Europski uvoznici plina tiho se predaju Rusiji i počinju kupovati plin u RUBLJAMA. U isto vrijeme ekonomsko-ratni planovi Zapada vraćaju se poput bumeranga!

Ruski plin placanje rubljama
74 komentara

Kad je ruska vojska prešla u Ukrajinu, a Vladimir Putin je tamo izjavio svoje vojne ciljeve, europski čelnici su brzo eskalirali situaciju, uvodeći opsežne ekonomske i bankarske sankcije protiv ruskog naroda. Te su sankcije izazvale domino efekt neželjenih posljedica diljem Europe i Zapada.

Sjedinjene Države, Kanada i Europa postavile su čvrstu, “ujedinjenu frontu” protiv Rusije, ali kako je njihov trgovinski rat protiv Rusije eskalirao, lanci opskrbe su bili ugroženi, a cijene vrijednih roba rasle su diljem Zapada. Europski čelnici od samog su početka vodili veliku raspravu protiv Vladimira Putina, postavljajući prazne zahtjeve, a da uopće nisu imali puno utjecaja. Rusija je na sankcije odgovorila zahtijevajući da neprijateljski raspoložene nacije na Zapadu plaćaju ruske isporuke energije zlatom ili ruskim rubljama. Vladimir Putin nazvao je europski blef i razotkrio ranjivost Zapada.

Europski kupci plina sada plaćaju energiju u ruskim rubljama, ohrabrujući Rusiju

Sada čelnik Europske središnje banke Mario Draghi potvrđuje da europski kupci plina plaćaju energiju u ruskim rubljama. Draghi sada kaže da je “većina uvoznika plina” otvorila račune u rubljama kod Gazproma i pristala na ruske zahtjeve. Jedan za drugim, europski kupci plina krše sankcije EU-a protiv Rusije, dok oštra priča Zapada postaje ništa drugo nego samo odjek slabosti. Svjetska rezervna valuta, američki dolar, prima povijesni udarac u tom procesu, dok Rusija zaobilazi petrodolar.

Zapad se tiho predaje Rusiji, dok Kremlj drži naftu i gnojivo kao polugu nad Zapadom. Istodobno, Bidenov režim prijeti slanjem više američkog oružja i vojne opreme (vrijednosti do 20 milijardi dolara) u Azov, nacističke brigade koje se bore u Ukrajini. Ovo je isti nacistički bataljun koji je primio raketne bacače granata iz koordiniranog prijenosa oružja u američkom veleposlanstvu u Kijevu, Ukrajina. Ovo je isti bataljun Azov koji je prošao obuku od zapadnih instruktora u proteklih osam godina. Ne samo da su američke sankcije imale negativan učinak, već je njihov očajnički vojni savez s nacističkim bataljunom Azov samo još više ugrozio nedužne Ukrajince.

Talijanski premijer otkriva da Zapad kapitulira pred Rusijom, budući da se ekonomski rat Zapada vraća poput bumeranga

Kao premijer Italije, Draghi je pokušao tvrditi da će Italija moći plaćati plin bez kršenja sankcija EU protiv Rusije. Međutim, kada su ga upitali koliko je uvjeren da će Italija moći održati protok plina bez kršenja sankcija EU-a, Draghi se pokušao izvući. “Zapravo sam prilično samouvjeren, ali iz glupog razloga. Ne postoji službena izjava o tome što znači kršenje sankcija. Nitko nikada nije ništa rekao o tome krše li plaćanja u rubljama sankcije ili ne, kako su ta plaćanja organizirana. Dakle, ovo je vrlo siva zona.”

Predsjednica Europske komisije, Ursula von der Leyen, jasno je 27. travnja dala do znanja da europske plinske tvrtke ne bi trebale pristajati na potrebe Rusije za energijom. “Tvrtke s takvim ugovorima ne bi trebale pristajati na ruske zahtjeve”, rekla je von der Leyen. “Ovo bi bilo kršenje sankcija, pa bi to predstavljalo veliki rizik za tvrtke.”

Draghi je konačno priznao da većina Europe ne može obraniti svoje sankcije i da se već klanja Putinovim energetskim zahtjevima. “Zapravo, većina uvoznika plina već je otvorila račun u rubljama kod Gazproma”, rekao je Draghi, otkrivajući da Europa i dalje plaća milijarde dnevno Rusiji i pod ruskim uvjetima! Ne postoji jedinstvena fronta protiv Rusije. Sve je to prazna priča.

Rusija će nastaviti uništavati svu vojnu opremu koju u Ukrajinu unesu zemlje NATO-a, a one će se pritom obogatiti, budući da će se planovi gospodarskog i bankarskog ratovanja Zapada izjaloviti, dok opskrbni lanci u cijelom svijetu trpe i dok nevini i dalje pate.

eugasrusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
74 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Teško je ne vidjeti, koji blef igraju te zapadne zločinačke države…
Prave se jakima “iči čemo ka drugim ponudnicima”, a tih nema.
Nema ni u količinama, nema u cijeni.
Eto danas, Austrijski kancler prijeti, uzet če skladište Gasproma u Austriji!
Može. A čime če ga punit? Prditi u njega?
A več u ovom momentu Njemačka nema plina za punjenje skladišta!
Nisam vidio toliko gloopih ljudi nikad u životu! A svašta sam vidio…

Ja to onako
1 godina prije

Da bas sam i ja citao izjavu naciste Nehammera.

Žvuž
1 godina prije

“Te su sankcije izazvale domino efekt neželjenih posljedica diljem Europe i Zapada.”

Neželjene posljedice? Nisam baš siguran. Meni se čini da je zbog tih “neželjenih posljedica” koje se sasvim slučajno uklapaju u agendu Velikog reseta i zakuhan ovaj rat.

ANTIFASHISTA
1 godina prije

Nacisticka kurvetina Usrulja von der Lügner sebi umislila da je ona EU, treba joj prici neki od EU zastupnika i pred cijelim parlamentom opaliti samarcinu da se prostre po podu, i kada nakon toga dodje k sebi da pita gdije je izlaz.

eks
1 godina prije

Zapad je dobio propagandni rat, jer je ovcoizirao svoje stanovništvo do maksimuma. Sve ostale ratove dobila je i dobiće Rusija. Svo zlo dolazi od Vašingtona i Londona, a Brisel je megafon za pretnje.

Liku
1 godina prije

Vlasnici “americkih” Federalnih rezervi i “americkog” dolara su istovremeno i vlasnici “ruske” rublje i Bank Rosiji kao i ECB i eura, a politicari i tzv. Zapada i tzv. Istoka su njihove pozorisne lutke. “Zapad kapitulira pred Rusijom…” Kapitulirat ce prije svih sirotinja i na tzv. Zapadu i na tzv. Istoku, a najvise elite kroz igrokaz geopolitike eliminiraju “visak” ljudskog resursa, a na kraju imaju namjeru potpuno eliminirat sve nacionalne drzave za koje po njima nema mjesta u Novom poretku…

LZN
1 godina prije

Gotovo je sa zezancijom, počela je ozbiljnija faza……ruje potpuno zatvorile Jamal…
PRC….
Na potezu su zapadni partneri.

Rimtutituki
1 godina prije

Stari barba iz porto tole kaze ,prevod” dug nije da se plati,nego da se plaća” sada će neko( ukraija) tih 300milijardi krv da ispisa dok vrati nazad u usa,postaće 3000 milijardi,kako to rade cowboy

nekoime
1 godina prije

Gledam kako se Amerika priprema za odlučni sukob. Promovirali su letačke kombinezone za TRUDNE pilotkinje.

Sir Oliver
1 godina prije

Pa to je i bio plan.potrosit zalihe oružja i streljiva a zadužit Ukrajinu.Malo bi se i Rusi potrošili.

1 godina prije

Imamo danas vrlo dobar članak o Putinu.
Pokuša dokučiti, kako Putin razmišlja!
Čak i preko pretpostavke, da kao judoista, uvijek koristi moment protivnika, da taj izleti u prazno, a on taj moment koristi, da mu taj izlet još ojača…
Vrl dobra iztočnica, ali nažalost pisac nije judoista, da bi shvatio, koliko je u pravu…

mrdo
1 godina prije

Zahvaljujući “sankcijama” Rusija sve bogatija, moćnija i jača, dok istovremeno evropljani uvaljuju ukro nacistima staro oružje na kredit koji će isplaćivat generacijama.
Nadam se da Debelog Đuru i Hibera neće strefit’ infarkt kada pročitaju ovo.

Anik
1 godina prije

EU politicari su zrtave vlastite pohlepe, gluposti i iracionalnosti. Puppet masteri znaju kako se dobro zarade sa ovakimi. Politicko majstorstvo je koristiti tudu pohlepu za svoje profite. A kako je i glup, to ide sve lakse…

mrdo
1 godina prije

Rublja sve jača i jača. Mnogo dobre ove “sankcije”!

———————————————
Tako je dostigla prvi put nivo na kojem je bila početkom februara 2020. godine, dok je prema evru dotakla nov petogodišnji maksimum.

Predsednik Vladimir Putin je u četvrtak istakao rast rublje kao primer dobrog učinka Rusije pod sankcijama.
———————————————

skurija
1 godina prije

Nijemci nemogu bez Ruskog plina inače će bankrotirati, Jamal zatvoren.Ukrajina zatvorila ventil.To znači ostaje Sjeverni tok 2 i on će brzo biti pušten inače kolaps u Deutchlandu,već sada staklarska imdustrija je u velikim gubitcima a i BASF ima probleme, to znači poljoprivreda,Kemija,Gradjevina itd…

Jebivjetar
1 godina prije

Super nema umjetnog bar će se seljaci vratiti na ekološku proizvodnju.

tuf
1 godina prije

Kakva bi ironija bila da nakon zatvorenog Jamala, zatvorene Sokhranovke – Nijemci sa znojem na čelu kažu “odvrći Nord Stream 2, je*ote, izginućemo”

Max
1 godina prije

Nemaju i neće ni imati drugog izbora.

Sardelino
1 godina prije

Optužuju Rusiju da je nehumana jer će zbog blokade ukrajinskih luka sa brodovima nakrcanim ukrajinskim žitom izazvati veliku glad u siromašnim afričkim državama kojima je to žito namijenjeno. Suza suzu goni.
Naravno, prave se naivni. Nije njih briga za siromahe u siromašnim državama već se boje kraha ukrajinskog gospodarstva. Znaju da će posljedice tog kraha, opipljivog u eurima, pasti na njihova leđa.
Europljani mogu birati, dali će im se njihove blokade i sankcije vratiti kao bumerang ili u obliku dvosjeklog mača.

abc
1 godina prije

Petrorubalj i plinorubalj su u punom zamahu. Zapad je sam upao u jamu, koju je kopao Rusima.

tihobl
1 godina prije

Ima nesto sto me muci: citav svijet pokusava da izvuce azovce iz Azaovstalja. Nema ko se nije ukljuci u tu pricu, Makron je proveo na telefonu vise nego za citav prethodni mandat.
Ista situacija je bila sa ajdarevcima – napravljen je kotlic u mjestu Rubeznoje, ajdarovci su se povukli u fabriku baruta Zarja ili tako nekako, ceceni su ih pocistili i o tome niko ni rijeci. Zasto su azovci zapadu toliko vazni, a ajdarovce mrtve niko i ne broji, jednostavno ih otpisu u tisini? Evo upravo se zatvara Sjeverodonjeck u kotlic (ustvari 5-6 malih kotlica se zatvara u DNR) i niko ni rijeci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI