, sve sami rodjaci politicara. Ima i nesto partijski aktivista koji su izrazili zelju da rade u inostranstvu. Salju kadrove koji nisu u stanju da zadrze posao kod kuce. ovde i kad zabljaju nece im napraviti nikakvu stetu. Bjezi od MZ i njenih kadrova.

Sta su francuzi uradili – giljotnirali kralja, a par godina kasnije i revolucionarne vodje jer se nisu pokazali nista bolji. Napolen kad ju uzeo vlast znao je da ima izbor: ili naciniti Francusku velikom ili pod giljotinu. Bez gilotine ne ide. Kad postanes svjestan da imas giljotinu za vratom onda dobijes snaznu motivaciju za posao (ili bjezis od vlasti i od giljotine).

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Nije sigurno da vi ostalo u rukama sabora. Gledam situaciju u Bugarskoj. Izgleda da od EU nece dobiti nista zbog korupcije (Brisel je otkrio toplu vodu), vec da ce pare ostati u rukama EU i da ce ih oni direktno ulagati u Bugarsku. Ako centrala zakljuci da narod nema povjerenje u vlast poslace supervizore, a oni su jos gori od domacih izdajnika.

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
4 mjeseci prije

Profesor Ivan Lovrinović.

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
4 mjeseci prije

Čovjek ima neosporne stručne kvalitete, ali…. Uvijek taj ali. Bio je u Saboru, zapažen po aktivnosti… Krajnji rezultat svega toga. Njente… Daleko od toga da nema sposobnih, pametnih, pa i neporočnih, idealista čak, pri ulasku u politiku. I onda opet onaj ali…. Politika nije zanat za neporočne, idealiste… neovisne. Razumjeli ste, da ne duljim… P.S. Izgleda da se nismo razumjeli. Možda i mojom zaslugom. Dakle, napisao sam tko je taj, da ima realnu mogućnost, da danas-sutra zasjedne u premijersku fotelju i da pod njegovim vodstvom ova zemlja napravi ozbiljan zaokret na ekonomskom, društvenom, bilo kojem drugom planu. HDZ je interesna zajednica i funkcionira po uhodanoj šabloni. Svi vojnici stranke će za svoje zasluge, što su pripomogli da stranka dođe ili ostane na vlasti, dobiti nekakvu zadovoljštinu. Ovisno o svom položaju u strukturi moći. SDP? Funkcionira na apsolutno identičan način. Samo što se lažno predstavljaju. To je u stvari liberalna stranka. Čijim kadrovima na vrhu u stvari odgovara da su u opoziciji. Sjede u Saboru, plaćica ide, odgovornost nikakva. A ako kojim čudom dođu na vlast, bit će još gori od vlade Zorana Milanovića. Koja, podsjetimo se samo, ima zasluge oko Zakona o radu (roblju) čije posljedice su (između ostalog) i… Pročitaj više »

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
4 mjeseci prije

Dalje, ministar poljoprivrede samostalni poljoprivredni proizvođač, gospodin Ilija. u kojeg nabavljam “starinski” uzgojeno povrće (može i supruga mu) …ministar financija-vlasnik Orbic-a., ministar pravosuđa Božo Petrov,ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić…ministrica obrazovanja Karolina Vidović Krišto. Nije ljudski živiti bez ideala i bez vjere (ne mislim,naravno, na religiju)..

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije

HDZ – Bačić ili Borić
SDP – Maras ili hmmm
zezam se 🙂
SDP nema ni dva klauna a kamoli dva kandidata za premijera !

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
4 mjeseci prije

Što gore,to bolje- tako funcioniraju stvari .Zbilja,boljeg ,realno,nemamo.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
4 mjeseci prije
Reply to  Arest

Svemirac ?

Sve je mirno,
osmijeh kaže :

sve je lijepo
i lobystično.

A nema ni Vasionaca
da talasaju .

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
4 mjeseci prije
Reply to  Umpah Pah

Da pojasnim :

Zahvaljujući ”političkim spletkama”
Svemirci su postali prirodni neprijatelji Vasioncima .
Uzrok:

Zvijezda MAJONEZA !

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  Arest

Ovan i njegove ovćice !

Suzy
Gost
Suzy
4 mjeseci prije

Veliki vođa Plenković nije ovdje da misli ( nema ni cime)
On je ovdje da bude izvrsioc Sorosevih naredbi a sve preko kucke Merkel kojoj se i u guzicu u uvukao
O.n je jedna obicna “ljepuskasta” Marioneta..

Nitkov

Matko
Gost
Matko
4 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Jedan visoko eksponirani amaricki analiticar je u svojoj knjizi napisao: EU politicari su kupljivi, i da od Amerike dobijaju koferske kolicine novca da po zapovesti Amera rade sve sto Wasington od njih zahteva.

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije
Reply to  Matko

ma pun mi je….
Diplom”ski kofer…i priznanja…na stranu…

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
4 mjeseci prije
Reply to  Suzy

On i ne treba misliti dovoljno je da ima guzicu za štipanje i još ponešto.

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
4 mjeseci prije

Policija nema za pancirke?

Za 12 kom f-16 block 70/72 imajuuuuuuuuu

1,8 milj.$ ?

Sparkling
Gost
Sparkling
4 mjeseci prije
Reply to  Kažun d.d.

Allo Bing!!!! Imam polovne pancirke, malo nošene, rupe pokrpane i bile na servisu kod Gos. Ugroze. Sigurnost zajamčena. Viđeno kupljeno.

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
4 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Pokrpane u M SAN-u ili u Prstičeviću malom
stančiću -Nova Ves?

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
4 mjeseci prije
Reply to  Kažun d.d.

I meni treba jedna,nek se nađe.
A se može kupiti kod nas AR-15,legalno,ko
u Murici,na vozačku i bez psiho testa?
Kad krene BLM ,bolje išta nego ništa.

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
4 mjeseci prije
Reply to  Kažun d.d.

Zahebavaš !!!???

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
4 mjeseci prije
Reply to  Kažun d.d.

Akcija ?

BUM PUCAL ?

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
4 mjeseci prije
Reply to  Umpah Pah

“Bombice,bombice,buš ekspldiral ?”

“Buum”

jgrnbertgiuerntivrns
Gost
jgrnbertgiuerntivrns
4 mjeseci prije
Reply to  Kažun d.d.

Hercegovci uvijek bili vidoviti, bravo za njihove zakone.

Mucke
Gost
Mucke
4 mjeseci prije

Svaka normalna drzava bi trebala imati isti takav zakon.Pa neka onda uvedu policijski sat ili upadnu u kucu bez naloga ,ko klokani.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije

kad nemaš oružije svatko dođe i mlati te po glavi, kada zna da imaš oružije dobro će razmisliti koji će korak napraviti.
I da, bio sam protiv oružija ali ova trenutna situacija kod nas i u svijetu te jednostavno prisiljava razmišljati o njemu kao dobrom obrambenom mehanizmu.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  Kažun d.d.

Ako smiješ vozit auto smiješ posjedovati i vatreno oružije dugo i kratko a može i koji raketni bacač ako imaš para, meni to zvuči sasvim okej.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  Kažun d.d.

Tko nije normalan?
Oni koji imaju mantru da ih je Rađan razoružao i predao oružije TO u ruke JNA (to što su skladišta TO bila u skladištima JNA nema veze) ili ovi koji su dozvolili da nas sada ali doslovno potpuno razoružaju? Gdje je sada TO i skladišta ako narodu zatreba za borbu protiv mrske vlasti u Beogradu, pardon, Briselu ?

Ici
Gost
Ici
26 dana prije
Reply to  Mikojan

Naoružan narod je opasan, zato su mu uzeli oružje TO. Naoružan narod ne možeš tek tako pretjerivati ( poput stoke ).

Sparkling
Gost
Sparkling
4 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

No sikiriki. Radi on kao svaki odani vojnik za svoju stranku. Pa vidi kako HR narod ima kratko pamčenje. Dalička koja je dokazano učestvovala u koruptivnim i kriminalnim radnjama u svezi slučaja Agrokor, anemični je samo čekao trenutak da se pučanstvo bavi nekom galamom a da u isto vrijeme progura ovu spodobu od Daličke na mjesto još bolje nego što je prije radila. Tako će ti isto biti i s ugrozom. Odjednom će iskrsnut i biti predsjednik nekog xy nadzornog odbora. Ne bi me začudilo i da ga vidimo negdje u pregovorima o kupnji budućih letjelica.

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
4 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Nemoj tako Đuro,Damir radi na nacrtu autohtonog
drona za HV.Nećemo kupovati dronove iz USA,Turske
mogu to naši stručnjaci napraviti bolje i jeftinije.
Kupujmo Hrvatske dronove.

M SAN & ELBIT& KRDAM

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

tocno, postao je pravi idiot

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

čovjek je konačno u zasluženoj mirovioni, šta sad s njim ?
da je mene Mesić umirovio glasao bi za njega do smrti 🙂

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
4 mjeseci prije

Sve to nisu ikakve novosti i velika većina to zna, ali pitanje je kako je taj oblik vladavine od te iste većine prihvaćen. To nije samo ovdje i tek od jučer. Taj obrazac funkcionira već milenijima, ali ne od kad je vijeka i svijeta što je ustaljena uzrečica od većine masa prihvaćena.
Nekad i u nekim civiilzacijama ljude su vodili mudraci koji su očito smetali i smetaju babiloncima koji su osmislili ovaj kontrolni sistem.
Babilonci su davno osmislili omiljenu frazu današnjh političara, a to je “nema alternative”.

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Da zbilja, odgovor samo zna magijska kabala

putnik
Gost
putnik
4 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

“…ali pitanje je kako je taj oblik vladavine od te iste većine prihvaćen…” Nije to nikakva velika mudrost niti mistika. “Nekad i u nekim civiilzacijama ljude su vodili mudraci koji su očito smetali i smetaju babiloncima koji su osmislili ovaj kontrolni sistem.” O da, uvijek su u pozadini neke mracne sile koje vladaju. Prosjecan covjek nema nista s time, zar ne? Ok, hajdemo zamisliti ovaj hipotetski scenarij. Recimo da se odjednom, preko noci, kao predsjednik Vlade pojavi netko zaista mudar i dobronamjeran? Sjedne taj nas mudri predsjednik Vlade sa ministrom financija, i poprica u stanju u drzavi, a zatim i sa svim ostalim ministrima, da bi se informirao gdje smo i sto smo, a kako bi mogao napraviti neki smisleni plan sto i kako dalje. I sto bi taj mudri covjek napravio, sto mislis? Mozda bi npr. shvatio kako je financijski drzava dugorocno neodrziva jer prevelik drzavni aparat gusi privatni sektor, a uz to jos imamo i ogroman odljev mladih strucnih ljudi. Taj mudri covjek zatim najavi velike rezove u javnom sektoru i olaksavanje rada privatnicima sa mozda manje raznih izmisljenih nameta, manjim porezima i sl. Mozda covjek primjeti i hrpu raznih parazitnih udruga koje nicemu ne sluze osim propagandi… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
4 mjeseci prije
Reply to  putnik

Nisam napisao kako se radi o velikoj mudrosti, ali se radi o nedostatku znanja koja su skrivena. Ljudski vijek je prekratak, a povijest koja se uči je sročena tako da se nemogu upratiti detalji i veze koje nedostaju.
Što se mistike tiče ona postojoli jer se puno toga tretira kao misterij i nemamo odgovore na sva pitanja. Oni koji vladaju svijetom koriste se metodama koja zalaze u okultna područja što mi ne vidimo, ali dijelove simbolike koja se koristi kljasno se vide.
To pitanje što bi napravio mydri čovjek je malo infantilno jer mudri čovjek nemože nišya nez mudrih ljudi, a za mudre ljude možemo slobodno to reći su oni koji nisu ratovali. I na ovim prostorima prije 7 i više tisuća godina živjeli su ljudi koji nisu ratovali, arheolozi su iz tih vremena pronašli dovoljno artefakata, ali oružje koje datira iz tog doba i ranije nisu pronašli.
Ponovit ću kako nisu nama krivi babilonci nego nesvijesnost toga kako svijet funkcionira pa i kako funkcioniraju babilonci. Problem ljudi na zemlji općenito je nedostatak informacija i znanja koji nužno nema veze s pameću, mudrošću i inteligencijom.

putnik
Gost
putnik
4 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Za pocetak bih napomenuo kako ne zelim da mislis da sam se iz nekog posebnog razloga zalijepo na tvoje komentare prije par dana i danas. Nije stvar u tome da te osobno zelim napasti, vec mi djelujes kao netko s kime se donekle neslazem, ali opet dovoljno kulturan i razborit da mozemo normalno komunicirati. “Nisam napisao kako se radi o velikoj mudrosti, ali se radi o nedostatku znanja koja su skrivena. Ljudski vijek je prekratak, a povijest koja se uči je sročena tako da se nemogu upratiti detalji i veze koje nedostaju.” Povijest koju mi ucimo je opcenito glupost. Ona jednostavno mora odgovarati trenutnom stanju svijesti, i zato se uvijek vrti oko ratova i vladara i sl. Dok god smatramo da je samo to povijest i da to tako treba biti, nuzno cemo i dalje stvarati istu povijest. “Što se mistike tiče ona postojoli jer se puno toga tretira kao misterij i nemamo odgovore na sva pitanja. Oni koji vladaju svijetom koriste se metodama koja zalaze u okultna područja što mi ne vidimo, ali dijelove simbolike koja se koristi kljasno se vide.” Nemoj misliti kako svojim komentarima zelim opravdati one koji vladaju. Dapace, oni su gamad svoje vrste. Medjutim, to… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
4 mjeseci prije
Reply to  putnik

Dobro, nisam ni mislio kako se ti za moje komentare nešto posebno lijepiš i komentiranje mojih komentara i iznošenje tvojih mišljenja nije ništa loše.
Da je drugačije, raspravu ne bih ni pristao ili bih te lijepo zamokio da me zaobiđeš.
Nisam pri laptopu, a sa smartphoneom sam ograničen u pregledu pročitanog i napisanog pa mi se neda puno pisati. Također sa smartphoneom nemogu editirati što sam napisao jer ova aplikacija komentara ovog portala to ne dopušta.
Uglavnom između nas postoji svijetonazorska razlika i općenito me zanima zašto je to tako. Primjetio si kako nešto što ti napišeš odbijam, ali isto tako fair je dopustiti i tebi da odbiješ nešto što ja napišem.
Samo kratko bi napisao nešto što se znanja tiče, meni je za neke stvari trebalo par desetaka godina kako bih shvatio da nešto nije onako kako su me u školama učili i medijima tretirali pa često i na hladno pušem, tako da gledam svijet oko sebe, a od drugih ljudi prihvaćam ono što rezonira s mojim poimanjem svijeta, a ono drugo ostavljam tamo gdje se nalazi.

L. R.
Admin
Famed Member
4 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Poštovani Spacevoodoo,

Opet vi protiv portala, a na pravdi Boga.

Sustav komentiranja odobrava izmjenu komentara, za one koji se ne kriju i ne brišu coockies. 🙂

Lp

Redakcija

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
4 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Ne brišem ništa, samo znam kako mi pri pisanju komentara na smartphoneu ulete pop up-ovi preko screena i kad ih maknem sve što sam napisao nestane i za to vas ne krivim.
Ja se skrivam točno koliko i vi. Nickove ne mijenjam. Vas je više, a ja sam sam. To je nepravedno 😊😊😊
Na laptopu mi se ne događa da iz čsta mira uleti pop up.
Uvijek pišem što hoću i što mislim, kako prije tako i sad. Ja ništa ne mjenjam, ali prije bi mi komentari čekali famoznu autorizaciju, sad ne. Očito ste vi nešto promjenili, nabolje, eto to je za pohvalu.
Bog sve vidi i sve zna 😊😊😊

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

meni je za neke stvari trebalo par desetaka godina kako bih shvatio da nešto nije onako kako su me u školama učili
MENI 20 GODINA

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
4 mjeseci prije
Reply to  mario

Vise se moze nauciti s youtube nego na faxu. Da sam onomad imao sto sad postoji odmah bi napustio sluzbenu skolicu. Da sad mogu birati ne bih ni u osnovnoj gubio 8 godina.

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

takodjer slazem se

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  putnik

Nemoj misliti kako svojim komentarima zelim opravdati one koji vladaju. Dapace, oni su gamad svoje vrste. Medjutim, to je nesto sto svi znamo,
NEZNAMO NIŠTA O SVOJOJ ULOZI NA SVIJETU I ULOZI GAMADI NA OVOM SVIJETU, KADA SAZNAMO JEDINO NAM OSTAJE OTIĆI I NE VRATITI SE
Eh… nedostatak informacija je mogao biti problem mozda prije stotinu godina, ali danas sigurno ne, kada ti je toliko toga dostupno na internetu
NA INTERNETU SKORO PA I NEMA PRAVOG ZNANJA

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
4 mjeseci prije
Reply to  mario

I ja pretrazujem nesto konkretno i experimentiram, ali dosta opsjenarskih materijala ima. Nikak da naletim na nesto sto ” rezonira” ispravno.

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

koja si krvna grupa

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  putnik

To je ocito bila civilizacija u koju jos nije prodrla pohlepa. Zato o takvim civilizacijama sigurno i necemo nikada uciti jer ruse temelje naseg danasnjeg drustva. Nama se mora prodati prica kako je novac temelj svega.

Zato sam nedavno predlozio da redakcija preko skajpa zovne Dragana Jankovića iz Vince i da napravi clanak na tu temu (ili jos bolje seriju clanaka). Covjek je ekspert za neolit i to vrijeme prije pohlepe. Narodu koji dolazi na ovaj sajt bilo bi zanimljivo procitati o tome kako je tad drustvo finkcionisalo.

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Ponovit ću kako nisu nama krivi babilonci nego nesvijesnost toga kako svijet funkcionira pa i kako funkcioniraju babilonci. Problem ljudi na zemlji općenito je nedostatak informacija i znanja koji nužno nema veze s pameću, mudrošću i inteligencijom
TOČNO

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
4 mjeseci prije
Reply to  mario

Kuca poso kuca poso, nemate vremena bit bolesni i slicni programi koji se izvode drze covjeka u primarnoj svijesnosti. To je ono sto sistem zeli, da nemas vremena ni za sebe, a kamoli druge. Onda znanje egzistira kao antilopa pokraj sitih lavova. Međutim “covjek” je drugacija zivotinja. Ubija i kad je sit. Cisto onako iz obijesti. Mora se naci vrijeme za sebe i potrazit odgovore i znanje. Od kad sam vidio #ostanimoOdgovorni i #rostiljajmoOdgovorno vise i ne palim tv. Jos trazim nacina da otepem rtv nametnutu pretplatu i da se super osjecam.

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

za nekoliko godina gase im se svi programi

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  putnik

nemožemo postati društvo svjesnih pojedinica jer je razlika ogromna u opredjeljenju i starosti-iskustvu svake duše-čovjeka.
ova planeta ima ulogu: 1. da jedne vrste duše-ljudi prevaziđu materijalnost uz okrenutost drugom kao i sebi i 2. maximalno služenje sebi i svojim interesima, 3. stjecanje individualne duše kako bi onda služili isključivo sebe ili podjednaka okrenutost sebi i drugome.
Dakle, bez poznavanja metafizike nemoguće je shvatiti dubinu situacije na zemlji, a u cijelom spektru interesa i duhovnih puteva, nemoguće je bilo kakvo zajedništvo, jer naše postojanje navedeno gore pod brojem 1. je izvor energije za tipove 2 i 3 čije postojanje se zasniva na iskorištavanju tipa 1

putnik
Gost
putnik
4 mjeseci prije
Reply to  mario

“nemožemo postati društvo svjesnih pojedinica jer je razlika ogromna u opredjeljenju i starosti-iskustvu svake duše-čovjeka.” Kada kazes “ne mozemo”, meni to vise govori o tome koliko ti osobno vjerujes u to, nego koliko je tako nesto zaista moguce. Vrlo vjerojatno necemo u skoro vrijeme postati drustvo prosvjetljenih bica, ali osobno zaista ne vidim razloga zasto se ne bi drustvo barem pocelo kretati u smjeru osvjestavanja. Vec to bi bilo puno. U proslom stoljecu se dogodio veliki pomak po tom pitanju, u smislu da smo se od nekog konsenzusa oko one “mislim dakle jesam”, dobrim dijelom pomaknuli prema shvacanju svijesti kao neceg odvojenog od uma. A to je bitan korak jer sve igre ovog materijalnog svijeta su u biti igre uma, odnosno identifikacija laznog “ja” sa svijescu. Kada se samo malo uspije odvojiti svijest od uma, te igre vise nisu toliko mocne. “ova planeta ima ulogu: 1. da jedne vrste duše-ljudi prevaziđu materijalnost uz okrenutost drugom kao i sebi” Pitanje je pises li ti to samo zato sto su ti zanimljive takve teorije ili zaista vjerujes u sve napisano? Jer, ako zaista vjerujes, tada jednostavno nemas drugog izbora nego raditi na sebi, tj. svojoj dusi ili svijesti, kako god to vec… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  putnik

Vrlo vjerojatno necemo u skoro vrijeme postati drustvo prosvjetljenih bica, ali osobno zaista ne vidim razloga zasto se ne bi drustvo barem pocelo kretati u smjeru osvjestavanja. Vec to bi bilo puno.

zasto?
organizirano drustvo svjesnih pojednica nije nista drugo nego anarhizam, a da bi se doslo do toga treba prvo shvatiti i iskusiti komunizam, komunizam kojeg do sad nikad i nigdje nije bilo, a kako da ga i bude kad u najboljem slucaju 10% populacije razumije sebe i svijet oko sebe, da li se to moze promijeniti i kako pokazati ce vrijeme, da, mozda ova korona i nije toliko zlo kako na prvi pogled ovako upakovana izgleda, jer ako se i dalje bude cekalo na svjest i razum pojedinca mozemo se svi skupa – bas to!

putnik
Gost
putnik
4 mjeseci prije

“zasto?” Zato sto kada sam upotrijebio izraz “prosvijetljena bica” nisam mislio na nekoga tko recimo to razmislja slobodarski, izvan okvira drzave i sl. Dapace, to je jos uvijek dosta niska razina razmisljanja, i dalje u okvirima cvrstog materijalizma. Govorio sam o jednom puno puno visem nivou, kakav se danas zapravo smatra nemogucim, osim u okvirima religije, mistike i sl. Eto zato. “organizirano drustvo svjesnih pojednica nije nista drugo nego anarhizam, a da bi se doslo do toga treba prvo shvatiti i iskusiti komunizam, komunizam kojeg do sad nikad i nigdje nije bilo” Svjesni pojedinci o kojima ja govorim nikada ne bi sebe vezali niti za anarhizam, niti za komunizam, niti za bilo kakav -izam. Dokle god se vrtimo u podjelama oko onog ili ovog sustava, nista od svega toga. Nikakav sustav ovoga svijeta nikada nece moci stvoriti svjesne i slobodne pojedince. Proces je obrnut, promjena treba doci iz pojedinaca. A drustvo svjesnih pojedinaca bi samo po sebi bilo jedno vrlo uravnotezeno i zdravo drustvo, kojem ne treba davati nikakvo ime jer je to besmisleno. Dakle zato je to trenutno naivno ocekivati. Kao sto rekoh, da se samo krene u smjeru osvjestavanja, i prihvati ta tema kao normalan dio egzistencije, vec… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  putnik

da pokusamo ovako, koliko stvarno mozemo govoriti o svjesnim pojedincima sve dok ti isti ne vladaju i svojim misaonim procesima, misaonim procesima kojih uglavnom nisu ni svjesni, nas nervni sistem prihvati u sekundi oko 20 miliona informacija, od toga samo preko pet priznatih cula koliko toliko svjesno, naravno ima i drugih istina, e sad, kako je ovozemaljski covjek kolektivno bice vodjeno i interesima sve dok smo tu gdje jesmo mi jos uvjek nemamo druge mogucnosti osim konstruktivnog udruzivanja, zato smatram anarhizam kao zgodan nacin da zivimo zajedno i skladno i opet svako za sebe, da, skoro pa sam zboravio, znam iz iskustva da postoji i svijet u kojem bez ijedne izgovorene rijeci sve funkcionira samo od sebe,,,hvala ti na ugodnom kontaku – sta znas, mozda se nekad sretnemo i tamo;)

putnik
Gost
putnik
4 mjeseci prije

“koliko stvarno mozemo govoriti o svjesnim pojedincima sve dok ti isti ne vladaju i svojim misaonim procesima,”

Zato ja i preferiram govoriti o stupnjevima svijesti.
Potpuno ovladati svojim misaonim procesima je malo prenadobudno za veliku vecinu. To je zaista rezervirano za rijetke, koji su upravo tome posvetili svoj zivot.
Ali to i dalje ne znaci da bilo tko ne moze krenuti na taj put i ostvariti bar neke dobrobiti.

“e sad, kako je ovozemaljski covjek kolektivno bice vodjeno i interesima sve dok smo tu gdje jesmo mi jos uvjek nemamo druge mogucnosti osim konstruktivnog udruzivanja,”

Kada god je neka situacija opasna po zivot, najpametnije sto mozes napraviti jest prvo spasiti sebe, jer tek onda mozes razmisljati o tome kako pomoci drugima.
Mislim da isto vrijedi i za drustvo. Puno je onih koji misle kako su dobronamjerni i zele pomoci, ali zapravo su to igre uma i ega, te u biti zele nametnuti svoje nesigurnosti i strahove drugima, a kako bi sebe uljuljkali u lazni osjecaj sigurnosti.
Zato, dok god nismo bar malo poradili na sebi, nismo ni u mogucnosti stvarati konstruktivne socijalne kontakte.

putnik
Gost
putnik
4 mjeseci prije

“,,hvala ti na ugodnom kontaktu..”

Hvala i tebi, i puno srece zelim.

” – sta znas, mozda se nekad sretnemo i tamo;)”

Moguce…

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  putnik

radi se o duši a ne o umu, pricam o težnjama i iskustvu duše. oni gore pod brojem 2i3 su naši neprijatelji, sada na zemlji, u drugim životima, na drugim planetama u drugim dimenzijama i sve dok se opet ne stopimo sa prasvijesti da bi opet pokrenuli veliki ciklus. oni gore pod brojem 2 u cijelom svemiru žive da porobe, iskoriste i unište sve pod brojem 1 i to rade sve do konačnog odredišta odnosno crne rupe. njihova dezintegracija ima odraz u ponovnom stvaranju atoma materijalnog svijeta. toliko o tome gdje se sada nalazimo i u kojem smo stadiju duhovnog puta. Ovo je znanje dostupno eliti i 0,01 posto svih drugih.
na ispravnom si putu ali radis greske u tom putu kako smo i mi radili. moje riječi nisu bitne ako ti srce-duša ne rezonira sa time, pozdrav

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
4 mjeseci prije

Danas, oko podne,na tv premijer,veliko obraćanje naciji,nekoliko minuta sam ga uspjela slušati, i za to malo vremena ostala osupnuta količinom mržnje prema narodu kojem se obraća.Poanta je da nitko nema šta da misli,vlada ,i on,to rade za nas,a ako netko,ne daj Bože samo pomisli da misli,u pripremi je akcijski plan da se to onemogući.Da, zbilja je teško čovjeku koji nema vjere.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
4 mjeseci prije

I nakon dugih sati na pet jezika opet nista pametno i istinito ne bi rekao. Jako dobar “karijerni” politicar.

Ive
Gost
Ive
4 mjeseci prije

Zato glupani postaju ministri i premijeri

alterego
Gost
alterego
4 mjeseci prije

Uzmite u obzir ko drzi kljucne kompanije u drzavi, on kroji i zakone.

Koliko znam , Hrvatskom drma strani kapital i zato su vas i primili u EU.
Dati sve banke strancima akt je veleizdaje.

Neces li prodati dio nacionalnoga bogatstva strancima , diktator si.
Treba te smijeniti. Nisi demokrata.

Coca Corona
Gost
Coca Corona
4 mjeseci prije
Reply to  alterego

pa kao što moreno prije po godine napisa,prodaja tadašnje narodne mislim Banke,bila uvijet za odobravanje oluje. Pa ti vidi

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
4 mjeseci prije

foto :

Tišina u stadu.
Ustade u stadu.
Smiješi se,ne bleji .

Coca Corona
Gost
Coca Corona
4 mjeseci prije
Reply to  Umpah Pah

lud ko bik u kupusu

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
4 mjeseci prije
Reply to  Umpah Pah

Oprosti,komentar nije upućen tebi.

Greškom sam pritisnuo ”Odgovor”.

Neodgovorno ?

Mariet
Gost
Mariet
4 mjeseci prije

Sad nam govore da vratimo oružje, a kad ih je trebalo dovesti na vlast, poticali su nas da ga nabavimo. Hoće to…., ali ipak nisu mi jasni oni koji i dalje vjeruju u sustav i dužnosnike. Zar još barem krajičkom oko nisu primijetili izdaju. Upravo ti poslušnici su najveća prijetnja zdravom razumu i logičnom razmišljanju. S njima je već sada teško i razgovarati, a kamoli složiti se u nečem.

Slovenac1
Gost
Slovenac1
4 mjeseci prije

Steta svih koji su se borili za vasu zemlju sad ste okupirani bez metka isto ko slovenija a da je bila juga nebi vas karali ko sada

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  Slovenac1

Nama u Bosni je lakse.
Imamo Visokog prestavnika sa ovlacenima vecim od kolonijalnih guvernera. Imamo okupacionu vojsku NATO pakta sa apsolutnim imunitetom. Imamo stranu policiju za nadzor nad radom domacih policajaca. Imamo Visoki savjet koji upravlja pravosudjem. Imamo komisiju koja upravlja medijima. Imamo Vrhovni sud gdje su 4 stranca i 5 nasih (ali izabranih od strane stranaca)…
U Bosnu je poslano oko 44 milijarde poslije rata. Blizu 8 milijardi uslo je u BiH, od cega blizu 2 milijarde je utroseno na konkretne stvari (skole, putevi, vodovodi …).
Kod nas je sve transparentno, pa nam je lakse.

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Greska. Otkrilo se da jedan “nas” ima spansko drzavljanstvo i spansko prezime, a spanci ne dopustaju dvojno drzavljanstvo. A mozda taj nije jedini.
I nije crni humor vec stvarno stanje nakon 25 godina tranzicije i uvodjenja evropskih vrijednosti.

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Kojoj: zapadnoj, istocnoj ili staroj?

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

A sto nebi bio?
Hercegovci su evropski kurdi.

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Đuro crnogorac

MATIJA EMANOVIĆ
Gost
MATIJA EMANOVIĆ
4 mjeseci prije

Anemični je jedan od najvećih manipulatora Hrvatske.
Taj lik nema ni malo samokritike.
A glavni je krivac za današnju klimu u Hrvatskoj i za motiv mladića Danijela.
Srami se Anemićna gnjido.

Alex
Gost
Alex
4 mjeseci prije

Da narod nije poslušan i glup, ne bi se isti lopovi rotirali na vlasti već 30 godina.
I još će dugo, sve dok biologija ne odradi svoj posao.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
4 mjeseci prije
Reply to  Alex

Nije samo biologija u pitanju.
Mladi radije odlaze raditi u inozemstvo, nego da izađu na izbore.
Najviše na izbore izlaze ovi koji primaju plaću i mirovine iz proračuna uključujući i članove obitelji, misleći kako im to država daje.
A daju im porezi, prirezi, nameti, PDV-i od onih koji stvaraju dobit.
A takvih punoljetnih koji žive od proračuna je većina u Republici Hrvatskoj.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
4 mjeseci prije
Reply to  Tupko Glupko

Stvarno misliš da je izlazak na izbore nekakvo rješenje? Ja naprotiv mislim da ih treba u potpunosti ignorirati.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Pretpostavljam da recimo izađe samo jedan i glasa ispravnim listicem onda bi doticna stranka proglasila apsolutnu vecinu i pobjedu s izbornim rezultatom 100% i sve legalno. Legitimnost je neki drugi par opanaka.

Mucke
Gost
Mucke
4 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Da izadjemo svi ,100%, opet bi doticna stranka proglasila apsolutnu vecinu i pobjedu i sprdala se sa svima koji vjeruju u izbore,zubic vilu i djeda mraza.

putnik
Gost
putnik
4 mjeseci prije

“Super članak, jako dobar, pogotovo mi je ovaj dio dobar i u biti sve govori:
Ni jedna država ne voli imati mudro i pametno stanovništvo”

Sto je nastalo prije? Kokos ili jaje?

Tko koga stvara? Korumpirana i nepotisticka vlast isto takvo stanovnistvo, ili lijeno i korumpirano stanovnistvo stvara istu takvu vlast?

Coca Corona
Gost
Coca Corona
4 mjeseci prije

SoA,
Znam par njih kupuju zalihe hrane i wc papira
A ovi drugi,koje isto sretnem tu i tamo kupuju ofužje i bunkerišu naftu.. .a sve to u Prusiji nekdašnjoj

Matko
Gost
Matko
4 mjeseci prije

Cudim se portalu Lodicno, da dopusta ovakve lucidne clanke u svom portalu, kao sto ih
pise Sono of Alerik, ali Sono of Alerik kod Logicno nije sam.
Logicno polako ali sigurno ulazi u sferu Gro-bagatela medija. Videcemo kako ce se dalje
razvijati. Nije tesko jos jedan portal odkvitati.

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije
Reply to  Matko

masku na nos i idi na imbex, tamo su tvoji i trolovi

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije

Ahh Trol!!?
HEPEK!!!!!

duki
Gost
duki
4 mjeseci prije

@Sine
Pravi tekst jer pametni i mudri-postavljju pitanja ,a glupi i poslušni ponavljaju i šute jer se boje da bi pitali nešto glupo!
Ali znamo da glupih pitanja nema ,već samo odgovora !
A ono jučer ,💪😂😂-neka ne brinu Jedan će sigurno proći 💪

nekoime
Gost
nekoime
4 mjeseci prije

Na ilustraciji: Andrej Plenković (u sredini)

Max
Member
Max
4 mjeseci prije

Progon neistomišljenika je počeo njih se krivi za nedjelo, Neka nam Bog pomogne.

mario
Gost
mario
4 mjeseci prije

trolu makni se na imbex,

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
4 mjeseci prije

I konje ubijaju zar ne?

Mucke
Gost
Mucke
4 mjeseci prije

Mozes emigrirat jedino u Dugo Selo i Veliku Mlaku,vec za Sloveniju ti treba ausvajs a vrlo skoro i Sveta Nedelja ce biti american dream.

buga
Gost
buga
4 mjeseci prije

Poslovica američka kaže Bog je stvorio ljude smith and wesson su ih učinili jednakima.
Oružje je prodato isilu to sam siguran jer smo prilikom ulaska NATO kao država bili obavezni ono oružje koje neodgovara stadardima uništiti. Većina tog oružja nije uništena a naša vrhuška je pobrala lijepe novce od sponzora isila i ostale umjerene oporbe u Siriji.

Pitam se, pitam!
Gost
Pitam se, pitam!
4 mjeseci prije

Mudri i pametni?
A koji su to,ovi sa festivala slobode,kristo ili pernar ,tko?
Navedite mi jedan jedini mudri i pametni balkanski proizvod,nesto sto je jedinstveno i prepoznatljivo u svijetu i nesto sto se proizvodi i izvozi u svijet,zaposljava ljude i generira prihode koji se onda kroz poreze koriste za dobrobit drustva,poboljsanje standarda zivota gradjana.

Istina
Gost
Istina
4 mjeseci prije

REDAKCIJO ! Zašto ne objavljujete prave vijesti iz Amerike. Sve ovo što se događa je povijesno!
Predsjednička kampanja.
Istina o najvećem borcu za svjetsku slobodu, Donaldu Trumpu.

DUBOKA DRŽAVA ga svim silama cenzurira (FB, Twitter i dr), plasira lažne vijesti. U tome sudjeluju i naši mediji.
Teško je doći do prave Istine ali je moguće.

Da li imate aplikaciju Telegram?
Tamo nema cenzure i mogu se razmjenjivati prave informacije.

Informacije koje mogu podijeliti sa vama su na Njemačkom i Engleskom jeziku.

Kada ljudi saznaju pravu Istinu, uz predočenje dokaza, onda će se probuditi i prestati vjerovati u ovu laž.

Trenutno se vodi RAT INFORMACIJAMA!
Vi ste nam jedina nada.

Imate li neki prijedlog kako ih možemo podijeliti i objaviti?

Kemijski Vladek
Gost
Kemijski Vladek
4 mjeseci prije

Malo su kvazi novinari opterećeni hrvatskom. Kaj je lajbeki treba zaraditi rusku/srpsku plaću.? Dal uopće mogu platiti pošto su obje zemlje u financijskoj banani? A u komunalnoj zaostalostda ne pričam

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
4 mjeseci prije

Moj otac kad psuje, onda udri po crkvi,crkva i cijeli inventar, sve zasebno svoju psovku ima, i osoblje crkveno, Boga nikad, ali duša mu je ovo navedeno oplest!Pjesmu bi mogao od tog napraviti,ali nije on za “reep”

Shelton
Gost
Shelton
4 mjeseci prije

Singapur, Norveška.ipak probaju.

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
4 mjeseci prije

Plenkoviću moj tiupane veliki.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik