Italijanska mafija poručuje vozačima hitne pomoći da prestanu da koriste sirene jer plaše dilere droge

Hitna pomoc

Kako se navodno dogodilo nekoliko zastrašujućih incidenata u zajednicama oko Napulja, lokalni vozači hitne pomoći sada zahtijevaju policijsku zaštitu zbog napada mafije, a zakonodavci apeluju na vladu zemlje da vodi jaku borbu protiv lokalnog tajnog kriminalnog društva Camorra.

Italijanska mafija je vozačima hitne pomoći u Napulju rekla da prestanu da koriste sirene i rotaciona svjetla jer plaše dilere droge, koji ih miješaju sa policijskim vozilima, izvijestio je u srijedu Sunday Times.

Prema izvještaju, jedan od incidenata dogodio se prošle subote, pošto su hitnu pomoć presrela dva člana bande koja su prijetila da će ubiti vozača zbog uključene sirene dok je vozio u južni dio grada po hitnom pozivu.

Uz vozilo su se, kako se izvještava, vozila dvojica muškaraca na velikom motoru, a vozaču su prijetili udarajući u prozor.

“Zar niste razumjeli da ovdje ne možete da koristite sirenu? Isključite je ili ćemo pucati u vas”, rekao je jedan od muškaraca. Nakon toga, vozač je morao da zatraži od policije da ga sprovede kroz područje natrag na sigurno.

Mafijašima u Napulju navodno smeta što sirene i rotaciona svjetla ometaju trgovinu drogom i plaše kupce.

„Već nam je naređeno da ne koristimo sirene u drugim naseljima, uključujući Sanitu i Trajano, gdje lokalna ambulanta uključuje sirenu tek nakon što napusti područje“, rekao je Manuel Ruggiero, ljekar za hitne slučajeve i lokalni šef grupe koja se bori protiv nasilja nad medicinarima.

Prema The Daily Mailu, Napulj je registrovao 300 slučajeva nasilja nad medicinarima u posljednje tri godine, dok je 17 medicinskih hitnih službi premali broj na milion ljudi.

Član lokalnog parlamenta Alessandro Amitrano takođe je pozvao na povećanu zaštitu vozača hitne pomoći od članova bandi koji smatraju da su iznad zakona.

Hitna pomoćItalijaMafija
Pretplatiti se
Obavijesti o
213 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
WHO is your daddy!!
3 godine prije

Hahahahaha. …. idi u pm!!

B 1.1.7.
3 godine prije

Čudno je to, kako u Italiji ima dilera a kod nas ih nema?

rimtu
3 godine prije

Tim sirenama plaše i narod, po direktivi.
Pitanje za Zagrepčane: jeste li primjetili da se sirene više koriste unazad godinu dana?

jablan u žitu
3 godine prije

Vozačima hitne pomoći dati obuku specijalaca, 9mm. “Glock” i zabranu skupljanja mrtvih napadača, u ranjene pucati ponovo.

Max
3 godine prije

Vojskom i policijom oštro na njih.

dalmata
3 godine prije

Ne znam,je li Vam poznato,ali tamo,osamdesetih,Talijanski lopovi su tražili penziju,jer,kako su objasnili,da nije njih,policija bi ostala bez posla.Made in Italija.

Dokurčilomi
3 godine prije

Jadni dileri u Italiji a kod nas Plenki kaže kuš, bit će tako, nije kriv, kriv je netko drugi i svi šute i podržavaju ga i Ustavni i Vrhovni i drugi sudovi, pravosuđe, policija, zdravstvo, MORH, DORH, USKOK, stožer, kriminalci, lopovi……. SVI NEVINI.

politicki nekorektan
3 godine prije

…tako je to kada mafija gubi zivce…

joe
3 godine prije

Najbolje je da hitnoj uvedu propusnice da dokazu kamo i zasto idu. Otkad je pandemije cesto se dogada da Hitna svira bezveze da plasi narod ili pak i sami prenose drogu kao u npr. Srbiji. 😀 Podrzavam Mafiju.

Njemi svjedok
3 godine prije

U Njemackoj je bilo nezamislivo koriscenje sirena pogotovo nocu nakon 21 sat.Sad redovno upraznjavaju zastrasivanje puka 24 sata tjedno.Drzavni teror.

3 godine prije zadnji put uredio Njemi svjedok
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI