Iran prijeti da će sravniti Tel Aviv sa zemljom

Tel Aviv
25 komentara

U uznemirujućem videu koji opisuje kako bi Teheran reagovao na izraelski napad na svoja nuklearna postrojenja, Iran je obećao da će sravniti Tel Aviv “sa zemljom”.

Zastrašujući snimak, koji je objavljen na Twitteru, počinje priznanjem da je cionistički režim učestvovao u “još jednoj zajedničkoj vežbi sa SAD” kako bi “simulirao napad na iranska nuklearna postrojenja”.

Samouvjereni novinar na snimku je rekao: ”Pretpostavimo da izraelski avioni uspijevaju u jednom komadu doći do nuklearne lokacije Natanz, i pretpostavimo da su uspjeli bombardirati ovo mjesto i oštetiti ga.

Čak i ako uspiju bezbjedno napustiti iransko nebo, trebat će im najmanje sat vremena da se vrate u svoju glavnu bazu na okupiranim zemljama.

Pitanje je hoće li im ostati neka baza za slijetanje.”

Dvoipominutni video, koji je postavio @MEMRIReports, prikazuje uništavanje Tel Aviva kroz intenzivne snimke eksplodiranja projektila i višestrukih zastrašujućih eksplozija.

”Ovako će izgledati prvih nekoliko minuta iranskog odgovora”, objašnjava se u videu.

„Za manje od sedam minuta, taktičke rakete Zrakoplovnih snaga IRGC-a – poput Dezfula na čvrsto gorivo i najnovijih projektila Khaybar Crusher – uništit će svoje ciljeve s velikom preciznošću, ako budu lansirane s mjesta kao što je Natanz.”

”Očigledno je ovo simulacija (napada). Kada prvi talas napada stigne do cilja, strateške rakete IRGC-a će se puniti gorivom u podzemnim silosima, a raketne baze će biti spremne za drugi talas napada.”

”Ove rakete, poput Sejjila, pogađaju svoje mete brzinom deset puta većom od brzine zvuka i nose teret od jedne tone.”

Video zastrašujuće zaključuje: ”U drugom talasu nuklearna lokacija Dimona će biti praktično uništena, Tel Aviv će biti sravnjen sa zemljom.” Prije 11 godina, Ajatollah Hamenei, koji je predsjedavao kao treći predsjednik Irana od 1981. do 1989., rekao je: ”Ali cionistički režim nije dovoljno velik da se razmatra među neprijateljima iranskog naroda.”

Amir-Abdollahian je naglasio da se Iran i Sjedinjene Države i dalje ne slažu oko ključnih tema kako bi se oživio nuklearni sporazum iz 2015. godine. Zavjera za podjelu Irana, podsticanje terorizma i građanski rat je propala, smatra iranski ministar. ”Ako naprave i najmanju grešku, Islamska Republika će sravniti Tel Aviv i Haifu sa zemljom.”

iranIZRAELodgovor
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

autor je odabrao lijepu sliku grada no da se malo potrudio pa priložio i pogledao druga izvješća-i svježe snimke obale te o tektonskoj aktivnosti ispod TelAviva bi se moglo reći da Iranu nebu trebale tonaže u raketama………dakle portal ne ide baš na ovu temu koja će nam svima odrediti buduća zbivanja pa spominjem i to bitno…….snimke pokazuju obalni raspucani dio-.kroz raspucano tlo prodiru podzemne vode u mrtvo more i pojavile se ….r i b e još 2021(čitaj što je prorokovao Ezekijel o ovome)-izdignuto dno Sueza i problem za tankere te popucani podmorski internetski kabel za Afriku dok i okolno tlo je vrlo aktivno…..dakle da ne pametujem dalje bu se čulo i vidjelo

Mlata
1 godina prije

Trebao sam ja odgovoriti kolegama na svoj način da bi nas tek onda obrisali sve skupa! Inače su teške gluposti pisali, to ovaj portal ne zaslužuje

MKD
1 godina prije

IR Iran feel free for nuclear attack …

Max
1 godina prije

Iran ima toliko jaki arsenal da izraelski avioni ne bi mogli ući u njihov zračni prostor bez reakcije protuzračne obrane koja je vrlo jaka a izraelski avioni su ranjivi jer moraju prijeći veliku udaljenost i puniti se u zraku uz pomoć avona-cisterni što Irancima daje dovoljno vremena za djelovanje. Drugp ako bi i došli do strateški važnih objekata poput onoga u Natanzu uništilia bi ih protuzračna obrana koja je brojna i jaka. A zatim bi uslijedio najveći raketni udar u povijesti iz Irana; Libanona , Sirije, pojasa Gaze, s ciljem da sravne Tel Aviv, Dimonu Haifu i sve drugo što bude moguće. Izraelci bi morali biti kadri izvesti najveću specijalnu operaciju u povijesti svijeta da bi im to pošlo za rukom.

Dokurčilomi
1 godina prije

Nije istina, loš prijevod. Prava izjava glasi: Iran zadržava demokratsko pravo odgovoriti na svaki način djelovanja protiv njega i njegovog načina života i interesa bilo gdje u svijetu. Iran nikome nije prijetio.

Tito
1 godina prije

Ajde vise Iranci, hoćete li krenut. Dosta je te umjetne tvorevine koja ubija neduzne ljude i koja je otela zemlju Palestincima.

komšija
1 godina prije

što pre da ih poravnaju.

gigi pinna
1 godina prije

Iran “prijeti” da će se braniti. A prespavali ste kad je neki dan đeneral JeBenny Gantz zaprijetio nuklearnim napadom na Iran.

goran
1 godina prije

zanimljivo kako se spremaju novi ratovi izmedju grka i turaka,izmedju izraela i irana,i izmedju kine i tajvana,i izmedju sjev i juž. koreje plus rat u eu.

a nijedan rat se ne vodi na području sjev,srednje i juž. amerike.
da su ljudi pametni ko što nisu srušili bi svoje vlade koje su dobile naredbu od amerike da počnu sranja,i onda se cijeli svijet udružit protiv SAD i započeti konačni i krvavi ustanak protiv jebenih nacista koji su zasjeli u sam vrh SAD i sredit ih jednom za svagda

Boba Lazarević
1 godina prije

Ne prijeti, nego obavi.

Pravednik
1 godina prije

Kako bi bilo da umjesto što države daju novac u naoružanje da se taj novac preusmjeri u ekologiju, siromaštvo, iskorjenjivanje bolesti itd.?…Hmmm, ali onda nebi bilo idiota koji misle da više vrijede od ostalih

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI