Grčka obalska straža otvorila vatru na turski brod

Grcka - Turska
13 komentara

Turski teretni brod je u subotu naletio na patrolu grčke obalske straže kod turske obale Egejskog mora, pri čemu su dvije zemlje dale oprečne priče o incidentu.

Prema turskoj strani, ro-ro brod ”Anatolian” pod zastavom Komorskih ostrva pretrpio je manju štetu od vatre iz grčkog malokalibarskog oružja. Grčka obalska straža, međutim, insistira da su na brod ispaljeni samo hici upozorenja.

Turski mediji prenijeli su video snimak incidenta, koji je snimila ekipa ”Anatoliana”. Prikazuje čamac grčke obalne straže kako plovi uz ro-ro brod. Na snimku se također vidi nekoliko rupa od metaka na prozorima i zidovima nadgradnje broda, navodno ostavljenih kao posljedica vatre iz grčkog malokalibarskog oružja.

Prema turskom ministarstvu unutrašnjih poslova, teretni brod je bio pod “nasilnom vatrom” grčke obalske straže dok je plovio kod turskog ostrva Bozcaada u međunarodnim vodama. Dva plovila turske obalske straže poslata su u pomoć ”Anatolijcu”, ali je grčko plovilo napustilo područje nakon što je otkrilo brodove koji se približavaju, tvrdi ministarstvo.

Međutim, prema grčkoj obalskoj straži, ”Anatolijac” je pronađen kako se “sumnjivo” kretao u domaćim vodama zemlje sjeverozapadno od Lezbosa, velikog grčkog ostrva koje se nalazi u blizini turske obale. ”Anatolijanca” je kontaktirala obalska straža, koja ga je pozvala da promijeni kurs i napusti grčke teritorijalne vode. Plovilo se, međutim, nije povinovalo i hitci upozorenja ispaljeni su “u sigurnom području”, tvrdi grčka strana. Brod se nije zaustavio, čak ni dok je bio pod vatrom, i na kraju je pobjegao u turske teritorijalne vode.

Egejsko MoreGrčkaPucanjturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Roky
1 godina prije

Grci ce ostati bez pola ostrva ako nastave.

Bane
1 godina prije

Sta li su im ameri obecali. Ocigledno da turci ne pucaju ovde.

Hobart
1 godina prije

Hahahahaha 😆😆😂😂

Max
1 godina prije

Mislim da slijedi rat Grčke i Turske.

C.F.
1 godina prije

Obje strane iskrcat se na Lezbos , preimenovati ga u Gejos i voditi ljubav a ne rat.

Pera Detlic
1 godina prije

Mora bit kaos i Ordo ab Chao. Izvanredno stanje, mobilizacija, imunizacija vojske (gle čuda kako prikladno) i općenito sva sila sranja i užasa. Dno dna koje samo ljudska stoka i psihopatologija je u stanju proizvesti. Osim toga ima dosta novog oružja biološkog, umjetnih organizama, mikrovalnog i mk ultra. Treba to sve isprobati na budalama. Zna se da je svijetski rat dušu dao za to. Ovaj puta žrtve će se brojit u milijardama. Tolika količina negativne energije i gruvanja po planetu će prouzročit jebenu kataklizmu neviđenih razmjera. Pravi Armagedon tek slijedi. Neće ga proizvest stoka nego pokrenut i prouzročit svojim ponašanjem i zlom koje će činit. Nije isključeno ni puno asteroidnih pusa koje će biti upućene vojskama zla na površini. Tko bude u stanju zla kad dođe shift ostaće zarobljen u tom sranju i dugo dugo će pušit svoj izbor. Lp.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI