Iračke snage izbile na sirijsku granicu i nastavit će borbe protiv “kalifata” u Siriji

Iračke snage izašle na granicu
5 komentara

Iračke provladine Hashd Al-Sha’abi snage su stigle do sirijskog graničnog prijelaza u pokrajini Ninive, priopćilo je iračko Združeno zapovjedništvo iračkih snaga.

Prema izjavi Združenog zapovjedništva, iračke oružane snage su danas po prvi put od gubitka ovog područja od strane terorista “Islamske države” 2014. godine stigle do graničnog prijelaza pokrajine Ninive sa Sirijom.

Nakon oslobođenja ovog graničnog prijelaza, iračke oružane snage i šiitske Hashd Al-Sha’abi snage će pomoći kurdskim snagama da osiguraju dio granice koju dijeli Irak i Siriju.

Iračke će snage vjerojatno će nakon svoje današnje operacije pretvoriti svoju pozornost na strateški prijelaz Al-Qaim u pokrajini Al-Anbar.

Prijelaz Al-Qaim je posljednja granična točka “Islamske države” koja povezuje snage “kalifata” u Iraku s onima u Siriji. Ako izgubi ovaj punkt, ISIL će biti okruženi sa svih strana.

Posebno je važno napomenuti da ove operacije vodi iračka šiitska armija Hashd Al-Sha’abi, koja je pod izravnim zapovjedništvo premijera Haidera Al-Abadija.

Danas stiže vijest da se na oslobođenom granično prijelazu pojavio “general svih pobjeda”, zapovjednik elitnih iranskih Quds snaga Qassem Suleimani.

Nakratko se pojavio na graničnom prijelazu, fotografirao i razgovarao s ratnim zapovjednicima, što je više nego jasna poruka snagama koje su nakon poraza kalifata namjeravale zauzeti područje iračko-sirijske granice.

Ranije je zamjenik zapovjednika Hashd Al-Sha’abi snaga i bliski prijatelj iranskog generala Suleimanija, Abu Mahdi Al-Mohandiss, rekao “kako je njegovim borcima cilj osloboditi cijelu iračko-sirijsku granicu, nastaviti se boriti protiv ISIL-a na sirijskom teritoriju, a ako bude  potrebno, borit će se i protiv američkih vojnika i njihovih saveznika u tom području”.

General Qassem Suleimani sa zapovjednicima i borcima Hashd Al-Sha’abi snaga na oslobođenom graničnom prijelazu

General Qassem Suleimani
General Qassem Suleimani
Al-QaimoslobošenjeQassem Suleimani
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
subaru
6 godine prije

Ne ulaziti u Siriju dok vam rusi ne budu jamčili zračnu zaštitu jer će bobrokovi nahuškati kauboje na vas.

Kraut
6 godine prije

Kaze americki kongresman McCain da je Putin opasniji od ISIS, ali za koga?
Za Izrael, za njega, za Saudijsku Arabiju ili same teroriste?
Nije htio reci za koga.

Zasto zrtve terorizma ne pokrenu kampanju da mu se sudi za ratne zlocine?

McCain je arhitekt ratnih zlocina u zadnjih 35 godina i arhitekt svih ratnih zlocina koji ce doci jos dugo nakon njegove smrti.

Ako ne moze ici na sud za ratne zlocine a onda sto ga ne strpaju u ludnicu.- no, on bude neprekidno cak izabran i to jos od 1982, dakle dobrih 35 godina siri mrznju sirom svijeta i truje mozak americkiim gradjana.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI