Investitori ubrzavaju likvidaciju dolara

21 komentar

Investitori prodaju pozicije u američkim dolarima po najbržoj stopi u godinu dana jer očekuju niže stope sljedeće godine nakon što američke Federalne rezerve okončaju svoju agresivnu kampanju povećanja kamatnih stopa, izvještava u petak Financial Times.

Upravljači imovinom spremni su da prodaju 1,6% svojih otvorenih pozicija u dolarima ovog mjeseca, u najvećem mjesečnom odlivu od prošlog novembra, navodi se u izdanju pozivajući se na State Street, jednu od najvećih svjetskih kompanija za upravljanje imovinom.

Banka je saopštila da investitori svakodnevno ostvaruju “značajne” prodaje otkako su 3. novembra objavljeni podaci o zapošljavanju u SAD-u koji su slabiji od očekivanog.

“Tokovi u protekle dvije sedmice ukazuju na brzo preispitivanje potražnje dolara”, rekao je Michael Metcalfe, šef makro strategije u State Streetu. Dodao je da je nedavna prodaja dolara označila rasplet pozicije „neobično velike težine u američkim [dolarima]“ .

„Investitori misle ‘ako će [smanjenje stope] zaista biti ostvareno, onda ne moram da držim toliko dolara’.”

Novembar je obilježio najgori mjesečni učinak američke valute u godini, a stručnjaci predviđaju da bi “prodaja od strane menadžera imovine mogla biti samo početak dugoročnog trenda među investitorima da smanje izloženost američkoj imovini”.

Prema pisanju tog izdanja, slabost dolara ide na ruku tržištima u razvoju jer im pomaže da otplaćuju zajmove denominirane u dolarima i mogla bi potaknuti investitore da se vrate u ekonomije u razvoju nakon velikih rasprodaja dugova u tvrdoj valuti ove godine.

DedolarizacijaDolarSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Gube ratove – gube $ 🤷 .. Velim ja vami još na početku Ukraine campaign – ” tko god pobjedi u ovomu ratu – UZIMA – SVE ⚠️ ” tak da to sa $ je tek UVOD u krizu – te kraj vladavine Anglo Svijeta ! Anglo svijet se nakon ovoga , nikada više oporavit neće i sav utjecaj koji je do sada postojao – od sada će se reducirat u SVIM aspektima života – od financijskih do socio – kulturoloških te JEZIČKIH 😉 ⚠️ . Engleski će nakon svoga vrhunca od sada početi , biti POTISKIVAN ⚠️ ! Prvotno iz Asia pa potom i iz ” Ruska Svijeta “u svezi sa time … Gotovo da nitko nije zamjetio KRUCIJALNO izvješće 🤔 ⚠️ ! A to je obraćanje Ruska Predsjednika – Narendra Modi – Indijsku Predsjedniku i NJEGOVOJ vladi , koje je , najblaže bilo – ” nediplomatsko ” a… Čitaj više »

Max
5 mjeseci prije

Neće to uroditii dobrom.

Dawor
5 mjeseci prije

Moš’ mislit !!!
Dolar je toliko “slab i nepoželjan” da ga i jedna Argentina sa 45 000 000 stanovnika misli uvest kao službenu valutu (Ecuador već je prije 20 g.) …. nisam primijetio da netko želi za službenu valutu uvest rublju ili juan ….
Molimo vas prestanite nam davati lažne nade !!!!!!!!

SOX
4 mjeseci prije

Dolar je na klimavim nogama te postoji dobra sansa da oslabi i iznad 1.10 do N.Godine,ali ne zavaravajte se druga je prica u 2024 toj!!!!
Najaca fiat valuta ce u 24 biti koja zadnja vremenski smanji kt. stopu!!!
A to bi trebao biti $ bar zbog boljeg gospodarstva ako ne zbog politike!!!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI