„Imamo“ laptop Huntera Bidena, kaže republikanski kongresmen

Hunter Biden
15 komentara

Poslanik Darrell Issa rekao je da je kompjuter predsjednikovog sina „riznica“ inkriminirajućih informacija.

Kalifornijski predstavnik Darrell Issa rekao je za Fox News u nedjelju da Republikanska stranka posjeduje laptop Hantera Bidena i da istražuje „riznicu“ podataka u njemu. U međuvremenu, stranački lideri već planiraju da istraže sadržaj laptopa – što je Bijela kuća prvobitno opisala kao „rusku dezinformaciju“ – ako se vrate na vlast u novembru.

„To se mora pratiti sve do velikog momka“, rekao je Issa, pozivajući se na imejl sa laptopa koji opisuje poslovni dogovor u Kini gdje naziv „veliki momak“, očigledno upućuje na Joe Bidena.
„Trebat ćemo specijalnog tužioca, ali u međuvremenu to istražujemo“, nastavio je on. „Imamo laptop, a laptop je riznica očiglednosti.“

Issa je rekao da kompjuter sadrži dokaze o direktnoj komunikaciji između Joea i Huntera Bidena kada je Joe bio potpredsjednik, dokaze da se Joe Biden „uvjerio da njegovi poslovi napreduju“, uključujući u Rusiji i Kini, i dokaze o Hunterovoj upotrebi droga, što je sina VP moglo učiniti ranjivim na ucjene stranih obavještajnih agencija.

Joe Biden je više puta negirao da je komunicirao sa svojim sinom o njegovim poslovnim poduhvatima u inostranstvu.

O sadržaju laptopa prvi put je pisao New York Post prije američkih predsjedničkih izbora 2020. godine, a u to vrijeme su to negirali Bidenova kampanja i veliki broj američkih obavještajnih ličnosti i medija kao dio operacije „ruske dezinformacije“ sa ciljem da Donald Trump bude ponovo izabran. Glavne kompanije društvenih medija, uključujući Twitter i Facebook, zabranile su djeljenje izvještaja o laptopu.

Međutim, autentičnost laptopa, koji je Hunter navodno ostavio u radionici za popravku u Delawareu, od tada je nezavisno provjerena, a New York Times i Washington Post sada priznaju da je njegov sadržaj originalan.

E-poruke sa laptopa detaljno govore o učešću Huntera Bidena u brojnim stranim poslovnim poduhvatima, uključujući visoko plaćeno mjesto u upravnom odboru ukrajinske energetske kompanije, višemilionske poslove u Kini koji su zavisili od njegovog upoznavanja partnera sa ocem, i navodnu šemu da dogovori finansiranje izvođača iz Pentagona za proučavanje opasnih bioloških agenasa u Ukrajini. Fotografije koje su navodno dobijene sa laptopa takođe detaljno prikazuju Hunterove seksualne sklonosti i upotrebu droga.

Ministarstvo pravde trenutno istražuje Hinterove poslove u inostranstvu, navodno se fokusirajući na veze porodice Biden sa kineskim energetskim rukovodiocima. Međutim, republikanci žele da idu i dalje.

Predsjedavajuća republikanske konferencije Predstavničkog doma Elise Stefanik (New York) je ranije ovog mjeseca obećala da će, ukoliko GOP ponovo preuzme Predstavnički dom na novembarskim izborima na sredini mandata, „poslužiti kao provjera neuspješne Bidenove administracije, a to počinje sa slanjem sudskog poziva Hunteru Bidenu“.

„Komitet za nadzor Predstavničkog doma će biti svuda oko Hantera Bidena“, rekao je za Politico predstavnik James Comer (R-Kentucky). „Fokusirat ćemo se na Huntera Bidena ne iz političkih razloga, već zato što osjećamo da je on prijetnja nacionalnoj bezbjednosti.“

BidenHunter BidenKongresSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ling
2 godine prije

On je van zakona, Amerika je demokracija

jozo.bloket
2 godine prije

To se samo priprema odstupnica (ostavka) za predsjednika, jer je sve teže uvjeriti bilo koga, kako američki predsjednik o nečemu odlučuje.

Max
2 godine prije

Huntet je do grla u gadostima kao i otac mu.

2 godine prije

veliki momak ? zar ne bi bolje pasalo ofucani stari maneken ili tako nesto?

2 godine prije

Je li vam sada jasna senilnost Joe Bidena, mrmljanje fgdhevbljmkrk, rukovanje sa zrakom i svega ostalog (da ne nabrajam), kako ne bih morao objašnjavati prljave poslove svoje obitelji!

zac
2 godine prije

usa je smrt i kaos za covjecanstvo, sto se prije rijesimo debila koji nas ucjenjuju to bolje za nas, smrt usa i imperijalizmu…stojim iza svake moje rijeci…

zac
2 godine prije

svakom normalnom bicu bi bila izjava od medlin olbreit, hvala bogu, djavo crko, pepeo i dusa joj gorila u paklu dokle god postoji covjecanstvo a i nadalje…ta izjava, da nije pravedno da Rusija ima Sibir i naftu i plin…samo za sebe… mislim, dosta je za neki srpski, rvacki, eu mozak, e pa medlin, nadam se da goris u vjecnoj vatri…evo stize i biden..onaj sto se rukuje sa nevidljivim bicima…dabogda gorili u paklu i nikad ne nasli mira…

Tuzna vrba
2 godine prije

“Svaki diler je sumnjiv dok se ne dokaze ciji je sin”!!!???-citat
“Demokracija je naj perfidniji oblik diktature,zato je politikanti ponavljaju”!-citat

Vedran
2 godine prije

Otkad se vrti po tom laptopu pa nijednog nije zatvorilo… kakve su to igre?
Jesi li kriminalac ili nisi ?
Ili nam zele reci da kriminalci jesu ali da su jbg predsjednicka obitelj pa po americkoj tradiciji,kao i zakone koje dovode i jedini krse,ostaje samo puhanje u vjetar

Janko
2 godine prije

Motivi sadašnje ametičke političke garniture za ratovanje u Ukrajini su pored geostrateških i privatni.

Boba Lazarević
2 godine prije

FBI operira isto kao i DORH kod nas. Imaju sve o svakome, samo se čeka najoportunija prilika da se to upotrijebi.

Čini se da je Joe svoje odsvirao.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI