EU nametnula nove sankcije Rusiji

Rusija-EU Sankcije
18 komentara

Trinaesti paket dolazi dan prije druge godišnjice početka vojne operacije Moskve protiv Ukrajine

Europska unija usvojila je svoj 13. paket sankcija protiv Rusije, objavilo je Europsko vijeće u petak u priopćenju za javnost. Mjere usmjerene na 106 pojedinaca i 88 subjekata uvedene su uoči druge godišnjice početka ruske vojne operacije protiv Ukrajine, navodi se u dokumentu. Nove sankcije prvenstveno su usmjerene na vojni i obrambeni sektor, zajedno s povezanim pojedincima, kao i na članove pravosuđa.

Mjere protiv navedenih osoba i subjekata uključuju zamrzavanje imovine i zabranu putovanja. Također zabranjuju građanima i tvrtkama EU stavljanje sredstava na raspolaganje.

Nove sankcije također ograničavaju trgovinu robom s dvojnom namjenom, kao i tehnologijama i elektroničkim komponentama koje bi mogao koristiti ruski vojni i industrijski kompleks. Na popis zabranjenih stavki dodane su i komponente za razvoj i proizvodnju bespilotnih letjelica. Neki od sankcioniranih subjekata nalaze se u trećim zemljama, poput Indije, Kine i Turske, dodaje se u dokumentu. Prema priopćenju, Ujedinjeno Kraljevstvo je dodano na popis partnerskih zemalja koje primjenjuju skup restriktivnih mjera na uvoz željeza i čelika iz Rusije, te niz mjera kontrole uvoza koje su u biti jednake onima u EU. Rusko Ministarstvo vanjskih poslova osudilo je “jalove” pokušaje EU koji se odnose na izvršavanje pritiska na Rusiju “jednostranim restriktivnim mjerama”. U priopćenju, ministarstvo je najnovije sankcije EU-a opisalo kao nezakonite i reklo da potkopavaju međunarodne prerogative Vijeća sigurnosti UN-a.

Kao odgovor na ograničenja, Moskva je priopćila da je proširila popis predstavnika europskih institucija i zemalja članica EU kojima je zabranjen ulazak u Rusiju. Neprijateljski postupci zapadnih zemalja dobit će pravovremen i adekvatan odgovor, upozorilo je Ministarstvo. Bruxelles je Rusiji uveo 13 krugova ograničenja od početka sukoba u veljači 2022. Postojeće sankcije već ciljaju na širok raspon sektora i uključuju trgovinski embargo, zabrane putovanja i pojedinačne sankcije protiv ruskih poslovnih ljudi i javnih dužnosnika.

eurusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 mjeseci prije

Da bi sprijecili francuze da pridju Makronu i iskazu svoje odusevljenje policija korsti suzavac i pendreke.
Eto vise se ne mozes ni rukovati sa predsjednikom.

tihobl
2 mjeseci prije

Lastockino oslobodjeno:

Милитанти ОСУ су ухваћени у котлу у Ласточкину, чишћење је у току, непријатељ баца МТР и Бредлије у контранапад

 Војници са фронта су нам испричали детаље јуришне акције:
▪️ „Захваљујући томе што су наши претходног дана заузели значајан део севера, руска војска је у клештима успела да заузме Ласточкино уз истовремене нападе са југа, севера и истока.
▪️Те ноћи јуришне групе су са свих страна ушле у предграђе села. Тренутно се село чисти .
▪️Непријатељ покушава да изврши контранапад, бацајући групе МТР (Снаге за специјалне операције) на Бредлијима – сви контранапади су одбијени, непријатељ је уништен како у блиској борби храбром пешадијом тако и прецизним артиљеријским ударима.”

ИзворВоенкориРВ

Max
2 mjeseci prije

Dosadni su više.

Antee
2 mjeseci prije

Još jedan pucanj u nogu, sami sebi, na evropskoj razini kvislinga i kolaboracionista američkog korporacijskog komunizma ft. fašizam krupnog kapitala.
Uništenje bijelačkog stanovništva Evrope uz lajymotiv sankxije Rusiji. Meh…

🇨🇳 PRAVI DRACO 🇨🇳
2 mjeseci prije

13. paket sankcija? De još 40 – 50, pa možda bude nekog efekta.

Hik!
2 mjeseci prije

Malo čujemo o tim ruskim odgovorima. Stalno neki odgovori a ništa posebno. Koga od tih klemponja boli to što neće moči u Rusiju. Kad će več jednom pravi odgovor.

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Ministar vanjskih poslova RH Grlić Radman gostovao na N1 televiziji. Evo njegovih izjava: “Putin traži oružje, sklapa savezništva, on je u velikom grču. Ovo je njegov labuđi pjev. Putinov manevarski prostor je vrlo sužen i njegov kraj je vrlo blizu, dobro uvijek pobjeđuje zlo” “Složili smo se, energetska neovisnost o Rusiji je temelj, ali moramo razgovarati kako ćemo doći do toga. Mi smo saveznici, ali mora se čuti i naš glas. Poštujemo činjenicu da je 75 posto plina američko, ali ne može postojati samo jedan interes.” “Zamislite da je netko prije 10 godina rekao da će Ukrajina otvoriti pregovore. Pa i BiH koja je dobila kandidatski status. To je veliki napredak. EU se širi i zemlje koje žele u EU vide u njemu sigurnosnu zaštitu” “Europa se brani u Ukrajini, naše vrijednosti. Ovo nije samo podrška Ukrajini nego i opomena nama, da u 21. stoljeću, koje je trebalo biti renesansa prava… Čitaj više »

Noname
2 mjeseci prije

U pravcu Kupjanska ruski vojnici pronašli su cjenik organa ukrajinskih militanata.
Cijene: – Bubrezi – 15.000 $ – 25.000 $ – Jetra – 30.000 $ – Pluća – 50.000 $ – Oči – 6.000 $ – Srce – 200.000 $ – Noge – 10.000 $ – Ruke – 2000 — Koštana srž — 20 000 dolara — Jajnik — 12 000 dolara — Penis — 8 000 dolara — Uši — 3 000 dolara — 1 litra krvi — 150 dolara.
Stalne točke za vađenje organa i odvajanje dijelova tijela nalaze se u Izjumu i selu Borovaya (regija Kharkov). Letak također sadrži informacije da mobilna vozila mogu preuzeti militanti za prikupljanje biomaterijala…

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Trump pobijedio Haley u Južnoj Karolini. 🙂🙂

Lucija, prva
2 mjeseci prije

“EUROPSKO TUŽITELJSTVO potvrdilo je za Jutarnji list da je tzv. afera Geodezija u njihovoj nadležnosti te da sve nadgleda stalno vijeće s tri europska tužitelja iz drugih država članica.” 🙂 “…dio je odgovora koji je Jutarnji list dobio iz Ureda glavne europske tužiteljice Laure Kövesi nakon nastavka optužbi premijera Andreja Plenkovića da EPPO uopće nije nadležan za slučaj Ministarstva kulture. Radi se o 3D snimanju zgrada nakon potresa koje je Ministarstvo kulture povjerilo zagrebačkom Geodetskom fakultetu, a EPPO osumnjičio dvojicu profesora s tog fakulteta da su dio novca pronevjerili. Navedeni dio odgovora iz EPPO-a može se referirati na Plenkovićeve tvrdnje iz kojih proizlazi kako hrvatski premijer smatra da hrvatski ured EPPO-a zapravo nikome ne polaže račune.” Komentari: “Laura Kovesi je pohapsila pola ministara u Rumunjskoj. Ona samo ćeka zeleno svjetlo da napuni Remetinec. Doći će na red i “Lipa” i “Radosti” i HAVC i MinK i na kraju Mate Rimac… Čitaj više »

Josip
2 mjeseci prije

Krmaca Ursula i olinjali majmun Solc iz dana u dan rade sve vecu stetu cijeloj EU. A to sto je Merkelica napravila od Njemacke taj majmun je uspio unistiti u pola mandata.

Josip
2 mjeseci prije

Zamislite koji interes ima taj hrvatski sintar i kokosar Grlic Radman od prosirenja EU, koliko bi tek tada bilo svinja u cijeloj EU koje luda Ursula zeli pobiti i koliko bi ih moglo zavrsiti u njegovoj kafileriji na preradi kada EU uvede Gatesovo laboratorijsko meso? :):)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI