EU poziva Izrael na prekidanje uništavanja palestinskih kuća i škola na Zapadnoj obali

West Bank
17 komentara

Europska Unija pozvala je Izrael na prekid uništavanja stambenih zgrada koje pripadaju palestinskim obiteljima u dolini Jordana, kao i na suzdržavanje od rušenja palestinskih škola izgrađenih uz financijsku potporu Europe, priopćila je u četvrtak za medije EU služba za vanjsko djelovanje (EEAS).

“Takav razvoj događaja prepreka je rješenju dviju država. EU ponavlja svoj poziv upućen prema Izraelu: prestanite s uništavanjem svih objekata, uključujući i one strukture koje financira EU. Pozivamo na humanizam, posebno u svjetlu trenutne situacije s Covidom-19”, stoji u izvješću.

Primjećujući da su izraelske snage uništile više od 70 palestinskih struktura u naselju Khirbet Hamsaal-Foqa ranije ovog tjedna, EEAS je kontinuiranu praksu opisala kao “još jedan trend koji je uključivao rušenje stambenih objekata i konfiskaciju, koji traje od početka godine.”

ESVD je izrazio posebnu zabrinutost zbog izraelskih planova rušenja palestinske škole u zajednici Ras Al-Teen na središnjem dijelu Zapadne obale, koju su financirali EU i nekoliko država članica. ESVD je rekao da će se tako prekršiti prava djece na obrazovanje i na osiguravanje mogućnosti boravka u školskim objektima.

Rušenje palestinskih domova i drugih zgrada, za koje izraelske snage smatraju da su izgrađene “ilegalno”, a koje se nalaze na područjima Zapadne obale koja su pod kontrolom Izraela, postala je redovna praksa. Palestinci koji žive na tim područjima žalili su se na poteškoće s dobivanjem građevinskih dozvola od izraelskih vlasti, što se po njihovom mišljenju događa jer Izrael nastoji iskriviti lokalnu demografsku ravnotežu u okrenuti je u svoju korist.

EEASzapadna obala
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
B.L.
3 godine prije

Biden je zakon.

Kimi
3 godine prije

Samo naprijed Izraelci!!!

Max
3 godine prije

Poziv je opravdan ali svi znamo da od poziva EU nema ništa.

Kažun d.d.
3 godine prije

Israeli Army Orders Closure of 3,000 Dunums of Land on Olive Harvest Season Izraelska okupacijska vojska izdala je 63 vojne naredbe za zatvaranje područja i zemljišta zasađenih maslinama u odvojenim dijelovima Zapadne obale, što se podudara s početkom sezone berbe maslina na palestinskim teritorijima. Sezona berbe maslina, jedan od najvećih događaja i izvora prihoda za palestinske poljoprivrednike, započinje sedmog listopada, kako je najavilo palestinsko Ministarstvo poljoprivrede. Na vojnim zapovijedima bio je potpis zapovjednika okupacione vojske na Zapadnoj obali 17. rujna 2020. godine i pod naslovom (Zone Closure – Prevention of Entry and Stay), priložen kartama i zračnim fotografijama koje prikazuju lokacije zemljišta ciljana ovim redoslijedima, koji su čini se specifični za trenutnu sezonu maslina. U njegovim se klauzulama pojašnjava da će njegovo stupanje na snagu biti od datuma potpisivanja do datuma 31.12.2020. To znači da mnoge palestinske obitelji i poljoprivrednici neće imati pristup svojim zemljama i neće moći ubrati svoje… Čitaj više »

Kažun d.d.
3 godine prije

BRIAN CLOUGHLEY   Olive Branches and Nuclear Bombs in Israel Maslinove grančice i nuklearne bombe u Izraelu According to the Christian website St Basil’s the olive tree “is a symbol of peace, prosperity, health, wellness, abundance and food.” And Israel Olive Bond concurs, observing that it “has been an important component of Jewish and Israeli culture throughout history” being “mentioned frequently in the Bible in the context of blessings, fruitfulness, and health” and “eventually became linked to the concept of putting down roots in the land.”   Which is no doubt why Israelis continue destroying Palestinian olive trees.   According to independent monitors some 4,000 Palestinian olive trees were destroyed by Israeli settlers and soldiers in the period January-July 2020 and in August an Israeli military officer, Colonel Eitan Abrahams, was reported as saying that the destruction was justified “for the safety of settlers,” because the trees protect Palestinian gunmen… Čitaj više »

Alanis
3 godine prije

“EU POZIVA Izrael na prekidanje uništavanja palestinskih kuća i škola na Zapadnoj obali”
Količina ironije, sarkazma i cinizma koja bi bila dovoljna da se naruga ovom “pozivu” nikada neće biti izmišljena, a još manje sadržana u jednoj riječi/rečenici.

Žika
3 godine prije

Jako lijepo od EU samo šta mislie na napaćeni Palestinski narod samo mi nije jasno zašto su čekali 70 godina.
Bojim se da je ovo samo mrtvo slovo na papiru. Svaki dan se ubijaju Palestinska djeca i žene ali o tome niti slova u MSM, ali o koroni i antisemitizmu e o tome je poželjno šta više i opetovano.
A šta je s nekih 900 Palestinske djece koja su u izraelskim zatvorima? O njima se ne priča a o ani frank svaki dan? Zar je njena patnja veča?
izrael treba platiti za svo zlo prema Palestincima i cijelom svijetu, neka oni plaćaju reparaciju Palestincima.
Živjela Nezavisna Država palestina. Zaustavimo okupaciju Palestine. Dolje okupator.

piždro
3 godine prije

Čuj smrdlkivi jevEu poziva …Svašta će čovjek u 21 vjeku doživjeti ..srednji vjek se na sva vrata vratio

3 godine prije zadnji put uredio piždro
gigi pinna
3 godine prije

Jeste im uložili diplomatsku notu? Odmah će zio-naziji prestati sa orgijanjem… A tek kada čuju da ćete im uvesti sankcije…
‘Ajte vi briselski kancelarijski štakori hvatati rakove govnjare…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI