Francuski ministar pozvao vođe EU na zajedničko implementiranje sankcija Turskoj na sljedećem summitu

EU moguće sankcije Turskoj
17 komentara

Francuski ministar trgovine pozvao je EU na usvajanje formalnih mjera protiv Ankare na sljedećem summitu, nakon što je turski čelnik doveo u pitanje mentalno zdravlje francuskog predsjednika i pozvao na bojkot robe iz te zemlje.

“Francuska je ujedinjena, Europa je ujedinjena”, rekao je u utorak francuski zakonodavac i ministar trgovine Franck Riester. “Na sljedećem sastanku Europskog Vijeća, Europa će morati donijeti odluke koje će joj omogućiti osnaživanje ravnoteže moći s Turskom, kako bi mogla učinkovitije braniti i zastupati svoje interese i europske vrijednosti”, dodao je. Nije precizirao koje mjere se mogu poduzeti.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je u ponedjeljak čelnike EU na zaustavljanje, kako je rekao, “anti-islamskog” programa Emmanuela Macrona i pozvao Turke na bojkot francuske robe.

Riester vjeruje da još nije jasno kakav će utjecaj imati kampanja bojkota u Turskoj i drugim državama, jer je to uglavnom utjecalo na francuski poljoprivredni izvoz. Međutim, upozorio je u utorak da Turska treba Europu i Francusku više nego što oni trebaju Tursku.

Pariz želi nastaviti održavati ekonomske odnose s Ankarom, ali samo “nakon što Turska promijeni svoje ponašanje prema Francuskoj i prema Europi”, rekao je Riester.

Erdogan je nedavno tvrdio da je Macron trebao proći procjene svoje mentalne sposobnosti, jer je “imao problema” s muslimanima. Prijekor je potaknuo Francusku na opoziv svog veleposlanika iz Ankare. Francuski se predsjednik ranije obvezao da će se boriti protiv “islamističkog separatizma” u svojoj zemlji, nakon odsijecanja glave francuskom učitelju od strane islamističkog militanta, što se dogodilo nakon što je nastavnik pokazao crteže proroka Muhammeda na satu o slobodi izražavanja.

Francuzi su od tada solidarno prikazivali više crtanih filmova, a Pariz je u utorak upozorio svoje građane u nekoliko zemalja s većinskim muslimanskim stanovništvom na poduzimanje dodatnih sigurnosnih mjera.

eufrancuskaTayyip Recap Erdogan
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Novi Balow
3 godine prije

Realno niti valja Evropa niti Erdogan…itd udaljila se Evropa od svog realnog poretka?a?iskamuzam prijeti svima pa i meni kao muslimanu to nije zgodno niti ok!inace …. moramo naci odgovore…zivjeti se mira ali prokleti novac….

Gaja
3 godine prije

uuuu sada kada krenu milijuni imigranata iz Turske. Pretpostavljam da je to i plan ?

tihobl
3 godine prije

Ne vjerujem da ce uspjeti. Svabe ne smiju da uzbudjuju turke u Njemackoj. Merkelova glasno cuti u vezi poslednjih desavanja.
Sto se tice turaka oni odavno bojkotuju svabsku robu i kupuju u prodavnizama Kara Deniz (Crno more) po Njemackoj.

Max
3 godine prije

Sve je to planski kao i korona.

Otpisani
3 godine prije

Ispada samo zapad moze proizvest motore ??, ima Rusija pa tek Kina.

Slonica
3 godine prije

Europa je ujedinjena.Baš da.
Njegujemo europske vrijednosti.
Koje su to???
Forsiranje vrijednosti kojih nema,što je vidljivo i u pandemiji,farse zajedništva koje su u većini slučajeva suprotnost svemu za što se predstavlja ta velebna Europa.

Ante
3 godine prije

Islamski sotonisti pale ljude zive i sjeku glave a na svoju djecu stavljaju explozive.
Sve receno o vama.
Jos nisam cuo da se Krscanin ili Jevrejin detoniro explozivom.
Vi ste sotonina djeca.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI