”Identificirana osoba odgovorna za nedavni incident u nuklearnom postrojenju u Natanzu.”

Natanz incident-krivac Reza Karimi
30 komentara

U nedjelju je na nuklearno nalazište Natanz izvršen napad, kojeg je Teheran označio kao čin “nuklearnog terorizma.” Samo nekoliko dana nakon incidenta, Iran je objavio da je uspio postići 60-postotno obogaćivanje urana, u skladu s prethodno najavljenim planovima.

Teheran je saznao identitet muškarca za kojeg se vjeruje da je izvršio nedjeljni napad na nuklearno postrojenje Natanz, kako je izvijestio iranski medij.

Državna televizijska kuća identificirala je osumnjičenog kao Rezu Karimija, za kojeg se tvrdi da je u objekt postavio eksplozivnu napravu. Naknadna eksplozija djelomično je oštetila električnu mrežu centrifuga u tvornici, dodaje se u izvješću.

Prema navodima medija, počinitelj je pobjegao iz zemlje prije eksplozije.

“U tijeku su potrebni i pravni koraci za njegovo uhićenje i ekstradiciju u zemlju”, dodala je mreža.

Snimka emitirana na TV kanalu pokazala je navodnog krivca i Interpolovu “crvenu obavijest,” koja je izdana za njega. Međutim, njegovo ime ne može se naći u crvenoj bazi obavijesti na službenim internetskim stranicama Interpola.

U nedjelju je Iran izvijestio da je incident u njegovoj nuklearnoj elektrani Natanz oštetio električnu mrežu postrojenja, u onome što je potpredsjednik zemlje i šef atomske energije Ali Akbar Salehi opisao kao “nuklearni terorizam.” Kazem Gharib Abadi, inozemni iranski predstavnik pri UN-u, u Beču, optužio je Izrael za napad.

Predsjednik iranskog parlamenta objavio je u petak da je nacija uspjela u svojim planovima za obogaćivanje urana, odnosno da je Iran uspio proizvesti uran obogaćen na 60 posto.

iranNatanz
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

postavio explozivnu napravu u nuklearno postrojenje..ako je ovo istina..pa sha njima zio tajne sluzbe cuvaju tako vazna mjesta,sha je ovo.ako je ovo istina a ne,mozebitno,prikrivanje raketiranja iz zraka onda trebaju letjeti glave mnogih u strukturama zaduzenim za cuvanje objekata od nacionalne sigurnosti.hvala.

2 godine prije

Preporuka za dokumentarni film “The Gate Keeper” – biće mnogo toga jasnije.

2 godine prije zadnji put uredio Boris1953
SULE
2 godine prije

Izrael je prije 6mj trebao da razori sva postrojenja u Iranu ali ih je spriječio Trump moleći da odustanu jer se nadao pobjedi na izborima i sad kad je situacija jasnija Izrael neće stati na napravama nego zračni udari na sva postrojenja-sad ima podršku ministra obrane SAD i pitanje dana kad će to krenuti jer povratka na diplomaciju NEMA

burt
2 godine prije

ako je istinita iranska verzija onda je ovaj čovjek sa slike junak kakvog nije bilo ni u filmovima o Jamesu Bondu i Nemogućoj misiji, zavarao je iranske službe kad je prošao sve moguće psihološke i sigurnosne provjere, pored svih straža i kamera postavio bombu u najosiguranijem objektu i neometano izašao i napustio državu, ako je to istina on spada među najveće junake u povijesti SAD-a i Izraela

2 godine prije zadnji put uredio burt
iengvewrgfwerfgwnerf
2 godine prije

Isfahan bojna i vi radite za stvora, to znam još od one podvale sa Hometom kojeg ste podvalili perzijancima što ne znači da neću navijati za perzijance kad ih vaša braća sa ciozapada zbombaju.

2 godine prije zadnji put uredio iengvewrgfwerfgwnerf
postenlopov
2 godine prije

Po imenu izgleda da je sipac, ali je akcija za nekog tko ima muda i malo jaci IQ tako da sumnjam u tu pretpostavku.

Max
2 godine prije

Skupo će to platiti.

st. Ciril i Metod
2 godine prije

svaka mu cast ….postavio i pobjegao…iranci ubijte se kolektivno svi iz toga postrojenja prije nego vas moša dohvati jednog po jednog ili sve skupa 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI