EU želi nametnuti nove sankcije ruskim medijima

Ursula von de Leyen - EU
32 komentara

Unija nastoji uvesti ograničenja za oko 130 subjekata i osoba, uključujući medijske djelatnike, navodi novinska kuća

EU nastoji dodatno pojačati pritisak na ruske medije ciljajući nacionalne novinare u sklopu svog desetog paketa sankcija protiv Moskve zbog sukoba u Ukrajini, izvijestio je Politico u ponedjeljak, pozivajući se na izvore. Brojni neimenovani dužnosnici i diplomati u razgovoru za list ponudili su uvid u novi niz sankcija protiv Rusije, koji bi, prema riječima predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen, trebao obilježiti godinu dana od početka neprijateljstava između Moskvi i Kijevu. Osim novih ekonomskih restrikcija, očekuje se da će sankcije obuhvatiti oko 130 subjekata i osoba, a popise su predložile Poljska, baltičke zemlje, Njemačka, Francuska i druge zemlje, stoji u izvješću.

Planirana ograničenja namjeravaju se primijeniti na ruske vojne vođe, lokalne dužnosnike u novim ruskim teritorijima i novinare, uključujući one koji rade s RT-om. Mediji nisu identificirali imena medijskih osoba koje bi se mogle suočiti s ograničenjima.

Posljednjih godina EU je pokrenuo kampanju protiv ruskih medija koja je samo eskalirala od početka sukoba u Ukrajini u veljači 2022. Unija je obustavila aktivnosti emitiranja nekoliko kanala, uključujući RT i Sputnjik. Ranije ovog mjeseca, RT DE Productions, koja proizvodi sadržaj za RT DE, rekla je da je bila prisiljena prekinuti svoje novinarske aktivnosti u zemlji zbog “represivnog stanja medijskih sloboda unutar EU”. Također je navedeno da su sankcije bloka “efikasno prekinule kisik za osoblje”, dodajući da su “izdale oslanjanje na temeljna prava i slobode priznate u Povelji o temeljnim pravima”.

Prošlog je tjedna Josep Borrell, prvi diplomat EU-a, branio napad na ruske medije, sugerirajući da blok “ne napada slobodu izražavanja”, već je štiti. Ova je izjava izazvala negodovanje Rusije, a glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova izjavila je da Moskva takve postupke smatra “očitovanjem liberalne diktature”.

eurusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Amar
1 godina prije

Dzabe vam je sve.

Throne
1 godina prije

Zele unistiti rusiju, ali isto tako posredno dignuti na visu razinu nove represije i terror nad stanovnistvom Eu.

Sir Oliver
1 godina prije

A ja mislio da se sankcije nameću medijima koji lažu i potiču mržnju kao Francuski šarl hebedo.
Baš sam naivan.

Tupko Glupko
1 godina prije

Cenzuriranje u današnje internetsko doba je kontraproduktivno i pokazuje nemoć i strah od predočavanja činjenica druge strane.
Cenzuriranje na duge staze cenzora neumitno vodi u ropotarnicu povijesti gdje se u udžbenicima piše o njima u negativnom kontekstu.

Ivan
1 godina prije

Kada ce konacno netko napraviti uslugu cijeloj EU i terminirati ovu ukrajinsku kurvu Usrulju koja je pobila i napravila vecu stetu narodima EU nego li Hitle?

MrKamenjarac
1 godina prije

…PA NARAVNO,DA NAROD NEBI PROCITAO I CUO ISTINU……

MrKamenjarac
1 godina prije

…OVU ZVALAVU SUVOPIZZDU KAD VIDIM POVRACA MI SE…..

tuf
1 godina prije

Nema jače od te Borellove izjave da blokadom zapravo štiti slobodu izražavanja. Nema. To je to. 1984.

Ivan
1 godina prije

Krajnje je vrijeme da se Usrulju dozivotno zatvori..

tihobl
1 godina prije

Украјини је ове године потребно између 40 и 48 милијарди долара средстава да би њена економија функционисала.

 Шеф ММФ-а

Max
1 godina prije

Dosadni su.

Bruno
1 godina prije

O, ova umna žena, koja je provela godine u hladnom rovu i ima iskustva u ratovanju i ubijanju. Kao naš AP. Hrabro je napadao prostitutke po Pigalle-u, dok su njegovi vršnjaci ginuli u rovovima. I sada se ne boji nekog jadnika u sudnici koji mu je prijetio ubojstvo. Ponosim se njegovom neustrašivošću. Nonšalantan , u tijesnoj košulji ,sa izbačenom trbušinom, gleda u oči jadnika koji vjerojatno nije u stanju platiti niti dobrog odvjetnika. Ma ovaj AP je stvarno herojčina. Boško Buha.

Schroder
1 godina prije

Tko je birao ovu zenu na celo EU? Mislim da je to bila Merkl i Macron.Na celo EU je trebao biti Manfrid Weber.Merkl je znala 2019 godine da dolazi corona i rat.Merkl je dobra prijateljica od Klausa Schwaba i sve je znala sta nam se sprema Dobila je odlikovanje od Obame iskupa sa Klausom Schwabom i Bill Gatesom,Merkl je godinama skupa sa Schwabom Obamom Bill Gates pripremala sve sto nam se sada desava, od corone vakcina do rataZa vrijeme SVINJSKE GRIPE KOJA NIJE PROSLA ISTO JE HTJELA VAKCINE ZA SVE GRADANE KOJE ISTO NISU PROSLE PROVJERU A ZA SEBE I NJENU VLADU PORUCILA JE VITAMINSKE INEKCIJE :Svi koji su primili te vakcine slabo su prosli Kada je DER SPIEGEL OTKRIO TU AFERU ONA JE REKLA DA CE I ONA PRIMITI TU VAKCINU KOD NJENOG DOKTORA ; LAZ Postavila je bivsu ministricu odbrane na celo EU koja je pronevjerila pola miliarde… Čitaj više »

dragi
1 godina prije

Sredstvima prisile možete ljude i narod natjerati ali snagom riječi i uvjeravanja nemožete nikoga uvjeriti jer sve što radite i poduzimate je usmjereno protiv čovjeka.

Čitav vaš sustav je protuljudski i donosi moralnu propast.

Klica
1 godina prije

Fasisti,sluzbeno u Europi opet vladaju Fasisti

gogo
1 godina prije

zamisli, ovaj drek od babe bi meni odlučivao gdje ću se informirati ! Korumpirani dreik !

Jasna
1 godina prije

Ova je gora od sotone

goran
1 godina prije

možete vi cenzurirati sve ruske medije,ali mi narod jako dobro znamo tko je ovdje ustvari agresor draga uršulo kravo nad kravama

Perun
1 godina prije

Govor supljeglave predsjednice EuRopske komisije Ursule von der Leyen i ona osobno je smece par exelans u diplomatiji …Incident je izazvao debatu u Nemačkoj o nasilju politicke policije nad manjinama i njihovom postupanju u slučajevima koji uključuju osobe sa njemackim drzavljanstvom i migrantskom podrijetlom i strance kao takve ..ta nazovi EuRopska komisija je drustvo psihopata cije prisustvo na euRopskom tlu vrijedja zdrav razum ..Planirana ograničenja namjeravaju se primijeniti na ruske vojne vođe, lokalne dužnosnike u novim ruskim teritorijima i novinare, uključujući one koji rade s RT-om. Mediji nisu identificirali imena medijskih osoba koje bi se mogle suočiti s ,,ograničenjima”….SFSN…

Partizan
1 godina prije

Sloboda izražavanja na zapadni način! Hehehe kako su se otkrili, mali slučajni poremećeni diktatori.

Partizan
1 godina prije

U srednjem vijeku su isti ovi zapadnjaci spalili 50.000 svojih žena na lomači pod klevetničkim optužbama da su vještice pa bi im crkva zapljenila zemlju. All abouth money.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI