fbpx

GOVOR MRŽNJE: Ne vjerujte državi ni kad darove nosi, a još manje kvazi ljevičarima

Govor mržnje

„Kako spriječiti poziv na nasilje i govor mržnje na internetskim portalima i društvenim mrežama? Treba li nam za to poseban zakon? Hoće li on ograničiti slobodu govora?“

“Prije nekoliko mjeseci Vlada je okupila resorna ministarstva, kako bismo vidjeli kakva je u Hrvatskoj situacija vezana uz nezakonita postupanja na internetu. Inicijativa ide prema tome da se vidi kako zaštititi građane od nedozvoljene i nelegalne komunikacije na internetu”.

Namjera Vlade da posebnim zakonom stane na kraj govoru mržnje i lažnim vijestima na internetu i društvenim mrežama naišla je na pozitivne odjeke stručne javnosti u Hrvatskoj, ali i na upozorenja da je nužan oprez kako cijela priča ne bi skrenula u politički kontekst i na kraju rezultirala prekomjernom cenzurom.“

http://vijesti.hrt.hr/425818/obuljen-korzinek-sprijecavanje-govora-mrznje-na-internetu-je-globalni-problem

Nekako niotkuda, bez vidljivog i jasnog povoda, u fokus medijske javnosti, i to ponajprije opinionmakera – usmjerivača pažnje publike, kao krucijalni problem sadašnjeg trenutka u razvoju društva, izronio je GOVOR MRŽNJE. Opet jedna zvučna sintagma koja bi trebala izazvati najprije pozornost, potom i strah, nešto poput teksta u gornjem kutu tv ekrana na početku prikazivanja horrora – Nije za starije od 12 godina.

Manje-više znamo što je govor. Mnogima svjedočimo svakodnevno. Netko ustane na svadbi, uzme mikrofon i počne frfljati o sreći, seksu i dugom životu. Ili netko dobije riječ za kakvom govornicom i počne s ‘Uvažena gospodo zastupnici…’ Ima i onih koji govore počinju s izvlačenjem dvostruko savijenog komada papira iz unutrašnjeg džepa sakoa, slijedi prigodno sniženi tonalitet glasa i ‘U ovom tužnom trenutku..’

Ali! Na govore takve vrste ne misle opinionmakeri. Lažni ljevičari ne uzdižu flomasterom ispisane transparente protiv govora. Oni to uzdižu protiv ljudi. Jer govor nije atmosferska pojava, niti izvorište CO i CO2 koji uzrokuju efekt staklenika. Govor je prvenstvena odlika čovjeka.

A zašto su ti ljevičari lažni?

Istinski ljevičari bi trebali biti oni koji se zalažu za veće slobode čovjeka, za blagostanje društva, za socijalnu državu, za smanjenje nejednakosti, za veću ulogu države u redistribuciji društvenog bogatstva. Međutim, kad se u državi primijene ti ljevičarski principi, onda imamo veće poreze svima, veće uplitanje države u gospodarstvo, redistribuciju porezima skupljenog novca po rođačkim i stranačkim kriterijima, stranačko kadroviranje po javnim poduzećima, poreznu eroziju zbog previsokih poreznih stopa (samo kroz parafiskalne namete hrvatska država godišnje ubere od “stoke sitnog zuba” preko 9 milijarda kuna), proračunsko financiranje privilegiranih skupina (godišnje hrvatski porezni obveznici daju preko 300 milijuna eura za neke tamo udruge što je vrijednost jednog Pelješkog mosta – i to nije iznos koji se odnosi na privilegirane skupine, one koštaju puno više), neprimjerenu poreznu presiju na male poduzetnike kojima se zbog 5 kuna viška u kasi zatvaraju obrti.

Dakle, primjenom tih ljevičarskih principa kao rezultat dobivamo ono što danas Hrvatska jest – “neprijateljska država” prema radnicima, poduzetnicima, sirotinji, a raskošna prema administraciji, politikom instaliranim djelatnicima ili sve ono što je u suprotnosti s tobožnjim početnim idejama ljevičara.

Pa se ljevičarenje pokazuje kao iznimno neprijateljsko prema pojedincu i njegovom blagostanju, ubija individualnost, a moć daje državi i neizabranim arbitrima sklonim korupciji. Samo jedna sitnica u poreznoj reformi – smanjenje jednog od mnoštva poreza, dovela je do gospodarskog rasta, povećanja plaća i rasta BDP-a.  Stoga je prirodno da ljevičari zazivaju uvijek veću moć države – jer od snage poreznog terora države ovisi njihova egzistencija i privilegirani status, a sve to na račun naroda za kojeg se prividno bore. Dok uistinu njima nije stalo do boljitka svih, već boljitka NJIH.

Taj narod stenje, guši se, diže glavu ne bi li se dokopao makar malo svjetla. Zraka od visokih nekretnina s gustom krošnjom (ljevičari se nikad ne iseljavaju iz zemlje, to moraju oni drugi) koji čine šumu politički instaliranih djelatnika. Prosvjedovao bi narod, vikao, jeb**ao nekom mater, ali komu? Kvazi ljevičarski instalirani djelatnici znaju komu i nelagodno se osjećaju kad ih se izloži istini, bijesu puka pa je u njihovom interesu taj bijes puku uskratiti, te govor puka nazvati govorom mržnje!

Tek sad možemo locirati, identificirati (kvazi ljevičari bi odradili onaj ostatak od uhititi, transferirati) otkud dolazi panika privilegiranih skupina koje bi rado takvima i ostale. Eno ih po državnim medijima, eno ih po ministarstvima, već pišu zakone protiv jedinog neprijatelja i protivnika njihovog načina života.

Kaže ministrica kulture Nina Obuljen i još nešto, kako je u izradi zakona protiv govora mržnje na društvenim mrežama uključeno čak šest ministarstava. Zamislimo samo koliki je to broj ljudi koji arče vrijeme koje im od svog rada, od svoje neimaštine mi plaćamo da bi se oni zajebavali i komplotirali zajedno protiv nas i naših ruku koje ih hrane.

Logičnom umu je nevjerojatna zaluđenost koju kod masa uspijeva producirati ovakav um, koji sve što čini u svoju obranu krsti borbom za prava čovjeka, a masa to guta kao apaurine, poslije čega slijedi tupi san bez snova. A sanjati lucidno mogu samo lucidni. Kojih nemamo. Zato imamo zemlju bez snova, bez pjesme, zemlju prekrasnu, ali bez ljubavi smo mjed što ječi, cimbal što zveči.

Ne vjeruj državi ni kad darove nosi! Jer sve što ti država ili bilo tko drugi daje je arbitrarna i u suštini koruptivna stvar. Onaj koji ti nešto daje ima potpuno pravo to, kad drugačije odluči, ti  više ne davati ako nisi poslušan, podoban, ne donosiš mobitelom snimljen glasački listić sa zadanim zaokruženim imenom, listom.

Ne vjeruj državi ni kad kaže da donosi nešto u tvoju korist, dok svojim, još od korupcije nezamućenim očima vidiš da je protiv tebe, da ti oduzima novac ili slobodu, ili vrijeme, ili ti uskraćuje pravo da drugačije misliš, drugačije govoriš, drugačije izgledaš.

Šest ministarstava je postrojilo svoje lijene vojske kako bi ispisali novi zakon o sprječavanju govora mržnje na internetu, na društvenim mrežama. Vjerojatno misle oformiti svoje specijalne postrojbe koje će za novac od našieg truda i naše muke trošiti za cjelodnevno buljenje u kompjuter. Vjerojatno će još tražiti i beneficirani radni staž zbog ekstra stresnog posla hvatanja psovača komentatorskih, pri čemu im slabi vid. Što je ozljeda na radu valjda.

Država je po naravi matičnjak za beskorisno trošenje novca. Izmislit će problem, uvjeriti nas da je to i naš vitalni problem kojeg ona mora angažmanom dodatnih snaga rješavati za nas i onda nam to naplatiti kroz kazne, poreze, paraporeze. A mi pristajemo na vlastitu paraplegičarsku ovisnost o ministarstvima mišljenja. I trudimo se u svom grijehu posluha ostati poslušni reciklatori zadanih misli. Bivamo tuplji od one stvari, ali zato država buja od premoći narasle od naše izvorne moći koju su nam oteli.

Toliko o novom zakonu o progonu govora mržnje (sve na što se treba odnositi već dosad je sankcionirano kaznenim zakonom i funkcionira), a tekst će nastaviti refrenom Edo Maajka.

 

103
Ostavite komentar

avatar
10000
 
27 Grupirani komentari
76 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
52 Komentatori
fashnonwoKekoIveJosip Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
tak
Gost
tak

pretpostavljam da je autor teksta – libertarijanac?

nostradurus
Gost
nostradurus

Čini se dobra pretpostavka. Venlo kakvog sam ranije poznavao očigledno više nije isti.

Zvrk
Gost
Zvrk

znači nije više dio patriot pokreta?

nostradurus
Gost
nostradurus

Nisam više u Pokretu patriot pa o tome nemam informacije. Pokret patriot nije protiv kapitalizma (prema objavljenom programu). Tu sam se razišao.

Marsal
Gost
Marsal

Ja se ne bojim za Hrvatsku, Hrvatska ima Zivi zid i barem neku nadu, al ostale ex-yu zemlje nemaju cak ni alternativu. Misljenja sam da je pitanje vremena kad ce Zivi zid pobjedit na izborima, jedino nekakav atentat to moze sprijeciti. Decki iz Zivog zida su dar od Boga i jedino svjetlo na kraju tunela. Pernaru, Bunjcu, Sincicu i kompaniji zelim sve najbolje, samo neka nastave ici putem kojim su krenuli!

Jole
Gost
Jole

Živi zid – propali studenti i neradnici.Ako su oni alternativa,jao si ga nama.

žrec
Gost
žrec

Prije svega su neznalice i površnjaci. To što govore naglas stvari koje se pravi političari iz straha za svoju rit ne usude reći,ne znači da znaju riješiti problem.

eueueu
Gost
eueueu

a tko je po tebi alternativa? reci samo jedno ime bolje od Pernara i Sincica. Nisu idealni ali tko ide danas u pritvor za neke svoje ciljeve? hamed? prosvjetli nas…

žrec
Gost
žrec

eueueu Politika se ne vodi srcem nego glavom. Sinčić možda ima srce, ali glavu ne, Pernar još manje. Za Hrvatsku bi ti bio idealan političar koji bi malo pričao, bio ideološki neprepoznatljiv, po potrebi se kleo u sve eu svetinje… a potiho razmontiravao soroševsku i medijsku agenturu, onako mic po mic. Tako je, čini mi se, radio Putin, za kojeg se uopće u početku nije znalo jel smrdi ili miriše. U politici uvijek moraš voditi računa o odnosu snaga, inače ćeš ispasti avanturist, a avanturizam se u politici često plaća i glavom.Sinčiću i Pernaru daj vlast, ispast će iz nje brže nego oni mostovci.

Prolaznik
Gost
Prolaznik

Plenković? možda ali nikako u hdz-u jer ta stranka je toliko destruktivna i sa kriminalnim zaleđem da nam Živi zid izgleda kao svijetlo na kraju tunela. Kakvi bi bili da dođu na vlast? na žalost nikakvi, vidjeli smo što se desilo kada su ušli u Sabor, umalo raspad, naravno u režiji hdz-a.

žrec
Gost
žrec

Prolaznik, uf, uf nikako nisam mislio na njega, da ne bi bilo zabune. Jer nažalost, on možda odgovara opisu ali radi sasvim suprotno. Nadao sam se da nije tako, ali jest, ako ne i gore.

Wswsws
Gost
Wswsws

Taj koga si ti Zrec opisao nazalost ne postoji

Zvrk
Gost
Zvrk

Imaju oni dosta svojih minusa, od sumnjive ekonomske politike do neuvjerljivih svjetonazorskih stavova ali i sa stakvim minusima teško da ćemo naći išta bolje na našoj sceni. To što se vode srcem je svakako pozitivna stvar s tim da u borbi s eurobirokratima trebat će nešto više mozga.

Ive
Gost
Ive

HDZ je Hrvatskoj nanio visestruko vise stete od Domovinskog rata, a SDP je ionako u rasulu. Zato treba donjeti zakon o zabrani postojanja HDZ i svima koji su sada ili su bili u vodstvu zabraniti politicko i javno djelovanje na 25 godina.

Ive
Gost
Ive

Politiku treba voditi u interesu vecine, a ne privilegiranih. Politicar treba misliti i raditi u interesu sirotinje jer bogati se ionako sami za sebe pobrinu.

Piretis
Gost
Piretis

@Jole- Ovom zlu koje sad imamo alternativa je i prirodna katastrofa. Gore ne može.

Rabotnik
Gost
Rabotnik

PiretisPiretis. Ne prirodna katastrofa, vec samo djelovanje prirodnih zakona. Pustiti stvari neka idu svojim tokom ili kao sto bi ekonomisti rekli – laissez faire, laissez passer, Croatie va d’elle-même – u slobodnom prijevodu neka svatko radi sto hoce i neka sve ide prirodnim tokom, samo od sebe. Pustiti politicku garnituru neka se istrci i samu sebe stjera u kut.

Marsal
Gost
Marsal

Tipicna prica HDZ-ovaca “propali studenti, neradnici” “ne znaci da znaju rijesit problem” … dajte im priliku pa cete vidjet, vama oci nije dosta HDZ-a i SDP-a i 30 godina kradje, glasajte idalje onda za lopove i uhljebe, mozda ipak nema nade, mozda sam previse optimistican, ipak nas narod da je normalan ne bi se nikad doveli u ovu situaciju u koju smo se doveli

Zvrk
Gost
Zvrk

@Jole, napisao si glupost kakve se ne bi postidili ni oni koje stalno kritiziriaš. Komentar je taman na njihovoj razini pa bi pomislio da si išao na njihovu stranu. Priča o propalim studentima je toliko glupa floskula da je izgubila svaki smisao. Ali eto i nakon par godina i dalje ima ovaca kojima je to plodno tlo. Ako ćeš ih kritizirat, onda kritiziraj kako valja.

Ivo
Gost
Ivo

@Maršal, u pravu si. Živi zid je jedina zdrava snaga u ovoj državi, a i šire na balkanu. Jedini koji govore o bitnim stvarima (bankarsko lihvarenje, neodrživi dug, nasilne deložacije, privatizacijsko pljačkanje koje traje), i ne gube vrijeme na bezvezarije kao svi ostali.

Iako ih mnogi pljuju, uključujući i ovdašnje komentatore (čim sam vidio naslov, znao sam tko će se doći pjeniti), činjenica je da su to jedini političari koji su svojim tijelima branili naše nesretne sugrađane od nasilnih deložacija i policijsko-bankarskog terora koji u hrvatskoj podržavaju i tzv. desnica i tzv. ljevica, neovisno tko je od njih na vlasti.

Svi oni koji lupetaju kako Živi Zid ne bi znao vladati, trebaju voditi računa o dvije nesporne činjenice:

1. Čovjeku moraš najprije dati priliku, pa ga onda procijeniti na osnovu učinjenog, a ne na osnovu svojih predrasuda

2. Stranka HDZ/SDP već 25 godina pokazuje da ne zna vladati i nikada niti neće znati. Osim ako netko ovaj orginizirani kriminal i primitivno vazalstvo naziva vladanjem. U kom slučaju ga sažaljevam zbog moždane smrti.

jodi
Gost
jodi

živi zid je zid za BUDALE !

Zigi
Gost
Zigi

Jodi, ako si gluh pa ne slušaš što ti momci govore onda nađi prevodioca , nemoj samo gledati i čitati naslovnice iz Jutarnjeg i inih “novina”

Ive
Gost
Ive

@ jodi Znaci i za tebe.

Željko
Gost
Željko

Malo pozornosti! SDP BiH(“lijeva stranka”) u Banjoj Luci dogovorila sa Dodikom, “bivšim ljevičarem i sada nacionalistom” da SDP BiH kandidira svoga čovjeka za srpskog člana Predsjedništva BiH da bi “rasuo” glasove povratnika Hrvata i Bošnjaka u R. Srpsku i da bi Dodik opet pobijedio, tj.njegova “stranka”, toliko o “ljevičarima”, sve je to danas u svijetu, nažalost ne samo na “brdovitom” Balkanu, postalo isto!

Zigi
Gost
Zigi

Željac, meni u opće nije jasno tko i kako glasa u Bosni to je ko stroj iz Baltazar crtića, a što se tiće ljevičara , pa to ne postoji , ovo su samo ostaci birokracije koja je sjebala i prošli sistem to nema nikakvu ideologiju.

OLUJA
Gost
OLUJA

ŽIVI ZID ? PROPALICE LJENČINE NERADNICI TI TI JE TO …NIŠ KORISTI

Mikojan
Gost
Mikojan

A u hadezeju sve sami vrli radnici, udarnici, revolucionari ili da prevedem na hadezejovski razumljiv jezik, sve sami kokošari !

Zigi
Gost
Zigi

Je , a ti si “zlatni kapacitet” godine!! Ako imaš nešto pametnij napiši pa da komentiramo , ili odi mlatiti po komentarima Jutarnjeg , društvo po tvom ukusu!

Walter
Gost
Walter

Živi zid ? Jesu li to oni koji su ušli u sabor pa im pola zastupnipa prešlo u HDZ-e.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

Edo Maajka je u tri minute istine , opjevao sve sto se tice stanja u drustvu bivsih naroda i narodnosti , necu kvariti pjesmu i tekst autora venlo , samo cu im se pridruziti sa edinim refrenom te poruciti laznim ljevicarima i pravim desnicarima m…. v.. j…m za sve sto ste ucinili u ovih 27 godina , nema te kazne koja bi odgovarala patnji i zlocinu kojeg ste uradili vlastitom narodu .

Ive
Gost
Ive

Ma sve ih treba listom nagraditi Kineskom nagradom 7:62 ili 7:65, Kinezi bi ih doista tako i nagradili. Zasluzili su nagradu za zivotno djelo pljacke i unistenja Hrvatske.

fash
Gost
fash

Našao si pravi primjer, lineski komunisti su najbolje nagradili svoj narod kada su pobili milijune ljudi u “Velikom skoku” naprijed uslijed suludih komunjarskih fiks ideja te kada su uništavali tisuće godina stare skulpture i predmete vlastite prošlosti u ime “kulturne revolucije” od strane kineskih omladinskih revolucionara, preteče “antifa”.

zax
Gost
zax

Prica o tzv. leftardima. Retardiranim ljevicarima koji osnivaju razne udruge kako bi terorizirali neistomisljenik i nametali im svoje misljenje. Sve one koji javno dignu glas protiv njih izlazu javnom lincu tuze ih za klevetu s ciljem diskreditacije te usutkavanja(trump u americi ili markic u hr). Svojim djelovanjem truju drustvo koje gubi sposobnost za dijalog i razmjenu misljenja. Ne brkati ih sa pravom ljevicom koja se bori za pravednu raspodjelu bogatstva. Leftardi se bore za gay prava ,prava zivotinja, te prava imigranata. Za sirotinju i radnike boli ih ona stvar.

žrec
Gost
žrec

I krajnji cilj tih leftarda ti je podijeliti društvo tako da ono postane nesposobno funkcionirati kao zajednica. Ako padne koji građanski rat, još bolje po njima, jer je uostalom njihova glavna zadaća proizvodnja konflikta. Zapravo, ti leftardi su zaista opasni za stvarno poštivanje ljudskih prava jer dovođenjem stvari do apsurda desit će se da će ljudi tražiti ukidanje ljudskih i građanskih prava jer se od ove gay-identiteske ideologije više neće dati disat. A to se ne maže na kruh.

fash
Gost
fash

Društvo je oduvijek podiljenjeno, ali nikada u povijesti se nije dogodilo osim u bjelačkim društvima da prevlada etnomazohizam kao politička agenda.

Leftardi misle da su moralne vertikale ali prije im je moglo poći za rukom ono što danas ne može jer postoji Internet i u potpunosti su ljevičarska dvostruka mjerila i licemjerstvo prokazani.

Ako padne građanski rat, leftardi će biti meta ne samo nacionalističkih snaga nego i svojih kućnih ljubimaca iz nesvetog saveza zvani “izbjeglice”, “azilanti” to jest u većinskom slučaju muslimani iz Trećeg svijeta.

Kako god okreneš, leftardima se ne piše dobro, ali oni i dalje nastavljaju po starom.

spec
Gost
spec

Osoba koja brani fašiste poput markić drži prodike. hahahahaha

Damir
Gost
Damir

Kako je to Markićka fašist? Argumente molim.

žrec
Gost
žrec

Damire, po suvremenom leftardskom diskursu fašist je svaka osoba s kojom se ne slažeš. Za njih je fašist as kojeg kad bace s diskusijom je gotovo.

Koba
Gost
Koba

@spec Markićka možda, ili gotovo sigurno, ima skrivene namjere. No trenutno u poređenju s opozicijom i njihovim programima i načinima Markićka ispada pravi antifašist. Za njezin (ili točnije ljudi iza nje) probitak mozeš kriviti isključivo NGO i njihove sponzore. Njihovi bolesni stavovi i načini na koje ih nameću otvara ogromnu rupu koja dobro organiziranim skupinama pruža pregršt manevarskog prostora za “guranje” nekih svojih stavova.

fash
Gost
fash

Bolje fašist nego ljevičarski etnomazohist koji papagajski ponavlja orvelijanske novogovorne floskule iz lijevo-liberalnih medija te je korisna budala Židova Sorosa i globalista.

Samo i dalje kao priglupi ljevičar, salonska komunjara, nadobudni antifa, nastavi umjerene, konzervativne osobe zvati fašistima jer time ostavljaš ekstremnoj desnici to jest pravim fašistima i nacionalsocijalistima manevarskog prostora ali i obične ljude guraš (ekstremno) desno, zato desnica (u Grčkoj zbog određenih specifičnosti ekstremna desnica to jest nacionialsocijalistička Zlatna Zora) u kontroliranim glavnim “fake news” medijima zvana “populistička”, sve više dobiva izbore diljem Europe.

Budućnost u Europi pripada desnici, ljevica gubi bitku i izgubit će rat na ideološkom i kulturnom polju. Desetljeća monopola i življenja na staroj slavi ili mitovima polako gubi bitku pred stvarnošću koju su ljevičari brižno stvarali.

Radnička prava, žensku emancipaciju zamijenili trećesvjetskim useljenicima, “azilantima”, LGBTQ-om itd. Onda se čude kako desnica dobiva izbore radi “populizma”.

Koba
Gost
Koba

Vidiš to “leftardi” mi nekako grebe uši, strano mi je i primitivno. Ti izrazi i retorike tih skupina (liberali i konzervativci) jednostavno ne pripadaju ovdje. Njihove politike i ideologije su mi nerazumljivo identične. Što to predstavlja lijevo što desno izgubilo je svaki smisao, naše tradicionalne europske politike i njihove podjele više ne postoje. Od pada socijalizma izloženi smo agresivnoj Amerikanizaciji u svim društvenim poljima. Da se ne varamo taj proces traje još od prije mekanom invazijom tvz. pop kulture (muzika i filmovi za frakciju realne cijene). Svi ti orasi, markićke, pametni, zeleni, hipsteri i bog zna kakve udruge ostavljaju određeni bljutavi okus divljeg liberalizma i protenstatizma (to vrijedi za markićkinu šarenu organizaciju). Ovom čudo još, koliko toliko, otpor pružaju zemlje bivšeg istočnog bloka, zapadno je sve gotovo. Pa tako od poznatog i cijenjenog britanskog humora koji nije štedio nikog, i na kojem smo na neki način i mi odrasli, politička korektnost nije ostavila ništa. Smiješno MI JE kad naš čovjek ili europljanin općenito pokušava ostati politički korektan. Koliko pažnje tome pridaju vidi se sva laž koja se iza toga krije. Društvu koje te stvarno prihvaća takvi konstrukti nisu potrebni. To sumira naša stara. “Pričamo ja i on. Laže on mene, lažem ja njega. Ja znam da on mene laže, on zna da ja lažem njega”. Ova politika, prije ili kasnije, dovesti će do pucanja, tako je i dizajnirana. Mijenjali smo svoje i naše za razderane uske gaće i obojenu šećernu vodu. Svoje istinske velikane ne poznajemo, svakog njihovog divljaka i kradljivca stoke znamo. Da apsurd bude veći imamo i skinheade, a nemamo crnce. Možda bolje nismo ni zaslužili.

Zigi
Gost
Zigi

“Ne brkati ih sa pravom ljevicom koja se bori za pravednu raspodjelu bogatstva” točno, pa ih zato i nebi trebao zvati ljevičarima već npr. uhljebima.

Jole
Gost
Jole

Venlo – drago mi je da i dalje pišeš sjajne članke.

eueueu
Gost
eueueu

Problem je nerjesiv jer su metastazirali, uveli svoja koruptivna pravila, imaju represivni aparat i sami sebe reproduciraju, a imaju podrsku izvana. Kao meduza, odrezes joj 1 krak, narastu 3 nova. Zato svi bjeze. Ne zato sta je toliko los standard (mada je los) nego zato sta nema nade. Nema niti malog svjetla na kraju tunela…a tunel je 40 puta ofarban!!

Ana
Gost
Ana

Vjeruj, zivim vanka, i sto se tice leftarda, represivnog aparata i meduze, deset puta je gore nego u Hrvatskoj/

Wswsws
Gost
Wswsws

I ja sam vanka i nigdje nema idealnog drustva, ali tamo gdje sam ja je milion puta bolje.

shumadinac
Gost
shumadinac

Evo ovde smo se okupili sa svih strana, raznih “sukobljenih nacija” pa ipak je komunikacija sasvim pristojna BEZ IKAKVIH KAZNENIH MERA. Bude i ovde povremeno “iskakanja” ali relativno retko i takvi budu “disciplinovani” od strane većine ili ignorisani ako prvo ne uspe (izbrisani u krajnjoj liniji). To je zato što se ovde okupljaju ljudi koji imaju šta da kažu ili žele da čuju ostale, provokatori se uglavnom brzo umore i odu jer ne postižu željeno.
Dakle, društvo je ovde spontano (ne baš spontano jer to nosimo u sebi) usvojilo kulturan oblik komunikacije uprkos prljavštini koja se nalazi svuda oko nas.

Ako je društvo to koje nameće norme onda je to zdrav razvoj društva (ne baš lako ali tome treba težiti). Ako norme nameću “ljudi u plavom” – onda jbg.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Suština zakona je prepiska EU o govoru mržnje i lažnim vijestima. No, autor je apsolutno neupućen u teoriju i praksu znanstvenog socijalizma i izvornog komunizma, kao ideologije. Prvo govori o “društvenom bogatstvu”, a onda kao primjer spominje nefunkcionalnu državu, kao što je naša. Cit: : Međutim, kad se u državi primijene ti ljevičarski principi, onda imamo veće poreze svima, veće uplitanje države u gospodarstvo, redistribuciju porezima skupljenog novca po rođačkim i stranačkim kriterijima, stranačko kadroviranje …….. To NISU ljevičarski principi, a za ostatak predlažem da se uhvati Marxa, engelsa, Gramscia, Lukacza i brojnih drugih, ako je preteško, tu su Petrović i Praxis škola iz Hrvatske s početka ’70-ih.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

I pod obavezno Materijalizam i empiriokriticizam od Lenjina .
Svicarski filozof Rihard Avenarijus otac Empiriokriticizma kazao je “Princip
ekonomije misljenja proizvod je progresivnog
privikavanja na sredinu, kao maksimalni rezultat
minimalno ulozenih napora”.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Jedino je dobro što je rekao “kvaziljevičarima”, dok prema ovom dijelu držim da pojma nema što je prava ljevica (iako je prevaziđen termin). A najgore je suditi na temelju pretpostavki pseudopolitologa, koji nisu pročitali više od dva članka o tome na portalima. Dakle, ako govorimo o komunizmu, govorimo o državnom vlasništvu nad strateškim sektorima gospodarstva, resursima i Središnjoj banci i financijama. Daj bože da se usudi netko takvo što napraviti u RH, ali ne smiju. Tako , je , jer je Bruxelles zapovjedio da država nema što tražiti u “slobodnom tržištu”, a ova teza to podržava. da u nas SDP i kojekakvi “ljevičari” nisu ljevica, to nije nikakva tajna.

Arch
Gost
Arch

Dobro je da je neko konačno i o tome progovorio, ali ipak uz jednu važnu napomenu: ne državnom vlasništvu nad “…strateškim sektorima gospodarstva, resursima i Središnjoj banci i financijama”, nego društvenom vlasništvu nad sredstvima za proizvodnju. Kardinalna razlika, ali dobro, zaleti se. Dakle: nema ljevice bez Marxa, klasne borbe, društvnog vlasništva nad sredstvima za proizvodnju. Preraspodjela putem oporezivanja je socijaldemokratska izmišljotina, a što je Marx mislio o njima vidjeti u Kritici Gotskog programa (ukratko, stoljeće i pol kasnije: Tacther=Blair, Schröeder=Merkel, Milanović=Plenković, etc.)

tuf
Gost
tuf

Mene zanima kako se ta zakonska regulativa bude reflektirala na ovo malo medijskog prostora koji je neovisan o euroatlantistickoj ideologiji. Vjerojatno će slijed biti ovakav: krenuti će medijska kampanja jer npr. logicno.com piše negativno o Izraelu, SAD-u, ne spriječava “govor mržnje” prema LGBT pripadnicima i xyz nakupinama. Zatim bi mogla krenuti “iz anonimnih izvora” priča o navodnom, aproksimativnom, rekla-kazala financiranju logicno.com direktno iz Putinovog džepa.
A Hrvatska, kao članica euroatlantske zajednice i predsjednicom članicom trilateralne komisije, sa svojim demokratskim načelima ne može dopustiti sabotere velebne & savršene demokracije 21-og stoljeća, pa će poduzeti mjere blokiranja pristupa takvom portalu, proxy-u Rusije, Sjeverne Koreje i Sotone(tm) kako ne bi neoliberalne pahuljice slučajno naletile na njega i propucali si glavu zbog spoznaje da su im index.hr, Jutarnji, HRT, Nova TV i RTL cijelo vrijeme lagali.
Da li će takav biti slijed događanja ? Ili će se dogoditi tek blokada u gromoglasnoj tišini ? Ili će se Advance i Logično proglasiti ruskim agentima, te nastaviti samo medijsko/obavještajnim pritiskom ? Baš me zanima koju novu slobodu će nam zapadna demokracija donijeti.

Wswsws
Gost
Wswsws

Donijeti ce 200k kuna kaznu, prijeki sud, pa ti vidi…

Koba
Gost
Koba

Nek 500000 ljudi istovremeno opale, pa barem preko društvenih mreža, taj “govor mržnje”. Ko će ih kaznit, ko će ih hapsit. U tom slučaju taj zakon postaje mrtvo slovo na papiru.

tuf
Gost
tuf

500.000 ljudi kod nas neces okupiti niti oko cinjenice da je Sunce jutros izaslo

Koba
Gost
Koba

Ovo nikome ne odgovara. A da se boriš ne moraš ustati iz kreveta, što je našim ljudima veliki probrem. Tako me neka “online revolucija” ne bi iznenadila.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Dakle, ako su lažni ljevičari , što jesu, to bi trebali biti u cijelom tekstu, a nisu, nego se anatema lukavo proširuje ma ljevicu općenito. Čak i na one iskrene, poštene, koji se zalažu za društvo, kolektiv, zajedničke vrijednosti, zajednička dobra i resurse, povratak u vlasništvo naroda strateških sektora gospodarstva, vlasništvo Središnje banke da bude u rukama države, ali ne ovih političara. itd.. Je li propust ili namjerno , zna autor.

shumadinac
Gost
shumadinac

Portal se zove LOGIČNO a ne USKO STRUČNO. Vrlo cenim stručna mišljenja ali ponekad zna i da se zastrani. Žao mi je što sam propustio puštanje mog teksta “Društvo i vođa” – to je bio odličan primer za ovo na šta ukazujem. U stvari, kad malo bolje razmislim i nije mi žao jer ne bih video razvoj diskusuje (takav kakav je bio) da sam se uključio. A puno sam iz njega naučio (ne sa stručne strane).

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Nije usko stručno ovu ljevicu kroz cijeli tekst zvati “takozvanom ljevicom koja provodi neoliberalne politike”

Koča Popović
Gost
Koča Popović

Bravo Laki. Bacati stigmu na ljevicu, a velicati Zeljku Markic i njene fasistoidne ideje.

shumadinac
Gost
shumadinac

@ Laki Topalović “Je li propust ili namjerno , zna autor” A možda su u pitanju emocije? Da li bi to bilo čudno obzirom na ono što nam se konstantno dešava (Cipras, da ne idem dalje). – Ne želim da budem grub, posebno kod teksta sa ovakom temom ali nešto mora i direktno da se kaže. Ako se previše gleda na formu do mere da li je stavljen zarez, veliko slovo… onda se može propustiti ideja. Neću da filozofiram već konkretno: u tekstu “Društvo i vođa” počeo sam sa “Čovek je po prirodi anarhističko biće i takve tendencije lakše usvaja od discipline”. Ti si se odmah uhvatio za stručno tumačenje anarhizma i potpuno okrenuo smisao teksta umesto da si pokušao da shvatiš suštinu. Pitaj bilo kog prolaznika šta je anarhizam i dobićeš sinonime za nedisciplinu. Ako staviš u onu rečenicu nediciplinu umesto anarhizma onda će u komentari po tom pitanju izgubiti smisao. Da li sam pogrešio što sam koristio “narodni jezik” kada pišem “za narod”. Ali forma ide i dublje: “ne znam da se Direktna Demokratija ne piše velikim slovom”. Možda si u pravopisu nepogrešiv ali ti psihologija nije jača strana – ja postižem tačno ono šta hoću a to je da usmerim pažnju na određene stvari. Nadam se da nisi profesor jer iako imaš dovoljno znanja ne verujem da bi uspeo d ga preneseš na deću krutim, suvoparnim stilom (ni moji profesori to nisu uspevali) – slobodno možeš da me prozivaš zbog nedovoljne načitanosti uz tih oblasti jer ćeš biti u pravu (ali ćeš me tako postaviti iznad sebe obzirom da bez dovoljno stručnog znanja uspevam da sagledam stvari bar jednako – znači nedostatak znanja nečim drugim nadoknađujem 😉 Obzirom da često kritikuješ suštinu teksta bilo bi pošteno da i sam izneseš stavove i obliku članka jer svi smo ovde zainteresovani da proširimo vidike. Ipak,tada bi morao da obratiš više pažnje na nedoslednosti. U pomenutom tekstu si kritikovao moju tezu izjavom: ” E sad, da bi se ostvarilo idealno komunističko društvo u kojem svi rade koliko mogu i dobiaju koliko trebaju, e bmliga, za početak je nužno uspostaviti diktaturu proletarijata. tako i ovdje, iako DD, (ikao se ne piše velikim slovom nijedan politički pokret i ideologija), trebamo vođu, koji će nas usmjeravati dok ne skontamo sami da je to dobro za nas. Ako tog vođe nema, opet dobro, ostat će sve kako je. Jel tako nekako?” (sugerisanje da je vođa “višak” u DD). U komentaru malo ispod pišeš: “Po meni , eto direktna demokracija postoji u Kini. Sve se odlučuje na razini mjesnih zajednica, a Xi Jinping se brine da to ne postane prijetnja cijelom društvu. Dakle savršeni primjer dobrog vođe i direktne demokracije. Nedavno je bio dokumentarac o predsjedinci mjesne zajednice , a nije u Kom. partiji, ona postavi kredom pitanje na ploči u centru sela i svi napišu odgovor, a odluku donosi većina. Selo funkcionira savršeno i ima dobar ekonomski rast i rast standarda svih seljana (govorimo o selu od najmanje par desetaka tisuća ljudi, jer govorimo… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Kritika može biti konstruktivna. Dakle, da ne bi dilo zabune, da VENLO od početka do kraja ovaj šljam naziva “kvaziljevicom” i sve ok. Gdje je problem? To nije napadanje , nego savjet. / Što se tiče DD, preširok pojam, gdje postoji i kako funkcionira. Čak i tamo gdje navodno postoji, postoji središnja država koja određuje neka pravila. dakle, može se voditi diskusija o tome do ujutro, ali ne sutra ujutro, nego do jutra Sudnjega dana. DD u dva kantona zato što mogu imati referendum hoće li ili neće minaret ili park u centru ili na periferiji. Nek održe referednum o financijskom sustavu Švicarske? Malo sutra. Dakle, ne napadam, a ako su kritike, onda su konstruktivne. Eto , tebi sam tamo napisao da ne koristiš emotikone, jer se to u tekstu u novinama i portalima ne radi, pa ne znam jesu li to shvatio kao pouku, nekog tko nešto zna, ili napad? Za mene je savjet, a ja sam ih od djetinjstva prihvaćao od onih koji znaju, bilo o čemu da se radi.

Zigi
Gost
Zigi

Meni ova rečnica “takozvanom ljevicom koja provodi neoliberalne politike” zvuči jako dobro, takozvana ljevica jer i nije ljevica a provodi neoliberalnu politiku je činjenica.

Zigi
Gost
Zigi

Zaboravio sam istaknuti da je prefix “takozvana” dobro upotrebljen!

Koba
Gost
Koba

Socijalizam, ma kako da ga dijelio, ne poznaje pojam političke korektnosti. Od svakog prema sposobnostima, svakom prema potrebama. Vršiš onaj posao koji najbolje odgovara tvojim mogućnostima i tako najefikasnije pridonosiš zajednici. Uzimaš onoliko koliko zadovoljava tvoje fizičke i duhovne potrebe što te čini maksimalno efikasnim u obavljanju posla i svih ostalih dužnosti. Kvote i svi oblici korektnosti su neprihvatljivi. Svaka jedinka nije sposobna za iste stvari, što je ne čini manje vrijednom, na društvu je da iz svakog izvuče njegov maksimum. Svatko ima svoju funkciju, makar i onaj najgori i najlošiji, barem kao primjer drugima. Što se privatnog vlasništva tiče, posjeduješ onoliko koliko možeš održavati (sam,familijarno, ili s prijateljima), ako ti treba stalna pomoć (plaćeni radnik) to ti očito nije potrebno. Komunizam, o kojem svaka ubleha danas sere, je postsocijalističko društvo, u njemu su ljudi toliko socijalno i moralno evoluirali da organi represije i novac kao sredstvo razmjene postaju nepotrebni.

Zvrk
Gost
Zvrk

Mislim da se više odnosilo na ono što se nekada zvalo ljevicom. To je uništeno u nepovrat. Sada se takvim smatraju kojekakvi progresivci koji bi nasilno nametali svoje “vrijednosti” dok su svi koji se ne slažu s njima podljudi.

Koba
Gost
Koba

Zvrče jedan od glavnih povoda francuske revolucije bilo je autistično, perverzno i nakaradno ponašanje plemstva. Nešto slično ovim današnjim “plemićima”. Uz malo sreće i mnogo pameti u pravim glavama moglo bi opet cak-cak.

Ellessar
Gost
Ellessar

Očigledno se malo po malo zatire “sloboda govora”. “Govor mržnje” će se tumačiti proizvoljno i samo će pojedini portali trpiti posljedice. Ali ne zbog “govora mržnje” već zbog svog nepripadanja mainstream-u. Kakve li nam sve ljepote donosi moderna civilizacija i američka demokracija kojoj se klanjamo.

PeroDD
Gost
PeroDD

Meni ovaj članak smrdi na neoliberalzam….

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Upravo zbog ovog što rekoh. Vidi gore, da se ne ponavljam

Dundić
Gost
Dundić

Odličan tekst – potpisujem sve, ovo oko kvaziljevičarskih parazita naročito. I govorim to s pozicije nekog tko je sasvim suprotno od onoga što se u Hrvatskoj naziva desnica, to je filofašistički šljam. No, ljevica koja bi sae tome trebala suprotstaviti je upravo ovo kako se opisuje u tekstu.

nostradurus
Gost
nostradurus

Malo sam razočaran jer je tekst napisan ne da prosvjećuje ljude, nego da manipulira sa njihovim mišljenjem.

Moje mišljenje je da je argumentacija loša. Kao prvo, lažna ljevica u Hrvatskoj ne primjenjuje “ljevičarske principe” točnije baš niti jedan. Naša lažna ljevica pati od “neizvedivih planova” koji služe samo tome da bi osvojili vlast i poziciju za vlastitu korist (političke i kapitalističke elite), a ne za korist svih. I po tome je skoro pa ista sa ostalim političkim strankama koje su u Saboru.

Što se tiče slobode govora i zabrane govora mržnje, “lažna ljevica” budući da nema program koji pali (i ne zanima je), odmah reagira i baca se u raspravu o “spin problemu” koji je sam sebi svrha i koji je po meni u rangu “mlaćenja prazne slame”. I po tome se i prepoznaje “lažna ljevica” jer se ne bavi bitnim stvarima.

Vrane
Gost
Vrane

Koliko gluposti na jednom mjestu. Progresivci (ljevičari) su krivi za sve ono što konzervativci, nazadnjaci, fašisti, klerofašisti rade.

Josip
Gost
Josip

Dajte mi ime jednog korektnog i iskrenog LJEVIČARA u Hrvatskoj. Samo jednog.

Dajte mi ime jednog korektnog i iskrenog DESNIČARA u Hrvatskoj. Samo jednog.

nostradurus
Gost
nostradurus

Konkretni iskreni desničar: Marko Francisković
Konkretni iskreni ljevičar ne postoji u politici

Zigi
Gost
Zigi

Možda je Francisković iskreni desničar ali ipak ponekad ne uzme ljek na vrijeme!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Prof Slavko Kulić, škola genijalnog Branka Horvata i samoupravnog socijalizma, ali ga nešto nema u medijima, baš se pitam zašto 🙂

Mikojan
Gost
Mikojan

Ljevičar, recimo Dragan Markovina, a i onaj sudac Kolakušić mi dosta vuće na ljevo svojim poštenim razmišljanjem.
Desničar i pošten, to ne postoji !

žrec
Gost
žrec

Markovina je u srži desničar. Samo jugoslavenski.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Ne znam jel jest, ali postoji i jugoslavenski unitaristički nacionalizam. Pročitati “ORJUNA u Hrvatskoj” ili sl, knjigu. Netko misli da ne postoji, Postoji, naravno da postoji, ali je splasnuo od početka XX stoljeća.

Zigi
Gost
Zigi

Hm, za desničara mi se nameće Hasanbegović , a za ljevičara mi se zablokiralo.

Mucke
Gost
Mucke

Autor clanka je propustio samo jedno,a to je da spomene kvazidesnicu koja se takodjer I verbalno i djelima pomaknula prema centru (Turbo liberali) I cini jedno tijelo sa kvazi ljevicarima I po pitanju poreza i po pitanju smanjivanja socijalnih prava i po smanjivanju gradjanskih prava pod izlikom zastite istih.
Nazalost nemam za koga glasat,nema alternative,a to je najgore.

Dinko
Gost
Dinko

Da, kvazi ljevičari ti smetaju, država ti smeta a šta je sa svim desničarima i na društvenom sistemu koji je utemeljen na iskorištavanju svakog građanina. Smeta ti mnogo toga a kuda ideš i šta hoćeš s tim teretom. Gdje vidiš ti rješenje tvojih opterećenja. U kapitalizmu vlada kapital i sve je u čitavom društvu podređeno njemu kao i cjelokupna eksploatacija svakog radnog čovika i to na svim nivoima funkconiranja društva. Ti živiš u paklu i buniš se da oko tebe sve gori. Pakao za malog radog čovjeka je kapitalizam jer on je neljudski i cijela organizacija društva je u skladu samo s interesima kapitala. Šta onda, po tebi, treba mijenjati?

nostradurus
Gost
nostradurus

Treba limitirati osobno bogatstvo. Bez tog limita je moguće da na kraju dobijemo neofeudalizam. Osobno bogatstvo je prvi cilj svakog kapitaliste, a drugi cilj je moć da utječe na društvo za svoju korist.

Josip
Gost
Josip

Nostradurus, zar to nisu prirodna ponašanja flore i faune? Borba i dominacija. Na ovome padaju mnogi jer ne razumiju funkcioniranje prirode. Žele nametnuti drugima ono što nije prirodno.

Limitiranje osobnog bogatstva znači uništavati kreativnost i napredak. Bogatstvo je rezultat kreativnosti, upornosti i rada. Naravno, ne govorimo o bogatstvu stečenom putem dužničkog ropstva, kamatarenjem i onim što ne pridonosi zajednici.

Tu je pao komunizam. Nije razumio čovjeka i njegov karakter definiran genetikom.

nostradurus
Gost
nostradurus

Prirodna ponašanja flore i faune su zakoni džungle. Ako želite unijeti zakone džungle kao pravilo za ponašanje, onda to i dobijate. Komunizam tj. socijalizam pada baš iz tih zakona džungle, a ne zbog limitiranja bogatstva. To ste krivo zaključili. Oni, koji su htjeli oportunirati i iskorištavati druge, su srušili socijalizam. Pojavila se crvena elita i birokratski aparat. O tome se u ovom članku i govori. To je korupirana lažna ljevica koja je samo čekala priliku da promjeni sistem i omogući si neograničeno bogatstvo. Što je komunistička partija ukinula još dok nije došao HDZ na vlast? Zakon o porijeklu imovine.
—-
Također, priča da se netko može obogatiti radom svojih ruku je moguće samo, ako imaš specijalni talent što nije svojstvo svakog pojedinca. To je klasična desničaraska teorija da nismo svi jednaki pa iz toga razloga neki mogu biti sposobniji, a neki ne. Međutim, kako je čovjek smrtno biće, a nasljeđivanje nije sposobnost nego “zakon” koji je netko napisao, onda vam postaje jasno da nasljeđivanje nema baš nikakave veze sa sposobnošću. A nasljeđivanje (ili poklanjanje sinovima i kćerima)je to koje vodi u klasičnu koncentraciju kapitala iz generacije u generaciju. To je onaj dio poštenog kapitalizma koji naravno prešute desničari.
Nepošteni kapitalizam naravno počiva na brzom bogaćenju koji je jedino bio moguć pljačkom. Jer ako svake godine uvećavaš bogatstvo za 10%, onda ti za dupliranje kapitala treba 7 godina. Od 10000 eura do 1 milion ti treba više od 6 ciklusa dupliranja što je minimalno 42 godine. A od 1 milion do 100 miliona eura još toliko. Svatko tko akumulira bogatstvo brže od prosječnog rasta bogatstva, radi to na štetu onih koji gube bogatstvo. Ne može biti drugačije. Kako resursi ne mogu rasti, kad ih se preuzme, drugi ostaju bez njih.

Kada govorimo o demokraciji ili vladavini naroda koja bi trebala obuhvaćati ne samo političku, nego i ekonomsku vlast, tada nam mora biti jasno da, ako narod nema ekonomsku vlast, nego nju ima sve manja i manja grupa pojedinaca, da se više ne radi o demokraciji i da to nikad nije bila demokracija. Moramo to nazvati drugačije – to je vladavina bogatih tj. plutokracija. Stoga bi blio lijepo da se prestane govoriti da živimo u demokraciji, nego u plutokraciji. I nakon toga možemo vidjeti da “lažnoj ljevici” plutokracija uopće nije problem.

Da li je sada jasno zašto treba postojati limit u bogatstvu? Da li želimo vladavinu male manjine bogatih ili težimo demokraciji?

Josip
Gost
Josip

Nostradurus, to je ta dogma koju guraju komunisti i zbog čega komunizam nikada neće biti dobro društvo u praksi. Na papiru takvo društvo izgleda idealno, samo što papir podnosi sve. Svatko može pisati poruke za zlatnu ribicu.

Floru i faunu nazivate džunglom, a to je priroda koja funkcionira perfektno. Ona je svuda oko nas, pa i u nama u obliku genetskog koda.

Komunizam tu prirodu želi korigirati, podrediti sebi. To nije ništa drugo nego uzimanje uloge Boga, od strane psihopatoloških manipulatora koji sanjaju o svojim veličinama.

Iskreno ne mislim na vas, nego na one vješte koji kriju svoje prikrivene namjere, a te iste prate ljudi dobrih namjera, ali loše procjene i totalno netalentirani za razumijevanje društvenih odnosa.

Vi biste stavljali limite, a mene interesira tko ih stvara i na temelju čega? Ako netko želi stvoriti bogatstvo i iskoristiti ga korisno za zajednicu, što ima loše u tome?

nostradurus
Gost
nostradurus

Nekako mi se čini da imam posla sa profesionalnim poklopcem u raspravi. Sve sam već napisao. Čak je danas bilo i na vijestima u 18.30 na Novoj-TV o rastu nejednakosti.

Evo jednog članka o nejednakosti i što ona donosi: http://evonomics.com/insanely-concentrated-wealth-strangling-prosperity/ . Očigledno je da gušenje prosperiteta ne može biti u interesu društva.

Josip
Gost
Josip

Pravit ću se da ne vidim riječ “poklopac”.

Konkretno pitanje, da ne okolišam: što ako su ljudi skloni akumulaciji i ne žele promjene o kojima govoriš?

Koje je tvoje rješenje?

Zigi
Gost
Zigi

Postoji granica bogačenja nakon kojeg postaje kontraproduktivan i stvara nakaze koje se gube u prostoru i vremenu, a povijest je puna takvih likova.Osim toga nije pravedno jer za istu količinu rada različiti su prihodi jer postoje lukrativni poslovi koji donose nenormalne prinose koji nisu odraz uloženog truda i rada već često poslovanja na rubu zakona i van moralnih normi ali nekažnjivi, pogodovanjem itd .Zato se donose porezi za takve .
Nekva karikaturalna usporedba bi bila da dva ribića pecaju na maloj rijeci i jedan vadi nenormalno puno ribe a drugi jedva za prehranit makar je dan i noć na rijeci, e pa da se ne zarate pametno bi bilo da taj srećković podijeli manji dio svog ulova za drugima,U suprotnom sukob će biti neizbježan i stanje neodrživo.Ukratko!

Prolaznik
Gost
Prolaznik

Da, trebalo bi ograničiti i broj orgazama koje netko smije doživjeti, da se ne bi osjećao superiorno previše. Dajte prestanite lupetati s tim egalitarizmom iz 19. stoljeća.

Zigi
Gost
Zigi

Umjesto neofeudalizma raste neoliberalizam koji ispunjava tim ludo bogatima da se šire van njihovih granica i da djeluju globalno , upakirano u ljudska prava sa odumiranjem države koju bi oni sami htjeli nadomjestiti.

Jurišić maja
Gost
Jurišić maja

Dobri sinovi svojih otaca uvode ponovno verbalni delikt boljševika se vrača

Sinisa
Gost
Sinisa

https://youtu.be/hkSzmPnzF-o
Sistem te laze….

ime
Gost
ime

ko ne vjeruje da postoji djavo nek prati medije i govore političara svih boja i predznaka. uskoro će se uvjeriti.

samo ćaća
Gost
samo ćaća

JORDAN B. PETERSON…!

Zigi
Gost
Zigi

Odmah nakon dolaska na vlast ,Plenković je obećao da će se obračunti sa skupinama koje šire mržnji i lažne vijesti. Pa ,evo sada se to ispunjava s tim da je krenulo iz Njemačke ,a cilj nije govor mržnje kojeg ruku na srce stvarno ima puno da se stvarno zamisliš kakvih luđaka ima , već “lažne vijesti”.To će im omogučiti da cenzuriraju po potrebi i kontroliraju alternativne izvore to jest da ih i unište.
To nema veze sa “ljevičarima”(neka digne ruku onaj koji misli da je SDP ljeva stranka), oni su tu samo korisni idioti ,već dolazi iz EU centrale koja se po malo počela osječati ugroženo!

Keko
Gost
Keko

Jedan od boljih komentara na ovu temu…

alan ford
Gost
alan ford

dobra analiza, dobar članak, smao autor ipak drži tu nekakvu romantičnu iluziju o ljevičarima, kada kaže, ma nisu to istinski ljevičari, koji zahtjevaju totalitarističke zakone i propagiraju neoliberalizam i NWO, već lažni ljevičari.. To je naprosto iluzija, da postoje neli “istinski ljevičari”., Pa koji su to? Gdje su oni? Može li mi itko navesti barem jedno ime u Hrvatskoj, i šire u regiji, barem jednog “istinskog ljevičara”, koji ne radi za Sorosa i globalnu korporativnu elitu, koji se doista brine o radnicima i socijalnim pravima. Pored najbolje volje, ja ne vidim niejdnog tog “istinskog ljevičara”. Možda je jedini “istinski ljevičar” u Hrvatksoj bio pokojni Stipe Šuvar. Osobno se nisam slagao sa njim, ali on je ipak bio na neki način pošten,. što je ostao dosljedan sebi, iako je lako mogao naraviti karijeru i u SDP-u i HDZ-u, i mogao je drpiti sebi veliku lovu, kao i druigi, ali nije. Svi ostali, ama baš svi ljudi, koji se u Hrvatskoj smatraju ljevičarima i “anifašistima” su bijedni prdeži Sorosa i globalne neoliberalne elite, naprimjer: Dragan Markovina (radi za Telegram u vlasništvu koncerna Warburg Pincus) i ta njegova neka nova stranka “Nova ljevica”, koju podržava i Sorosev i američki plaćenik Zoran Pusić; Mate Kapović i njegova sićušna strančica Radnička fronta – također Sorosevi pijuni; bivši predsjednici Mesić i Josipović, Vesna Pusić, i skoro svi ostali političari sa takozvane ljevice- sve Sorosevi ljudi; hrvatskim zastupnicima u Europarlamentu Radošu, Piculi, Biljani Borzan i Jakovčiću, nedavno je i dokazano da su na platnom spisku Sorosa, kada je wikileaks objavio spisak onih 200 i nešto zastupnika europarlamenta, koji rade za Sorosa dežurni dvorski povjesničar Tvrko Jakovina-sam se hvalio u Jutarnjem i rekao da je ponosan, što mu je Soros omogućio školovanje na Sorosevom sveučilištu u Budimpešti – Feralova banda; Ivančić, Dežulović, i pokojni Lucić, pa Đikić i ostali, destljećima je ih je dobro plaćao gazda Sorosa,.. ti ljudi nikada, ama baš nikada nisu napisai ništa kritično protiv globalnih lihvara, samo se bave marginalnim stvarima i potpaljuju ljude sa pričama o HOS-u, Thompsonu, nekim nedozvoljenim simbiolima, crkvi, Željki Markić, itd.. Pe evo sada su od pokojng Lucića, na nevjerjatno ljigav način, pa napravili sveca, heroja… kuju ga u zvijezde… a taj Lucić je dobrih 20 godina bio samo Sorosev plaćenik – Perjanice Jutarnjega Lista, Tomić, Pavičić, Miljenko Jergović, Snježana Pavić itd.– isto sranje kao i Feralova ekipa, samo ganjaju neku fantomsku borbu protiv “fašizma”. Jergović je preklani za nagradu dobio prostor u cionističkom NY Timesu, da tamo napiše komentar, pa je tamo Jergović srao o diktatorima Asadu i Putinu i izrazio zabrinutost za koljače ISILa i Al Nusre (borce za slobodu) u opkoljenom, Alepu. -“kulturne veličine” kao onaj debilni seljačina kvazi redatelj Frljić..ili “intelektualne veličine”, kao Nenad Zakošek i ekipa sa Fakulteta političkih znanosti- isto sranje, sve sorosevi plaćenici -Žarko Puhovski i slični dežurni “stručnjaci”, koji daju svoja stručna mišljenja..sve plaćenicio Sorosa i globalne elite -portal Index, zna se da iza njega potajno stoji Soros… Index nikada, ama baš nikada nije napisao nijedan kritički članak protiv međuanrodnih korporacija,… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Nema ih ovdje, a ako ima, onda su senilni ili neojugonostalgičari i isto se drže WW2 kao drugi tabor. Jbg, taka nam je sudbina

nonwo
Gost
nonwo

alan ford Točno.
Postoji samo nwo i nonwo “stranka”….”Svi koji se protive novom svjetskom poretku su teroristi”Kissinger
I zato će svi kritičari ciljeva nwo-a biti sankcionirani radi “govora mržnje”..
“Jedina prava obrana od novog poretka: nacija, obitelj, dom, pa i vjera, medijskom su propagandom i “stručnim usavršavanjima i seminarima” proglašeni nepoželjnima i nazadnima kako u narodu tako i u “intelektualnim krugovima”
http://www.4dportal.com/nudimo-posao/2654-stjepan-mesic-treba-nam-novi-svjetski-poredak

nonwo
Gost
nonwo

“Uvijek postoji opasnost da se politička korektnost zloupotrebljava kao neka vrsta političke toljage ili sredstva za cenzuru i onemogućavanje slobode misli i izražavanja”,
“Suvremena politička korektnost – nova forma opresije?
Jedna od ponuđenih definicija političke korektnosti glasi: „izbjegavanje oblika izražavanja ili radnji za koje se smatra da isključuju, marginaliziraju ili vrijeđaju grupe ljudi koji su u nepovoljnom društvenom položaju ili diskriminirani“. Iz same definicije da se primijetiti da je politička korektnost samo kamuflaža kojom se nastoje zamaskirati društveni problemi koji su i dalje tu, iako manje vidljivi. Na mjesto prijeko potrebne društvene reforme dolazi lingvistička reforma jer ju je jednostavnije provesti. Politička korektnost u svom izvornom obliku je doista bila oblik društvene borbe i protesta protiv diskriminacije i potlačenosti, no taj oblik se izopačio i unakazio jezik te indirektno i međuljudske odnose.
Politička korektnost stvara prividnu zbilju”
Politička korektnost najnovija je vrsta netolerancije u Americi, a pogotovo je pogubna jer je prikrivena kao tolerancija. Ona se predstavlja kao pravednost, ali pokušava ograničiti i kontrolirati ljudski jezik sa strogim kodovima i krutim pravilima. Nisam siguran da je to način borbe protiv diskriminacije. Nisam siguran da će ušutkavanje ljudi ili prisiljavanje promijeniti njihov govor. Najbolji je način rješavanje problema koji su mnogo dublji od govora”George Carlin

fash
Gost
fash

Zašto kvaziljevičari? Upravo ljevica, bilo ekstremna ili “umjerena” (mainstream) ljevica se zalaže za cenzuru, protiv slobode govora, uključujući centar, desni centar i “umjerenu” desnicu.

“Govor mržnje” je lijevo-liberalna floskula za cenzuru kao nekadašnji komunistički “verbalni delikt”.

Sloboda govora uključuje i “govor mržnje”.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik