Iranska mornarica izvela velike pomorske vježbe u blizin Ormuskog moreuza

Iranska mornarica
15 komentara

Iranska vojska je tokom vikenda izvela vježbe u lučkom gradu Bandar Abbas kod Ormuskog moreuza, kako bi započela proslavu Sedmice svete odbrane. Na videu se mogu vidjeti različita pomorska plovila koja se kreću u formaciji u Perzijskom zalivu, kao i vojnici koji su se helikopterima spustili na palubu jednog od brodova. Sedmica svete odbrane je godišnja komemoracija posvećena početku Iransko-iračkog rata 1980-1988, koja se obiljeležava vojnim paradama i vježbama.

Hormuški tjesnacVojne vježbe
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Amater
4 godine prije

Iz videa se vidi da su udarna snaga iranske mornarice mali brzi čamci sa teškim mitraljezima i bacačima raketa kratkog dometa. Je li to dovoljno za slučaj sukoba ma moru?!

MDM
4 godine prije

Jel to ISIL il Iranska armija ? Mislim zasto prekrivena lica ? Jednog cak svrbi nesto, smeta mu kapa.

burt
4 godine prije

čeka se da se objave satelitske snimke ispaljenja raketa iz Irana prema Saudijskoj Arabiji, dok toga ne bude sve su ostalo priče i pretpostavke a ne zna se točan napadač, ako su kako kažu sve to sateliti snimili onda će biti objavljeno kako polijeće iz Irana i leti preko Perzijskog zaljeva a dok ne objave stalno se u igru uvlači priča o bosonogim Huthyma koji nemaju tehnologiju za takve napade, ako su napad izveli Huthy zašto ih nisu napali tomahawcima kao odmazdu? još tu stvari nisu jasne a Trump je popustio Iranu već četiri puta zadnjih nekoliko mjeseci, miniranje tankera, rušenje drona, otimanje tankera i napad na naftna polja u SA

USSERESE
4 godine prije

🤔

Max
4 godine prije

Iranska tradicija

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI