Hunter Biden je navodno angažovao bivšeg istraživača kineske vlade kao ličnu sekretaricu

Hunter Biden
5 komentara

Ovo je samo najnoviji izvještaj o sumnjivim odnosima predsjednikovog sina sa kineskim državljanima sa navodnim vezama sa Pekingom. Predsjednik Joe Biden insistira da sa svojim sinom nikada nije razgovarao o Hunterovim poslovima sa strancima, uprkos medijskim izvještajima koji sugerišu drugačije.

Hunter Biden je angažovao istraživačicu kineske vlade Jia Qi Baoa kad je započeo svoju saradnju sa kineskim energetskim konglomeratom CEFC, piše u knjizi Petera Schweizera pod naslovom „Red handed“(uhvaćen na djelu), citirajući mejlove procurjele sa navodnog laptopa predsjednikovog sina. Bao je navodno postala Bidenova sekretarica u isto vrijeme kada je počeo da radi sa generalnim sekretarom CEFC Patrickom Hoom 2017. godine – kineskim biznismenom za koga se vjeruje da je imao veze u Komunističkoj partiji Kine (CCP).

U prošlosti, Bao je radila kao istraživački asistent u kineskoj nacionalnoj komisiji za razvoj i reformu koju kontroliše država. Kasnije je radila za investicionu firmu One Gate Capital koja je takođe navodno imala veze sa CPP, tvrdi Schweizer u svojoj knjizi.

Vremenom su Biden i njegova nova sekretarica razvili bliske odnose, a predsjednikov sin ju je konsultovao o čitavom nizu pitanja, u rasponu od „energetskih poslova do predsjedničke kampanje njegovog oca“, rekao je Schweizer u svojoj knjizi, pozivajući se na uvide iz mejlova.

Poslovi Huntera Bidena sa kineskim preduzećima

Mejlovi navedeni u knjizi potiču iz podataka sa hard diska izvađenog sa laptopa koji je Hunter Biden navodno ostavio u radionici u Delawareu i nikada nije popravljen. Vlasnik radnje je na kraju predao hard disk FBI i njegova kopija je završila u rukama štampe.

Curenje podataka sa laptopa (kasnije nazvanog „laptop iz pakla“) dovelo je do niza pogubnih članaka u medijima (iako su ga mejnstrim izdanja uglavnom ignorisala) u kojima su razotkrivena navodna sumnjiva poslovanja Huntera Bidena. To je rasvijetlilo navodni sporazum sa CEFC koji je Bidenu obećao nekoliko miliona dolara godišnje samo za „uvođenje“ u visoke krugove.

Takođe je navodno uključivalo otvaranje zajedničkog preduzeća u kojem bi Hunter Biden imao dva udjela – jedan za sebe i jedan za zagonetnog „Velikog momka“. Nekoliko medija je navelo da je drugi ulog bio namjenjen Joeu Bidenu.

Generalnog sekretara CEFC Patricka Hoa je na kraju uhapsio FBI i osudio zbog optužbi za mito u SAD. Optužen je da je ponudio dva miliona dolara prerušenih kao donacije predsjedniku Čada u zamjenu za prava na bušenje nafte. Schweizer, međutim, u svojoj knjizi tvrdi da je Hoova operacija bila većeg obima i da je uključivala planove za kanalisanje mita diplomatama UN „preko mreže posrednika, milionera i navodnih špijuna”.

BidenHunter BidenkinaPeking
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mladen
2 godine prije

“…za kojeg se vjeruje” , “…navodno imao veze” – ma super su mi ovi američki profiteri koji svoje teško provjerljivo žutilo zamataju u celofan ekskluzivnosti kako bi prodali svoje knjige

Keki
2 godine prije

Oko njih dvojice, njega i starog mu, ništa nije navodno. Sve što se piše po ne-mainstream medijima je istina.

Max
2 godine prije

Hunter je do grla u poslovima s Kinezima i Ukrajincima a i navodni je pedofill kao i otac mu.

Umpah Pah
2 godine prije

Hunter Biden

Jia Qui jeBao ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI