fbpx

EU poziva Izrael na prekidanje uništavanja palestinskih kuća i škola na Zapadnoj obali

West Bank

Europska Unija pozvala je Izrael na prekid uništavanja stambenih zgrada koje pripadaju palestinskim obiteljima u dolini Jordana, kao i na suzdržavanje od rušenja palestinskih škola izgrađenih uz financijsku potporu Europe, priopćila je u četvrtak za medije EU služba za vanjsko djelovanje (EEAS).

“Takav razvoj događaja prepreka je rješenju dviju država. EU ponavlja svoj poziv upućen prema Izraelu: prestanite s uništavanjem svih objekata, uključujući i one strukture koje financira EU. Pozivamo na humanizam, posebno u svjetlu trenutne situacije s Covidom-19”, stoji u izvješću.

Primjećujući da su izraelske snage uništile više od 70 palestinskih struktura u naselju Khirbet Hamsaal-Foqa ranije ovog tjedna, EEAS je kontinuiranu praksu opisala kao “još jedan trend koji je uključivao rušenje stambenih objekata i konfiskaciju, koji traje od početka godine.”

ESVD je izrazio posebnu zabrinutost zbog izraelskih planova rušenja palestinske škole u zajednici Ras Al-Teen na središnjem dijelu Zapadne obale, koju su financirali EU i nekoliko država članica. ESVD je rekao da će se tako prekršiti prava djece na obrazovanje i na osiguravanje mogućnosti boravka u školskim objektima.

Rušenje palestinskih domova i drugih zgrada, za koje izraelske snage smatraju da su izgrađene “ilegalno”, a koje se nalaze na područjima Zapadne obale koja su pod kontrolom Izraela, postala je redovna praksa. Palestinci koji žive na tim područjima žalili su se na poteškoće s dobivanjem građevinskih dozvola od izraelskih vlasti, što se po njihovom mišljenju događa jer Izrael nastoji iskriviti lokalnu demografsku ravnotežu u okrenuti je u svoju korist.

5 7 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
18 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
B.L.
Gost
B.L.
22 dana prije

Biden je zakon.

Segota
Gost
Segota
22 dana prije
Reply to  B.L.

B.L. JE TROLL…

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
22 dana prije
Reply to  Segota

Dementan kao i drug mu Bide (n) .

Kimi
Gost
Kimi
22 dana prije

Samo naprijed Izraelci!!!

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
22 dana prije
Reply to  Kimi

Nema goreg izdajnika od domaceg izdajnika …

Bajro
Gost
Bajro
22 dana prije
Reply to  Kimi

Da mi te je samo gdje srest

gigi pinna
Gost
gigi pinna
21 dana prije
Reply to  Bajro

I što bi napravio?

Max
Member
Famed Member
Max
22 dana prije

Poziv je opravdan ali svi znamo da od poziva EU nema ništa.

Sam
Gost
Sam
22 dana prije
Reply to  Max

Pa kako ce biti kad sluga govori gospodaru sta da radi?!
A gospodar naredjuje slugi da rusi svoju sopstvenu infrastrukturu gradjenu znojem i krvlju decenijama.
I sluga je kako vidimo rusi bez da trepne okom i jos nas uvjerava da je to za nase dobro.
Kakav paradoks u naslovu!

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
22 dana prije

Israeli Army Orders Closure of 3,000 Dunums of Land on Olive Harvest Season

Izraelska okupacijska vojska izdala je 63 vojne naredbe za zatvaranje područja i zemljišta zasađenih maslinama u odvojenim dijelovima Zapadne obale, što se podudara s početkom sezone berbe maslina na palestinskim teritorijima.
Sezona berbe maslina, jedan od najvećih događaja i izvora prihoda za palestinske poljoprivrednike, započinje sedmog listopada, kako je najavilo palestinsko Ministarstvo poljoprivrede.
Na vojnim zapovijedima bio je potpis zapovjednika okupacione vojske na Zapadnoj obali 17. rujna 2020. godine i pod naslovom (Zone Closure – Prevention of Entry and Stay), priložen kartama i zračnim fotografijama koje prikazuju lokacije zemljišta ciljana ovim redoslijedima, koji su čini se specifični za trenutnu sezonu maslina.
U njegovim se klauzulama pojašnjava da će njegovo stupanje na snagu biti od datuma potpisivanja do datuma 31.12.2020.
To znači da mnoge palestinske obitelji i poljoprivrednici neće imati pristup svojim zemljama i neće moći ubrati svoje drveće ili napraviti maslinovo ulje.
Israeli Army Orders Closure of 3,000 Dunums of Land on Olive Harvest Season
GLOBAL RESEARCH
 

Kora
Gost
Kora
22 dana prije
Reply to  Kažun d.d.

Čovjek više nema što ni komentirati na izraelske poteze, osim da su iz nekog razloga krajnje očajni kad se odlučuju na takve sulude poteze. Možda im se žuri dok im politički pokrovitelj Trump još ima pravo boraviti u Bijeloj kući. No kad se u siječnju iseli, nitko više neće držati do njegovih twitova i beneficija koje je osiguravao Izraelcima, a ponajmanje će to činiti Hezbollah. Ljudima je jednostavno dosta američko-izraelske političke samovolje!

Last edited 22 dana prije by Kora
gigi pinna
Gost
gigi pinna
21 dana prije
Reply to  Kora

Može Narančasti Pavijan još štete napraviti do 20.01. Mada ni Sleepy Joe nije puno manji cionist.

Kažun d.d.
Gost
Kažun d.d.
22 dana prije

BRIAN CLOUGHLEY
 
Olive Branches and Nuclear Bombs in Israel
Maslinove grančice i nuklearne bombe u Izraelu
According to the Christian website St Basil’s the olive tree “is a symbol of peace, prosperity, health, wellness, abundance and food.” And Israel Olive Bond concurs, observing that it “has been an important component of Jewish and Israeli culture throughout history” being “mentioned frequently in the Bible in the context of blessings, fruitfulness, and health” and “eventually became linked to the concept of putting down roots in the land.”
 
Which is no doubt why Israelis continue destroying Palestinian olive trees.
 
According to independent monitors some 4,000 Palestinian olive trees were destroyed by Israeli settlers and soldiers in the period January-July 2020 and in August an Israeli military officer, Colonel Eitan Abrahams, was reported as saying that the destruction was justified “for the safety of settlers,” because the trees protect Palestinian gunmen or stone-throwers.
Prema kršćanskoj internetskoj stranici drvo svetog Vasilija maslina “simbol je mira, blagostanja, zdravlja, dobrobiti, obilja i hrane.” I Israel Olive Bond slaže se s tim, primjećujući da je to „bila važna komponenta židovske i izraelske kulture kroz povijest“ koja se „često spominje u Bibliji u kontekstu blagoslova, plodnosti i zdravlja“ i „na kraju se povezala s konceptom puštajući korijene u zemlji. ”
 
Što je nesumnjivo zašto Izraelci i dalje uništavaju palestinske masline.
 
Prema neovisnim monitorima, oko 4.000 palestinskih maslina uništili su izraelski doseljenici i vojnici u razdoblju siječanj-srpanj 2020. godine, a u kolovozu je izraelski vojni časnik, pukovnik Eitan Abrahams, rekao da je uništavanje opravdano “zbog sigurnosti doseljenika , “Jer drveće štiti palestinske oružnike ili bacače kamena.

Alanis
Gost
Alanis
22 dana prije

“EU POZIVA Izrael na prekidanje uništavanja palestinskih kuća i škola na Zapadnoj obali”
Količina ironije, sarkazma i cinizma koja bi bila dovoljna da se naruga ovom “pozivu” nikada neće biti izmišljena, a još manje sadržana u jednoj riječi/rečenici.

jablan u zitu
Gost
jablan u zitu
22 dana prije
Reply to  Alanis

Zaboravio si na lcemerje , da su hteli bilo sta uraditi po tom pitanju, uradili bi pre 50 godina , ovako samo donose bezvredne rezolucije kojima se i sami smeju a Palestinski narod pati i niko nista da uradi , nece , bas ih briga ili ne smeju , da ne bi momentalno bili napadnuti da su antisemiti …

Žika
Gost
Žika
22 dana prije

Jako lijepo od EU samo šta mislie na napaćeni Palestinski narod samo mi nije jasno zašto su čekali 70 godina.
Bojim se da je ovo samo mrtvo slovo na papiru. Svaki dan se ubijaju Palestinska djeca i žene ali o tome niti slova u MSM, ali o koroni i antisemitizmu e o tome je poželjno šta više i opetovano.
A šta je s nekih 900 Palestinske djece koja su u izraelskim zatvorima? O njima se ne priča a o ani frank svaki dan? Zar je njena patnja veča?
izrael treba platiti za svo zlo prema Palestincima i cijelom svijetu, neka oni plaćaju reparaciju Palestincima.
Živjela Nezavisna Država palestina. Zaustavimo okupaciju Palestine. Dolje okupator.

piždro
Gost
piždro
22 dana prije

Čuj smrdlkivi jevEu poziva …Svašta će čovjek u 21 vjeku doživjeti ..srednji vjek se na sva vrata vratio

Last edited 22 dana prije by piždro
gigi pinna
Gost
gigi pinna
21 dana prije

Jeste im uložili diplomatsku notu? Odmah će zio-naziji prestati sa orgijanjem… A tek kada čuju da ćete im uvesti sankcije…
‘Ajte vi briselski kancelarijski štakori hvatati rakove govnjare…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik