Europski sud za ljudska prava ”zaboravio” ratne zločine ukrajinskih snaga

Donjcek
21 komentar

Do danas je Europskom sudu za ljudska prava poslano preko 1500 prijava za ratne zločine počinjene od strane ukrajinskog režima od početka 2015. do danas.

Javno povjerenstvo Donjecke Narodne Republike je prikupilo sva svjedočenja i dokumentaciju o žrtvama, kao i stanovnicima Donbasa koji su pretrpjeli zlostavljanja i ratne zločine od strane postrojbi kijevskog režima, dok je ranije zločine evidentiralo i dokumentiralo rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

Javno povjerenstvo je počelo s radom prije dvije godine i bavi se evidentiranjem i dokumentiranjem ratnih zločina počinjenih u Donbasu od strane režima Ukrajine. Prema članici povjerenstva, Eleni Šiškini, do danas su stanovnici Donjecke Narodne Republike poslali 1513 prijava i dokumenata s dokazima o navedenim ratnim zločinima.

Izvješće također uključuju ubojstvo 171 civila, kao i teška ranjavanja i materijalnu štetu nad imovinom samo u 2017. godini.

Povjerenstvo bilježi ratne zločine počinjene od strane ukrajinskog režima u Donbasu od 2015. godine. Istrage su provodili službenici Odjela za kazneni postupak.

Donjecka Narodna Republika također ima poseban istražni tim koji dokumentira sve zločine počinjene od ukrajinskih snaga, a osnovan je po izravnoj naredbi predsjednika DNR, Aleksandra Zaharčenka.

No, kako ni Donjecka i Luganska Narodna Republika nisu međunarodno priznate, zločine još od prvog dana bilježi Ministarstvo vanjskih poslova Rusije u takozvanoj ”Bijeloj knjizi”, koja prati razdoblje od studenog 2013. do početka 2015. godine, kada su prikupljanje ovih podataka nastavili povjerenstvo i istražni tim iz Donjecka.

U ”Bijeloj knjizi”, koja u tri dijela ukupno sadrži skoro 600 stranica, dokumentirani su svi slučajevi kršenja ljudskih prava u Ukrajini od početka nereda, do dolaska na vlast režima u Kijevu i tijekom najvećih borbenih aktivnosti u Donbasu.

Sva tri dijela ‘Bijele knjige” na ruskom i engleskom jeziku možete u PDF formatu pronaći na stranici MID.ru.

Do sada se Europski sud za ljudska prava nije oglasio ni na pojedinačne tužbe građana Donbasa, kao ni po pitanju dokumentacije priložene u ”Bijeloj knjizi”. No, važno je da su oni evidentirani, da su prikupljena svjedočanstva, materijalni i forenzički dokazi, jer je to jedini način da pravda jednog dana možda bude zadovoljena. Možda na Europskom sudu za ljudska prava ili pred Tribunalom za ratne zločine u Haagu, jer u trenutku kada se Zapad bude htio riješiti Porošenka i aktualne vlade u Kijevu, ovo će mu biti najbrži način da to i provede.

U modernoj povijesti Porošenko, Turčinov i ostali ne bi bili ni prvi ni posljednji političari koji su od ”miljenika Zapada” završili u pritvorskoj jedinici u Scheveningenu. Stoga, ako danas ovih 1513 prijava i skupljaju prašinu negdje po hodnicima Europskog suda za ljudska prava, ne znači da će tako ostati zauvijek.

 

dnrdonjecka narodna republikaLNRLuganska narodna republikaratni zločin
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
6 godine prije

Kažu da je lucifer najveći trik izveo kada je ljude uvjeri da ne postoji;…ove danas tkz.organizacije za zaštitu ljudskih prava najveći trik su izvele kada su ljude uvjerile da su objektivni te da iza njih ne stoje anglosaksonske židovske multinacionalne kompanije i banke.

Hash
6 godine prije

Šta drugo očekivati od tih sudova sem da postupaju po potrebama i nalogu osnivača.
Zahvaljujuci osnivačima je došlo do puča na Majdanu i da ih oni sad sude. Svašta.

Čađo
6 godine prije

Izvuci ce se iz ladice kad bude potrebno…
Tad ce svi biti u soku i nevjernici..ostat ce konsternirani (ma sto god to znacilo).. Cak ce se i neke vidjenije dame istaknuti humanitarni gestama….
Do tada ce bitniji biti razni hrčci, rakuni i stonoge…
Baj d vej…
U francuskoj se 70% proizvedenih zitarica koristi kao hrana kucnim ljubimcima…

Hari1
6 godine prije

Rješenje je vrlo jednostavno: neka obje strane slobodno istražuju ratne zločine sa obje strane, nakon toga usporede rezultate i pronađu neku zlatnu sredinu oko koje se i jedni i drugi mogu složiti. Naravno, pod uvjetom da su im istraživanja objektivna i poštena. A ne bi škodila ni transparentnost (npr. digitalizacija i online dostupnost) za nezavisne istraživače ili za javni uvid u dokumentaciju. Isto vrijedi za bilo koji ratni sukob u svijetu.

dalmata
6 godine prije

“Evropski sud za ljudska prava”?!Jadan ti je pojedinac i narod kome oni donosu “ljudska prava”.Ljudsko pravo je zivit u svojoj.slobodnoj,nezavisnoj drzavi koja ima svoje(oruzjen cuvane) granice,svoju vojsku,svoje sudove koji visaju,ubojice,silovatelje,pedofile,svoju banku i vladu koja ima vrlo jednostavan posa.1.osigurat mir i red za sve svoje gradane,sigurnost sve imovine 2,osigurat uvjete da svaki gradani ima pravo i mogucnost normalnog rada sa normalnim uslovima i normalnom platom da uzdrzava svoju obi telj.Kad cirkusanti iz EU to budu u stanju nek se javu,a to je nikad,a mozda ni tad

dopizdilomi
6 godine prije

Poznavajući svijet podijeljen na istok i zapad na zapadu ne postoji izraz ratni zločin za njihove trupe, to rade samo na istoku. Na zapadu je važeći izraz “kolateralna šteta” i za to nitko ne odgovara.

Crveni Komesar
6 godine prije

Kako moze da se nesto zaboravi sto nikada nije ni bilo.

Odmah savest cista i idemo dalje, rusi i unistavaj.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI