FBI cilja Ruse na Facebooku

FBI
14 komentara

FBI je pokrenuo kampanju na društvenim mrežama s ciljem uvjeravanja ruskih državljana da pruže osjetljive informacije o aktivnostima vlasti svoje zemlje, izvijestio je u petak Fox News. Oglas, koji je prvi put objavljen u februaru, navodno se pojavio na Twitteru, Facebooku i Guglu.

“Želiš li promijeniti svoju budućnost?” Alan Kohler, pomoćnik direktora FBI-jevog kontraobavještajnog odjela, kaže u videu objavljenom na internetu.  “FBI te cijeni. FBI ti može pomoći. Ali samo vi imate moć da napravite prvi korak.”

Fox News je citirao izvor koji je rekao da je, iako je Biro u prošlosti puštao oglase ciljane na Ruse, ove godine odlučio da je “video efikasniji”.

Web stranica FBI-a ohrabruje Ruse koji su voljni ponuditi informacije da posjete glavni ured biroa u Washingtonu, DC, da pozovu FBI-jevu telefonsku liniju ili da pošalju poruku na mreži.

SAD su pojačale napore da regrutuju doušnike posljednjih godina jer su Moskva i Washington bili u diplomatskom sporu oko Ukrajine. Biro je 2019. godine objavio niz oglasa na Facebooku, pozivajući Ruse da se jave, iako je ova poruka, napisana na ruskom, sadržavala greške u kucanju.

Godine 2020., FBI-jeva onlajn kampanja usmjerena na potencijalne ruske doušnike uključivala je slike popularnog sovjetskog glumca i pjevača Vladimira Visotskog, poznatog po tome što je na ekranu glumio policijskog detektiva. CIA je u međuvremenu objavljivala oglase za posao za ljude koji govore ruski

FBIrusijaŠpijunaža
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

Kako ih cilja ?! Sa MQ-9 Reaper 🤣🤣🤣 ?! Slabo je Rusa tamo ostalo a na koncu oni koji su još tamo – već su na zapadu – tak da … Nadjite ih na VKontakte – tamo su ! Samo …. Nešt drugačiji algoritam je u pitanju 😁 ..

Ivan
1 godina prije

Glupani americki, za razliku od vas Rusi nisu takve pizde 🙂

alexosijek
1 godina prije

Ma da, stvarno ako Rusi ili bilo tko ne vjeruju FBI-ju, pa kome će onda vjerovati? To je jedna tako fina i poštena firma, samim tim što se oglašava na Faceu ili Googlu – pa zaista, trebaju apsolutno svi pokloniti povjerenje gore navedenima..Sretno vam bilo…lp

1 godina prije

“FBI ti može pomoći…” da dobiješ ćeliju pored Navaljnog… tako da ćeš imati adekvatnu obuku koja će ti biti veoma korisna… kad izađeš iz zatvora… krajem 60tih.

tihobl
1 godina prije

Traze ruskinje koje ce lajati protiv Trampa.

Ducky
1 godina prije

“Proklet bio izdajica svoje domovine.”

Max
1 godina prije

To je previše vidljivo.

držnedaj
1 godina prije

E o sto Laura Eisenhower unuka bivseg sad presj kaže o kabali ni o ovavim institucijama: ‘Što je Laura Eisenhower rekla o Kabali. Laura Eisenhower objasnila je da obavještajna zajednica nije demokracija jer je tajno društvo. Kabala je prijetnja demokraciji zbog svoje sposobnosti da manipulira informacijama i koristi ih u svoju korist. Oni su također prijetnja svijetu jer nastoje kontrolirati svjetske resurse i stanovništvo. Kabala je prijetnja čovječanstvu jer želi stvoriti carstvo i uništiti sva druga carstva. Poruka Laure Eisenhower Kabali. Kabala je skup zlih ljudi koji pokušavaju srušiti demokracije i zamijeniti ih tiranskim režimima. Oni prijete čovječanstvu uništavajući sve što civilizaciju čini jedinstvenom, uključujući okoliš, umjetnost i ljude u cjelini. Kabala također pokušava kontrolirati svjetske resurse kako bi mogli vladati svima i bez brige za vlastitu sigurnost. Prijetnje demokraciji. Kabala prijeti demokraciji svojim napadima na slobodu govora, okupljanja i medija. Također prijeti da će preuzeti svijet kroz tajna društva… Čitaj više »

R M
1 godina prije

Interesantno. Jedino što ništa ne nude, osim da neko zaglavi u gulagu, kao izdajnički strani špijun. Vrlo primamljivo, vredi razmisliti…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI