Francuska policija: “Vlasti su nas izdale, sad će nas suditi zato što smo radili svoj posao”

Francuska policija
22 komentara

Veliki intervju s tužiteljem Pariza u kojem je obećao da će u najvećoj mogućoj zakonskoj mjeri razmotriti slučajeve zloupotrebe policijskih ovlasti tijekom demonstracija “Žutih prsluka” je izazvao bijes među policijskim službenicima. Le Figaro piše kako predstavnik sindikata policije vjeruju da ih je vlada bacila na milost i nemilost novinara, koji su često izvještavali o “šokantnim činjenicama bez dokaza”.

“Policajcima će biti suđeno”, bio je naslov intervjua s pariškim tužiteljem Rémyem Heitzom kojeg je petak objavio Le Parisien. Osim tužitelja, za list su govorili mnogi predstavnici pravosuđa Francuske.

Na pitanje o istrazi o osam slučajeva policijske brutalnosti, Heitz je izjavio kako će svaki slučaj biti “pažljivo razmotren”, neki će biti zatvoreni, a oni koji su odgovorni za teže slučajeve nasilja “bit će izvedeni pred sud do kraja ove godine”.

Međutim, Le Figaro piše kako su takve izjave samo dolile ulje na vatru.

“Čekali su da se ”Žute prsluci” smire kako bi naše kolege priveli pravdi”, ogorčen je Frederic Lagash, generalni predstavnik Saveza sindikata.

“Takve riječi sugeriraju naknadne kazne, što je u sukobu s presumpcijom nevinosti. Moje kolege vjeruju da su izdani i napušteni”, rekao je Patrice Ribeiro, glavni tajnik sindikata “Synergie officiers”, koji poziva pravosuđe da “ne bude vođeno od strane medija” i da slike koje optužuju policajce mogu biti izvađene iz konteksta.

Kao što primjećuje Le Figaro, tužitelj Rémy Heitz je u svom razgovoru pažljivo izbjegavao govoriti o “policijskom nasilju”, a čak je naglasio da su “snage zakona i reda šest mjeseci trpjele manifestaciju brutalne agresije, ali da su bile smirene i država im treba biti posebno zahvalna za takav rad”.

David Le Bar, glavni tajnik jednog od policijskih sindikata, poziva na granicu između prozivanja i izricanja kazne.

“Ako su počinjena neprihvatljiva djela, normalno je da se policajce pozove da to objasne. To će omogućiti da se zaustave bilo kakvi sporovi o takozvanoj nekažnjivosti, koju vladini dužnosnici navodno uživaju”, piše Le Parisien.

Rémy Heitz je u jednom intervjuu upozorio da neće sakriti dokaze o nasilju, niti će ih podcjenjivati. Prema njegovim riječima, trenutno je protiv 174 policajca podneseno 174 predmeta, a gotovo svi su prebačeni u Generalni inspektorat nacionalne policije. Francuski list  izvještava da je 57 slučajeva u tijeku u Pariškom tužiteljstvu, a vlasti su odmah izabrale težak stav po tom pitanju.

Glasnogovornica vlade Sibeth Ndiaye nedvosmisleno je izjavila na televizijskom kanalu LCI: “Kako bi se svim Francuzima jamčilo da će ponašanje policije biti uzorno u svim aspektima, potrebno je kazniti krivce u slučaju neovlaštene ili prekomjerne uporabe nasilja od strane policije.”

U zaključku Le Figaro primjećuje da osam najtežih slučajeva policijske brutalnosti uključuju ranjavanje “žutog prsluka” Jeromea Rodrigueza u oko i djela nasilja u restoranu Burger King. Prema francuskom Ministarstvu unutarnjih poslova, od početka mobilizacije pokreta su snage sigurnosti morale osigurati oko 50 000 prosvjednih akcija i blokada cesta.

francuskafrancuska policijaŽuti prsluci
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Težak
4 godine prije

opa
makaronu pravosuđe poslalo poruku (čitaj državna uprava)
sada je na redu obavještajni aparat plus vojska

Dopizdilomi
4 godine prije

Tako vam i treba. Umjesto da ste stali i zajedno sa žutim prslucim Mikrona odhebali vi ste tukli narod koji vas hrani.

Hašo
4 godine prije

1312

Ivo
4 godine prije

Plaćeni batinaši, pose… vam se na posao. Normalno, ništa od kazni, samo predstava za javnost. Mlatiće bez pardona i dalje. Kao što američki plavi psi godišnje likvidiraju par tisuća građana bez da ikad itko odgovara.

Zax
4 godine prije

Nema od toga nista. Predstava za javnost, kao vlast brine za gradjane. Par suspenzija i ukora. I možda otkaz pokojem nelojalnom drotu koji se zamjerio sefovima.

Alen
4 godine prije

Ubrzo će svi da skontaju da se drzava poigrava sa svima njima i da tu vise nema drzave u onom smislu sta drzava treba da bude..
Dobro reče čovjek , mediji vode drzavu a svi mediji su u internacionalnom vlasnistvu par korparacija..
To če na kraju dati krila suverenistima i dovesti do kraja ideju zvanu EU…
Zajedno smo jači , vrijedi i za EU , ali jbg kad zajedno ne mozemo..
Sad ispada da oni idu stopama nase bivse domovine…
Isti ljudi kojima je smetala moja bivsa domovina sada rade na istom scenariju za domovinu evropljana zvane EU..Isti se pocesi dešavaju , iste se emocije proizvode..
Mediji rade svoj posao ucinkovito kao i kod nas …

mars
4 godine prije

Sve vlasti su takve, pa ni ova francuska nije izuzetak. Radit će i postupati na različite načine samo da bi zadržala pozicije. Sve zavisi šta im u kojem trenutku godi. Baš kao i vic u kome je ženska došla na pregled kod ljekara, a on je posadi na stolicu, stavi joj prst na čelo i reče:
-“molim vas kažite 25”
-“25” – odgovori ona.
-“u redu” – reče doktor, a onda joj premjesti prst na jednu dojku pa reče:
-“molim vas kažite 45”.
-“45” – odgovori ona.
-“u redu” – reče doktor, a onda skide prst sa dojke i (neka mi oprosti ženski dio čitalaca) gurnu joj prst u onu stvar pa reče:
“a sada molim vas recite 99″
A ona će : ” 1, 2, 3, 4, 5…………

Majk Majers
4 godine prije

Policija je nastala u SAD (a di drugo) u svrhu hvatanja odbjeglih crnih robova i zaštite robovlasnika. Današnja policija nije ništa drukčija. Znajući to, ovaj murjak istinu zbori:radili su svoj poal. Još kad bi se zapitali kakav im je to posal, možda bi nešto i skužili. Al teško će se to dogodit

nessy
4 godine prije

Bu-hu, smrc, bas mi vas je zao. Shvatili ste da imate odrijesene ruke za izbijanje ociju, bubrega i sl. Promjenili su se vjetrovi (iz supka Macrona), i sada ispada, da onaj tko je zlorabio uniformu, mora odgovarati. Psi rezima, kako netko rece, jedite govna, i shvatite konacno, da su oni koje maltretirate, vasi sugradjani, ocevi i braca. Od srca vam zelim sve najgore.

benty20
4 godine prije

Valjda su ti policajci dali nekakvu zakletvu, a ona je u pravilu upućena ka narodu! Danas taj aparat služi interesima moćnika! Jednako kao i parlamentarni sustav demokracije…

Siniša
4 godine prije

Prekomjerna upotreba sile nije izvršavanje dužnosti, to je prosto prekoračenje ovlasti koje je kažnjivo po službenoj dužnosti. .

Mare
4 godine prije

Bravo

nije bitno tko
4 godine prije

U Francuskoj i Španjolskoj se je pokazao pravi obraz zapadnog kapitalističkog fašizma. Bogata mafija če pobiti milijune svojih građana, da ostane na vlasti.

nije bitno tko
4 godine prije

Kad ovim policajskim psima njihove bogate gazde narede da kolju svoj narod, oni če to bez pardona i uraditi. Oni če uvjek na kraju reči, da su samo radili svoj posao.

ottavva
4 godine prije

ovo su njihovi batinaši za svaku priliku

CRS – Compagnies républicaines de sécurité

gadni momci

Lurker
4 godine prije

Tko s globalistima tikve sadi…

jbg
4 godine prije

Dolazi najveći prosvijed Žutih prsluka. Sad imaju najbolju moguću šansu!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI