Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio: ”Ukrajina nije naš saveznik”.

Milanovic o Ukrajini
74 komentara

Zoran Milanović stavio je veto na inicijativu za obuku kijevske vojske, savjetujući hrvatskom premijeru neka sam “ide u Ukrajinu i bori se”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je u utorak da Ukrajina “nije saveznik” njegove zemlje i upozorio na “rat” na Balkanu. “Ukrajina nije saveznik. Forsira nas se da je prihvatimo kao saveznika. Cinično je dobila status kandidata za EU. To je ono što je EU danas: bijeda, nula.” U razgovoru s novinarima također se obrušio na premijera Andreja Plenkovića zbog njegovog prijedloga o tome da se ukrajinski vojnici obučavaju u Hrvatskoj. Milanović je rekao da bi takav potez “donio rat” zemlji.

“Vi stalno forsirate moralne ucjene”, obratio se Plenkoviću, “ali vi sami nemate morala. Idite vi u Ukrajinu i borite se.”

Govoreći o borbenoj spremnosti hrvatske vojske, Milanović je istaknuo da joj nedostaje, primjerice, protuoklopnih raketa. “Imamo Amerikance koji će nas braniti kao što brane Ukrajince. Sjajno!” Rekao je sarkastično. Predsjednikovi komentari dolaze nakon što hrvatski zastupnici nisu usvojili prijedlog o tome da se zemlja pridruži programu EU-a namijenjenom obuci oko 15.000 ukrajinskog vojnog osoblja za borbu protiv Rusije. Prošlog je tjedna za prijedlog glasovalo samo 97 hrvatskih zastupnika od 151, što je tek nešto manje od dvije trećine zastupnika koji su trebali glasovati kako bi prijedlog prošao.

Uoči glasovanja, Milanović, koji je vrhovni zapovjednik hrvatskih oružanih snaga, upozorio je da bi ulaskom u program Zagreb mogao postati meta Rusije. Plenković, čiji je kabinet podržao briselski zadatak, optužio je predsjednika za ”proruske sklonosti”.

hrvatskaukrajinaVojskaZoran Milanović
Pretplatiti se
Obavijesti o
74 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
FIFY
1 godina prije

Moj predsjednik…..L.p.

hogar strašni
1 godina prije

Milanović svaka čast. Sve one koji su za EU i Ameičku pomoć Ukrajini sjetite se da na početku rata u Hrvatskoj ti isti nam nisu pomagali već su nam UVELI EMBARGO NA KUPNJU ORUŽJA. Ili u prevodu nisu nam dali ni da se BRANIMO. jer to je bio obrambeni a ne osvajački rat.
Zbog toga su NATO i EU za mene neprijateljske i okupatorsku tvorevine.

Antrax
1 godina prije

Tko je Plenković da ima pravo ikakve odluke? Tko je njega birao da o ičemu odlučuje. Nametnuti Briselski birokrat, strano tijelo unutar Hrvatske države. Nametnik kojega hitno treba maknuti i staviti tamo di mu je mjesto. Doživotni zatvor za sve zlo koje je napravio ovom narodu.

1 godina prije

Povlačenje svih pripadnika HV-a iz,Rusiji,susjednih zemalja!i,konačno,uspostava kontrole na hrvatskim granicama!obicni covjek mora strepiti na granicnom prijelazu jer ima 2 kg svježeg sira dok po sumama i gorama oko njega prolazi tko kako hoce!hvala.

Klica
1 godina prije

Ne znam sta se Zokiju u tih par godina, sto nije bio u politici dogodilo?! Covjek se transformirao od teskog ljevicara, globaliste, ppdanika u zestokog branitelja ljudskih prava, patriotu, covjeka s mudima i vodju, onoga kog bismo svi htjeli na celu drzave, da brine o nasim, a ne tudjim interesima. Ovako ako nastavi i pridruzi se desnom bloku npr DP i Most, Zoki bi mogao uzeti vlast na sljedecim izborima

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Hmmm .. Zasto je Plenkovic krijenuo sa tom tojagom ka zgradi Prijedsednistva Hrvatske ???!!! Zna li tko ?

Crna
1 godina prije

Ni priblizno nisam politicki informirana da bi se prozvala kompetentna za komentar.
Ipak Milanovicev slogan
“built back better” nije mi prosao nezapazeno.Za mene, sukob ove dvojice samo je dimna zavjesa.
Zna se da je Plenkovic gotov, pa ce sad lazno osnaziti protukandidata za buducnost. Ne vjerujem vise nikome nista.

1 godina prije

poučno od Levašova i trenutnom zbivanju i ko su to pravi gospodari u SAD-….podsjetnik na akciju ….spajalica: …….Bilo koja, više ili manje obrazovana osoba, shvata da se istorija piše po nalogu vlasti, i prepisuje po potrebi i željama. I konačno, postavlja se prirodno pitanje, ko naređuje podobnu “muziku” i ko su ti “istoričari” i zašto nisu učinili sve da se sačuva ruska istorija, slično onome kako su učinili jevrejski istoričari, kineski, grčki, rimski i drugi narodi i carstva? Ispostavilo se da je moderna istorija ruskog naroda aktivno prepravljana kada je dinastija Romanov, došla na vlast 1613. godine, a posle revolucije, baklju su preuzeli boljševici. Ko su “naručioci” ruske istorije? Hajde da pogledamo ko su izvođači. Romanovsku rusku istoriju napravili su u 18. veku, Bajer, Miler i Šlecer. Svi potpuno rasni Nemci koji nikada nisu naučili da govore ruski, čak ni u starosti, ali, ipak, napisali su istoriju ruske države. Među… Čitaj više »

pinčunela
1 godina prije

Ukraina je amalgam različitih religioznih, kulturoloških i etničkih odrednica ukrainskoga društva u kojem trenutno nameće se rigidna ideologija despotizma i totalitarizma koju provodi falanga nacista, koji su  preuzeli vlast, vojsku i policiju  od državnoga udara (koji EU podrepaši-plenkijevci ne spominju) pod krivotvorinom „demokratske revolucije“. Takvima mi bi u Hrvatskoj trebali pružiti gostoprimstvo nakon što su dronom htjeli ubiti studente u Zagrebu (isto što su učinili u Poljskoj). Takovim vojnicima (oko 1.000 od 15.000 za cjelu EU) koji po plenkovićijadi trebali bi se obučavati u kuhanju „vojničkoga pasulja, trebali bi plaćati smještaj i troškove obuke, a naši ljudi na Banovini još žive i smrzavaju se u kontejnerima.

1 godina prije

neke natuknice za stvaranje šire slike zbivanja na planeti….. Uz Wiliama Coopera-Vidjeh blijedoga konja…ima kod Ivantića pdf.-dalje.. “Sutljiva oruzja za tihi rat” je dokument usvojen od Bildenberg grupe na njihovom prvom znanom sastanku 1954. Dokument je pronadjen 1986. u IBM kompjuteru, kupljenom kada je americka vojska prodavala viskove zastarjele opreme. Kljucni citati iz dokumenta: UVOD: Ova publikacija je objavljena na 25. godisnjicu pocetka Treceg Svjetskog Rata (tihog rata) vodjenog subjektivnim bioloskim oruzjima objavljenog 1954. godine od strane Bilderberg grupe prema svjetskoj populaciji. Nemoguce je raspravljati o socijalnom inzenjeringu na nacionalnoj i svjetskoj skali bez sirokih sredstava SOCIJALNE KONTROLE i UNISTAVANJA LJUDSKIH ZIVOTA (npr ropstvo, genocid). Rjesenja danasnjih problema zahtjevaju pristup koji je bescutan, skriven bez osvrtanja na religijske, moralne i kulturne vrijednosti. POLITICKI UVOD: Samo je pitanje vremena, nekoliko desetljeca (pisano 1954.) do trenutka kada ce mase shvatiti i poljuljati temelje moci, jer ce elementi tihog rata biti dostupni za… Čitaj više »

Metabaron
1 godina prije

Cak I Ludi Zoka vidi da vise nema sale I da ce Vrag uskoro doci po svoje , pa se Zoka vadi dok jos ima vremena …

Aca Ranković
1 godina prije

Sukladno naređenju vrhovne komande generalštaba JNA, sve pripadnike petokolonaškog sekretarijata SFRH po kratkom postupku. Izvršenje kazne streljanjem. Postupiti po naređenju odmah. U potpisu, Ranković. Vrhovni komandant OZNA-e.

Zdenko
1 godina prije

Previše emocija a premalo mozga. Moramo svoje interese gledati ali realno, rat stže i k nama (2g?). Ostali starci, mladi odlaze. O novim tehnologijama (dronovi) malo znamo, u susjedstvu ih već proizvode, kad se probudimo bit će kasno. PLENKI: Uza sve loše jedini Slovencima, otkazao arbitražu (Kosorica,Zoki i kompletni Sabor plus Račan, nas uvalili). No nedavno proglasio sve antivaksere neprijateljima…Nema vizije
ZOKI: Kao premijer nije radio baš ništa. Umjesto da brani štediše Ljb uzeo 4.3 mil € sebi kredit! Bosni nudio otoke uz Pelješac-nikad mosta bilo nebi. Godišnje diže 1 mlrd kn na vjetroelektranama, zato kasni cjelokupna tranzicija kod stanovništva na alt. izvore.

kiza
1 godina prije

To ime moje.

Cupo
1 godina prije

Austrija samo salje humanitarnu pomoc Ukrajini,dalje Njemacka,Francuska,Britanija,Poljska,Svedska i tako dalje,ZASTO ONI NE OBUCAVAJU UKRAJINSKU VOJSKU,ZASTO EUROPA GURA HRVATSKU U PROBLEME KOJIH I TAKO IMAMO PREVISE….BOLJE DA KRETENI IZ EU TRAZE NACINE DA UGASE I SMIRE RAT U UKRAJINI A NE SA OVIM GLUPOSTIMA SAMO RASPLAMSAVAJU RAT I PROBLEME JADNOM NARODU…..

Max
1 godina prije

Ispravan stav koljim se spašava narod.

Mahatma
1 godina prije

Nisam glasao skoro 20 godina ali bi mogao zaokružiti Zorana na sljedećim izborima.

Nena
1 godina prije

Bravo Milanoviću 👍

Schroder
1 godina prije

Pametan covjek Ovdje se vodi rat izmedu Amerike i Rusije preko Ukraine Zelenski je placen veliko od mocnika od Amerike da igra predsjednika i da salje jadne Ukrainske vojnike da ginu za Ameriku i zapadne zemlje Zapadne zemlje koje su uveli sankcije Rusiji danas propadaju , posebno industrija koja je godinama uvozila jeftin Ruski plin , kao Njemacka Amerika ce unistiti cjelu evropu ,a to im je cilj Kupuju i dan danas jeftini plin iz Rusije i onda ga prodaju Evropi 10 puta vise Na celu EU je postavljena zena od Merkl i Macrona koja je dok je bila ministrica vojske Njemacke pronevjerila pola miliarde euro ,a Merkl je za nagradu salje na celo EU jer je znala 2019 godine da dolazi corona i bas su trebali jednu takvu personu koja ce raditi sve sto joj Davos naredi OVO NIJE RAT EVROPE NEGO AMERIKE UZ POMOC NATO I RUSIJE Zao… Čitaj više »

Kosir i Bat
1 godina prije

Najbolje je ostati neutralan kao Svicarska, Austrija….a ni Brisel,Nato i njihove multinacionalne firme nam nisu nikakvi saveznici nego vladari,gazde i vlasnici a mi smo im kmetovi a tako na nas i gledaju ili kako nas je ono nazvao onaj tudzi covijek Franjo “stokom sitnog zuba”…..

Rover70
1 godina prije

S obzirom da EU nije u ratu sa Rusijom, zašto bi se trebali bojati da otvoreno zauzmemo stranu koja nije “službena”. Eto ja smatram da me se taj rat ne tiče, a ako moram zauzeti stranu simpatije su mi na strani Ruske federacije.

Samo U Prolazu
1 godina prije

Da li je ista rekao krivo? Kojim medjunardnim pravnim dokumentom smo potpisali saveznistvo s Ukrainom?

1 godina prije

eto me komentator tiho u BL naveo da iskopiram nešto aktuelno: ……božićna priča zapravo je priča svake osobe, a ne samo jednog čovjeka. To je priča o duhovnoj evoluciji . U nekom trenutku svaka duša dođe na mjesto fizičke, emocionalne, mentalne pa čak i duhovne jalovosti, mjesto gdje trodimenzionalne ideje i rješenja jednostavno više ne funkcioniraju dopuštajući osobi da odustane i otpusti ono što ju je držalo u ropstvu u trodimenzionalni sustav vjerovanja. U svijesti koja je sada prazna (štala) i više nije ispunjena lažnim informacijama rađa se novo i više stanje svijesti. Postoje neki koji pokušavaju zgnječiti, pa čak i ubiti ovo novo stanje svijesti u ime pravednosti jer netradicionalno razmišljanje izaziva strah i ugrožava njihov sustav vjerovanja . Međutim, postoje i oni koji su sposobni prepoznati ovo više stanje svijesti i odati mu čast poštovanjem i darovima. Novorođena svijest je krhka i mora ostati skrivena i njegovana dok… Čitaj više »

goran
1 godina prije

nema se šta premijer miješati u posove predsjednika države ni premijer a još manje sabor.
ako vam je vrhovni zapovjednik oružanih snaga RH rekao da nema obuke ukrajinskih vojnika u hrvatskoj onda se toga imate i držati.
to što je plenki obećao uršuli da če to progurati kroz sabor i usvojit to to je njegov problem a ne problem oporbe naroda ili predsjednika.
gdje je bila ukrajina kad je bio rat u hrvatskoj?
a plenki?
ili još bolje.
gdje si ti bio plenkoviću 1991.g.?
u hrvatskoj na bojištu ili si bio preko granice čuvao svoje dupe dok je narod ginuo.

Stela
1 godina prije

Trenutak za pamćenje je bio kad je Milanovića na vojnom učilištu jedna od novinarki sa zgražanjem pitala:
“Ali Vi dovodite u pitanje način funkcioniranja EU institucija?!”
“Pa naravno, to radim cijelo vrijeme.”

tuf
1 godina prije

Nemojte samo imati nekakva očekivanja od Milanovića. Čovjek koji lobira za američku vojnu i farmaceutsku industriju samo ima drukčiji modalitet provođenja američke hegemonije, ne protivi se istoj. Podsjetimo se njegove izjave, ranije ove godine:
“Za mene postoji Rusija kao vrlo opasna država, s kojom treba drukčije. To se neće promijeniti odlaskom Putina, na njegovo mjesto može doći neki general, e onda tek ne znaš s kim imaš posla. Ali to je država sa 6000 nuklearnih bojnih glava, razornim oružjem i drugom vrstom političke kulture. Od Rusije ne očekujem ništa, to nije degradacija Rusije, to naprosto ni drugi nego četvrti svijet. Imam očekivanja od saveznika, prije svega SAD-a, ne Velike Britanije i Njemačke, to je moja familija u širem smislu. Rusija nije.”

Karma
1 godina prije

Zorane svaka ti dala. Andrej puska na rame i u blato ukre. Amen

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI