EU produžila sankcije Rusiji

Sankcije Rusiji
27 komentara

Ograničenja uvedena nakon početka sukoba u Ukrajini bit će na snazi još godinu dana

EU je za još godinu dana produžio sankcije uvedene protiv Rusije u vezi sa sukobom u Ukrajini, navodi se u odluci Europskog vijeća objavljenoj u ponedjeljak na njegovoj web stranici. Ograničenja će se ponovno moći obnoviti u veljači 2025.

”Sve dok nezakonite radnje Ruske Federacije nastavljaju kršiti zabranu uporabe sile, što predstavlja ozbiljno kršenje međunarodnog prava, primjereno je zadržati na snazi sve mjere koje je Unija trenutačno nametnula i poduzeti dodatne mjere, ako bude potrebno”, stoji u dokumentu.

Bruxelles je Rusiji uveo 12 krugova ograničenja od početka sukoba u Ukrajini u veljači 2022. i trenutno dovršava još jedan paket. Postojeća ograničenja već ciljaju na širok raspon sektora i uključuju trgovinski embargo, zabrane putovanja i pojedinačne sankcije protiv ruskih poslovnih građana i javnih dužnosnika.

EU je također zamrznula imovinu koja pripada ruskoj središnjoj banci, procijenjenih 196,6 milijardi eura (211 milijardi dolara), koje drži belgijska klirinška kuća Euroclear. Bruxelles je radio na načinima kako zaplijeniti prihod od tih fondova, gotovo 4,4 milijarde eura, za potporu Ukrajini. Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u ponedjeljak je objavila da je pravni okvir za oduzimanje prihoda od kamata gotovo spreman.

”Sada smo pokrenuli pravne korake kako bismo se pobrinuli za to da kamate primljene od ovih zamrznutih depozita ne pripadaju Rusiji. Pravna situacija je takva da možemo koristiti ta sredstva za Ukrajinu”, rekla je na brifingu za novinare. Dodala je da će provedba plana biti poduzeta “u idućim danima”.

Moskva je osudila sankcije koje su joj uvedene i više puta upozorila da one u gospodarskom smislu više štete EU nego Rusiji. Kremlj je također obećao osvetu ako se poduzmu bilo kakve radnje usmjerene na njegovu imovinu u inozemstvu, uspoređujući takav potez s krađom.

eurusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
darijoman
2 mjeseci prije

EU sama sebe kolje, a to znaju i oni, ali šta će moraju slušati gazdu

onaj najglu...Dalton
2 mjeseci prije

Jednostavna definicija zemlje u razvoju je da je to ona koja još nije sposobna svom stanovništvu riješiti osnovne probleme, energiju, hranu, sklonište…
 Dakle, europske zemlje će uskoro trebati ponovno klasificirati kao zemlje u razvoju.

P.S.
Postoje…
Razvijene, nerazvijene, zemlje u razvoju…
Neke je dopala zemlja sa smetnjama u razvoju.
Kako je krenulo, bit će ih i sa posebnim potrebama…

nastran
2 mjeseci prije

već ne znaju šta bi

Darko
2 mjeseci prije

Taman koliko treba da se usrana EU raspadne zahvaljujući krmači Ursuli i zločinačkoj EK.

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Sve ide po amer.. ovaj, EU planu što se tiče EU – masovna ubojstva EU stanovnika američkim Covid cjepivima, masovna prodaja američkog naoružanja EU stanovnicima, masovno razoružavanje EU stanovnika, masovna prodaja puno skupljeg i neekološkog amiričkog LNG-a EU stanovnicima u odnosu na rusko, masovno uništavanje industrije u EU zemljama i njihovo skorašnje seljenje izvan EU, masovno trovanje EU stanovnika ukrajinskim žitom punim pesticida i tko zna čega još, masovna šutnja EU tko je rasturio Sjeverne Tokove, masovno siormašenje stanovništva, dugogodišnja hiperinflacija uzrokovana EU sankcijama samima sebi, masovno obezvrjeđivanje ušteđevina, masovna bježanija svjetskih investitora iz ratom zahvaćene Europe, masovno nazadovanje ekonomije u odnosu na nezapadni svijet koji se i dalje razvija uobičajenom brzinom, masovno gubljenje tog tržišta… i tko zna čega sve još što mi nije ovdje palo na pamet.

Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Jooj ! Sirotih Rusa … Neće moć zaspat 😁

zbljuvvvv
2 mjeseci prije

Sto vise sankcija to Rusija vise aktivira svoje snage. To je toliko enormna zemlja, prebogata svim energentima, rudama…sa pametnim narodom kojeg samo treba stimulirat da stvaraju i imaju djecu.

Hahahaha
2 mjeseci prije

Hahahahaha

Noname
2 mjeseci prije

Ruske bespilotne letjelice koje su izvodile izviđačke letove iza prve linije, kao i A- 50U letjelice za rano upozoravanje i upravljanje korištenjem elektroničkih signala, odkrile su glavno skladište u kojem je bila pohranjena i opskrbljena cijela baterija Patriota. Cijela baterija i streljivo uništeni su navođenim hicima iz Tornado-S MLRS-a. Ubijeno je najmanje 40 ljudi, uključujući 20 britanskih vojnika, a ranjenih je više deset. U Ukrajinu je poslano najmanje sedam baterija PZO sustava Patriot od kojih je pet uništeno. Baterija košta od 1 do 1,5 milijardi dolara, a svi gubici streljiva i elemenata kompleksa tijekom devet mjeseci iznose gotovo 15 milijardi dolara. Aktiviranje ruskih obavještajnih aktivnosti i letovi zrakoplova za rano upozoravanje i kontrolu također su osigurali da Patriot neće dugo preživjeti kada se približi prvim crtama bojišnice.

Max
2 mjeseci prije

Mogu puhati u balon.

Mango
2 mjeseci prije

Kaze Kirby iz Bijele Kuce, Rusija se mora drzati van americkih izbora…. LOL inace ce Amerika uvesti sankcije LOL, Putin kaze danas ponovo da bi oni voljeli da Biden pobijedi. Jel ovi u USA znaju ista ili su kreteni?

Crescent
2 mjeseci prije

Ovaj Kanadjanin sto se iselio s 8mero djece u Rusiju ima svoj kanal Country Acre. Danas poziva imigrante sirom svijeta nek se uselu u Rusiju. Divota ga je slusa ti. E da sam mladji isao bi pjesice u Rusiju.

Josip
2 mjeseci prije

Sto prije ovu ludu kravu Ursulu spremiti u ludnicu i raspustiti Europsku komisiju dok nije kasno za EU koju ti ludaci zele zapaliti po svaku cijenu. Zar nije dosta stete napravila sa smecem od cjepiva, a onda rasplamsavanjem rata u Ukrajini, besmislenim sankcijama i svrstavanje na stranu ukrajinskih fasista? Zar Europi nije bio dosta jedan Hitler pa sada gradi novog sa Ursulom i Solcem? Pitam se sto misle i kuda opet gledaju Nijemci? Sto su napravili spomenuti od Njemacke?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI