Iranski mediji izvještavaju o izraelskom brodu, koji je bio na meti projektila ispaljenog blizu obale UAE-a

Ispaljivanje projektila
10 komentara

Događaj se zbio jedan dan nakon što je Iran rekao da će odgovoriti na incident koji se dogodio u njegovom nuklearnom postrojenju u Natanzu, kojeg je opisao kao “čin nuklearnog terorizma” i za kojeg je optužio Izrael.

Trgovački brod pod izraelskom zastavom bio je meta rakete ispaljene s obale Ujedinjenih Arapskih Emirata, izvijestila je u utorak iranska državna novinska agencija Tasnim.

“Izraelski brod bio je gađankod Emiratske luke Fujairah,”tweetala je agencija, dodajući da je broj izraelskog broda koji je na meti 9690559, naziv broda jeHyperion, a brod pripada izraelskoj tvrtki PCC, koja prevozi automobile.

Izrael je za napad optužio Iran, o čemu je izvijestio izraelski Channel 12 pozivajući se na neimenovane dužnosnike.

Nakon incidenta nije zabilježena nijedna žrtva, dodao je kanal. Napad je vjerojatno izveden raketom ili bespilotnom letjelicom, izvijestio je Jerusalem Post, dodajući da je brod pretrpio samo malu materijalnu štetu.

Hyperion je povezan s izraelskom tvrtkom Ray Shipping, koja je posjedovala brod pogođen navodnim iranskim napadom od 28. veljače. Brod u izraelskom vlasništvu bio je na meti dok je plovio Omanskim zaljevom na ruti prema Dubaiju. Premijer Netanyahu za eksploziju je optužio Iran, dok je Teheran optužbe odbacio kao “neutemeljene.”

Jučerašnji napad uslijedio je uslijed povećanih napetosti između Irana i Izraela, do kojih je došlo nakon napada-sabotaže na nuklearni objekt Natanz u nedjelju, koji je poremetio rad električne mreže. Teheran je incident nazvao “činom nuklearnog terorizma”, dok su neki izraelski i američki mediji sugerirali da je napad bio rezultat “povjerljive izraelske operacije”.

HyperioniranIZRAELNatanz
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosanac
2 godine prije

Što je više ljudima dopizdila Corona, to je više ovih incidentnih situacija u pojedinim dijelovima svijeta. Pokušava se ljude držat u konstantnom strahu od nečega.

SULE
2 godine prije

Ispalis raketu i moliš boga da ne pogodi cilj-smjesno sa IRANSKE STRANE

RENEW
2 godine prije

Zdaj bi morali samo še poslati prostitutke okužene z južnoafriško različico kronice… https://www.wochenblick.at/israel-studie-zu-suedafrika-virus-geimpfte-eher-anfaellig-als-ungeimpfte/

Starina
2 godine prije

Iranaki mediji izvještavaju i da je uništen obavještajni centar Mossada u Erbilu-Irak iz kojeg se zajedno sa sličnim centrom u Bakuu-Azerbajdžan vodi največi dio anti-iranskih operacija. Tvrdi se da su pobijeni svi stručnjaci za Iran.

2 godine prije zadnji put uredio Starina
Weteran
2 godine prije

Iran ne sme doći u posed nuklearnog oružja!

Max
2 godine prije

Iran će uzvratiti to sam najavio. Ali s obzirom na prisnost UAE i Izraela, Ovo je prije Izraelski false flag negoli išta drugo. Da su to učinili Iranci ne bi od broda ostalo ništa.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI