Francuski premijer stao na stranu Macrona u vezi njegovih izjava o slanju zapadnjačkih postrojbi u Ukrajinu

Francuska vojska
20 komentara

Gabriel Attal je također potvrdio kako se ne može isključiti raspoređivanje zapadnjačkih vojnika radi podrške Kijevu

Francuski premijer Gabriel Attal ponovio je prijedloge o tome da bi zapadno vojno osoblje moglo biti raspoređeno u Ukrajinu, nakon što je predsjednik Emmanuel Macron u ponedjeljak obećao da će “učiniti sve što je potrebno kako bi spriječio Rusiju u dobivanju ovog rata”. Govoreći za televizijsku postaju RTL u utorak, Attal je ustvrdio da “u ratu ne možete ništa isključiti”, ponavljajući nekoliko točaka koje je Macron iznio nakon sastanka o ukrajinskom sukobu dan ranije.

“Danas nije došlo do konsenzusa, u službenom smislu, oko slanja vojnika”, rekao je Macron, prije nego što je dodao da “što se tiče dinamike, ne možemo ništa isključiti”.

Prema francuskom čelniku, ruska pobjeda u ukrajinskom sukobu bila bi veliki udarac za europsku kolektivnu sigurnost.

Odgovarajući u utorak na te izjave, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov upozorio je da “u ovom slučaju ne moramo govoriti o vjerojatnosti, nego o neizbježnosti izravnog sukoba između NATO-a i Rusije”, ako zapadno vojno osoblje bude raspoređeno u Ukrajini.

U međuvremenu, glavni tajnik vojnog bloka predvođenog SAD-om, Jens Stoltenberg, rekao je za Associated Press kako “nema planova za slanje postrojbi NATO-a na teren u Ukrajinu”. Češki premijer Petr Fiala također je ustvrdio da su postojeći mehanizmi za podupiranje Ukrajine dovoljni, bez “potrebe za otvaranjem nekih drugih metoda ili načina”. Njegov poljski kolega Donald Tusk također je pojasnio kako Varšava “ne planira slati svoje postrojbe na teritorij Ukrajine”.

Njemački kancelar Olaf Scholz naglasio je u utorak da ubuduće neće biti “nikakvih vojnih ili bilo kakvih drugih postrojbi na teritoriju Ukrajine, koje bi poslao NATO”.

Reuters je u ponedjeljak prenio izjavu neimenovanog dužnosnika Bijele kuće koji je rekao da ni Washington nema planove slanja američkih vojnika u Ukrajinu.

francuskaGabriel Attalmacronukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bruno
1 mjesec prije

Jašta nego poslati, samopiceki, pazite da vam lisica ne uđe u kokošinjac

Max
1 mjesec prije

Razuma još ima ali dokle?

tihobl
1 mjesec prije

Nedavmo je bio samit u Parizu. Desetak drzava je pristalo da posalje trupe u bivsu Ukrajinu da napadnu Rusiju. Ostali oklijevaju.

Makron je razocaran odzivom saveznika, bolji odziv imao je Napoleon. Zato ponavlja da Rusija ne smije pobijediti i da se trupe moraju poslati. Njegov ljubavnik podebljava zahtjeve.

A sta i kad posalju trupe, bezace kao sto bjeze ukropi. Poslali su tenkove pa gore kao i sovjetski.

PS. Sojgu je nekidan referisao i izmedju ostalog rekao je da dnevno trose stotine dronova, a da ih proizvode na hiljade. Sprema se za rat. Ovo sto gledamo je SVO, sa ogranicenim trupama i ogranicenom upotrebom oruzja. Glume slabost da navuku NATO da posalje sve sto ima u Donbas i onda slijedi rusenje mostova na Dnjepru, odsjecanje i unistavanje kao kod Staljingrada.

nekoime
1 mjesec prije

Kud’ će pedej neg’ za šupkom?

BanOvan
1 mjesec prije

Žele galski pevci da im Pariz-er pretvore baš u grad svjetlosti

Darko
1 mjesec prije

Pa neka šalju ali samo Francuze na stranu ukrajinskih fašista 🙂

Lucija, prva
1 mjesec prije

Ahaha. Gledajte sad komentare, da vidite što je pravo znanje:

“Ruse je spasila zima. Francuzi su osvojili Moskvu,… ?

ODGOVOR:
“10 od 12 Napoleonovih vojnika iz “le Grande Armee” je poginulo u Rusiji, od toga 7 pre oktobra 1812, tako da dosta sa zimom kao izgovorom.

Sve uzeto 1853. je vraceno 1878., i onda jos vise od toga, kada je veoma sposoban ruski vladar, Aleksandar I osloboditelj, dosao do Istambula (kada je Srbija postala i de-jure nezavisna zemlja).

Najbolje je kada ga i Svedjani (!) od svih naroda koriste zimu kao izgovor za izgubljeni rat protiv Rusije. Svi koji izgube, ili im smeta rusko leto ili ruska zima.

Napoleon je usao u Moskvu, ali se Rusi nisu predali. Kada su Rusi usli u Pariz, Francuzi su se predali, zato se i kaze “bistro” na francuskom.”

xyz
1 mjesec prije

Francuski narod sad čeka, da Macron i taj njegov ministar navuku šljem i odu na ukrajinsko ratište, da dokažu svoju iskrenu pripadnost obrane EU.

Zimek
1 mjesec prije

Da je makro pametan proizvodio bi cizme dva broja vece.
Da stanu i novine.
Da im se noge ne smrznu.
U Sibiru.

Voltaire
1 mjesec prije

Neko je nekome decko..necemo sad imenovati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI