fbpx

Guverner ruske regije Khabarovsk uhapšen od strane FSB u istrazi kriminalne grupe i atentata

Hapšenje guvernera ruske regije Khabarovsk

Agenti Federalne službe bezbjednosti pritvorili su guvernera ruske oblasti Khabarovsk, Sergeya Furgala, pod sumnjom da je organizovao kriminalnu grupu povezanu sa nizom ubistava preduzetnika prije više od jedne decenije.

Političar je osumnjičen da je organizovao kriminalnu grupu i naredio „niz ubistava i atentata“ u periodu 2004-2005. Ruski istražni komitet je podijelio snimak hapšenja Furgala u četvrtak rano ujutro, ali je uključio oskudne detalje o istrazi koja je u toku.

Pored Furgala, uhapšena su još četvorica osumnjičenih, a svi članovi iste grupe povezani su s nizom zločina nad lokalnim privrednicima u Khabarovskom i obližnjem Amurskom regionu, navode istražitelji.

Vlasti još uvijek nisu podnijele zvanične optužbe protiv člana Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR), koji je vodio krajnje istočni region Khabarovsk od 2018. godine.

5
Ostavite komentar

avatar
10000
 
3 Grupirani komentari
2 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
5 Komentatori
zlatannessytihoblMaxMucke Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Mucke
Gost
Mucke

Nadam se da je narancin nesto naucio od kolege.

Max
Gost
Max

Svuda ima zločinaca ali Rusi barem svoje osude.

tihobl
Gost
tihobl

Kinezi svoje strijeljaju.

Sva sreca pa mi pripadamo civilizovanom dijelu svijeta pa postujemo i uvazavamo uspjesne politicare i biznismene.

nessy
Gost
nessy

Da, osude ih, bez milosti, kako i mora biti.

zlatan
Gost
zlatan

Ne treba pisati KHABAROVSK, nego jednostavno samo HABAROVSK, kako i Rusi pišu. Grad na ruskom Dalekom istoku, nosi ime po ruskom istraživaču Habarovu. Živio u 17-tom stoljeću, istraživao sibirska i dalekoistočna prostranstva, za rusku carevinu. U njegovo doba, još nije postala imperija. To je postala tek od početka 18-tog stoljeća, za vladavine Petra velikog.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik