J. McCain: Kako se Rusi usuđuju usporediti RT s Radijom Slobodna Europa i Glasom Amerike

John McCain - bolestan

Američki senator John McCain je ogorčen zbog donošenja zakona od strane ruske Državne Dume kojim se mediji koji primaju sredstva iz inozemstva mogu proglasiti za inozemne agente.

Prema McCainu, ne postoji usporedba između televizijskog kanala RT i radio postaje “Voice of America” ​​ili “Radio Slobodna Europa – Radio Liberty”.

“Ruski predsjednik Vladimir Putin priznate svjetske medije proglašava stranim agentima vjerojatno u znak odmazde američkog Ministarstva pravosuđa koje je RT proglasilo glavnim medijskim alatom međunarodne propagande Kremlja i da se mora registrirati kao strani agent”, navodi se u priopćenju koju je objavio senatorov ured.

“Kao branitelj slobode izražavanja i medija širom svijeta, Sjedinjene Države su jasne nemoguće je izjednačiti RT i takvim mrežama kao što su Glas Amerike, Radio Slobodna Europa, CNN ili BBC, jer novinari ovih kuća traže istinu, diskreditiraju laži i pozivaju ​​vlade na odgovornost”, rekao je McCain.

“Istodobno, RT novinari su propagandisti koji odbijaju istinu, šire laži i pokušavaju potkopati demokratske vlade kako bi pomogli u provođenju agende ruskog čelnika”, dodao je McCain.

Poduži izljev bijesa također sadrži i druge napade na RT i senator tvrdi “kako SAD, zajedno sa svojim saveznicima u čitavom slobodnom svijetu, trebaju podržati pravo ruskog naroda da pristupi medijima koji žele reći istinu”.

Podsjetimo, ruska Državna Duma je 15. studenog jednoglasno usvojila zakon prema kojem se mediji financirani iz inozemstva mogu proglasiti za stranog agenta. Nakon stjecanja tog statusa, mediji će biti podložni ograničenjima i obvezama koje vrijede za nevladine udruge i organizacije koji također imaju status stranog agenta.

Državna Duma je usvojila skoro identičan zakon kojeg je ranije za kuću RT America donijelo američko Ministarstvo pravosuđa, koje je naložilo da se RT u Americi registrira kao “inozemni agent u Sjedinjenim Državama”.

U ovoj priči samo jedna stvar nije jasna.  Je li senator John McCain upoznat sa slijedom događaja ili je možda reagirao pod utjecajem teških lijekova koje prima zbog raka na mozgu? Ako nijedno ni drugo nije posrijedi, onda je moguće da je u pitanju zakašnjeli posttraumatski stresni poremećaj, ili PTSP, obzirom da je jadni senator ipak proveo skoro šest godina u vijetnamskom zarobljeništvu. Drugog objašnjenja za, blago rečeno, dementnu izjavu nema.

 

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Ivan1
Gost
Ivan1

Znači nije otišao na selo, da se umirovi, nego još uvijek nastoji započeti 3. Svj. rat.
Ovisnost.
Tumor nije pravdanje, nego rezultat životnog djela. Samo mrtav terorist je dobar terorist. Ovo ne bih rekao da je otišao negdje na selo, van civilizacije, da ostavi ljude na miru.

oko
Gost
oko

Kakav crni ptsp? On je kao ratni zarobljenik ziveo u boljim uslovima nego 99 % USA vojnika stacioniranih u Vijetnamu (otac mu je bio admiral I medju 5 najuticajnijih ljudi u USA armiji), snimio je 40-tak propagandnih videa za Vijetnamce, u zvanicnom dosijeu zaveden pod kodnim imenom “ptica pevacica” I sve to se moze naci na YouTube u dokumentarcu u kom govore ljudi iz saveza ratnih zarobljenika vijetnamskog rata. Oni su ga ismevali tokom kampanje za predsednika I svaki put kada bi on spomenuo zarobljenistvo svaka udruga veyerana ga je razvlacila po blatu

Neko ime
Gost
Neko ime

senator – serator

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Jedini medij za direktnu komunikaciju sa ovom kreaturom koji se jos ne spijunira i koji preporucujem:
VODOKOTLIC!

Brainstorm
Gost
Brainstorm

tvoj komentar zasluzuje ispiranje iz vodokotlica zbog ispraznosti.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

Šta ti trkeljaš?

Ivo
Gost
Ivo

Shitstorm,olabavi

Brainstorm
Gost
Brainstorm

svoje infantilne “dosjetke” zadrzi za sebe.

mmne
Gost
mmne

daj vise skloni se smetas i samom s(j)ebi!!!!

nomina sunt odiosa
Gost
nomina sunt odiosa

Ti nisi mozdana oluuja..ti si rak ma proliv mozga i tvoji komentari nisu nis drugo neg obicno SRANJE

Kajzer Soze
Gost
Kajzer Soze

Ne treba mu zamjeriti čovjek je lud i tu pomoći nema !

Brainstorm
Gost
Brainstorm

jos jedan pljuc-pljuc komentar. nikakvog sadrzaja.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

Brainstorm??? O Bože.

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic

Zato je tvoj komentar nadasve pun sadržaja.

Tarzan
Gost
Tarzan

@m.ivanisevic
Sigurno radi za BBC (British Brain-washing Corporation)

mmne
Gost
mmne

koko je ugodno kriti se iza nicka,,,,brainwash!!!!

Ivo
Gost
Ivo

Pljuc,hračk shitstorm

Kajzer Soze
Gost
Kajzer Soze

@Brainstorm
Zar ti čika doktor nije objasnio da se terapija ne smije preskakati…sad ajde lijepo popij one ljubičaste tabletice što su ti propisane da se malo smiriš !

Crveni Komesar
Gost
Crveni Komesar

Sta ste ocekivali od zapadnih neprijatelja. Da priznaju?

Naravno da ce se boriti da odrze svoju hegemoniju. Ideološka borba je jedan deo sveobuhvatne borbe.

Ova korisna budala prica to korisnim idiotima u SADu. Nacice se neki USA “levicar” posle koji ce da to malo izvrne sa zakljuckom, jeste VOA losa ali je mnogo bolja od Ruskih neprijatelja. Etc…

Ja bih se uplasio da se McCain slozio sa ruskim potezom!!

bob rock
Gost
bob rock

Ameri otišli na kvasinu u cijelosti! Novinarstvo je danas s pravom omražena profesija!

Podravec
Gost
Podravec

Da, točno,nemoguće je usporediti RT sa cijinim RFE/RL,CNN,Woice of America, BBC jer su potonji daleko , daleko GORI od RT-a!

Mali
Gost
Mali

No comment!

Brainstorm
Gost
Brainstorm

sto onda komentiras?

Ivo
Gost
Ivo

Nastavi brainstormati,ide ti

Bane
Gost
Bane

Vidim da pati mnogo.

Brainstorm
Gost
Brainstorm

o cemu ti? takav komentar nam ne treba.

mmne
Gost
mmne

cekaj….a njegov komentar je cool po tebi?

Ivo
Gost
Ivo

Čega si se napušio danas, mozgovna olujo? Ili nisi dobio sinoć?

davor
Gost
davor

Možda bi nam Hanoi John mogao objasniti i zašto je hakirano glasovanje na ukrajinskom Eurosongu, zašto je Sharapova provela 2 godine u izolaciji od tenisa i kako to da je Al Nusra front postala de facto Američka Legija stranaca. Sve te “fantazije” iliti “neistine” naravno saznali smo sami u bespućima interneta.

rodoljub
Gost
rodoljub

Zar ovaj ludak jos nije mandrkn’o ? Vreme mu je .

davor
Gost
davor

Hanoi John nas uvjerava da Radio Slobodna Europa i Reuters nije osnovala CIA nakon 2.svjetskog rata već je to bilo spontano okupljanje zapadnoeuropskih intelektualaca.

dalmata
Gost
dalmata

Kako se USrA kongres usuduje imat lika sa bolesnim mozgom u vrhu vlasti?Ili je to osnovni uvjet da bude USrA vlast

Jole
Gost
Jole

Ljudi obično obole od tumora.Ovdje imamo primjer da je tumor obolio od McCaina.

Hari1
Gost
Hari1

“senator tvrdi “kako SAD, zajedno sa svojim saveznicima u čitavom slobodnom svijetu, trebaju podržati pravo ruskog naroda da pristupi medijima koji žele reći istinu”.” – Pošto je senator taj koji sa svojim kolegama iz establishmenta definira koji su to “mediji koji žele reći istinu” (prevedeno: oni koji mu govore u prilog), onda je za očekivati njegovu podršku takvim medijima. Ispravnije bi bilo reći “trebaju podržati pravo ruskog naroda da pristupi SVIM medijima, bez obzira da li govore istinu ili ne”, dakle podržati pravo na odabir načina na koji se čovjek želi informirati.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Uvjerite se i sami!Kod svake nosene cipele John je najprljaviji dio.

Hari1
Gost
Hari1

Đon se žrtvuje kako bi peta/stopalo ostalo čisto. 😉

Nena
Gost
Nena

To je ta njihova sloboda govora i demokracija!

Spock
Gost
Spock

Dotični i Killary imaju uređaje za praćenje oko noge, kao ono, ozljeda na radu…

Steve
Gost
Steve

Daj CRKNI VIŠE!!!

maliboro
Gost
maliboro

Kaj je ovaj još živ?

Dr Ivo
Gost
Dr Ivo

Kak se rusi uopće usude disati bez dozvole cionista…

NSU
Gost
NSU

Sve rečeno!

Brainstorm
Gost
Brainstorm

nista nisi rekao. komentar ti je suvisan.

mmne
Gost
mmne

uporan si….da ti nije rod mozda?

Ivo
Gost
Ivo

Tvoj je I glup I suvišan, prošetaj malo

zoran
Gost
zoran

ah sto reci a ne zaplakati od muke.

aha
Gost
aha

Smisleni komentar za Brainstorma :*

Kandinski
Gost
Kandinski

Bolesno i bahato

VladoGrozny
Gost
VladoGrozny

Jadan taj rak, da jadan !

Danko Nešović
Gost
Danko Nešović

Tko uopće sluša ovog ratnog huškača (čitaj: kretena)?

Dr Ivo
Gost
Dr Ivo

Mc Kain se javio – bolje mu neka ide na sprovod preminulom talijanskom mafijašu…

Osoba C
Gost
Osoba C

Iskoristio bih ovu temu o medijima da podsjetim da je današnji datum rođendan Interneta u Hrvatskoj.
Sada daleke 1992. g. a kao i uvijek, to je rezultat rada nekih entuzijasta.
Podsjetnik o tim počecima je na ovom linku:

http://www.telegram.hr/price/ovaj-covjek-doveo-je-internet-u-hrvatsku-a-nitko-nikada-nije-objavio-njegovu-pricu-telegram-ispravlja-nepravdu/?utm_source=NetClanak&utm_medium=Widget&
utm_campaign=NetWidget

davor
Gost
davor

nadamo se da je to buncanje prije kome

Brainstorm
Gost
Brainstorm

molim drage kolege da pocnu pisati smislene komentare ili se ne javljati uopce. hvala.

Tarzan
Gost
Tarzan

povedi primjerom.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik