Grad u Kaliforniji nudi porodicama sa niskim primanjima čekove od 500 dolara – ali ne ako su bijelci

Dolari
10 komentara

Grad Oakland u Kaliforniji najavio je projekat „zagarantovanog prihoda“ kao podršku lokalnim porodicama sa niskim prihodima – ali neobično je da siromašne bijelačke porodice neće biti uključene, što će navesti mnoge da taj potez okarakterišu kao rasistički.

Najavljen početkom ovog mjeseca, plan ”Oakland Resilient Families”, ured gradonačelnika opisao je kao jedan od „najvećih napora Amerike da utvrdi efikasnost mjesečnih bezuslovnih plaćanja“ čiji je cilj da pomogne ljudima da „prevaziđu ekonomsku nestabilnost“.

Uz podršku Inicijative za porodičnu nezavisnost i Gradonačelnici za zagarantovani prihod, šemom bi 600 porodica u gradu dobijalo bezuslovnih 500 dolara mjesečno, tokom najmanje 18 mjeseci.

Porodice sa najmanje jednim djetetom mlađim od 18 godina i ukupnim prihodom manjim od ili jednakim 59.000 američkih dolara godišnje za tročlanu porodicu mogu se prijaviti, kaže se u saopštenju, dodajući da će polovina mjesta biti posebno rezervisana za tročlane porodice sa ukupnim prihodom od 30.000 USD godišnje ili manje. Porodice će biti birane na osnovu „slučajnog odabira“.

Ipak, postoji jedan problem u inače dobrotvornom poduhvatu koji je pokrenuo negodovanje na društvenim mrežama: Siromašni bjelci se neće moći prijaviti. U saopštenju iz gradonačelnikove kancelarije izričito se navodi da je projekat otvoren samo za crnce, domoroce i obojene ljude (BIPOC).

Gradonačelnica Libby Schaaf rekla je da šema nije samo korak u borbi protiv siromaštva, već je zamišljena kao udarac protiv “sistemskog” rasizma, naizgled objašnjavajući zašto nisu uključene bijelačke porodice.

„Siromaštvo kojem smo svi danas svjedoci nije lični neuspjeh, već sistemski neuspjeh“, rekla je Schaaf. „Ponosna sam što sarađujem sa tako predanim lokalnim partnerima na izgradnji novog sistema koji može pomoći da se ponište vjekovi ekonomske i rasne nepravde i da nas sve usmjeri ka pravednijem društvu.“

Vlasti Oaklanda opravdale su odluku ukazujući na gradski indeks kapitala, koji je pokazao da bjelačka domaćinstva u prosjeku zarađuju više od bilo kog drugog, zarađujući gotovo tri puta više od afroameričkih.

Isti izvještaj takođe kaže da 26 % Afroamerikanaca u Oaklandu živi sa ili ispod stope siromaštva, kao i skoro 22 % Latinoamerikanaca. Dodato je, međutim, da više od osam procenata bijelih ljudi u gradu živi na ili ispod granice siromaštva.

Schaafina odluka naišla je na vatru na društvenim mrežama, mnogi su je označili kao “rasističku”, a neki čak sugerišu da treba tužiti vlasti zbog toga.

Jedan komentator Reddita nazvao je to „eksplicitnom rasističkom politikom“, dok su drugi optužili gradonačelnicin ured da se samo „pretvara“ da joj je stalo do siromašnih i kritikovali su princip „lutrije“.

Harmeet Dhillon, kopredsjedavajuća Republičkog nacionalnog udruženja pravnika, označila je inicijativu „neustavnom“ i ponudila svoje usluge bilo kojoj bjelačkoj porodici „inače podobnoj“ za program, koja bi željela da odluku „ospori na sudu“.

kalifornijaniska primanjarasizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Starina
3 godine prije

Počelo je počelo.. Univerzalni dohodak od kojeg imaš za kruva i ladne vode.
A tu prijevaru za roblje opsjenar i njegovi sluge zamagljuju tobožnjim rasizmom. A naivni nasjedaju na ubačenu zamku.

Stara kuka
3 godine prije

Gradonačelnica Libby Schaaf

Naravno Opet taj superiorni toliko hvaljeni emaptični ženski način rukovođenja na djelu. Po tko zna koji puta. Svijet zaista kako nam to godinama govore postaje sve bolje i prosperitetnije mjesto za život kako raste broj i utjecaj žena na vlasti.

Max
3 godine prije

Rasizam.

postenlopov
3 godine prije

Znaci taj krdonacelnik nije glavni baja za sve gradjane, nego samo za ofarbane.

Mr. White
3 godine prije

Cilj je potpuno uništenje/genocid bijele rase, pod izlikom anti rasnih mjera (čitaj izmišljenih sranja), gluposti, izmišljotine globalista. Bijela rasa nije ponizna i pokorna, sklonija je kritičkom preispitivanju, vise je inteligencije …to globalnoj kabali ne odgovara, žele glupe, tupe i neupotrebljive mulate, bez sposobnosti kritičkog razmišljanja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI