Faucijeva agencija optužena za proučavanje trans majmuna

Fauci - proucavanje trans majmuna
11 komentara

Američki Nacionalni institut za alergije i infektivne bolesti (NIAID) dao je 205.000 dolara istraživačima za HIV proučavanja.

Agencija američkog korona cara dr Anthony Faucija dodijelila je preko 200.000 dolara na vrhuncu pandemije Covid-19 eksperimentu ubrizgavanja ženskih hormona mužjacima majmuna, u pokušaju da otkrije zašto trans žene imaju veću stopu HIV.

Faucijeva agencija, Nacionalni institut za alergije i infektivne bolesti, dodijelio je prošlog mjeseca 205.562 dolara za Scripps Research za ubrizgavanje ženskih hormona mužjacima majmuna. Naučnici planiraju da prate kako hormoni utiču na imuni sistem muškaraca, testirajući hipotezu da feminizirajući hormoni negativno utiču na imuni sistem trans žena i na taj način povećavaju njihovu vjerovatnoću da postanu HIV pozitivne.

Projekat je prošle godine dobio sredstva od NIAID, ali je počeo godinu dana ranije, u decembru 2020. Fauci je povezan sa istraživanjem ubrizgavanja HIV majmunima iz sredine 1980-ih. Njegova agencija je sklopila ugovor o nabavci oko 500 životinja godišnje sa ostrva u Južnoj Karolini gdje se uzgajaju posebno za istraživanja američke vlade po milionskim troškovima godišnje, prema vladinim dokumentima koje je objavila kampanja grupe White Coat Waste.

Ne sprovodi se paralelno istraživanje o ubrizgavanju muških hormona ženskim majmunima – i shodno tome, trans muškarci u potpunosti nedostaju u podacima Centra za kontrolu bolesti o HIV, što je čudan previd, ali je opravdan ukazivanjem na nisku stopu infekcije među tom populacijom. Trans muškarci se zaraze HIV skoro istom stopom kao i biološke žene – 3 % naspram 4 %, respektivno – dok je 19 % trans žena HIV-pozitivno.

Neuronaučnica iz grupe za zastupanje prava životinja PETA Katherine Roe nije bila impresionirana eksperimentom, tvrdeći da majmuni ne mogu čak ni da se zaraze HIV i da testiranje stoga nema nikakvu vrijednost osim „besmislenog, rasipničkog mučenja majmuna“. Umjesto toga, rekla je ona, majmuni se zaraze blažim i preživljavajućim virusom imunodeficijencije kod majmuna.

Eksperiment je ponovo doveo Faucija pod kritiku grupa za zaštitu prava životinja, koje su ga već žestoko kritikovale zbog užasnih eksperimenata sa biglovima koje je njegova agencija finansirala, uključujući inficiranje pasa srčanim crvom samo da bi ih kasnije eutanazirali.

FaucihivNacionalni institut za alergiju i zarazne bolesti (NIAID)NIAID
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
koks
2 godine prije

na Zapadu je sida bolest pedera i narkomana. “trans žene” je naziv za vrstu pedera. nema tu nikakve misterije.

BanOvan
2 godine prije

Ko je Fauči_Opauči gore na onoj sliKi?
Ne bih da uvrijedim majmuna.

Al Capone
2 godine prije

Sotonska posla. U ovu nakazu od “doktora” treba ubrizgati sva moguća eksperimentalna cjepiva za koja je on odgovoran. I da ne skida masku dok je živ. Ni kada spava.

Čistokrvni
2 godine prije

Ne postoje nikakve “trans-žene” ni “trans-muškarci”. Postoje samo psihički bolesnici koji u svojoj poremećenosti smatraju da su rođeni u pogrešnom spolu. Groteskno je i apsurdno da se to uopće mora nekome govoriti i objašnjavati.

nekoime
2 godine prije

Istražuje svoje obiteljsko porijeklo.

bruegel the elder
2 godine prije

“Dva majmuna” – ne poslužujemom XPZ 🙂

Max
2 godine prije

Fauci kao da je s planeta majmuna a i jest jer je to Zemlja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI