Hapšenje, smrt ili pobjeda? Bolsonaro predlaže tri opcije za svoju budućnost

Jair Bolsonaro
24 komentara

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro iznio je tvrdnju da je nacionalni sistem elektronskog glasanja podložan prevarama, nudeći umjesto toga usvajanje štampanih glasačkih listića. Njegove tvrdnje istražuje Vrhovni sud Brazila, koji, međutim, takođe istražuje samog Bolsonara, zbog širenja lažnih vijesti.

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro rekao je u subotu da vidi tri mogućnosti za svoju budućnost, sugerišući da će ili biti uhapšen, ubijen ili će postati sljedeći predsjednik Brazila ako pobijedi na izborima 2022. godine.

„Imam tri varijante za svoju budućnost: biti uhapšen ili ubijen ili pobijeda“, rekao je on govoreći na sastanku vjerskih evangelističkih vođa, kasnije izjavljujući da „nijedan čovjek na Zemlji neće prijetiti meni“.

Njegove primjedbe uslijedile su usred njegovog propitivanja pouzdanosti elektronskih sistema glasanja u zemlji, takođe prijeteći da, ako izgubi, neće prihvatiti rezultate predstojećih predsjedničkih izbora zakazanih za sljedeću godinu. Ponudio je da se pokrene usvajanje štampanih glasačkih listića kao alternativa.

Brazilski izborni sud nije pozdravio Bolsonarovu kritiku nacionalnog elektronskog sistema glasanja, već je u srijedu konstatovao da sistem funkcioniše normalno i opisao prijedloge lidera za usvajanje štampanih glasačkih listića kao “gubitak fokusa” – što je izazvalo brzi gnjevan odgovor predsjednika.

“Imate predsjednika koji niti želi niti izaziva raskid, ali sve ima granicu u životu. Ne mogu da nastavim da živim sa ovim”, izjavio je Bolsonaro na sastanku vjerskih zvaničnika.

Osim napada na sistem elektronskog glasanja, Bolsonaro je takođe pokušao da opozove sudiju Vrhovnog suda Alekandre de Moraesa – ovaj potez može pokrenuti samo predsjednik Senata, trenutno Rodrigo Pacheco. Potonji je odbio da pokrene proces opoziva, podvlačeći važnost očuvanja “fundamentalne podjele vlasti, davanja nezavisnosti svakoj od njih i traženja harmonije među njima”.

BrazilJair Bolsonaro
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dupla Kamilica
2 godine prije

Taman jučer vidim ovu najavu. “Na čijoj je strani istina? – Brazil: U eri Bolsonara – Srijeda 17:05″ u režiji Al Jazeere.

piždro
2 godine prije

Ovaj tip je veliko govno od covjeka.

Mucke
2 godine prije

Balsonaro se nalazi u istoj situaciji kao Trump pred izbore .Sve je spremno da ga se makne namjestanjem rezultata izbora preko kompjuterskih “igrica” .Ako je ista naucio iz Trumpovog poucka ,onda je to da u “izbore” ne smijes uci sa nekakvim Milley em na celu vojske i bez ijednog velikog MSM na svojoj strani.

Stara kuka
2 godine prije

Bolsanaro će nažalost proći jednako kao i Trump. Ponajprije mediji su uspjeli uvjeriti ogroman broj uglavnom siromašnih i neobrazovanih mulata i crnaca da ih korona kosi kao muhe i da je za to kriv Bolsanaro pa će stoga glasovati protiv njega jednako kao i brojna bjelačka populacija “urbanih progresivaca”.A čak i ako to ne bi bilo dovoljno na scenu će stiupiti dominion ili brazilska verzija istog. To i jeste razlog zašto se forsira tzv. “elektronsko glasovanje”.

Koliko čitam njegov protukandidat će biti Lula da Silva bivši predsjednik kojem je nedavno Vrhovni sud odbacio optužbe za korupciuju zbog kojih je čak i bio u zatvoru. Korumpirani Lulka, kao i njegova jednako korumpirana nasljednica Dilma Rouseff propada ljevičarskoj “Radničkoj partiji”, jedan je od velikih miljenika globalističkih medija i nomenkalature i nema sumnje da će neusporedivo poslušnije od Bolsanara slijediti upute “odozgo”.

zagorye
2 godine prije

Nek napravi ono sto su Srbi predlagali Slobi pri kraju utakmice.

Red Dog
2 godine prije

Opa…
Dolaze komunci i u Brazilu.
Vidi narod kako duva vetar.
Komunizam nosi jaja. Kapitalizam sve manje.
Mozda je drugarica Vanga bila u pravu kad je rekla da ce 2034 komunizam vladati svetom 🙂

Max
2 godine prije

Konkretan čowjek

EU-p*
2 godine prije

Bolsonaro je Mossadovac

Rijek
2 godine prije

Bolsonaro je zelio uci u NATO pakt a onda mu je Trump rekao da je to nemoguce.

Tko
2 godine prije

Elektronsko glasovanje se više nigdje ne bi trebalo koristiti. Samo papirići i uživo. Sve ostalo je podložno prevarama kao u USA na zadnjim izborima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI