Je li Njemačka postala kolonija Sjedinjenih Američkih država?

Njemacka kolonija SAD - Biden i Scholz
81 komentar

Nikada nije postojala učinkovita “Tajna operacija” kojom bi se osiguralo da se činu sabotaže Sjevernog toka “ne može ući u trag do Sjedinjenih Država”.

O projektu se razgovaralo iza zatvorenih vrata 2021. godine, kako je to opisao Seymour Hersh, ali stvarno planiranje ove takozvane “tajne operacije” započelo je u prosincu 2021., proširujući se na njezino izvršenje u lipnju 2022. i stvarnu sabotažu 26. i 27. rujna, 2022. (vidi kartu dolje).

Vremenski slijed

Krajem prosinca 2021., savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan sazvao je ono što je opisano kao “novoformirana radna skupina” (Združeni načelnik stožera, CIA, State Department i Ministarstvo financija) koja se odnosi na ruske ratne pripreme.

Unutar grupe se vodila rasprava o tome što treba poduzeti u vezi sa Sjevernim tokom. “CIA je tvrdila da što god da je učinjeno mora biti tajno. Svi uključeni [u radnoj skupini] razumjeli su uloge”.

Početak 2022.: Predviđena je tajna operacija. CIA je izvijestila Radnu skupinu: “Imamo način da dignemo u zrak cjevovode.” koji je “neupadljiv”.

Mjesec dana kasnije, 7. veljače 2022

Iako nismo upućeni u razgovore u Ovalnom uredu između predsjednika Joea Bidena i njemačkog kancelara Olafa Scholza, javne izjave i Bidena i Scholza na tiskovnoj konferenciji Bijele kuće 7. veljače 2022. potvrđuju sljedeće:

  • “Tajna operacija” više nije bila tajna,
  • Odluka je javno objavljena,
  • Postojao je de facto “bilateralni dogovor” između američkog predsjednika Bidena i njemačkog kancelara Scholza da se nastavi s činom sabotaže Sjevernog toka 2.

7. veljače 2022.: Tiskovna konferencija Bijele kuće: predsjednik Biden zajedno s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom (koji je bio u službenom posjetu SAD-u):

Pitanja su bila upućena i predsjedniku Bidenu i kancelaru Scholzu:

Andreas (Reuters) P: Hvala, gospodine predsjedniče. I hvala vam, kancelaru Scholzu. Gospodine predsjedniče, htjela sam vas pitati o ovom projektu Sjeverni tok kojem ste se dugo protivili. Niste ga sad spomenuli imenom, kao ni kancelar Scholz. Jeste li danas od kancelara Scholza dobili uvjeravanja da će Njemačka zapravo prekinuti ovaj projekt ako Rusija napadne Ukrajinu? I jeste li razgovarali o tome koja bi mogla biti definicija “invazije”?

PREDSJEDNIK BIDEN: Prvo prvo pitanje. Ako Njemačka – ako Rusija izvrši invaziju – to znači da tenkovi ili trupe ponovno prelaze – granicu Ukrajine – tada više neće biti Sjevernog toka 2. Mi ćemo tome stati na kraj.

P: Ali kako ćete – kako ćete to točno učiniti, budući da su projekt i kontrola projekta pod kontrolom Njemačke?

PREDSJEDNIK BIDEN: Hoćemo – obećavam vam, moći ćemo to učiniti.

“Projekt je pod kontrolom Njemačke”

Kancelar Olaf Scholz odgovara novinaru Reutera u vezi s Bidenovom odlukom da “povuče čep” na Sjevernom toku 2:

Andreas (Reuters) P [kancelaru Scholzu]: I hoćete li se danas obvezati – hoćete li se danas obvezati na isključivanje i “povlačenje čepa” Sjevernog toka 2? Niste to spomenuli.

KANCELAR SCHOLZ: Kao što sam već rekao, djelujemo zajedno, apsolutno smo ujedinjeni i nećemo poduzimati različite korake. Učinit ćemo iste korake, a Rusiji će oni biti vrlo, vrlo teški i oni bi to trebali razumjeti.

Njegov odgovor je nedvosmislen. On podržava Bidenovu odluku da bombardira Sjeverni tok, a izbjegava se pozabaviti suštinom novinarskog pitanja: tj. “pod kontrolom Njemačke” kojoj je on šef vlade.

“Tajna operacija” isključena

Tajna operacija? Brojnim analitičarima to je postala tema razgovora.

Treba imati na umu da je od White Press konferencije 7. veljače 2022., na kojoj su i američki predsjednik i njemačka kancelarka javno potvrdili svoju namjeru dizanja u zrak Sjevernog toka, takozvana “Tajna operacija” bila zatvorena.

Je li Njemačka postala “polukolonija” Sjedinjenih Država?

Kancelar Scholz u potpunosti se pridržava zahtjeva Washingtona, djelujući kao politički zastupnik. “Nećemo poduzimati drugačije korake”, kaže.

Olaf Scholz bio je potpuno svjestan da je ovaj čin sabotaže protiv Sjevernog toka planiran od strane SAD-a, na štetu više od 400 milijuna Europljana.

Scholzove izjave na tiskovnoj konferenciji sugeriraju da je to bila zajednička odluka.

Video intervju: Michel Chossudovsky i Caroline Mailloux

Kancelar Olaf Scholz dao “zeleno svjetlo” Joeu Bidenu

Bidenova izjava na tiskovnoj konferenciji koju je podržao njemački kancelar Scholz poništava ideju da se odvijala takozvana “tajna operacija” i da bi američkom napadu bilo “nemoguće ući u trag”.

Ovo nije bila greška Joea Bidena. Bila je to politička odluka predsjednika i njegovog političkog okruženja, uključujući Nulandovu, da obznane da je predviđena američka sabotaža protiv Sjevernog toka (uz potporu njemačke vlade).

Bidenova javna izjava de facto priznaje da bi se planirana sabotažna operacija “mogla pratiti do Bijele kuće”.

Bidenova izjava formulirana je uz podršku njemačkog kancelara Scholza nekoliko mjeseci prije izvršenja takozvane tajne sabotaže u lipnju 2022.

Nekoliko analitičara i novinara razmišljalo je o tome “tko je odgovoran za sabotažu”. Ovo je besmislena vježba.

Odgovor je očit. POTUS, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država uz punu podršku njemačkog kancelara Olafa Scholza, koji je dao “zeleno svjetlo” za provedbu čina sabotaže protiv Njemačke i Europske unije.

U nastavku je cijela konferencija za tisak Bijele kuće:

Autor: Michel Chossudovsky

BidennjemačkaOlaf ScholzsabotažaSADSjeverni tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
81 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BordoDNK
1 godina prije

Njemačka je kolonija SAD, još od ’45… A i ono malo dostojanstva što je imala izgubila je svojom samoubilačkom politikom u zadnjih dvadesetak godina.

JoeP
1 godina prije

A jeli ovo pranje mozga?

držnedaj
1 godina prije

Evropa je jedna sramota… dali su da ih hebu koji su iz nje uzbjegli…

Rimtutituki
1 godina prije

Ne treba njima zeleno svijetlo Scholz-a. Oni su rekli” Annalena Baerbock e vlada njemacke je najbolja investiciha usa od 2ww”. Stvari su nekad obrnute,otvo si korumpiran sa bankom Wartburg 48 miliona eura na mjestu 2gog covjeka Hamburga,onda ti daju vjetar u ledja i naravno da ti radiš za njih. Ili nemas nikakvo iskustvo ni instrukciju,oni ti falsiraju diplomu i skoro postanes Bundeskanzlerin, 14 dana prije izbora je otkriveno da je diploma lazna,to je bekakav bezvezni usa kurs,i knjiga napisana je plagijst,vec se proglasila za Spitzenkandidat Annalena Baerbock. Znaci,postavis Sanna Marin( da ti uvede finsku u nato),postavis van den glupacu,jer je pod istrahom jos od kradje sredstava iz Bundeswera,postavis Roberta Metsola za vice seficu eu,dovedes Mario Dragi( da odradi sto treba da odradi) postavis zelene u njemackoj. Kad si sve to uradio komandujes europom bolje i kvalitetnije nego diktaturim.probkem je sto eu gradjani sve ovo znaju,ali sve dok im ne dotaknes… Čitaj više »

Novak
1 godina prije

Vazda je i bila, a ne da je tek sad postala – Njemačku je Hićo gurnuo u naručje SAD-u, prvo sa silnim zaduživanjima da bi ratovao protiv cijelog svijeta, a poslije rata, opet silna zaduživanja da bi se izgradila i podigla porušena zemlja i sve uništeno u njoj! Nemačka ne smije i ne može da “misli svojom glavom”, već po svoje mišljenje ide u Vašington ili London; a ono što je dužna nikad neće biti u stanju da vrati, ostaće vječiti dužnik, a njenim stopama nepogrešivo ide i Ukrajina, s tim da će zaduženja i silne kredite vraćati samo onaj dio koji ne pripadne Rusiji, pa neka se dobro pripreme!

Гавран
1 godina prije

Pre će biti da je Bajden dao zeleno svetlo Šolcu da Bajdenu da zeleno svetlo!

Vidi se , pipa se, miriše, al ne postoji=Savremeni političar

eks
1 godina prije

EU je projekat USA, kao i NATO . Preko NATO Amerikenjci drže EU pod okupacijom. To čine perfidno, glumeći saveznika koji brani Evropu od zlih Rusa. NATO i CIA su najveće terorističke organizacije na planeti, oni su instrument kojim USA drži Evropu pod okupacijom i teroriše ceo svet . USA je imperija zla .

Vladica
1 godina prije

Samo potpuno nepismeni ne vjeruju da Amerikanci nisu digli u zrak ST 1 i 2

Stjepan Vuković
1 godina prije

Njemačka je kolonija od 45. S tim što je bila podjeljena na dva djela. U Berlinu je bio podignut zid između dva sistema i centara moći. Dogovor saveznika bio je, da se Njemačkoj ne dozvoli ujedinjenje. Međutim to se ipak dogodilo. Njemačka ne može preko noći postati potpuno slobodna, ali ideje nacizma preplavile su cijeli svijet. Tu je sigurno puno doprinijela Njemačka.

Red Dog
1 godina prije

Always was, lad. Always was.
1945. Sovieti dolaze sa istoka. Jenki dolaze sa zapada.
Tada se je to zvalo oslobodenje. Vremenom su preimenovali sovjete u okupaciju. Sovjeti su se povukli.
Jenki su ostali i „oslobadaju“ i dalje.

držnedaj
1 godina prije

evo nešto u kakvom se jadu nalazi ova Eu “Ekonomski rat, “bombardiranje” Italije i Europe. Politički mandat Goldman Sachsa i Rothschildovih namještenika. Prvi put objavljeno 31. listopada 2022., nakon SAD-NATO-ove sabotaže Sjevernog toka 26. i 27. rujna 2022. Kako se kriza produbljuje, “Goldman-Sachsova vlada”, moćna američka investicijska banka, postaje sve jača u Europi: odnosno, imenovanje političara koji pripadaju financijskoj eliti na visoke državne položaje. Nakon Maria Draghija na čelu talijanske vlade, još jedan “čovjek Goldman Sachsa”, Rishi Sunak, postavljen je na čelo britanske vlade: stručnjak za hedge fondove oženio je kćer indijskog milijardera koja ga je postavila na čelo jednog njegovih financijskih tvrtki prenesenih. Ima sličnu pozadinu kao francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji se školovao u američkoj investicijskoj banci Rothschild. Ovi i drugi političari koji također imaju ključne pozicije u Europskoj uniji vuku Europu u ponor krize igrajući igru ​​Washingtona. Inflacija u eurozoni u rujnu je dosegla novu rekordnu razinu… Čitaj više »

Tupko Glupko
1 godina prije

Zadnji film – najzanimljivije je od 20:39 do kraja (27:11). Ukratko, Scholz izjavljuje da je Njemačka naglo donijela odluku da će do 2045. potpuno prestati koristiti fosilna goriva kao jedna od najsnažnijih ekonomija svijeta, da će se preorijentirati na energiju vjetra kao i vodika, razmišljajući i o energetski intenzivnim djelatnostima, kao grijanje kuća, proizvodnja čelika, cementa, kemijskih supstanci, da će to biti najveća industrijska modernizacija u zadnjih 100 godina sa vrlo dobrom budućnosti i da će se na takav način boriti protiv klimatskih promjena. Da samo 25% energije koju Njemačka koristi je od plina, te da samo dio toga dolazi iz Rusije, dok veliki dio dolazi iz Norveške i Nizozemske. Biden govori da će razmatraju mogućnosti kako nadoknaditi gubitke Europljanima zamjenom LNG-em umjesto ruskog plina, razgovarajući sa svojim prijateljima u svijetu i da misle da će nadoknaditi većinu izgubljenog plina kao kompenzaciju Europljanima za izgubljeni ruski plin. Nadalje govori da… Čitaj više »

Sam
1 godina prije

George Marshall je okupirao svabe jos 1948 a sve je zabetonirano dovodjenjem Deutsche Bank na ivicu ambisa s namjerno pogresnom finansijskom politikom,neisplativim investicijama i kupnjom propalih obveznica,te im napravili rupu od 45000 milijardi $.
Da,da cetrdeset i pet hiljada milijardi dolara je moguca rupa i prije 3-4 godine je bas ovdje na Logicno bio tekst o tome.
Jedno dugme na Wol Streetu i Njemacka se zove Grcka.
A sve opet pod palicom PINova koji nece propustiti da poslije EU razore i samu Ameriku s njenim dolarom.
Ostace “novac” kao brojke na kompjuteru i kad nestane struje,nema ni njega a zlato i blago u Kudsu/Jerusalemu ceka svoga laznog Mesiju.
Tu smo mi,vrlo blizu.

Dux
1 godina prije

Samo nisu računali na otpornost Rusije, a Kinu već godinama maltretiraju… narod za to ima uzrečicu..” svaka sila za vremena”, tako da i anglosasi uvjereni u svoju nepogrešivost i vojnu snagu rade greške koje će ih na kraju skupo stajati.

throne
1 godina prije

Njemačka je od 1945 vojno okupirana, imala je nekakvu ekonomsku samostalnost pogotovo od ujedinjenja. Sada je i to izgubila. To vrijedi i za sve drzave u EU. Svi smo u EU roblje, američkih financijskih, farmacijskih i naftnih multinacionalnih i vojno industrijikih elita. A USA army provodi silom čuvanje i nadzor EU područja. To je istinita činjenica, ma koliko je onih koji to ne zele potvrditi trudili se da to poreknu.
LP.

da, tacno
1 godina prije

Jeste, kao i cijela EU i clanice NATOa

throne
1 godina prije

Sve kako ide (najradije to ne zelim, ali vidim da ide prema tome), na moguće vrlo brzo ukljucenje na početku pojedinih istočnih drzava clanova NATO-a u sukob s Rusijom i Bjelorusijom a kasnije i cijelog NATO-a. Onda samo molim da taj sukob bude brz i kratak, a ne dug i u agoniji, odnosno da traje nekoliko godina a cilj i rezultat bi imao gotovo jednake posljedice gledajuci na količinu i kvalitet konvencionalnog i bioteh. oruzja bilo bi skoro vise milijarda zrtava, tu ne racunam ranjene, dok za nuklearno oruzje- posljedice poznate samo iz primjera Nagasakija, Hiroshime, Cernobila i Fukushime.

Novak
1 godina prije

Nema mog komentara! 👍👍👍

Мунгос
1 godina prije

Подсећам колеге коментаторе на неке очигледне и забрињавајуће чињенице: Гасовод Северни ток 2 је власништво Немачке, не само Русије. И Герхард Шредер је уложио пуно немачких пара у изградњу гасовода. Претпостављам да су инвестиције биле пола – пола. И планирана добит је онда пола – пола. Обзиром на огромну вредност гасовода, као капиталног привредног добра, као богатства државе Немачке и немачког народа, нормално и природно би било да се та саботажа гасовода хитно санира, па шта кошта да кошта. Првенствено Немачка, а и Русија ту треба да учествује. Шта се чека? Немачка власт ћути, курвински, симптоматично. Плаши се, ваљда од тог „невидљивог“ непријатеља њеног гасовода. Уместо да као чланица НАТО пакта замоли те своје заштитнике да пронађу и казне виновнике саботаже гасовода. Наравно да не може тако, то је као да замоли убицу да пронађе убицу. Елем даклем, следи закључак да Немачка није у чланству, него под окупацијом НАТО, Као… Čitaj više »

Ivan
1 godina prije

Za takvu stetu Nijemci su trebali poslati svog agenta u Ameriku i dati ubiti pseto Bidena. Neshvatljivo je kako se EU zemlje mire sa takvom stetom koju im rade americke svinje?

C.F.
1 godina prije

Je, isto koliko je i Rusija kolonija Kine.
Jednom kad se maknu fosilna goriva Rusija ce potpuno ovisiti o Kini.

Dali je zelena agenda osmisljena zbog Rusije?

gigi pinna
1 godina prije

Pa vama ništa ne promakne, LOL!

Sveen
1 godina prije

Njemacka i veci dio europe, ukljucujuci Japan okupiran je i koloniziran 1945. Nakon kolonizacije postavljena je proamericka vlada koja ce uciniti sve sto Washington kaze. Hrvatska je okupurana od 1991 do 2000 kad su obavjestajne podatke kroz kroz razne agencije davali Amerikanci i tako postavili svoje ljude. Ukrajina je okupirana 2014… da bi kolonizirali cijeli svijet smeta im Rusija, Kina i jos nekoliko zemalja a sve ostalo ili je okupirano ili je zanemarivo. Mislite da nije tako? Pogledajte samo Japan. Zemlja na koju su izuzetni bacili 2 posebne demokratkse bombe a sada je taj narod jedan od njihovih najvecih saveznika i dupelizaca

Max
1 godina prije

Ostala.

nessy
1 godina prije

Kao sto njemci sami kazu, nakon Kohla, nisu imali pravog kancelara. Merkelica se jos nekako i borila, ali Scholtz, je upravo ono, kako ga je nazvao ukrajinac ‘bezlicna svinjska kobasica’. Politicar od formata bi se uvrijedio do groba, a Scholtza je zanimalo zasto nece da ga prime u Kijevu. Nevjerojatno na sto se svela nekada mocna Njemacka. NS 2 je i Njemacka investicija, i jako bitna za energetsku opskrbu. Sve da nije znao za akciju sabotaze, bilo bi logicno da forsira istragu, da se kazni krivac i naplati steta, u miljardama. Naprotiv, Scholtz ni rijeci o tome. Kolonija? Upravo tako, ni zrno suvereniteta, a kancelar je sramota za taj polozaj, zauvijek. Kao takav, ostat ce zabiljezen u povijesti. Kad vidimo na sto su ‘nasi americki prijatelji’ sveli mocnu Njemacku, sto ocekivati od drugih EU ‘drzavnika’. Macron se nesto koprca, ali, EU nema zajednicku politiku ni po jednom vaznom pitanju, svatko… Čitaj više »

Samo U Prolazu
1 godina prije

NJemacka je okupirana od 45. US nuklearne u Njemackoj su zalog odanosti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI