Geopolitički košmar

Zoran Milanović i globalna kriza
301 komentar

U filmu Život je lijep, Guido pokušava svog sina uvjeriti da je koncentracijski logor u kojem su zarobljeni samo igra i da pobjednik na kraju dobiva tenk! Na kraju se stvarno pojavljuje američki tenk. U ovoj stvarnosti, netko je uspio uvjeriti Plenkovića da je ovo u čemu smo zarobljeni demokracija i da on kao pobjednik dobiva nosač zrakoplova! Na kraju se stvarno pojavljuje u splitskoj luci američki nosač aviona Harry Truman i Plenković kao pobjednik uzvikuje: ovaj posjet predstavlja dokaz kvalitetnih strateških odnosa koje Hrvatska ima sa SAD-om! Pa nek’ se Milanović češe iza uha.

Evo je on, Plenković pobjednik, dovukao je bradleye i to po povoljnijim uvjetima, malog Banu ostavio na mjestu ponavljača koji odaje cijeloj javnosti kako je s hadezeovskim preljevom upravljao s državnim nekretninama.

Milanović ruši ugled i vjerodostojnost Hrvatske, Vlada se ograđuje od njegovih stavova o situaciji u Ukrajini. Milanovićeve izjave su reputacijski štetne za Hrvatsku i sramotne. Dovode do velikog razočaranja, rekao bih snebivanja, naših partnera, od Sjedinjenih Američkih Država do članica NATO-a, članica Europske unije, naših susjednih zemalja” – sve ovo Plenković nakon Milanovićeve izjave zbog koje je dospio na crnu listu nekih ukrajinskih ekstremista.

Što je to reputacijski štetno Milanović rekao? „NATO pojačava prisutnost, šalje neke izvidničke brodove, mi s tim nemamo ništa i nećemo imati ništa. To garantiram! Ništa! Ne samo da nećemo slati (vojnike u Ukrajinu), nego ukoliko dođe do eskalacije, povući će se do zadnjeg hrvatskog vojnika. Do zadnjeg! I to nema veze ni s Ukrajinom, ni s Rusijom, to ima veze s dinamikom američke unutarnje politike“.

Državi udar u orgnizaciji Washingtona i Bruxellesa

Što je to u stvari s Ukrajinom? Što se tamo dogodilo, o kakvoj demokraciji je bila riječ, reći će nam čovjek koji je u to doba bio hrvatski premijer, koji je na stolu na dnevnoj bazi primao izvještaje tajnih službi i koji je u kritično vrijeme 2014. bio u Vijeću Europe, opet Milanović: „Bio sam osobno prisutan i sudjelovao u radu Europskog vijeća u tim kobnim mjesecima kada se u Ukrajini, nekom veličanstvenim mjesecima, nekom kobnim, nekom pučističkim…kada se mijenjala vlast u Ukrajini i kada je legalno izabrani predsjednik Janukovič, jedan muljator koji je sjedio na tri stolice svrgnut s vlasti u državnom udaru.

To je bio puč! Koji je poticala i koordinirala Europska Unija i prije svega Washington tog vremena. Dakle, to je bio državni udar!“

Ovo je prvi put da je neki europski državnik rekao ono što je svima bilo očito – da je Ukrajina žrtva europskih i američkih spletki, da je Majdan posao izvana, da su braća Kličko i snajperisti po krovovima dio iste igre.

Ne zaboravimo, jedan od izvještaja o stradalima kaže: poginulo je oko 780 osoba, u taj broj ulazi oko 300 osoba koje su nestale iz bolnica, koje su odvezli iz bolnice i spalili ih u krematorijima. Dakako da se nameće pitanje – A što si ti napravio Milanoviću da se puč ne dogodi i ima li tvoje odgovornosti u tomu? Nažalost, isto tako se nameće i odgovor – biti na čelu države koja ovisi upravo o novcu EU nije pozicija iz koje se ulažu veta na odluke.

Puč u Ukrajini je s američkom koordinacijom, financiranjem i pripremom odradila ukrajinska ‘oporba’ kako bi u djelo proveli američku težnju dolaska sa svojom vojnom tehnikom i bazama na rusku granicu, u okviru šireg plana stvaranja obruča oko Rusije.

Mrkva na dugom štapu je Ukrajincima bilo članstvo u EU, koje je u suštini kolonijalizacija, otimanje resursa i preseljenje radne snage u EU, a u Ukrajini – formiranje NATO baza, kontrola Crnog Mora s Krima i izlazak NATO-a na rusku granicu.

Sve to, unatoč uspjehu pučista i svrgavanju Janukoviča, je Putin poništio pripajanjem Krima o čemu će izjaviti: Prvo, Krim je oduvijek bio naš, čak i de jure. Drugo, mi ga nismo kupili. Ljudi koji žive na Krimu donijeli su odluku da se ponovo ujedine sa Rusijom.

Dijelovi Ukrajine s većinskim ruskim stanovništvom su formirali dvije ‘narodne republike’, Donjeck i Lugansk. Od proljeća 2014. do rujna iste godine trajao je intenzivni oružani sukob ukrajinske vojske dobro potpomognute NATO tehnikom i ruskih separatista potpomognutih vojskom iz Rusije. Od tad do danas, na djelu je građanski rat s ‘incidentima’, primirjima. Putin je dakle neutralizirao učinke ukrajinskog puča. Zauzvrat je uslijedila akcija nametanja sankcija i udar na ruski državni proračun smanjenjem cijena nafte i plina na svjetskom ‘tržištu’.

Pokušaj bacanja Rusije na koljena

Rusiju je trebalo osvetnički baciti na koljena, što im neće uspjeti do danas. Svakom tiraninu smeta netko koga on vidi kao konkurenciju. Psihopati koji upravljaju sa SAD-om svog arhineprijatelja ne vide u Rusiji prvenstveno zbog prijetnje njihovoj vojnoj dominaciji, već najprije zbog resursa s kojima Rusija raspolaže.

Ono što se na kraju 20-og stoljeća spomenutim psihopatima činilo kao gotova stvar – ruska nafta, plin, rudna bogatstva nominalno u ruskom vlasništvu, a stvarno sastavni dio apsolutne nadmoći Zapada na Zemlji preko ‘oligarha’ im je s dolaskom Putina na vlast počelo izmicati iz ruku.

Sjetit ćemo se Abramovičevog bijega u London i Hodorkovskog u zatvoru. Prvih deset godina svojih mandata, svjestan stanja u rasutoj ruskoj federaciji, vlastite vojne nemoći, financijske i ekonomske ovisnosti o Zapadu, Putin je prema vani gradio pomirljivu politiku, a svakog sugovornika sa Zapada je oslovljavao s ‘naš zapadni partner’, dok je iznutra gradio moćnu vojsku i vojnu industriju.

Tu vojnu moć je Rusija pokazala ‘zapadnim partnerima’ u listopadu 2015. kad je lansirala rakete na ciljeve pod kontrolom Islamske države u Siriji s bojnih brodova u Kaspijskom jezeru udaljenom 1500 kilometara! Te rakete (i ono što iza njih stoji) i onih 100 000 vojnika s ruske strane granice s Ukrajinom je garant opstanka Rusije.

NATO pakt od svog osnutka nije izmijenio cilj – obrana američkih interesa i sukob s Rusijom. EU, tj. članice NATO-a su pritom dakako podložni taoci američkih interesa. Otud potreba za ‘širenjem NATO saveza’, dakako – na osnovu ‘demokratske volje naroda’, u stvarnosti na osnovu kupovine političkih čelnika država i ucjena.

NATO, koji nikad nije dao Gorbačovu pismenu garanciju da se neće širiti na Istok, ali jest usmenu (njima dana riječ znači koliko i lanjski snijeg), je najprije anektirao bivše zemlje članice Varšavskog pakta, uzeo Hrvatsku, Crnu Goru, uslijedio je pokušaj ulaska u Gruziju, potom u Ukrajinu te nedavno u Kazahstan gdje ih je ekspresno Putin svladao na poziv tamošnje vlasti, a u okviru zakona i potpisanih ugovora o vojnoj suradnji.

Vrlo slično ruskom angažmanu u Siriji – na poziv sirijske Vlade. Poprilično je frustrirajuće za miroljubive i dobronamjerne biti fizički, zemljopisno na strani prijetvornih, lažljivih, pohlepnih, silenih, okrenutih ka zlu i živjeti u državama koje su članice NATO-a, a provode takvu odurnu, gramzljivu, za svijet i vlastite interese pogubnu politiku. Zato tako zvoni Milanovićev glas razuma koji nadjačava istinom galamdžije uokolo.

Naravno da se NATO (čitaj Pentagon-američka vojna industrija s godišnjim proračunom od 780 milijarda dolara) neće uključiti u unutarnji ukrajinski sukob! Naoružat će Ukrajince, podstrekavati ih na vojno rješenje sukoba s odmetnutim proruskim pokrajinama, udarati na Rusiju s daljim sankcijama.

Psihopatske elite SAD-a

Plan za ‘kraj povijesti’ s jednim svjetskim gospodarom – SAD, dakako je propao s početkom 21.stoljeća. Svijet je trebao, po američkim zamislima (naravno da nije riječ o ljudima u SAD,, nego u psihopatskim elitama koji upravljaju preko monetarnog sustava s njima i polovicom svijeta). Kina je trebala biti svjetska tvornica s jeftinom radnom snagom, svjetski energenti pod kontrolom SAD-a i dolara, klinom u Ukrajini odvojiti Rusiju od EU i tako je maknuti s geopolitičke karte bitnih zemalja.

Unipolarni svijet se raspao prije nego li se prividno na kraju 90-ih prošlog stoljeća i nakratko ustoličio. Kina je postala najveća gospodarska sila na svijetu koja je uspjela preokrenuti u svoju korist supremaciju dolara pa sad kamatari i samu SAD, Rusija impozantna vojna sila koja energentima opskrbljuje Europu i Kinu, SAD se guši u svojih 30 000 milijarda dolara duga i mjesečnim deficitom u robnoj razmjeni koji premašuje iznos od 100 milijarda dolara.

Sa Sjevernim tokom, plinovodom koji zaobilazi Ukrajinu, EU bi uz poštene ugovore s Rusijom, a s obzirom na svoju tehnološku snagu, postala prvorazredna svjetska sila. Insceniranim sukobom u Ukrajini, s tim zabijanjem klina između Rusije i EU, SAD otvara širom vrata Kini za njeno dalje preuzimanje svijeta, od Afrike do grčkih i talijanskih luka.

Vezivanjem ruske pozornosti i vojnih snaga na ukrajinsku granicu, Kinezi grickaju ruski teritorij i ilegalno se naseljavaju unutar Rusije, dok Putin o tomu mora šutjeti zbog energetskih ugovora i robne razmjene s Kinom koja mu osigurava opstanak. No, tu geopolitičkom košmaru nije kraj.

Tu je još i Indija, brojčano u stanovništvu ista kao i Kina (1,4 milijarde ljudi), ali s mlađom populacijom koja će vrlo skoro postati bitan uteg na geopolitičkoj vagi. Ruska prodaja S 400 govori kamo bi Kina mogla usmjeriti pogled. Medijska predstava s demonizacijom Rusije neće stati. Nešto treba zamijeniti raspadnuti korona narativ, a gdje ćeš bolje stvari od rata na europskim granicama u kojem ne moraju ginuti nitko do Rusa i Ukrajinaca!? Za nas je bitno da predsjednik Milanović održi riječ i ne dopusti ni jednom hrvatskom vojniku odlazak u sukob protiv Rusije. Ako smo već teritorijalno i s NATO ugovorom na krivoj strani, ne moramo biti i na krivoj strani povijesti. Ne moramo biti na strani Zla.

geopolitikarusijaSADZoran Milanović
Pretplatiti se
Obavijesti o
301 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Yugo 45
2 godine prije

Ucjenjeni Zorule kao i manje više svi nazovi Balkanski političari zastupaju najmanje državne interese vlastitih zemalja .
Ovo je tako tužno i jadno ,kad pogledaš ove predstavnike naroda na Balkanu dođe da povratiš,moraju trčati vani sa bi netko potvrdio njihovu postojanost.
Zašto netko iz vana mora potvrditi da ja rođen u svojoj zemlji postojim
Druže Tito bija si i ti bandit ali si mala beba za ove bandite.

Armagedon
2 godine prije

Moje mišljenje o političarima—-idem se izbljuvati.

roko
2 godine prije

Koji divni clanak. Uzivao sam citati.

Toni
2 godine prije

Bilo kako bilo, već treća generacija Amerikanaca trpi poraz za porazom jer su kao narod porobljeni a golemom nacijom danas vladaju domaći izdajnici. Sada svoj marš prema ropstvu pokušavaju proširiti na cijeli svijet.

hiber
2 godine prije

Autor je sredinu 20. stoljeca prenio u današnji svijet sto je pogrešno. Otprilike kao da promatramo raspad Jugoslavije, brz uloge jugoslavenskog vodstva. Ukratko, danas postoji globalističko vodstvo koje ima presudan uticaj na razvoj događaja. Nemoguće je razumjeti kovid pandemiju bez uticaja globalističke elite. Također, napad Rusije na Ukrainu je sa stajalista Rusa i Ukrainaca i velikog dijela slavena lazan i nemoguć događaj. Međutim, sa stajališta opstanka globalističke elite ovaj rat je naprosto nužnost koja pojacava totalitarnu represiju, vraća NATO iz mrtvih i najvažnije da je u kontinuitetu sa kovid pandemijom. Pandemija je tek predigra represiji koja slijedi ako Putin napadne.

fiume
2 godine prije

@ Franc…..mislis da tvoji postovi imaju smisla ali nemaju. Nema tu bas nista istine. Kazes sljedece koje je za diskusiju. …SVE zemlje koje su usle u EU kolonijalni Status Zive bolje od preostalih “slobodnih” zemlja……….. Prvo svi u EU ne zive dobro, ima tu velikih razlika. Drugo ima i te kako drzava koje nisu u EU a zivu bolje nego npr. Hrvatska. To je tebi tesko objsniti zato jer je tvoj svijet ogranicen. Dalje Rusija zivi sigurno 90% ispod svojih mogucnosti radi americkih i EU pritisaka, Ne mozes ni to shvatiti. Sto se tice auta, jel ti mozes shvatiti da se ne usporedjuje VW s Ferrarijom ili Massarati? Kad su u pitanju auta onda se usporedjuju razlicite marke auta koje spadaju u doticnu kategoriju cijene. Lada je ipak popularnija u svojoj kategoriji nego bilo koje drugo auto u Rusiji. To isto je vrijedilo dekadama za FIAT u Italiji. Slicno je… Čitaj više »

nepoželjni
2 godine prije

Dobro to tebi ide !

…da te podsjetim – do 01. ožujka ti je dobar period za usaditi krumpir u vrt (za obalnu Istru i Dalmaciju)

Šele
2 godine prije

Ja koliko pratim,vidim da Rusi i Putin znaju da igraju vrlo pametno,strpljivo,vrijeme je na njihovoj strani,sigurno su se spremili i spremaju ,ako dođe do rata,rat će biti onda kad njima bude odgovaralo,kad oni budu to htjeli,jadna Ukrajina nema nikakve šanse, ili će cjelovita biti u uniji sa Rusijom i Bjelorusijom,ili će se Donbas proširiti na pola njihove teritorije, zapad će ih izdati i prodati za neke svoje interese,meni lično pada na pamet razmjena između zapada i Rusa,pola Ukrajine za Siriju, što vi mislite

Alen
2 godine prije

Bit ce terena gardi dok se izvjezbaju na “novim vozilima”ima da se sve prasi na poligonu Gasinci kod Djakova hehe,i sam sam robijo 22godine,nek im je sretno!

Prangijaš
2 godine prije

Još jedna potvrda da je USA izvor svih zala na planetu. Isto tako da je von Anemični Plenković NAJVEĆI IZDAJNIK HRVATSKIH NACIONALNIH INTERESA u novijoj Hrvatskoj povijesti. Dakle Plenković-a pod hitno i kazamat skupa da svim ostalim guzoljubcima, pa neka doživotno bude napunjen i ispunjen.

DEDA
2 godine prije

NISAM NIKAD IZAŠAO NA IZBORE JER JE OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE.PARTIJA MI JE I HDZ I SDP A POLITIČARI I POLITIKA RIJEČI KOJE NEBI TREBALE NI BIT U RIJEČNIKU.MILANOVIĆ MI JE JEDINI POLITIČAR U ŽIVOTU SA KOJIM SE SLAŽEM U 90% PRIČE.JOŠ DA NEPISMENI NAROD POČNE ZAHTJEVAT BOGATSTVO A NE SIROMAŠTVO NA KONJU SMO.PO MENI MILANOVIĆ GOVORI SAMO ISTINU U BESKRAJNOM SVIJETU LAŽI.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Politicari vise ne moraju da Vas lazu!
Sad se otvoreno skrivaju iza policije i vojske i rade sta im narede ali i sto god pozele

preseren3
2 godine prije

Dobar uvod!!!!
Hahahahaha….

zdrlje
2 godine prije

Rošavi psihopata.

Mali Ivica
2 godine prije

Isti taj Putin žali što je NATO spriječio Srbiju da pobije narod na Kosovu . Ponavljam , ja im ne vjerujem niti jednome Putinu ni Bidenu .

JoeP
2 godine prije

Da, zato su Švicarska i Norveška molile EU da ih primi, a EU nikako to da napravi.
EU ih je odbila pod izgovorom živite dobro, jeste li vi normalni pa bi htjeli još bolje 😀

Siniša
2 godine prije

Dugo nisam čitao članke na LPu, navratim ali ne čitam.
SoA…disertacija, doktorska.

Davor
2 godine prije

ANALIZA Moć se gradi na strahu naroda. To je načelo vladara ovoga svijeta. Kao i u korona cirkusu vidljivo je koliko su elite fokusirane da putem medija izmanipuliraju čovječanstvo. Pa oni su sve unaprijed dogovorili i namjerno izazivaju krize kako bi ljudi objeručke prihvatili Svjetsku Vladu kad im je uskoro ponude. U korona cirkusu se jasno vidjelo koliko su svi sinhronizirani. Kad ne bi bilo kriza ne bi bilo ni potrebe za globalnim aparatom koji će ih riješavati. Zato izazivaju političke ,nuklearne,klimatske,ekološke,ekonomske,zdravstvene…krize. Vjerojatno će uskoro produbiti i problem između Kine ,Tajvana i SADa, moguće između Izraela i Irana, na Balkanu…gdje god treba samo da postignu cilj. Dok čovječanstvo bude umiralo od straha stisnuti mnogim problemima oni će se u svojim mračnim sobama smijati. To je tisućljetni stari plan,agenda… Svijet se mora ujediniti, tako je pisano ,od Boga određeno i tako će biti. Nakon potopa Sotona je pokušao odmah napraviti centralnu… Čitaj više »

Branimir
2 godine prije

Nema tu nikakvog košmara.
Sve je to davno pomno i temečljito isplanirano.
Ono šta se ljudima čini kao košmar i nasumično odavno je pomno isplanirano.
zato ne nasjedajte na ovakve tekstove.

autor_itet
2 godine prije

Odlican clanak😊

EUR
2 godine prije

V.V.Putin
Sankcije protiv nas će ionako biti uvedene jer je glavni cilj obuzdati Rusiju

EUR
2 godine prije

Putin:
Sanctions Against Us Will Be Imposed Anyway Since The Main Goal Is To Contain Russia

141,769 viewsFeb 19, 2022

RUSSIA INSIGHT VIDEO

EUR
2 godine prije

U tom VIDEO kaze Luka da je ekstremno zahvalan Putinu.
Luka je trazio od Rusije da mu hitno dadu i organiziraju prometnice i luku za izvoz bjeloruske robe, pogotovo fertilajza zato jer su mu Ukrajinci i tri balticke zemlje zabranile prolaz.

JoeP
2 godine prije

Lamentiranje geopolitici je prošlo svršeno vrijeme. S tim se još uvijek bave samo programatori uma tajnih službi koji se mogu vidjeti u tv dnevnicima i umirovljeni Titov pitomac Lošo koji s geopolitikom uveseljava Hercegbosance.
Barem danas se vidi kako su nam poglede maglili s geopolitikom i resursima. Čitav život slušam kako se na bliskom istoku ratuje zbog nafte i prije rata pri raspadu bivše države. Mislim kako je došlo vrijeme za okretanje k sebi i prestati zamarati se s raznoraznim geopolitičkim i političkim racionalizacijama jer nas je to dovelo ovdje gdje smo sad.
Nije slučajno kako se nastoji ljude i dalje programirati geopolitikom jer za to bi kao trebali biti svi zainteresirani, i oni koji navijaju za Ruse i oni koji navijaju za Amerikance. Pokrivenost 90%, programiranje uma 100%.

pirat sa kariba
2 godine prije

koliko te placaju za to sto radis? Kojoj grupi naroda ti smatras da pripadas?

Lara
2 godine prije

U ovom gradu nema mjesta za jednog od nas. Mirotvorci žele jedan svjetski poredak u kojem će svi biti vrlo mirni i poslušni, primati terapiju na vrijeme i ovjeravati potvrde da se mogu kretati.
Bogatstvo različitosti više nije in.

Ingerman
2 godine prije

EU +Rusija je spas planete. USA ili China modeli su dva ekstrema . Ti su čisti sustavi gazenja osnovnih ljudskih prava tj evolucijsko društveno nazadovanje

Armagedon
2 godine prije

Može se Britanija, Nizozemska, Belgija,Njemačka, Francuska, Španjolska, Portugal dičiti demokracijom ali što su radile u prošlosti?
Sve su to zemlje koje su krale i palile, a mnoge od njih i uništavale cijele civilizacije, te na temelju lopovluka se obogatile.
Takve zemlje se diče što su “bogate”, diče se svojom demokracijom i prodaju školu nama na ovim prostorima.Zemlje koje nisu palile i krale su na umjerenom razvoju i u podaničkom odnosu naspram inih.
Pogledajmo novu kolonijalnu silu Ameriku, kao skakavci, uništavaju i kradu.
Moramo biti sretni i ponositi se što smo iz ovih krajeva jer nikoga nismo pljačkali već smo živjeli u skladu.

Žena
2 godine prije

Proročanstvo o Rusiji sa Gospinog ukazanja u Fatimi….pročitajte

Ingerman
2 godine prije

I Rusi i USA su izvoznici energenata. EU to nije. Čisto kamatarenje bogate impotentne pederske EU. EU jeste najbolji dio planete za život običnog čovjeka tj srednjeg sloja ali je okružen svjetskim silama-hijenama uz megakorporacije koje pravicnija raspodjela bogatstava ne zanima.

vetmaniac
2 godine prije

članak je ipak proruska propaganda…btw nismo mi u nato-u tamo su nas kao i u eu nelegalnim postupkom ugurali a dok je nenarodne vlasti tamo i ostajemo…da križanića nisu smaknuli turci pod bečom ( a možda i tko drugi) sigurno bi postojala sveslavenska država bez ruske hegemonije, btw2 hrvati su samo kuplani sa slavenima_vidi haplogrupe…bujrum!

Fabijan
2 godine prije

Odličan članak! Pratim i komentare, vidim da smo na istom fonu. Samo me brine ; ako smo sličnog razmišljanja kako to da nam se ovo sve događa? Na svijetu ništa novoga! Imamo glavno zlo u svijetu sa “kurvanjskom” genetikom (engleskim otpadnicima od zakona i vjere i francuskih kurvi) koje izigrava “samozvanog” svjetskog šerifa koji iza sebe ostavlja samo pustoš.Sa druge strane imamo balans Rusiju koja nema pretenzija ni prema kome a koja će na žalost stradati zbog zlog aparata koji upravlja svijetom što je dokaz plandemija koja je bila vježba za manipulaciju i na žalost im je uspjela! Svijest ljudi je toliko žalosna da nam treba sudar sa jednim meteoritom a ne bi iznenadilo i upotreba nuklearnih projektila koji će planet dovesti u nestanak! Izgleda da je planetu neophodan jedan veliki reset iliti apokalipsa da skloni iz svemira ovog največeg virusa- čovjeka koji je dokazano povodljiv bez obzira što ima… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

.da su braća Kličko i snajperisti po krovovima dio iste igre... braća Kličko su hazari. Vitalij Kličko je inače godinama povezan sa Merkelicom i njemačkim CDU-om, i više puta je bio gost na strančkim konvencijama CDU-a ali,… i Milanović i Plenković su dio iste igre. Zar ne vidite, da on ima slobodu “dvorske lude” i da se tako ponaša. Dvorske lude su u srednjem vijeku bili zabavljači, komičari na dvorovima, koji bi zabavljali kraljeve i imali su, današnjim rjenikom rečeno, “slobodu govora”,- da se mogu zezati i na račun samog kralja i vladajućeg plemstva. kakav je taj isti Milanović bio dok je on bio “Plenković”. Tojest dok je bio premjer i dok je imao stvarne ovlasti. Tada su on i njegova kukuriku vlast radili sve isto kao što danas radi Plenković: slušali su naloge iz Brisela. Milanović je tada, po nalogu Brisela, uvodio takozvani “zdravstveni odgoj”, kao i gej brak. Što… Čitaj više »

tihobl
2 godine prije

Zoki poslednje vrijeme kao da se nagutao tableta za istinu. Svaka mu je istinita, pa mi se poceo svidjati vise od Orbana. Jos kad bi presao sa rijeci na djelo bio bi pravi drzavniik vrijedan postovanja.

Issa Matić
2 godine prije

Hvala na ovom članku!
Dugo nisam nešto bolje pročitao !!
Kauboji sa engleskim zločincima guraju nas u 3.w.w.!

Hash
2 godine prije

Čestitam Milanoviću na hrabrosti. Ugodno me iznenadio. Očigledno ga nisu uspjeli korumpirati zapadni natisti, pa mu ne mogu uvrtati muda.
Inače, ta zapadna demoNkratija počiva na političkoj korupciji izvršne vlasti, od strane sila mraka i sive eminencije koja ih dovodi na vlast. Plate ih i mlate njima.
Zar neko još vjeruje, imajući u vidu usranskog čiču Bidona, da se oni koji “onašaju” vlast, nešto pitaju?

Otrov
2 godine prije

U knjizi Masonerija nalazi se dokaz da je Velika Britanija “produžena đavolja država” preko koje “knez ovoga svijeta” vlada kraljevstvima ovoga svijeta”!!!

Bosanac
2 godine prije

Za malo prividnog boljeg života spremna si se pretvorit u robota?
Ako tako razmišljaš onda Ti vjerovatno strana bi bila mrksa ni ona “preko kreveta do slave”. Sve je to danas zakonski legalno ali moralno diskutabilno.

Maya
2 godine prije

Gubiti glavu braneći sebe a pogotovu braneći veće (zapad/istok) tuđe interese je tradiciono. Nije se čuditi broju stanovnika, tome se i u mirnim uvjetima pomaže? Rat treba prepustiti velikima, imaju više resursa.

Krle
2 godine prije

SOA, odavno nisam ovako dobar tekst pročitao. Nije da nije bilo dobrih (u zadnje vrijeme) ali ovaj je klasu bolji. Bravo.

Krle
2 godine prije

Zaboravila si spomenuti da ni Putin nije svetac. 😉

HEKPCT
2 godine prije

To da će Milanović ustrajati u tome da HR ne šalje vojsku u Ukrajinu, to možete okačiti mačku o rep.

bruegel the elder
2 godine prije

Jel smo besplatno dobili nosač avijona i malu Banu???I stogodišnju
garanciju i avijone ?Bravo za Ljepotana i NJonju!!!

kibler
2 godine prije

Nekad je SKRETNICAR znao zaraditi za dobru marendu uz pivo, a onda je spao na to da mu gazda kabalista plati jedva za kavu a danas nema ni to.

Lara
2 godine prije

Sve je manje ljudi koji se usude suprotstaviti sili zla, jesu li se ljudi promjenili ili je moć represije toliko ojačala, ili možda virtualni otpor umanjuje mogućnost za realni.
2008. u Bagdadu irački novinar Muntadar al-Zaidi je za vrijeme tiskovne konferencije bacio svoje obje cipele na tadašnjeg američkog predsjednika Georgea W. Busha. Svoju gestu popratio je uzvikom: “Ovo je oproštajni poljubac od iračkog naroda, pseto!”
ps. Ubrzo je savladan od strane pripadnika osiguranja, pritvoren i pretučen.
 Na suđenju je dobio tri godine zatvora, no kasnije je kazna smanjena na jednu godinu.
 Diljem arapskog svijeta javili su se izrazi potpore njegovom činu, a cipele koje je bacio postale su tako slavne da su se javili i prijedlozi da se te cipele izlože u muzeju. Amerikanci su ih na kraju uništili da bi spriječili njihovo glorificiranje.

ledeno doba
2 godine prije

evo upravo se ovih dana u Muenchenu održava još jedna predstava za naivce geopolitike za “Trumanov šou”: godišnji skup organizacije “Minhenska konferencija o sigurnosti” (MSC) MSC je jedna od kabalinih globalističkih organizacija kao i WEF i skupina Bilderberg. Dok su skupovi Bilderbergovaca tajni i zatvoreni za javnost, godišnji skupovi WEF-a i MSC-a su uvijek otvoreni za javnost. Dugogodišnji ravnatelj MSC-a je stara kabalina i Rokefelerova ljiga: stari, iskusni njemački diplomat Wolfgang Ischinger. Član Trilaterale, Bilderberga i još 5-6 drugih globalističkih organizacija. Inače je zajedno sa pokojnim Richardom Holbrookeom, Ischinger bio suauator Daytonskog sporazuma. MSC se financira od strane njemačke vlade i pokrajinske vlade Bavarske, ali najveći dio novca ipak dolazi od koncerna i privatnih organizacija. Prema podatcima sa njemačke vikipedije to su, između ostalih Siemens, Allianz, BMW, itd.. a od privatnih organizacija Zaklada Bill i Melinda Gates, Zakada Robert Bosch i Zaklada Wellcome Trust. Gatesova zakalda i Wellcome Trust su… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

Evo i Gates je sudjelovao na skupu MSC.a u Muenchenu i rekao, što se tiče imuniteta u stanovništvu, “na žalost, omikron je napravio bolji posao, nego cjepivo”.

Rekao je da vjeruje da će biti još jedna pandemija. Slijedeći put treba biti spremniji, naprimjer trenutnoi se radi na univerzalnom cjepivu protiv gripe, koje donosi nadu- rekao je

merkur.de/politik/muenchen-siko-baerbock-sicherheitskonferenz-harris-blinken-putin-scholz-news-aktuell-zr-91356098.html

Pablo
2 godine prije

Zelenski naso izgovor pa bijezi u Njemacku, u Munchen.

Prije njega su poceli bijezati oligarsi sad je i Poglavica pojegao, za njim ce i oni neo-nacisti.

U nedjelju ce biti vazno saopcenje od Putina.
Moja prepostavka je priznanje Donetska i Luganska.

Kazu NATO-vci ako Rusija prizna te dvije republike da je Minski sporazum mrtav.
Kao da on vec nije mrtav.

Francuska i Njemacka vec sest godina nagovaraju Ukrajinu da ne prihvati minski sporazum.

Kazu NATO-vci da ce zaustaviti plinovod ispod Baltika ako Rusija udari na Ukrajinu kao da nije odavno zaustavljen.

Kaze Putin, NATO-vci ce naci uvijek neki razlog za sankcije a svrha sankcija je zaustaviti razvoj Rusije, elminirati konkurenciju ….obicni neokolonijalizam.

Red Dog
2 godine prije

+++++

Jeff
2 godine prije

ovaj portal, kao regionalni, očito vodi prorusku politiku, koja se vidi iz 80% priloga-članaka. U tom dijelu sam neutralan, jer ne bih podilazio ni američkoj ni ruskoj politici. Inaće, po pitanju PLANdemije korone, uglavnom se slažem s narativom ovog medija…i hvala mu na tome, jer svi trebamo drugo mišljenje !!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI