Izraelski političar želi da Gaza završi kao ‘Drezden’

Moshe Feiglin
29 komentara

Izrael bi trebao sravniti Gazu sa zemljom i protjerati sve Palestince u Egipat kako bi odvratio svoje neprijatelje, rekao je član stranke Likud i bivši poslanik Kneseta Moshe Feiglin u intervjuu u srijedu. Feiglinovo nedavno pojavljivanje na televiziji, u kojem je pozvao na bombardovanje Gaze poput njemačkog grada Drezdena u Drugom svjetskom ratu, postalo je viralno na društvenim mrežama.

U razgovoru za Israel News Network ( INN ), Feiglin je požalio da je prošlo 18 dana od napada Hamasa i da se „još uvijek nismo osvetili, na biblijski način… nismo odmah spalili Gazu u pepeo!“

Neposredni cilj Izraela mora biti „uništenje Gaze; nadzemnih i podzemnih tunela. Tek tada pošaljite vojsku”, rekao je Feiglin za INN.

“Uvjerite se da svi stanovnici Gaze trče u Rafiju. Stvorite ogromnu krizu čovječanstva. Sravnite cijelo područje, baš kao što ste učinili u Gush Katifu i Yamitu”, dodao je. „Sve manje od toga, i bićemo poraženi, i dobijaćemo iste stvari iznova i iznova; čak i na gori način.”

Guš Katif je bilo izraelsko naselje unutar Gaze, koje je uništila vlada Ariela Šarona 2005. godine u sklopu povlačenja sa teritorije. Yamit je bilo naselje na Sinaju, srušeno buldožerom nakon što je mirovnim sporazumom iz 1982. ta teritorija vraćena Egiptu.

Feiglin je kritizirao nevoljkost premijera Benjamina Netanyahua da napadne Gazu i naveo kao da je “uništio Izrael” i “uništio svaku vrstu straha” među muslimanima širom svijeta. On je takođe optužio Netanyahua da je od Izraela napravio “banana republiku” SAD.

“Američki zagrljaj je medvjeđi zagrljaj”, rekao je Feiglin. “Poštujem Amerikance. Oni ne bi trebali biti ovdje. Ne bi trebalo da primamo nikakvu pomoć od njih. Ne mogu ni da počnem da opisujem kakvu katastrofu sami sebi nanosimo, kada je jedini razlog zašto nismo reagovali u poslednjih 19 dana zbog Amerikanaca.”

“Amerikanci ne dolaze ovamo jer vole naše prelijepe jevrejske oči. Oni imaju svoje interese, a čim se njihovi interesi promijene, oni će nestati, a mi ćemo biti lišeni mogućnosti da se zaštitimo”, dodao je.

Još jedan Feiglinov intervju nedavno je postao viralan na društvenim mrežama. Govoreći za izraelski Kanal 14 prije dvije sedmice, on je zahtijevao “potpuno spaljivanje” Gaze, koja bi trebala “pretvoriti u Drezden” bez “kamen na kamenu” .

Feiglin je dugogodišnji član Likuda, koji je osporio Netanyahua za vodstvo stranke 2013. godine, osvojivši 23% glasova. Bio je MK Likuda između 2013. i 2015. godine, kada je otišao da bi pokrenuo vlastiti pokret, ali se vratio u stranku 2021. Tokom sukoba u Gazi 2014., poslao je Netanyahuu javni prijedlog u 7 tačaka za raseljavanje svih Palestinaca iz enklave , i to ponovio 2018.

FeiglinIZRAELSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bruno
6 mjeseci prije

Moj Moshe, čini mi se da bi trebalo oživiti onog s brčićima. Bio je manje zlo.

božja presuda
6 mjeseci prije

Ova jadna kreatura je čudovište u ljudskom obliku.

Nekoime
6 mjeseci prije

Kada vas Turci dohvate, mislit ćete kako je Drezden drugo ime za Disneyland.

Гавран
6 mjeseci prije

Par godina sam proveo u Libiji sa prevodiocem palestincem, pa smo se zbližili.
Ispričao mi je Arapsku poslovicu.
.
Jedi kod Jevrejina spavaj kod Hrišćanina.
.
Mislim da ne smemo da zaboravimo, njihove religije, druge, ne smatraju ljudima, već ljudima životinjama.

Max
6 mjeseci prije

Monstrum ali za amere je u pravu.

sebastian
6 mjeseci prije

Mogu samo reči krv nedužnih na krv gadova poput ovog.

Zvone
6 mjeseci prije

Koje govno od čovjeka.

Kokolo
6 mjeseci prije

Kad nisi rođen kao čovjek već kao zvijer, tada ova izjava ovog stvora ne čudi…željan tuđe nesreće…obično najveće kukavice…

tamo netko
6 mjeseci prije

to se neće dogoditi jer iran ima više nuklearki od izraela.

noppo
6 mjeseci prije

Znaju oni dobro, ako protjeraju Palestince u Egipat i Jordaniju, i to znači etničko čiščenje. U ovom slučaju biti če čudo ako rat ne eskalira i proširi. Ja sumnjam da zbog toga Netanjahu “oduvlači” da uništi Gazu, jer nisu još spremni za eskalaciju. A i amerima treba više vremena, da se pripreme.

noppo
6 mjeseci prije

I zna se kod nas na Balkanu, kad je počelo etničko čišćenje je zapravo poćeo rat koji je trajao 4 godine…

Hogar
6 mjeseci prije

Sjeme iz pakla, hodajuce zlo. Steta sta je pobiglo faraonu….
Ne trude se vise prikriti zlo, sve je ocito…

noppo
6 mjeseci prije

Hamasu se treba zahvaliti, da svi može vidjeti ko su cionisti. Niko pametan neče dati ruku.

nessy
6 mjeseci prije

Pa se ljudi pitaju zasto nitko na svijetu ne voli zidove. Ovaj tip je zoran primjer.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

““Amerikanci … imaju svoje interese, a čim se njihovi interesi promijene, oni će nestati, a mi ćemo biti lišeni mogućnosti da se zaštitimo”, ”

Aha. Oni su vam ovo i smjestili.
Bilo se počelo previše smirivati na BI za njihov ukus.
Koliko je Netanjahu znao o tome ili nije…

Arapi mogu puno puta pokušavati i ne uspijevati, a Izraelu je gotov ako samo jednom poklekne.

Onaj jedan vaš predsjednik..
Mislite da je bio slabić što se htio dogovoriti? Onaj što neki tvrde da ste ga…maknuli?

Ili je bio mudar čovjek?

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Pojašnjenje, za svaki slučaj:

“Historically, European Jews have been classified as belonging to two major groups: the Ashkenazim, or “GERMANICS” (Ashkenaz meaning “Germany” in Medieval Hebrew), denoting their Central European base, and

the Sephardim, or “Hispanics” (Sefarad meaning “Hispania” or “Iberia” in Hebrew), denoting their SPANISH, …”

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Pogledajte još dva raseljavanja Židova, prije nego su ih Rimljani raselili…

>>”In 721 B.C. Assyria swept out of the north, captured the Northern Kingdom of Israel, and took the ten tribes into captivity.
From there they became lost to history.”, churchofjesuschrist.org
Zanimljivo.

>> Think of Jews forcibly dispersed from Israel by conquerors as Exiled. Nebuchadnezzar of Babylon conquered Judea, destroyed Solomon’s Temple (586 BCE)”, journeys.nli

The captivity formally ended in 538 bce, when the Persian conqueror of Babylonia, Cyrus the Great, gave the Jews permission to return to Palestine.”

nastran
6 mjeseci prije

još jedan ludi

Odisea
6 mjeseci prije

Samo kroz komentare izbacujemo svoju frustraciju.Koristi palestinska djeca nemaju od našeg tipkanja.Praktična pomoć bi bio bojkot USA proizvoda.
Ali ni jedan posto vas neće nauditi svom komforu.Nastavit ćete trpati mcdonaldse,cocacole google ,android,amazon itd…Dok to ne uradite ne budite licemjeri i trpate u svoje trbuhe leševe pslestinske djece,roneći krokodilske suze zanjima.Razmislite i pogledajte se u gledalo vidjetćete roba američkog .

gogo
6 mjeseci prije

možda netko želi da on završi kao njegov djed u Dachau ! Glupi čifut !

Jos jucer
6 mjeseci prije

U Gazi je 1.500.000 Palestinaca u roku 24 sata deportirano iz svojih domova. Nakon toga je uslijedilo njihovo sustavno ubijanje u svakodnevnom izraelskom bombardiranju. Od deportiranih Palestinaca polovinu čine djeca. Onima koju prežive uskraćuje se
hrana, voda i liječenje.

Borko
6 mjeseci prije

da li mi netko može pojasniti šta ovo znači, da li vam slika postaje jasnija
tiktok.com/@brobra_2/video/7294505743686929697?_r=1&_t=8grRWgelLZA

Sefer
6 mjeseci prije

Ovo je slika i prilika nazzionizma, to su bolesnici za njih je gestapo i ss bio mala beba

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI