Guverner Arizone zabranio javnim univerzitetima da zahtjevaju od studenata da prime vakcine Covid-19 i nose maske na času

Doug Ducey
15 komentara

Guverner Doug Ducey izdao je izvršnu naredbu kojom se zabranjuje državnim koledžima i univerzitetima u Arizoni da zahtijevaju vakcinaciju i dokumente Covid-19 ili prisiljavaju studente da se testiraju ili nose maske na časovima u učionici.

„Vakcina djeluje, a mi ohrabrujemo stanovnike Arizone da je prime. Ali to je lični izbor i treba da tako i ostane”, rekao je Ducey u utorak, najavljujući naredbu. „Javno obrazovanje je javno pravo, a poreski obveznici ga plaćaju. Moramo da omogućimo studentima na našim javnim univerzitetima da se vrate učenju. Već su propustili previše učenja.“

Duceyjeva naredba izuzima studente medicine ili one koji rade sa pacijentima i ne sprječava fakultete da podstiču vakcinaciju i dobrovoljnu upotrebu maski ili da omogućavaju testiranje.

Naredba se odnosi na Državni univerzitet Arizone u Tempe, Univerzitet Sjeverne Arizone u Flagstaff i Univerzitet Arizone u Tucson – zajedno sa koledžom primijenjenih nauka i tehnologije u Sierra Vista.

Prema lokalnim medijima, čini se da je naredba republikanskog guvernera direktno povezana sa najavom Državnog univerziteta u Arizoni(ASU) u ponedjeljak da će studenti koji u avgustu stignu u kampus na nastavu biti potpuno vakcinisani.

Univerzitet vjeruje da je “neophodno za zdravlje i dobrobit naše zajednice da se svi vakcinišu“, kaže ASU.

Studenti koji se ne slože sa otkrivanjem svog statusa vakcinacije ili iz bilo kog razloga ne mogu biti vakcinisani, će biti „obavezni da učestvuju“ u tekućim „protokolima upravljanja zdravljem“ – počev od svakodnevne zdravstvene provjere, Covid-19 testiranja do dva puta nedeljno, i nošenje maske „u svim zatvorenim i otvorenim prostorima u ASU kampusima“.

Ako se ovo primijeni, biće u suprotnosti sa naredbama guvernera. ASU još uvijek nije dao komentar, a ažurirana pravila koronavirusa od ponedjeljka ostaju na njihovoj veb lokaciji.

Iako je nekoliko vakcina protiv koronavirusa široko dostupno u SAD, federalni regulatori su im odobrili samo hitnu upotrebu. Kao rezultat toga, mnoge države – kojima uglavnom upravljaju republikanci – su skeptične u pogledu odobrenja njihove upotrebe.

Međutim, u subotu je savezni sudija u Texasu odbacio tužbu preko 100 zaposlenih u bolničkom sistemu Houston Methodist, tvrdeći da privatni poslodavci imaju pravo da nalože vakcinaciju.

Zaposleni mogu „slobodno izabrati da prihvate ili odbiju vakcinu Covid-19“, rekla je sudija Lynn Hughes, a ako odbiju, „jednostavno će morati da rade negdje drugdje“.

ArizonaDoug Duceyguvernermaske
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Abe 04
2 godine prije

Vakcina djeluje kaže. A to sto je zabranio, to je zbog tužbi koje su/bi ih snašle, valjda. A gubili bi ih, normalno.

RENEW
2 godine prije

To je dobro, ker njihova cepiva niso dolgoročno preizkušena, torej ne vedo, če čez recimo deset let vsi uporabniki ne bodo videti kot je videti doktor prava Sara Ahlin Doljak.
In razen tega firme, ki so jih izdelale, zanje nočejo prevzeti odgovornosti. Zakaj podjetja ne garantirajo za varnost svojih cepiv a zanje pobirajo visoke dobičke? Brez dolgoročnih preizkusov (razen morda Kitajske, ki ima svoje zanič cepivo). Zakaj Kitajci, ki nas stalno presegajo na inteligenčnih testih, nimajo mRNA cepiv? Zakaj? Razmišljate malo.

hiber
2 godine prije

Uhvatili ste se USA kao pijani plota. U međuvremenu u Moskvi uvedena obavezna vakcinacija.

Max
2 godine prije

Bravo guvernerru.

Tupko Glupko
2 godine prije

Jedino pojedine južnjačke države u SAD se bore protiv ovog ludila.
Čekamo barem jednog od 20 novoizabranih hrvatskih župana koji će imati muda izglasati ovako nešto i ići kontra agende.
Ali bit će da su svi eunusi..

Čudan lik
2 godine prije

“Vakcina djeluje, a mi ohrabrujemo stanovnike Arizone da je prime.” – Ne radi se ovdje o nikakvom heroju koji se bori protiv nečega nego se radi o tome da su analitičari procjenili da je još preopasno prisiljavati ljude u njihovoj državi na cijepljenje. Ako vakcine djeluju, zašto nitko javno neće reći: “Evo ja preuzimam odgovornost u slučaju nuspojava, evo ja životom i imovinom garantiram da su vakcine djelotvorne”???

2 godine prije

“… Univerzitet vjeruje da je “neophodno za zdravlje i dobrobit naše zajednice da se svi vakcinišu“, kaže ASU….” Boze dragi – koliko glupoce na jednom mjestu… I onda se cuditi kad se ove idiotske ustavnove – sa pravom nazivaju DEBILANE…? Dakle, lobotomirani idioti koji “uce” po ovim debilanama kulta Rockfellerovu “medicinu” – moraju se dresirati od mladih dana, a ako je potrebno i pobiti “zdravljem” koje dolazi iz njigovih “vakcina“…. Naravno, “vakcina” koje su samo GM tretman – i definitivno nemaju NISTA sa “virusom sarscov2” – kojeg nikad niko nije izolirao… Idiotizirani pripadnici Rockfellerovog satanistickog Kulta tzv “medicinari, doktori i struka” – evo vec 18 mjeseci “traze” taj “virus” sa onim PCR-testom (papaja-testom) za kojeg je sam izumitelj dr Mullis – javno i opetovano govorio: NE SMIJE se koristi u diagnosticiranju…! Dzaba… Ididotima i ubojicama tzv “doktorima” – dovoljno je da “autoritet” zlocinackog Rockfellerovog WHO/UN – naredi da “traze virus”… Čitaj više »

Stara kuka
2 godine prije

“Međutim, u subotu je savezni sudija u Texasu odbacio tužbu preko 100 zaposlenih u bolničkom sistemu Houston Methodist, tvrdeći da privatni poslodavci imaju pravo da nalože vakcinaciju. Zaposleni mogu „slobodno izabrati da prihvate ili odbiju vakcinu Covid-19“, rekla je sudija Lynn Hughes, a ako odbiju, „jednostavno će morati da rade negdje drugdje“. Zanimljivo je ovo duboko humano mišljenje gospođe sutkinje. I slažem se. Privatni poslodavac treba imati pravo tražiti od zaposlenika pridržavanje mjera i cijepljenje ako žele raditi kod njega. Samo što bi svaki privatni poslodavac (a ne zaposlenici ili država) koji prisili zaposlenike na to trebao prvo snositi troškove svih tih “mjera” i cijepljenja koje zahtijeva, a zatim bi trebao upotpunosti snositi odgovornost za bilo kakve zdravstvene probleme zaposlenika natjeranih na mjerei cijepljenje uključujući i sve do zadnjeg centa troškove njihovog liječenja i oporavka kao i odštetu za njihovo izgubljeno vrijemei zaradu tijekom liječenja. Također bi takav poslodavac trebao platiti i vrlo visoke,… Čitaj više »

black sheep
2 godine prije

hajde sada o rusiji pisite. opravdajte dosadasnje povjerenje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI